RWDM Forum

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Share
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Thu Apr 28, 2016 9:39 am


  ... enkel artikels met betrekking tot WS Very Happy

  Nieuwsblad 28-4-2016

  “WS Brussel is klaar voor eerste klasse”

  Een verrassende en late beslissing van de Geschillencommissie zorgde ervoor dat niet Antwerp FC of AS Eupen maar het duistere White Star Brussel in poleposition ligt om de titel in tweede klasse te pakken. Als White Star dan ook nog een licentie weet te bemachtigen, speelt het volgend seizoen tegen Anderlecht en Club Brugge. “De ploeg is alleszins voldoende sterk voor eerste klasse”, reageert sterke man John Bico voor het eerst.

  Zo schimmig de structuur van WS Brussel, zo duidelijk het hoofd van die hele structuur: John Bico, gewezen makelaar van Eden Hazard en tegenwoordig geldschieter, algemeen manager én trainer tegelijk bij de tweedeklasser die dit seizoen onderdak vond in het Edmond Machtensstadion. Het stadion waar WS Brussel zaterdag mogelijk zijn laatste thuismatch speelt, aangezien de gemeente Molenbeek ­recent besliste het huurcontract niet te verlengen. Wel een belangrijke thuismatch, want één die promotie naar eerste klasse kan afdwingen. Als WS Brussel tenminste zijn licentie voor die eerste klasse krijgt. Want daar ziet het op dit moment niet naar uit. Het regent immers geruchten dat WS Brussel doodziek is. En die wilden we voorleggen aan de sterke man. Na lang aandringen wou hij ons heel even te woord staan. Vriendelijk, maar kordaat.

  Beste meneer Bico. Verschillende schuldeisers vertelden ons dat ze van plan zijn de schrapping van de vzw White Star Brussel aan te vragen. Klopt onze informatie dat uw club op de rand van een faillissement staat? Er zou zelfs al een vereffenaar zijn aangesteld.

  “Neen! Je moet de geruchten niet geloven. Die zijn er enkel om onze club te destabiliseren. Ja, het klopt dat we net een put van 10 miljoen euro schulden hebben weggewerkt. Maar er is geen sprake van een dreigend faillissement of een vereffenaar die werd aangesteld.”

  WS Brussel zou met bepaalde clubs aan het spreken zijn over de overname van een stamnummer.

  “Neen, ook dat past in het plan om onze club te destabiliseren.”

  Kunt u zeggen waar de centen vandaan komen?

  “Zoals bij elke andere club is het financiële beleid ook bij WS Brussel interne keuken. Ik kan u zeggen dat er problemen zijn, maar niet van die aard om te zeggen dat we aan de rand van een faillissement staan.”

  Wat niet te ontkennen valt, is dat WS Brussel op zoek moet naar een stadion. In het Edmond Machtensstadion zijn jullie niet meer welkom.

  “Waar we volgend seizoen zullen spelen, is nog niet ­beslist. We zijn diverse pistes aan het bekijken. Alle mogelijkheden worden momenteel onderzocht, zonder ook maar iets uit te sluiten. Wat vaststaat, is dat de ploeg voldoende sterk is voor eerste klasse. Al kunnen er nog ­versterkingen bijkomen. En vooral: al zijn we er nog niet. De promotie is er nog niet, we moeten onze laatste wedstrijd tegen Patro Maasmechelen nog altijd winnen. Ik zeg altijd: de prijzen worden aan de finish uitgedeeld en niet net voor de eindstreep. Maar als we het halen, is de kern in principe breed ­genoeg om promotie aan te kunnen. Andere stijgers zoals KV Oostende hebben toch ook bewezen dat het kan lukken, hè.”

  Maar dan moet die licentie voor eerste klasse wel komen.

  (kalm) “Als Antwerp zijn ­licentie krijgt met 7 miljoen schulden, dan mag het voor ons ook geen probleem zijn. Ja, we hebben financiële ­problemen, zoals elke club. Maar die zijn kleiner dan die van Antwerp. Wij moeten geen miljoenen aan diverse personen. En voor hen is het een verplichting om kampioen te spelen. Als je het geluk hebt in tweede klasse voor 15.000 toeschouwers te spelen dan moet je eerste eindigen met 25 punten voorsprong. Als wij niet stijgen, dan is ons seizoen toch geslaagd. Als Antwerp niet promoveert, is het een catastrofe. Dan is het failliet.”

  Blijft u zelf trainer als WS Brussel promoveert? Want nu bent u de man die zowel ­financieel als sportief de lakens uitdeelt.

  “In de loop van dit seizoen hadden we al beslist dat er een nieuwe trainer gezocht zou worden voor komend seizoen. We zijn ermee bezig. Wees gerust, er zal op tijd over gecommuniceerd worden.”

  Meer spelers dan supporters

  Een hardnekkig gerucht wil dat bij een van de jongste matchen één betalende supporter van White Star aanwezig was. De rest waren genodigden. “Een vuile leugen”, zegt diehard fan Cricri Dumont (47). “We zijn wel met weinig, maar we maken veel lawaai.”

  De kans is groot dat White Star Bruxelles nu zondag kampioen wordt in de tweede voetbalklasse. Dat is een behoorlijk straffe stoot voor een club die zo goed als failliet is, moet spelen in een stadion dat niet het hare is en zelf niet eens zeker is of de ploeg volgend seizoen überhaupt in eerste klasse mág spelen. Iets met een proflicentie die ze misschien niet krijgen.

  “Je zal zien, uiteindelijk zal het toch in orde komen. White Star is taai, dat hebben we in het verleden al bewezen.” Cricri Dumont (47) is al van kleinsaf hevige supporter van de club. Toen heette ze nog White Star Woluwe en speelde ze in derde provinciale.

  Cricri is een van de weinigen die veertig jaar later nog altijd langs de lijn staat, zegt ze. “Ik heb er veel zien komen en gaan.

  Meer gaan dan komen, als ik heel eerlijk ben. Zeker toen we verhuisden van Woluwe naar Molenbeek, naar het Edmond Machtensstadion. Dat was voor veel supporters te ver.”

  “We zijn met weinig, maar we maken wel lawaai voor een veelvoud”, zegt ze. “Het is niet de kwantiteit die telt, maar de kwaliteit.” Pas na veel vijven en zessen wil ze gezegd hebben hoe groot de supportersschare is. “We zijn met een harde kern van tien man. Misschien vijftien, als het weer wat meezit. Het is kwaadsprekerij als er zijn die beweren dat er matchen zijn dat er maar één supporter is. We zijn altijd met minstens tien. En dan tel ik de ouders van onze jeugdvoetballertjes er nog niet bij. Zo kom je aan zeker honderd man.”

  White Star moet het inderdaad niet van de grote getallen hebben, zegt Alain Eliassy, die de club al jaren volgt voor Het Nieuwsblad. “White Star was geworteld in Woluwe. Toen John Bico de club in 2013 kocht, wijzigde hij de kleuren en week hij uit naar Sint-Jans-Molenbeek. Veel supporters zijn niet meegegaan, de meesten nu zijn familieleden van spelers. Als er uitwedstrijden worden gespeeld, rijdt er zelfs geen bus. Bij de bekermatchen was er een paar duizend man, zeker tegen eersteklassers als Standard. Al gebiedt de waarheid me te zeggen dat dat vooral Luikse supporters waren.”

  Sonja Mommens (49) is de vrouw van de materiaalmeester, én supporter. “Ik was er al bij in Woluwe”, zegt ze “Maar eigenlijk was het daar ook altijd rustig. Bij grote ploegen krijg

  je als supporter soms bier over je heen, of kom je thuis met brandgaten in je kleren. Als wij op verplaatsing gaan, maken we daar een daguitstap van. We bezoeken de stad, of maken een wandeling. Dan eten we met zijn allen iets en kijken naar de wedstrijd.”

  5 strohalmen voor Antwerp en Eupen

  White Star Brussel is door een beslissing van de Geschillencommissie Betaald Voetbal de nieuwe leider in tweede klasse en staat nu erg dicht bij promotie. En dat terwijl Antwerp en Eupen dachten zaterdag onder hun tweetjes de titelstrijd uit te vechten. Toch is nog niet alles voorbij voor hen. Vijf strohalmen waar beide clubs zich krampachtig aan vasthouden.

  1 Het beroerde licentiedossier van WS Brussel

  Als WS Brussel maandag voor het BAS geen licentie krijgt, mag het sowieso niet promoveren. Het ziet er trouwens niet naar uit dat die licentie er vlot zal ­komen. Het Edmond Machtensstadion, de huidige thuisbasis, is niet conform de licentievoorwaarden. Er zouden structurele renovatiewerken nodig zijn, maar noch de stad Molenbeek (eigenaar van het stadion), noch de club kan/wil dat betalen. Maar ook de financiële situatie van de club vormt mogelijk een obstakel. Gisteren bereikten ons berichten van verschillende schuldeisers dat ze van plan zijn de schrapping van de vzw White Star Brussel aan te vragen. Verdict maandag. Dan verschijnt WS Brussel voor

  het BAS. Antwerp, ­Eupen en Roeselare beroepen zich op hun recht om als derde tussen te komen op die zitting.

  2 Beroep tegen beslissing Geschillencommissie

  Beroep tegen een beslissing van de Geschillencommissie werkt opschortend. Dus als Seraing United nog voor het weekend beroep aantekent tegen de uitspraak van de Geschillencommissie is White Star Brussel zijn twee extra punten alweer (even) kwijt. In dat geval springen Antwerp en Eupen weer over de Brusselaars naar de leidersplaats en krijgen we weer een titelduel op zaterdag. Met in het achterhoofd natuurlijk nog altijd de wetenschap dat WS Brussel na de competitie weer over Antwerp en/of Eupen kan springen als het beroep van ­Seraing niet wordt aanvaard.

  Voor alle duidelijkheid: Antwerp en Eupen kunnen geen beroep aantekenen ­tegen die beslissing. Wel derdenverzet, maar dat werkt niet opschortend.

  3 Het precedent van 2013

  In 2013 was er een gelijkaardig voorval in tweede klasse. Toevallig was White Star Woluwe, de voorloper van WS Brussel, betrokken partij. Een speler van Woluwe was niet speelgerechtigd maar stond wel op het wedstrijdblad, waarop Oudenaarde in beroep ging en initieel extra punten kreeg van de Geschillencommissie. Heist, dat daardoor zou degraderen, tekende daarop verzet aan bij de voetbalbond en kreeg gelijk. Bij de club die

  in de fout ging, werden punten afgetrokken, maar er werden geen extra punten toegekend aan de andere club. Het BAS bevestigde die uitspraak. Enige verschil: de desbetreffende speler had geen invloed op de match omdat hij geen minuut speelde.

  4 Het injunctie-recht

  Injunctierecht is iets dat het Uitvoerend Comité (UC) van de voetbalbond kan aangrijpen bij 'verstoring van de competitie'. Het UC kan zo alle beslissingen van eender welke commissie binnen de voetbalbond overrulen in laatste aanleg, waarna hoger beroep niet meer mogelijk is. Met andere woorden: als het UC dat aangrijpt in deze zaak, kan het nog voor het weekend die twee punten definitief weer afnemen van White Star.

  5 Verlies van WS Brussel

  Maar wie weet zijn alle bovenstaande strohalmen overbodig. Als WS Brussel zaterdag punten laat liggen tegen Patro Maasmechelen is al deze heisa voor niets geweest en ­promoveert Antwerp of ­Eupen sowieso.

  Gouddelvers in tweede klasse

  Play-off 1 treedt in zijn ­beslissende fase en de halve ­finales van de Champions League, de sterkste clubcompetitie ter wereld, werden ­deze week gespeeld. Toch maakt de Belgische voetbalwereld zich al drie dagen zorgen over de ontwikkelingen in tweede klasse. Dat de bond daar zwaar in de fout ging en veel te laks optrad, hebben we op deze plaats al gehekeld.

  WS Brussel in eerste klasse is echter nauwelijks voor te stellen. De komst van John Bico - voorzitter, technisch directeur én trainer - zal zeker kleur geven, maar alleen clubs die tegen de ­degradatie vechten zien WS Brussel graag komen. Er wordt niet verwacht dat de club het langer dan één seizoen in eerste klasse zal volhouden. Die ene degradant is al gekend. Maar dachten we dat ook niet van dat andere lelijke eendje, Excelsior Moeskroen? In vergelijking met WS Brussel is Moeskroen evenwel een parel aan de kroon van het Belgisch voetbal.

  De Brusselse club heeft een gemiddelde van 400 toeschouwers, onder wie de jeugdspelers die verplicht zijn om naar de thuisduels

  te komen zien. John Bico is een ex-makelaar bij wie het niet duidelijk is waar het geld vandaan komt om een ploeg in tweede klasse te onderhouden. Niemand gelooft dat alleskunner John Bico zijn job als spelersmakelaar zomaar opgaf om voor zijn plezier baas te spelen bij een tweedeklasser zonder stadion en zonder toekomst. De Fransman onderhandelde mee de transfer van Eden Hazard toen die voor 40 miljoen euro van Lille naar Chelsea trok, maar verbrandde zich aan zijn intimidaties om in januari 2014 Thorgan Hazard bij Anderlecht onder te brengen. De familie ­Hazard verbrak het contact.

  Je hoeft geen politie-inspecteur te zijn om vragen te hebben bij de oorsprong van het geld van WS Brussel. Die vragen bestaan bij die andere promotiekandidaat Antwerp FC echter ook. Baas Patrick Decuyper doet ook al zo geheimzinnig. AS Eupen is duidelijker: het geld komt uit Qatar en dient om talenten te ontwikkelen zodat die in een grotere competitie terecht kunnen. België als doorgangshuis. De clubpolitiek in de oostkantons is geen sieraad voor ons voetbal, maar heeft alvast het voordeel van de duidelijkheid.

  Het zijn weinig verheven toestanden die het ­gevolg zijn van de jaren dat men tweede klasse liet verloederen en er allerlei gouddelvers met goede en minder goede bedoelingen neerstreken. Nu zitten we op de blaren.

  GVA 28-4-2016

  Het beroerde licentiedossier van WS Bruxelles

  Als White Star Bruxelles maandag voor het BAS geen licentie krijgt, mag het sowieso niet promoveren. Het ziet er trouwens niet naar uit dat die licentie er vlot zal komen. Eerst is er de kwestie van het stadion. De club beschikt momenteel niet over een valabele accommodatie om volgend seizoen in het profvoetbal actief te zijn. Het Edmond Machtensstadion, de huidige thuisbasis, is niet conform de licentievoorwaarden. Er zouden structurele renovatiewerken nodig zijn, maar de stad Molenbeek - eigenaar van het stadion - noch de club kan of wil dat betalen. Nog een hiaat in het licentiedossier: White Star Bruxelles bestaat uit twee vzw's, één voor de jeugd en één voor de rest van de club. Dit seizoen is er geld uit de vzw voor de jeugd gebruikt om spelerslonen te betalen. In de opmerkingen van de Licentiecommissie wordt dat als probleem beschouwd. De vzw voor de jeugd wordt gefinancierd met belastinggeld, bedoeld om de sociale rol van de club te ondersteunen. Met andere woorden: er werden spelers betaald met geld dat bedoeld is om de jeugd van de straat te houden.

  Ook bereikte ons gisteren het verhaal dat White Star Bruxelles het nalaat om de huur van appartementen voor zijn spelers te betalen. Het is daarvoor zelfs al drie keer veroordeeld, maar zelfs op vorderingen van een deurwaarder reageert de club niet. Naast eigenaars van appartementen zijn er nog wel meer schuldeisers en gisteren bereikten ons vanuit verschillende hoeken berichten dat bepaalde schuldeisers van plan zijn om de ontbinding van de vzw White Star Bruxelles aan te vragen. In dat geval zou de club in vereffening moeten en dus onmogelijk een licentie kunnen krijgen. Al is het onduidelijk of de schulden groot genoeg zijn om het zo ver te laten komen. Het voordeel voor eigenaar John Bico is dat hij nog tot maandag de tijd heeft om stukken aan zijn licentiedossier toe te voegen. Als hij in allerijl nog een investeerder, een stadion en/of een club om mee te fuseren vindt, is de licentie binnen.

  White Star Bruxelles kan ook gewoon verliezen

  Als WS Bruxelles zaterdag punten laat liggen tegen Patro Maasmechelen is al deze heisa voor niets geweest en promoveert Antwerp of Eupen sowieso. “Ik kan de fans van Antwerp verzekeren dat wij onze sportieve plicht zullen vervullen”, zegt Patro-trainer én ex-speler van Antwerp Nico Claesen.

  “De laatste weken hebben wij al mooie dingen laten zien en tegen Tubeke verdienden we een punt. Dus dat kan ook tegen White Star Bruxelles. Wij willen een mooi einde breien aan ons seizoen. Er zijn trouwens veel spelers in onze kern nog op zoek naar een ploeg voor volgend seizoen. Zaterdag krijgen ze in zo'n geladen match de kans om zich in de kijker te spelen

  HLN/De Morgen 28-4-2016

  De voetbalclub die niets heeft

  Geen geld. Geen sponsors. Geen supporters. Geen stadion. En toch staat White Star Brussel op kop in tweede klasse, en volstaat een zege tegen Patro Maasmechelen om promotie af te dwingen. Maar een kampioenenfeest, nee, dat hebben ze nog niet gepland. 'Die club is een drama voor het voetbal.'

  Geen geld

  De (weinige) fans van tweedeklasser White Star Brussel maken zich best niet te veel illusies. Zelfs al behoudt de club na beroep de twee extra toegewezen punten en wint het zaterdag sportief de titel, dan nog wacht op 2 mei de zware klip om een proflicentie te bemachtigen. Niet evident wanneer intussen al schuldeisers een aanvraag tot vereffening indienden bij de rechter.

  De hoogste klasse 1A, eerste of tweede amateurklasse of een vereffening: het kan voor WS Brussel nog alle kanten uit. Maar er hangt wel een zwaard van Damocles boven het hoofd van de club als ze niet dringend schulden aflost. Zo hebben meerdere schuldeisers al beslag laten leggen op de inkomsten van White Star, in totaal gaat het over meer dan 100.000 euro. Minstens een ervan - de Waaslandse Rijwielcentrale - stapte al naar de rechtbank om de vereffening van de vzw White Star Brussel aan te vragen. De zaak kwam vorige vrijdag voor op de rechtbank van eerste aanleg in Brussel, White Star daagde niet op. "Er is nog helemaal geen uitspraak. Het was een inleidende zitting", luidt het bij advocaat Laurent Denis, die WS Brussel verdedigt. "Ik kan er weinig over zeggen. Ik ben gebonden aan het beroepsgeheim. Natuurlijk is er nog beroep mogelijk."

  Schulden aan derden tellen niet expliciet mee bij de licentievoorwaarden van de voetbalbond, al houdt de licentiecommissie wel rekening met de financiële clubbalans. Vorig jaar tilde de commissie er zwaar aan dat White Star spelerslonen in januari en februari had betaald met subsidiegelden voor de jeugd. De laatst neergelegde balans van 2014 toont dat (voorloper) White Star Woluwe een negatief eigen vermogen van bijna 4 miljoen euro heeft en een schuldenlast torst van 4,3 miljoen euro. Vorig jaar wist White Star Brussel zijn hachje te redden door een attest van Gulf Dynamic Challenges, een firma uit Dubai die White Star financiert. "Als alles opgelost is, zal iedereen zien dat White Star de financiële mogelijkheden heeft om te doen wat het wil", luidt het bij Denis.

  Geen sponsors

  De truitjes van White Star blinken maagdelijk wit of oranje in de vitrine van de fanshop. Behalve op de rug: daar staat, in het klein boven het nummer van de speler, 'Citroën F.R. Motors'. Dat is een kleine autodealer aan de Gentsesteenweg in Molenbeek - de plaatselijke zelfstandige, dus. En vooral: niet het soort van sponsor dat bij de meeste profvoetbalclubs op de truitjes prijkt. "De sponsoring van White Star? Liefdadigheid, mijnheer. Ik ben al blij dat er hier in Molenbeek nog voetbal is", zegt zaakvoerder Pascal Vandaele. Een bedrag wil hij echter niet verklappen.

  De andere sponsors op de site zijn drankenleveranciers, een bekend Amerikaans sportmerk dat de kledij levert en een paar obscure beveiligingsfirma's - die geen vragen over sponsoring wensen te beantwoorden. Dé geldschieter van White Star zou Gulf Dynamic Challenge zijn, een investeerdersfirma uit Dubai. Maar niemand die precies weet wie erachter zit. De CEO, Algerijn Jemal Bin Ferah, zou niets meer zijn dan een stroman van omstreden White Star-coach John Bico.

  Geen supporters

  Val niet achterover van het gemiddeld aantal bezoekers bij thuismatchen: 553. Ja, u leest het goed: vijfhonderddrieënvijftig - fans van de tegenpartij inbegrepen. Pas op, het vorige seizoen waren dat er nog maar 427, er zit dus beterschap in. Hoeveel abonnementen de club dit seizoen heeft verkocht, mogen we niet weten. Het hoeft niet te verbazen dat de sfeer in het Edmond Machtensstadion - capaciteit: 11.000 bezoekers - ver te zoeken is, ondanks

  het geleverde spel. "Ik denk zelfs dat dat nog een overdreven aantal is. Toen wij kwamen spelen in Molenbeek, mocht iedereen gratis binnen. Ticketjes? Niet nodig", aldus een clubbestuurder uit tweede klasse.

  White Star komt uit Woluwe, en na de overname door Bico en de teloorgang van FC Brussels palmde hij het stadion in. Maar de weinige supporters uit het residentiële Woluwe verhuisden niet mee en niemand in Molenbeek komt naar de matchen. "White Star? Ken ik niet", zegt cafébaas Roger van Le Stade, in de schaduw van het Machtensstadion. Hij spuwt nog nét niet op de grond terwijl hij dat zegt. De sticker op zijn voorruit zegt álles: 'Allez Le RWDM!'. Want dat is dé club van Molenbeek, de fiere kampioen van het seizoen 1974-75, met een jonge Johan Boskamp als motor.

  Hoeft het trouwens te verbazen dat de supportersloze club nog geen kampioenenfeest heeft gepland?

  Geen stadion

  De angel die White Star de doodsteek kan geven: de gemeente Molenbeek wil dat White Star en vierdeklasser RWDM - een reliek uit een vervlogen verleden, heropgestart door sympathisanten - het stadion delen. En dat is niet naar de zin van Bico. In een interview met Sport/Voetbalmagazine noemde hij RWDM als reden waarom het terrein "een patattenveld" is. Bico: "Wij staan tegenover indringers en wij verdedigen ons, dat is alles. Die andere club meent hier te kunnen binnendringen onder het voorwendsel dat ze dezelfde naam draagt als een club die hier vroeger gespeeld heeft." Bico had een negenjarige huurovereenkomst met de gemeente gesloten, maar door herhaaldelijk protest binnen Molenbeek is dat contract toch ontbonden, ook al omdat White Star de aangroeiende schulden bij de gemeente Molenbeek en de lokale politie niet wil vereffenen.

  Geen licentie

  De Licentiecommissie van de voetbalbond was op 12 april heel duidelijk: White Star krijgt geen licentie voor eerste klasse A, noch voor eerste klasse B - de acht beste clubs van de huidige tweede klasse. Net omdat er geen stadion is en de club schulden heeft bij de gemeente. Maandag komt de zaak opnieuw voor, dit keer bij het Belgisch Arbitragehof van de Sport (BAS). "Dit doet bij mij ook de wenkbrauwen fronsen", zegt Guy Craybex, voorzitter van de Nationale Voetballiga - de vereniging van tweedeklassers. "De club heeft financiële problemen, nog geen licentie, geen echt stadion en weinig supporters. Een drama voor het voetbal. Ik ben niet gelukkig met de positie en de handelswijze van White Star. Dat durf ik openlijk zeggen. Het is al het tweede jaar op rij dat ze voor problemen zorgt. Dit keer ziet het dossier er minder gunstig uit, maar als die club een licentie krijgt, dan moeten we dat aanvaarden.

  Tegenwind

  Dissidentie mag ook. Onder die vlag vaart Hugo Camps elke donderdag.

  De Belgische tweede klasse is sinds jaar en dag een rommeltje. Het is een mistgordijn voor handel in spelers en financiële transacties. Sommigen zeggen voor zwendel met licenties. De naam Dubai valt geregeld in de speculaties.

  De vaudeville die zich nu aan het afspelen is, is kostschooltoneel. De geschillencommissie Betaald Voetbal van de Belgische voetbalbond besliste White Star Brussel twee extra punten toe te kennen na een uitspraak in de zaak van een speler die onwettig was opgesteld. Hopla: White Star meteen de nieuwe leider in de tweede klasse; het kan zaterdag met een simpel gelijkspel de titel pakken. Hoed u echter voor gezangen want de Brusselse club heeft geen licentie en geen stadion. Dan is promoveren uitgesloten.

  White Star Brussel staat in het voetbal voor het zomerhuis van de duisternis. De club heeft een verleden van financiële experimenteerzucht, onbetaalde salarissen, bankroetachtige bewegingen. Centrale man in het pokerspel is oud-makelaar John Bico. Sommigen beweren dat hij nog steeds makelaar is en daarom geen club kan leiden.

  Voor de komst van Bico was White Star een anoniem gezelschap dat amper kon meehuppelen in tweede klasse. Nu dreigt een titelroes. Steeds weer wordt verwezen naar investeerders uit Dubai die de club financieel overeind houden. Nou ja overeind? Talloos zijn de schrijnende verhalen van spelers die nog op hun geld zitten te wachten.

  Brussel wou meer voetbalstad zijn. Naast White Star kwam de zus van Vincent Kompany nog met een initiatief in de richting van goededoelenvoetbal. Voetbal als cult. Helaas, in Brussel lukt dat niet.

  Als de KBVB de titel toekent aan WS Brussel kan het rekenen op een nieuwe Boerenkrijg. Na zeven jaar leek het Antwerp eindelijk te lukken te promoveren. De eindeloze kruisweg heeft diepe wonden geslagen in de Antwerpse volksziel. De vernedering sloeg niet zelden om in wanhoop. Dit jaar leek de titel binnen tot het bericht kwam over een puntenextra voor WS. Als Antwerp de titel alsnog misloopt, vrees ik dat we de Leien zien branden. Het geduld van de Antwerp-fans is op.

  De voetbalbond treft het verwijt dat het de hele tweede klasse heeft laten sudderen tot een wedstrijd voor het einde van de competitie. Dan loopt ook nog eens de beroepsprocedure. De roes van het titelfeest, voor wie dan ook, is reeds vervluchtigd. Het is ook onbegrijpelijk dat de KBVB mist laat bestaan over de positie van sommige clubbestuurders in het makelaarswereldje.

  De titel zal WS Brussel niet redden. Daarvoor zijn de financiën te zeer verloederd. Mogelijke transferinkomsten verdwijnen in de zakken van Dubai-ingezetenen. Ik had Brussel graag een voetbalfeestje gegund. De bal als catharsis, het heeft nog gewerkt in oorlogsgebieden.

  De deuken blijven beuken op het nationale prestige van deze sportnatie. Een voetbalkalender in alle rust en duidelijkheid afwerken, lukt ook al niet meer. Er is niet alleen sprake van onkunde, er is ook sprake van onwil. Clubbestuurders worden niet doorgelicht in hun andere voetbalgerelateerde bezigheden. De KBVB koestert de winterslaap als grondbezit.

  De tweede klasse was al een farce. Met de laatste ontwikkelingen komt er nog een portie crapuleus amateurisme bij.

  HUGO CAMPS ■
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Apr 30, 2016 9:10 am


  HLN 30-4-2016

  RWDM moet véél geluk hebben

  Zondagmiddag valt het doek over het seizoen 2015-2016 in vierde klasse B. Maar door de voetbalhervormingen komen er volgend seizoen liefst 19 clubs bij in de nationale reeksen. Dit zorgt ervoor dat zelfs RWDM nog kan promoveren naar de nieuwe tweede klasse amateur

  De ontknoping is dus nog bijzonder spannend op de laatste speeldag in vierde klasse B, want eindigen op de zevende plaats staat zeker gelijk met deelname aan de eindronde. Momenteel heeft Rebecq als 'Franstalige' club de beste papieren, want ze heeft haar lot in eigen handen. Rebecq zal zondag wel moeten winnen op Halle, dat zelf minstens één punt moet pakken om ook aan de eindronde te kunnen deelnemen. Maar ook Leopold maakt nog een behoorlijke kans op de nacompetitie, want in derde klasse A dreigt Twee-Akren te degraderen. De rode lantaarn moet zijn laatste match

  tegen Sparta Petegem afwerken, dat op zijn beurt ook nog volop aan de bak moet voor deelname aan de eindronde met als inzet promotie naar de hoofdklasse. Leopold heeft op papier de makkelijkste opdracht van het trio. Het moet naar Doornik, dat niets meer te verliezen of te winnen heeft en zich naar het seizoenseinde sleept.

  Gecompliceerd

  "Het is vrij gecompliceerd", vindt sportief manager Thierry Dailly. "We moeten in eerste instantie naar onszelf kijken en die laatste match op Francs Borains winnend afsluiten zodat we het seizoen met een positieve noot kunnen eindigen. Pas als aan die eerste en belangrijkste voorwaarde is voldaan, kunnen en mogen we naar de concurrentie kijken. Idealiter winnen onze concurrenten Rebecq en Leopold niet, want dan zouden we alsnog naar die belangrijke zevende plaats springen in de rangschikking. We moeten ons niet laten opjagen, want we hebben ons lot niet in eigen handen. En zo zie je maar dat zelfs één punt een groot verschil kan maken op het einde van de rit. Ik mag er niet aan denken dat die nederlaag op Betekom ons finaal de das zou omdoen."

  In functie van volgend seizoen werden de meeste sterkhouders behouden en zijn er nog enkele die in de balans liggen. Met Lutula, Maeyens, Weydich, Ngangue en Essikal werden reeds vijf jongens aangetrokken. Als we de geruchten mogen

  geloven, zouden nog minstens vijf nieuwe spelers aangetrokken worden. Lanfia Camara (foto) en Farin van Patro Maasmechelen worden het vaakst genoemd, maar ook de naam van De Rijck van Berchem Sport is al gevallen. Sportief manager Dailly zwijgt in alle talen.
  RWDM

  Chirishungu, Revituso, Eghaghe, Calvete en De Troetsel zijn er niet bij wegens (herstel van) blessures. Ook Oneyka is niet hersteld. Michel is ziek. Kheyari is geschorst. Achter de naam van Nollevaux staat een vraagteken

  Selectie: Kempeneer; Nollevaux (?), Serville, Haidara, Kitumba; Diansangu, De Pever, Vanderhaegen, Cissé, Koulibaly, Nocente; Saigal, Makengo, Moreno, Astorino, El Ouahidi

  HLN 29-4-2016

  "De toekomst is verzekerd"

  RWDM heeft een persoonlijk en getekend akkoord met de gemeente Sint-Jans-Molenbeek op zak betreft het gebruik van het Edmond Machtensstadion. "Het is een contract geworden tussen twee partijen, RWDM en de gemeente", klinkt sportief manager Thierry Dailly heel tevreden.

  Het akkoord tussen Sint-Jans-Molenbeek en RWDM betekent (nog) niet dat WS Brussel volgend seizoen niet meer zal spelen in het Machtensstadion. Het voert momenteel solo onderhandelingen met de gemeente. De club van manager en trainer John Bico zal wel rekening moeten houden met de voorwaarden die zijn opgenomen in het contract tussen RWDM en de gemeente.

  "We zijn bijzonder tevreden over het bereikte akkoord met de gemeente", verklaart Thierry Dailly. "Belangrijkste nieuws is dat we quasi zonder beperkingen zekerheid hebben over het gebruik van het stadion. Het is zeker dat we er onze vaste burelen zullen hebben, wat absoluut nodig is om op een goede manier te kunnen werken."

  "Voorts kunnen we ook een beroep doen op enkele terreinen, wat geen overbodige luxe zal zijn vermits we voor volgend seizoen al driehonderd jeugdspelers hebben. Net zoals dit seizoen zal onze vast tribune die van L'Ecluse zijn, maar we mogen ook vijf keer per seizoen het volledige stadion gebruiken. Dat zou het geval zijn indien we oefenwedstrijden zouden spelen tegen bijvoorbeeld Anderlecht en Union. Ik verwacht dat we dan niet voldoende gaan hebben aan één tribune", lacht hij.

  "Er was de mogelijkheid om heel het seizoen het volledige stadion te huren, maar dat is financieel niet haalbaar. Bovendien kan het ook niet de bedoeling zijn om de supporters verspreid over de twee tribunes te zetten. Dat zou de ambiance niet bevorderen. Voorts hebben we ook een akkoord over het plaatsen van reclameborden rond het veld. Dat is een positief gegeven richting bestaande en potentieel nieuwe sponsors toe, want zij blijven heel belangrijk om als club sportief te kunnen groeien."

  Over potentiële nieuwe versterkingen wil Dailly niets zeggen, maar in de wandelgangen worden Frederic Farin en Lanfia Camara van Patro Maasmechelen genoemd als potentiële versterkingen.

  Aanvaller Stavros Glouftsis van Temse was dat ook, maar die zou uiteindelijk bijgetekend hebben bij de huidige Oost-Vlaamse derdeklasser.

  Nieuwsblad 30-4-2016

  “Bij RWDM blijven of opnieuw een stap hogerop zetten”

  Verdediger Karim El Ouahidi wil tegen Francs Borains nog een keer knallen dit seizoen. “Het heeft héél lang geduurd, maar eindelijk zijn we helemaal op elkaar ingespeeld”, vertelt de hoog opgeschoten verdediger, die na zijn jeugdopleiding bij Standard het profvoetbal leerde kennen bij Waasland-Beveren en Antwerp.

  “De voorbije weken zijn we naar elkaar toegegroeid - we zijn zelfs een paar keer iets gaan eten met de trainers en de manager - en je ziet wat het resultaat is. We winnen al onze wedstrijden.

  Jammer dat de kentering zo laat op het seizoen kwam natuurlijk.” Wellicht wordt het duel tegen Francs Borains voor de ex-ploegmaat

  van jongens als Batshuayi, Kayembe, en Edmilson zijn laatste in het shirt van RWDM.

  Opnieuw hogerop

  “Op dit moment liggen de kansen fifty-fifty. Ik ben er nog niet uit. Met manager Thierry Dailly gaan we binnenkort opnieuw rond de tafel zitten. Maar ik ga niet ontkennen dat ik opnieuw hogerop wil.

  Op mijn leeftijd - ik ben nog 21 jaar - moet je elke kans benutten om op een hoger niveau te voetballen. Mijn transfer naar RWDM was vooral een manier om mij te tonen. En ik beklaag mij die keuze geen seconde.

  RWDM is een warme, familiale club met een fantastische aanhang.

  Ze zijn even fanatiek als die van mijn ex-club Antwerp.”

  LUCA MICHEL NAAR DIKKELVENNE

  Dikkelvenne heeft nog een nieuwkomer aangetrokken. Het gaat om Luca Michel (20), een centrale verdediger van RWDM,opgeleid bij Genk.

  Belang van Limburg 30-4-2016

  WS “Als we winnen, vieren we gewoon de titel”

  Haast niemand die de titelstrijd in tweede klasse nog kan volgen. Waar Antwerp en Eupen zaterdagavond onderling in een ultiem duel (zouden) uitmaken wie kampioen wordt, krijgt het WS Brussel van Opglabbekenaar Sean Aerts Patro op bezoek. Ook in dat duel staat de titel én de bijbehorende promotie op het spel. “Als wij winnen, gaan wij die titel gewoon vieren. Ik vertrouw erop dat de voetbalbond zijn werkt correct doet. Als ze dat doen, zullen we die twee afgenomen punten wel weer recupereren. Ik maak me daar niet al te veel zorgen over”, zegt de 21-jarige middenvelder.

  Een club zonder fans, zonder sponsors, mét schulden en al dan niet met of zonder een eigen stadion: White Star Brussel moet momenteel zowat de meest onpopulaire club in het Belgisch voetbal zijn. Van enige vorm van stress is in het Edmond Machtensstadion echter weinig te merken. Limburger Sean Aerts geeft ons een korte rondleiding in het wat vervallen stadion waar RWDM destijds furore maakte. Op een van de tribunes zien we een immense foto van Raymond Goethals. 'RAY D GOETHALS' valt in levensgrote letters naast het beeld te lezen. “Het heeft zijn charme”, knipoogt Aerts, die voor deze setting poseert voor een foto. “Een model ben ik wel niet”, lacht hij.

  Net op dat moment komt assistent-trainer Stéphane Demets voorbijgereden. “Jullie hebben de mooiste jongen uitgekozen”, giert hij. Een clubmedewerker maakt even later een gelijkaardige grap. “Sean is het stijlicoon van White Star Brussel. Wat ik nu aanheb, droeg hij twee maanden geleden al.” Om maar aan te geven dat de sfeer bij de club wel degelijk relaxed is.

  Weglachen

  We vragen Aerts om een verkooppraatje over White Star te geven. Want eigenlijk is de club alleen bekend omwille van de veelbesproken John Bico die er de lakens uitdeelt, de commotie van de voorbije week en de magere toeschouwersaantallen. “150 tot 200 man, dat is al een pak meer dan vorig seizoen. Dit is een jonge, multiculturele club. Waar hechtheid heerst. De supporters staan kortbij de spelers.”

  Het stoort Aerts niet dat zijn club er een negatief imago op nahoudt. “Natuurlijk vindt niemand het leuk om zo'n verhalen te lezen, maar eerlijk gezegd, denk ik niet dat het de spelers echt interesseert. We lachen er in de kleedkamer zelfs mee. Bijvoorbeeld als iemand iets voorbij ziet komen op sociale media. Maar het kan ook zijn dat we onbewust toch motivatie uit zulke berichten halen. Uiteindelijk doen we gewoon ons ding en wachten we af wat de voetbalbond beslist. Laat anderen maar lawaai maken en praten. In stilte werken wij verder.”

  John Bico

  Sinds zijn komst in de zomer van 2014 woont Aerts in een appartement in Evere. “Ik voel me hier thuis. Je ziet, ik heb zelf een beetje de huiskleur van de mensen die hier rondlopen. Toen ik naar hier trok, had ik nog geen contract bij Patro. Ergens

  wou ik wel blijven, omdat ze mij de kans hadden gegeven om in tweede klasse te voetballen, maar het project van White Star sprak mij enorm aan. Toen was er ook al de ambitie om in drie, vier jaar te promoveren. Spijt van mijn keuze heb ik nog op geen enkel moment gehad. Dat we nu tegen Patro de titel misschien kunnen pakken, maakt het extra speciaal.”

  Plots komt John Bico binnengewandeld. Hoofdtrainer/geldschieter/eigenaar(?) van White Star. Hij schudt iedereen in de zaal de hand en verdwijnt niet veel later opnieuw. “Hij is een toffe man”, verzekert Aerts ons. “Maar omdat zijn persoon de voorbije week werd aangevallen, moest hij wel van zich afbijten. John maakt geen omwegen, hij is rechtdoorzee. Dat kan intimiderend zijn voor sommigen. Misschien daarom dat zoveel mensen moeite met hem en de club hebben? We zitten hier in Molenbeek en rond deze gemeente hangen al zoveel negatieve verhalen. Het lijkt wel alsof ze ons het succes niet gunnen. Feit is dat de regels zeggen dat wij twee punten extra moeten krijgen. Als de voetbalbond zijn werk correct doet, zullen wij die punten wel weer recupereren. Als we winnen, gaan we de titel gewoon vieren. Mocht hetzelfde gebeuren bij een ploeg als Geel of Roeselare, dan zou niemand erover praten”, haalt Aerts zijn schouders op.

  Geen zorgen

  “Omdat Antwerp zoveel fans heeft, wil het grote publiek hen zien promoveren. Er worden veel negatieve dingen over deze club verteld. Dat vind ik onterecht. Want binnen de club werkt iedereen keihard. We staan niet voor niks eerste, of in de top drie”, corrigeert Aerts zich lachend. “Maar als we kampioen worden, vind ik dat onze verdienste. Want we hebben een goede ploeg. Ik denk zelfs dat onze kwaliteiten beter passen in eerste klasse
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon May 02, 2016 10:20 am


  HLN 2-5-2016

  FRANCS BORAINS 3 - RWDM 1

  RWDM kreeg meteen te kampen met pech, want na twee minuten moest El Ouahidi gekwetst worden vervangen. Borains nam een stevige start en nog binnen het kwartier moest doelman Kempeneer zich omdraaien. Borains bleef de wet dicteren en op het halfuur kon Mvulubundu de score aandikken. Na de rust kwam RWDM beter uit de verf en kon milderen, maar in de slotfase hield Lai verdiend de punten in eigen huis.

  Francs Borains: Djoujou, Aaziz, Wantiez, El Barkaoui (65' Hadjeb), Sotteau, Gourad (89' Licata), Ficarra, Cagnina, Lai, Attye, Mvulubundu.

  RWDM: Kempeneer (46' Diaz Suarez), El Ouahidi (2' Astorino), Haidara, Serville (75' Makengo), Kitumba, Diansangu, Koulibaly, De Pever, Cisse, Vanderhaegen, Nocente.

  Doelpunten: 12' Wantiez (1-0), 30' Mvulubundu (2-0), 68' Koulibaly (2-1), 84' Lai (3-1).

  Geel: Sotteau, De Pever, Ficarra, Astorino.

  Rood: 77' Haidara.


  "God wil White Star in eerste klasse"

  En zo ging de derde hond met het been lopen. White Star Brussel vierde zaterdag de titel in tweede klasse na een 3-0-zege tegen Patro Eisden. Te vroeg gejuicht? Vandaag verdedigt de club zijn licentie voor het BAS. "We strijden voor onze licentie zoals op het veld voor onze titel."

  Een sterke beer is hij, John Bico -zowat twee meter groot, een breedgeschouderde kleerkast en de wijzer van de weegschaal die wellicht vlot boven de honderd kilo gaat. Zo iemand zwier je niet zomaar in de lucht om een titel te vieren. Maar ook sterke mannen kunnen emotioneel overmand raken. De ogen van Bico stonden na de 3-0-zege tegen Patro Eisden heel vochtig, te midden van het feestgedruis in het Edmond Machtensstadion, in Molenbeek.

  Als eigenaar, sportief manager en coach van White Star vormt Bico een unieke combinatie. Fans, bestuurslui, spelers en familie omstuwden hem als dé centrale held. Bico deelde de ene kus na de andere uit, kreeg knuffels. Hij heeft het 'mirakel' geboetseerd. In drie jaar tijd loodste hij White Star Brussel sportief naar de hoogste klasse. Hij nam in 2013 als gezicht van Gulf Dynamic Challenge, een investeringsgroep uit Dubai, met WS Woluwe een zo goed als failliete club over, veranderde de naam in White Star Brussel en verhuisde naar Molenbeek, naar het historische terrein van RWDM waar Bico zaterdag zijn 'moment de gloire' beleefde.

  Revanche

  Het is een promotie die voor Bico gepaard gaat met revanche. Hij zei het wel tien keer: "Deze titel is het antwoord op alle kritiek. Er is gespot met White Star. We waren twee jaar het slachtoffer van laster, leugens en xenofobe aanvallen. Al die gratuite kritiek heeft ons versterkt. Zie onze slogan: 'Verenigd gaan we winnen.' Sportief kampioen spelen, is ons droomscenario. We hebben de twee punten voor de groene tafel niet meer nodig."

  Toch blijft het een promotie onder voorbehoud. Vorige maand weigerde de voetbalbond White Star Brussel een proflicentie. Het kon ook moeilijk anders: WS had niet eens een stadion nadat de gemeente Molenbeek haar akkoord met de club opgeblazen had. Intussen is het water tussen White Star en Molenbeek weer minder diep. Bico meent dat de promotie, vandaag in beroep voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), het beste argument zal zijn om de proflicentie af te dwingen.

  Bioscoop

  "We gaan strijden voor onze licentie zoals op het veld voor onze titel", aldus Bico. "De bevolking van Molenbeek verdient dat. Deze promotie is een goede zaak voor de gemeente, Brussel én België. Drie maanden lang stonden de camera's in Molenbeek er voor iets anders (doelt op de terreurdreiging, red.) Nu brengt het voetbal Molenbeek weer positief in beeld." In de hoogste klasse zal White Star Brussel ook veel meer fans aantrekken, meent Bico. "AS Monaco had zogezegd ook geen toeschouwers. Maar Europees zaten hun tribunes vol. In tweede klasse speelde Moeskroen voor 500 man. In eerste klasse hebben ze er duizenden. Ik begrijp dat. Ik zou zelf met moeite 15 euro betalen voor een match in tweede. Maar voor een affiche in eerste klasse wel. Dat is zoals in de bioscoop, dan willen de mensen ook een film met een grote acteur op de affiche zien."

  Als het BAS groen licht geeft - een uitspraak moet voor 10 mei volgen - mag eerste klasse zich dus opmaken voor een tweede Brusselse club. En mogen we wennen aan die flamboyante en niet onbesproken Bico. Hij was ooit nog de zaakwaarnemer van Franck Ribéry, maar staat ook bekend als de man die tot 2013 de belangen behartigde van de Hazards. Zijn arm reikte met Eden tot Chelsea en bij Essevee kon Bico afdwingen dat Thorgan kapitein moest zijn. Nu is hij ervan overtuigd met WS geen mal figuur in eerste klasse te slaan: "God wou dat we in eerste komen. En als Hij het zo beslist, kan niemand het verhinderen."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue May 03, 2016 9:28 am


  HLN 3-5-2016

  White Star speelt volgend seizoen in Machtensstadion (al is er nog geen licentie)

  White Star Brussel speelt volgend seizoen in het Edmond Machtensstadion in Molenbeek. De kersverse kampioen in tweede klasse en de gemeentelijke overheid hebben daarover gisteren een akkoord bereikt. Daarmee was het eerste deel van het huiswerk van manager John Bico klaar. De licentiecommissie moet zich evenwel nog buigen over de sportieve toekomst van de club.

  Een dak boven het hoofd is van levensbelang, want gisteravond moest de licentiecommissie van de voetbalbond zich nog buigen over de sportieve toekomst van White Star. De club mag dan op voetbalgebied wel een hoogvlieger zijn, de interne keuken lijkt meer op een duiventil. Vorig jaar lapte Bico zowat alle huishoudregels aan zijn laars, waardoor burgemeester Schepmans de club op de keien gooide.

  De gemeente heeft nu strenge regels opgesteld en wil van geen rebellie meer weten. Ook de verstandhouding met die andere club RWDM, die eveneens in het stadion speelt, moet dringend verbeteren. "Het is zeer moeilijk om het bos nog door de bomen te zien bij White Star", zucht burgemeester Françoise Schepmans. "Vandaag lijkt het dat ze instemmen met onze voorwaarden, maar dat kan morgen weer helemaal anders zijn."

  WS Brussel-voorzitter Charles Simar kijkt met veel vertrouwen uit naar de samenwerking met de gemeente. "Ik heb meegewerkt aan dit stadiondossier en de hoop op een goed akkoord was altijd aanwezig. We wilden bovenal in ons eigen stadion blijven, maar er moesten nog wel enkele zaken gefinaliseerd worden. Het stadion is conform aan de vereiste voorwaarden, dus op dat vlak zit het goed. Er was geen twijfel dat de club en het gemeentebestuur er uit zouden geraken. Een club in eerste klasse is ook een goede zaak voor de gemeente", besluit de voorzitter.

  Burgemeester Schepmans is blij met de sportieve successen van de club, maar beseft dat de financiële verantwoordelijkheden voor WS Brussels niet mals zijn.

  Schril contrast

  De veiligheid in en rond het stadion en de verouderde infrastructuur staan in schril contrast met de behaalde titel. "Een promotie naar eerste klasse zou een geweldige stunt zijn die ook een positief licht laat schijnen op de geteisterde gemeente. Onze jeugd krijgt daarbij de kans om bij de elite te voetballen, maar het andere luik kan en zal nooit de verantwoordelijkheid worden van de gemeente. De politiekosten en de nodige aanpassingen zijn de verantwoordelijkheid van de club. Ik heb iedereen duidelijk verwittigd dat deze overeenkomst geen vodje papier is waar achteraf kan over gediscussieerd worden. Het is te nemen of te laten", sneert Schepmans.

  "Vooral eerste helft was ondermaats"

  RWDM is het seizoen geëindigd met een 3-1-nederlaag bij het bescheiden geklasseerde Francs Borains, dat veel meer goesting had om de drie punten te pakken dan Molenbeek. RWDM kon nochtans weer op een massa meegereisde fans rekenen.

  "Voor die fans heb ik plaatsvervangende schaamte. Verliezen is één zaak, de manier waarop een andere", verklaarde sportief manager Thierry Dailly. "Vooral in de eerste helft speelden we ondermaats, was er geen bezieling en géén inzet. Je zag dat Kheyari en Nollevaux, twee spelers die de andere jongens kunnen voortstuwen, er niet bij waren. Jammer genoeg is het geen vier op een rij geworden. Maar ondanks alles is het een memorabel seizoen geweest. RWDM is helemaal terug. Een jaar geleden was er niets, volgend seizoen willen we koste wat het kost de titel pakken. Om dat doel te bereiken zullen we ook de nodige versterkingen binnenhalen. Enkelen zijn intussen bekend, maar er moeten nog enkele ervaren spelers bijkomen, die hun strepen hogerop hebben verdiend. We zullen ook afscheid nemen van verschillende jongens, dat is nu eenmaal inherent aan het voetbal."

  Anthony Cabeke "Mijn job laat ik niet vallen"

  Geen zege en dus ook geen vette cheque van 250.000 euro voor Union op Deinze. De Brusselaars gingen met 2-1 de boot in. Anthony Cabeke had het liever anders gezien. Hij mocht - net als Cocchiere - invallen en speelde zo wellicht z'n laatste match voor Union.

  Vorig seizoen was hij nog de fiere kapitein van Union, maar onder Grosjean kreeg Anthony Cabeke nauwelijks nog speelkansen. Terwijl tweelingbroer Geoffrey op de linkerflank de pannen van het dak speelde, kwijnde hij weg op de bank.

  "Maar ik ben te allen tijde positief gebleven", aldus Anthony. "Natuurlijk had ik liever meer op het veld gestaan. Maar ik heb pech gehad: tijdens de voorbereiding liep ik een spierblessure op: Mpati startte de eerste match en deed dat onberispelijk. En dat bleef hij nadien ook doen. Ik vond hem zelfs de beste Unionist tijdens de eerste seizoenshelft. Pech voor mij."

  En toch... amper 140 speelminuten in tien maanden, het getuigt van niet veel vertrouwen van de coach.

  "Ik beklaag me dit seizoen geenszins: daarvoor is Union een veel te mooie club. Zes jaar heb ik hier gespeeld, en zelfs nu geniet ik er nog van elke training. Dus ik dank de sportieve staf voor de invalsbeurt in Deinze. Dat geel-blauwe truitje met het clublogo nog eens mogen aantrekken: het deed me echt iets. Jammer dat we niet in schoonheid met een overwinning konden afsluiten. Een gelijkspel was logisch geweest, maar eerlijkheidshalve haalden we als ploeg het normale niveau niet. De top acht was binnen, he."

  "Ik wil weg, ja. Het was een moeilijke beslissing en eentje met pijn in het hart. Maar de weg van het profvoetbal die Union nu inslaat, ga ik niet volgen. Op dat niveau valt voetbal niet te combineren met m'n job als LO-leerkracht. En ik wil die job niet laten vallen. Een maand geleden lichtte Union de optie op een contractverlenging, maar ik had toen al aangegeven dat ik enkel verder wilde in combinatie met m'n job. Dus hoop ik ook dat men daar nu rekening mee houdt."

  Sukkelde hij vorig seizoen nog met wat blessurelast, dan krijgt z'n toekomstige club een superfitte én hongerige speler in handen. Vliegen gaat hij volgend seizoen doen. Bij RWDM, de ploeg van z'n hart, of toch niet?

  "Die beslissing is nog niet gevallen", ontwijkt Cabeke. "Er was interesse van een paar clubs, maar ik onderhandel momenteel maar met één. Het moet een club zijn waarin ik me 100% goed voel, eentje met een mooi project ook. Het wordt geen keuze van het geld. En ik ga er niet dagelijks 80km voor autorijden. Maar eerst moet ik deze week groen licht krijgen van Union."

  Nieuwsblad 3-5-2016

  RWD Molenbeek

  Anthony Cabeke (Union) en Benoit Ladrière (Patro Eisden) hebben een voorstel op zak van RWDM. Het bestuur verwacht eerstdaags een antwoord. Eerder werden Thomas Weydisch, Jean-Paul Lutula, Nicolas Maeyens en André Ngangue aangetrokken. De club moet haar technische staf herschikken daar assistent-trainer Fabien Lambot en keeperstrainer Patrice Detienne vertrekken.

  DAAN DE PEVER NAAR RFC Wetteren

  Daan De Pever (27) komt over van RWDM. Daan is een centrale middenvelder, die eerder voor Dender, Roeselare, Visé en Standaard Wetteren speelde.

  Rits: “Gedestabiliseerd door transfergeruchten''

  RWD Molenbeek verspeelde op de slotspeeldag verrassend zijn laatste kansen op deelname aan de eindronde tegen het lager geklasseerde Francs Borains.

  “Het waren de slechtste 45 minuten sinds ik trainer ben van RWD Molenbeek”, zucht hoofdcoach Christian Rits na het debacle.

  “Werkelijk alles zat tegen: aanvoerder Nollevaux raakte uiteindelijk dan toch niet fit, Kheyari was geschorst, ik moest bovendien Kempeneer bij de rust vervangen wegens een blessure.”

  “ Misschien waren sommigen gedestabiliseerd door alle transfergeruchten rond de club. Voor de jongens die nog niet onderdak zijn, was de eindronde nochtans een ideale gelegenheid om zich in de kijker te spelen.”

  Evaluatie

  In principe begint Christian Rits deze zomer aan zijn eerste volledige seizoen als oefenmeester van de Molenbeekse club.

  “Zowat 95 procent kans dat ik bij deze club zal blijven. Deze week zit ik nog eens samen met het bestuur om een evaluatie te maken en dan hakken we de knoop door.”

  “Ik ben evenwel niet het type trainer dat zich krampachtig aan zijn postje vastklampt. Vindt de club een trainer met ervaring uit eerste of tweede klasse, dan zal ik de eerste zijn om een stap opzij te zetten en assistent te worden: geen enkel probleem.”

  WS Brussel heeft een stadion maar nog geen licentie

  John Bico dwong het BAS gisteravond tot een marathonzitting, maar ging naar huis zonder licentie. Alle partijen kunnen tot vandaag 16 uur extra stukken voorleggen. Wellicht gaat dat voor White Star Brussel vooral om financiële garanties, want over een verlengd verblijf in het Molenbeekse Machtensstadion is er een akkoord. Maar daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. De burgemeester vraagt een tussenkomst van het Brusselse gewest.

  “Het was een intens, maar finaal toch beleefd debat”, zei John Bico na afloop van de zitting van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport die tot middernacht aansleepte. Zonder een beslissing. 'We geven iedereen tot 16 uur dinsdag de tijd om nieuwe stukken binnen te sturen”, aldus de voorzitter. “Woensdag om 16 uur zullen we dat bekijken. En tegen het einde van de week volgt er een beslissing.”

  Niet alleen de licentiecommissie, de arbiters en WS Brussel waren gisteren vertegenwoordigd op het Belgische Arbitragehof van de Sport, maar ook Antwerp, Eupen, Seraing, Roeselare. En die gaven meer tegengas dan Bico lief was. Blijkbaar, want de zitting verliep achter gesloten deuren.

  De bezwaren die het zwaarst doorwogen in de beslissing om WS Brussel een licentie voor eerste klasse te weigeren, waren uitstaande schulden - onder andere voor onderhoud en politie (44.000 euro) - en het gebrek aan een stadion voor volgend seizoen. WS Brussel deelt het Edmond Machtensstadion in Molenbeek met vierdeklasser RWDM. Een gemeentelijke convenant regelt de bezetting en verdeelt de onkosten - huur is er niet - volgens een sleutel op basis van de bezettingsgraad.

  Bico had en heeft het moeilijk met die cohabitatie. “Als Anderlecht een cohabitatie aanvaardt met St-Agatha-Berchem en Koekelberg zullen wij dat doen met RWDM”, aldus Bico vorige week. “Een vierdeklasser leeft niet in dezelfde wereld als een eersteklasser.”

  Bico stuurde dus aan op een voorkeursbehandeling. En die krijgt hij. Het college van burgemeester en schepenen van Molenbeek stemde gisteren een nieuwe versie van het convenant dat WS Brussel beter uitkomt. “Het convenant is niet aangepast, alleen is het duidelijker en gedetailleerder”, aldus burgemeester Françoise Schepmans. “Om de misverstanden van in het begin van het seizoen

  te voorkomen.” Er was toen een heropleving van het Belgische surrealisme met onder andere een zoek geraakte kalkmachine, wat RWDM noopte met bloem de lijnen te kalken, tijdens een avondmatch viel het licht plots uit, de sloten werden veranderd. “Nu staat alles heel duidelijk op papier”, aldus Schepmans. “Wie recht heeft op wat en wanneer. RWDM mag bijvoorbeeld vijf keer de businessseats verhuren, heeft recht op één bureau...” White Star komt er dus beter uit? “Maar dat was al zo: ook in de eerste versie was White Star de eerste gebruiker.”

  White Star heeft dus zijn stadion. Maar er is een maar. “In het convenant staat ook dat Molenbeek de kosten voor de veiligheid zal dragen op voorwaarde dat de regio Brussel ons subsidieert”, aldus Schepmans. “Molenbeek mag immers geen extra kosten op zich nemen omdat het onder toezicht staat van het Brusselse Gewest.” En dat die factuur behoorlijk kan oplopen, blijkt uit het rapport van de licentiecommissie bij de eerste aanvraag: WS Brussel had al een schuld van meer dan 40.000 euro voor de ordehandhaving. Naast enkele tienduizenden voor het onderhoud van het stadion. Schulden die blijkbaar nog niet helemaal zijn gedelgd. Of waarvoor de garanties niet helemaal zijn doorgekomen, bleek gisteren op de gesloten zitting van het BAS.

  Neo-eersteklasser WS Brussel staat in de steigers

  WS Brussel beukte op het veld de poort naar de Belgische elite open, maar wat nu? De tweede club uit de hoofdstad heeft nog een lange weg te gaan voor ze zich zonder blozen een eersteklasser mag noemen.

  Is White Star op sportief vlak klaar voor eerste klasse?

  John Bico was afgelopen weekend aan zijn laatste wedstrijd toe als trainer van WS Brussel. De prioriteit van de club is dus de aanstelling van een nieuwe T1.

  Wie straks de fakkel overneemt in het Edmond Machtensstadion zal over brede schouders moeten beschikken en leren leven met de nukken van Bico. Geduld is niet meteen de grootste eigenschap van de ex-makelaar van Eden en Thorgan Hazard. Voor hij zichzelf eind 2013 bombardeerde tot hoofdcoach, versleet hij vijf hoofdtrainers in nog geen jaar.

  Van zodra de trainersvacature is ingevuld, kan de sportieve cel de contouren van de nieuwe spelerskern uittekenen. Daarvoor kan Bico rekenen op de diensten van metgezel Mogi Bayat, die over een indrukwekkend netwerk beschikt in Frankrijk en België.

  Is White Star op extrasportief vlak klaar voor eerste klasse?

  Voorzitter Charles Simar gaf na de titel meteen toe: de club zal een versnelling hoger moeten trappen om op tijd klaar te zijn voor zijn historisch seizoen in eerste klasse. Dat moet wat kosten. De Brusselaars zullen mensen moeten in dienst nemen om het secretariaat en de ticketdienst te bemannen, al is het maar op tijdelijke basis.

  Het stadiondossier is gelukkig afgerond. White Star blijft in Molenbeek spelen en wordt hoofdgebruiker van het Machtensstadion. Maandag werd een definitief akkoord gevonden met de gemeente én vierderklasser RWDM. Net als de voorbije twee seizoenen krijgen de Brusselaars het stadion gratis ter beschikking, eventuele renovatie- of opfrissingswerken zijn voor rekening van de club. White Star moet in eerste instantie investeren in een systeem om het veld ijsvrij te houden.

  Zal het publiek volgen?

  Maximaal 11.000 toeschouwers mogen straks het stadion binnen. Voor topduels met Anderlecht, Standard, Club Brugge en Gent zal het stadion wellicht makkelijk

  vollopen, maar hapt het publiek ook toe wanneer Lokeren en Oostende langskomen?

  Voor een ploeg die driekwart van het seizoen in de top vijf stond, viel de publieke belangstelling ferm tegen. De vip-arrangementen gingen vlot de deur uit, betalende toeschouwers voor klassieke zitplaatsen waren er amper. Zelfs in de titelmatch tegen Patro raakte het stadion maar gevuld omdat de club alle jeugdspelers uit Brabant gratis binnenliet. Om de interesse van potentiële fans aan te wakkeren, heeft de club vooral een echte supportersclub nodig waar de rest zich aan kan optrekken.

  Wat als White Star zijn licentie toch niet haalt?

  Het was gisteren D-day voor White Star wat betreft de licentie. In tegenstelling tot vorige maand hebben Bico en co nu een grote troef: het ticket voor eerste klasse. In een worst case scenario grijpt White in beroep opnieuw naast een licentie. Dan is de vraag: weigert het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) de club een licentie te geven voor eerste klasse A, B of de eerste amateurliga?

  In eerste zit werd het licentieverzoek verworpen voor de drie hoogste reeksen. Indien de uitspraak wordt bevestigd, moet WS Brussel volgend seizoen in tweede klasse amateur - de huidige vierde klasse - aantreden met een handicap van -3 punten. Ten laatste op 10 mei spreekt het BAS zich uit.
  Hopje
  Hopje

  Aantal berichten : 20
  Registratiedatum : 2015-09-02

  Nico De Bree

  Post by Hopje on Wed May 11, 2016 5:56 pm

  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Jun 13, 2016 10:05 am

  HLN 13-6-2016

  Liard nieuwe sterkhouder

  RWDM heeft zaterdag onder massale belangstelling zijn ploeg voor volgend seizoen voorgesteld. Thierry Dailly, gepromoveerd tot general manager, had twee leuke verrassingen in petto: hij presenteerde officieel Philippe Liard (Tubeke) en Thierry Berghmans als keeperstrainer.

  Dat de ploeg een serieuze metamorfose zou ondergaan, stond in de sterren geschreven gezien het sportief ontgoochelende eerste seizoen. Van de brede kern werden voorlopig slechts acht spelers weerhouden, waaronder zelfs drie die tijdens de winterstop naar het Machtensstadion werden gehaald. Ook negen nieuwe namen, waarvan de ene al bekender dan de andere. Thierry Dailly was heel blij eindelijk te kunnen aankondigen dat er ook een overeenkomst was bereikt met Philippe Liard, sterkhouder van Tubeke. "Philippe heeft heel veel ervaring en moet deze ploeg mee sturing geven en naar een hoger niveau tillen", verklaarde hij. "Dat de onderhandelingen

  wat langer hebben geduurd dan verwacht, lijkt me niet meer dan normaal. Philippe zet sportief niet alleen - tijdelijk - een stapje terug, maar hij wilde ook wat meer zekerheid hebben over de sportieve uitbouw van de club. Als je ziet wie we al hebben aangetrokken, kan je niet anders dan verkondigen dat je voor de titel wil spelen. Ik besef dat je een ploeg niet kan kopen, maar het is aan de technische staf om er een solide geheel van te maken."

  Meer mogelijkheden

  Trainer Christian Rits is best tevreden met wat het bestuur op sportief vlak gerealiseerd heeft. "Volgend seizoen kunnen we geen verstoppertje spelen", bekent hij. "Niet alleen de kern is kwalitatief veel beter, maar door de uitbreiding van de technische staf zijn er ook veel meer mogelijkheden om de tegenstanders te scouten en op basis van video's grondiger te analyseren."

  Eén kleine valse noot: ondanks een schriftelijk akkoord heeft Kevin Nicaise alsnog laten weten niet te komen om bij Dender te blijven.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Jul 20, 2016 10:05 am

  Nieuwsblad 20-7-2016

  ''Op stage is deze groep helemaal aan elkaar geklit''

  Een aanvoerder heeft RWDM nog niet. Die schuift de technische staf vandaag naar voren voor de eerste oefenwedstrijd tegen Asse. Maar de stage aan de kust was een voltreffer. Christian Rits maakt een eerste voorzichtige balans op.

  Het is RWDM menens dit seizoen: met minder dan de titel zullen ze niet tevreden zijn in het Edmond Machtensstadion. Dat moet toch blijken uit de aankondiging van de eerste oefenwedstrijd tegen Asse nu woensdag om 19.30 uur. 'Op weg naar de titel.' Zo staat in vette letters te lezen op de website van de Brusselelaars.

  Na de stage in Knokke van afgelopen weekend zien de vooruitzichten er goed uit. Trainer Christian Rits zag de groep op natuurlijke wijze aan elkaar klitten.

  ''Op de eerste training keek iedereen nog de kat uit de boom'', zegt Rits. ''Vrijdag was de sfeer al helemaal anders. Van zodra de kamerindeling achter de rug was, ging het er losjes aan toe. De meeste jongens hadden nog niet met elkaar gespeeld, maar ze kenden elkaar wel van naam en dat hielp wel. Onderschat ook de rol van de leidersfiguren niet: die hebben in ijltempo voor een sterke cohesie gezorgd.''

  Geen definitieve keuze

  Blijft de vraag wie dit seizoen de grote baas wordt in de kleedkamer. Het viertal Kheyari, Brouckaert, Cabeke en Liard, op de eerste na allemaal nieuwkomers, staat helemaal bovenaan het lijstje van Rits. Maar wie draagt straks de aanvoerdersband?

  “Tijdens de teambuilding op het strand hebben mijn staf en ik de spelers geobserveerd. Wie waren de leiders, wie beperkte zich tot het volgen van de orders, wie waren de harde werkers? Op die vragen hebben we min of meer een antwoord kunnen vinden. We hebben met de staf nog een debriefing van wat we gezien hebben. Daarna kiezen we een aanvoerder en een viceaanvoerder. Ik heb al een idee wie de aanvoerdersband zal dragen tegen Asse. Maar het is niet definitief. Ik wil eerst zien hoe die persoon zal reageren op die extra verantwoordelijkheid. Hoe hij kan omgaan met de druk van de media. We mogen ons niet vergissen. Als we niet tevreden zijn met wat we zien, dan kunnen we nog veranderen.'

  Maandag kregen de spelers vrijaf, gisteren stond er een pittige training op het programma.

  Twee testers

  Tegen Asse Zellik wil Rits al zijn manschappen in actie zien. Wellicht zal de ploeg worden aangevuld met de testers Ionut Florin Radu (24, Roemenië) en Davor Bokalic (25, Slovenië). Radu en Bokalic zijn twee aanvallers.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Thu Aug 11, 2016 10:19 am

  HLN 11-8-2016

  "Voor altijd de club van mijn hart"

  Beerschot-Wilrijk heeft deze week een tijdperk afgesloten. Met Dyron Daal (32) verliet de laatste 'overlever' van het debuutjaar de fusieploeg. "Beerschot-Wilrijk is voor altijd de club van mijn hart", zegt de naar RWDM vertrekkende Daal.

  Drie seizoenen voetbalde Dyron Daal op het Kiel. In die periode groeide de Amsterdamse aanvaller uit tot een publiekslieveling. Die liefde was/is wederzijds.

  "In heel mijn carrière ben ik nergens zo lang gebleven als bij Beerschot-Wilrijk. Het is dus echt mijn club geworden", vertelt Daal. "Ik beleefde hier ook zo veel mooie momenten. Of ik er één absoluut topmoment kan uitkiezen? Doe dan maar de uitmatch op Zwarte Leeuw in vierde klasse. Dat was zo'n belangrijke en intense wedstrijd! Hoewel we na een rode kaart voor Nico Van Der Linden 75 minuten met tien man speelden wonnen we toch met 1-2. En ik scoorde in de slotfase de winning-goal. Die ontlading! Ik krijg er nog kippenvel van."

  Kleinere speelkansen

  Na drie fantastische jaren en even veel kampioenstitels was het voor Daal niet evident om Beerschot achter zich te laten.

  "Natuurlijk was dit geen makkelijke beslissing", aldus Dyron Daal. "Tot voor kort ging ik er van uit dat ik het seizoen gewoon zou uitdoen bij Beerschot, maar toen kwam RWDM met een interessant voorstel op de proppen. Trainer Marc Brys was ook altijd eerlijk met me en liet verstaan dat mijn speelkansen kleiner zouden zijn dan de voorbije jaren. En dus besloot ik toch te vertrekken. Dat RWDM net als Beerschot een levendige club is met groeimogelijkheden, maakt het afscheid gelukkig iets makkelijker."

  Afscheid van publiek

  En binnenkort krijgt 'clubmonument' Daal van het Kielse bestuur een officieel uitwuifmoment voor aanvang van een wedstrijd.

  "Klasse dat ik nog de kans krijg om afscheid te nemen van het publiek", glimlacht het voormalige 'Manneke van het seizoen'. "Van zodra we een gaatje vinden in de agenda ben ik daar. Ik blijf trouwens in Antwerpen wonen en zal nog zo vaak mogelijk proberen terug te keren als supporter. Die band gaat nooit meer stuk."

  Nieuwsblad 11-8-2016

  Lierse verhuurt Bruylandts aan RWDM

  De Brusselaars vonden gisteren een akkoord met Lierse om liess Bruylandts tot het einde van het seizoen

  te huren. De 21-jarige polyvalente aanvallende middenvelder speelde vorig seizoen een twintigtal wedstrijden en scoorde daarin een keer. Hij doorliep als jeugdspeler de JMG-academie en maakte deel uit van de lichting met Jason Denayer en Theo Bongonda.


  HLN 10-8-2016

  Thomas Weydisch

  Thomas Weydisch, die tijdens de opwarming voor de bekerwedstrijd tegen Dikkelvenne een zware blessure opliep aan de achillespees, werd maandagmiddag met succes geopereerd door dokter Declerq in Antwerpen. Gisteren mocht hij het ziekenhuis verlaten. De komende zes weken moet hij in het gips en mag hij niet steunen op de enkel. Daarna wacht hem een revalidatie van zes maanden. Vanavond om 19u wordt er geoefend op Dender, waarbij de nieuwe spits Dyron Daal zijn eerste opwachting

  zal maken. Donderdag speelt RWDM een oefenpartij bij derdeprovincialer FC Schepdaal (19u30).
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Fri Aug 12, 2016 9:55 am

  HLN 12-8-2016

  Nieuwkomer Bruylandts (Lierse) speelgerechtigd

  Het ziet ernaar uit dat Iliess Bruylandts, die voor één seizoen wordt gehuurd van Lierse, speelgerechtigd zal geraken voor de wedstrijd op het veld van reeksgenoot Royal Francs Borains in de derde ronde van de beker van België. Bruylandts moet het aanvallende compartiment versterken. Bij Lierse speelde hij twee wedstrijden in eerste klasse en vorig seizoen kwam hij 17 keer in actie met de Pallieters in tweede klasse, waarbij hij één keer scoorde. Doelman Dipiero, die in de tweede helft testte op Dender, liet geen

  onaardige indruk. Hij pakte zelfs een strafschop. RWDM heeft nog zeker een derde keeper nodig en als er zich een opportuniteit voordoet voor het afsluiten van de transferperiode, zal dit zeker bekeken worden.

  Op Dender moesten Maeyens en Liard vroegtijdig en licht geblesseerd naar de kant, maar hun aantreden zondag komt niet in gevaar. Trainer Rits was tevreden over wat hij zag. "Maar het is niet omdat je een oefenduel wint tegen een club uit eerste klasse amateur dat dit betekent dat je een bekerwedstrijd tegen een derdeklasser ook gaat winnen", waarschuwde hij na de match op Dender.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Aug 16, 2016 9:56 am

  HLN 16-8-2016

  Brusselaars met overdreven cijfers boot in

  Het bekeravontuur zit er na drie rondes op voor RWDM, dat op het veld van reeksgenoot Francs Borains een zware 4-1-pandoering heeft gekregen.

  FRANCS BORAINS - RWDM 4-1

  Tien minuten na de rust mocht RWDM na een achterstand halfweg de eerste helft weer hoop koesteren op een kwalificatie door de gelijkmaker van Brouckaert, maar in plaats van 1-2 via Haidara kort daarna werd het op de tegenaanval 2-1.

  "De 4-1-cijfers zeggen niets over de waardeverhoudingen op het veld", vond trainer Christian Rits. "De cijfers zijn zeker fel overdreven. Maar na de 2-1-achterstand moesten we steeds meer risico's nemen. We kwamen dicht bij de 2-2, maar doelman Pravos heeft ook enkele goede reddingen gedaan. Maar in de slotfase hebben we dan toch moeten buigen. Jammer, wat we waren kwalitatief niet de mindere ploeg en dit resultaat betekent geen mentale tik met het oog op de competitiewedstrijd op Francs Borains in november. Vergeet niet dat we ver van compleet stonden, want Liard was in extremis uitgevallen met een blessure en aanvaller Daal was niet speelgerechtigd geraakt."

  Doelpunten: 38' Falzone (1-0), 47' Brouckaert (1-1), 55' Lai (2-1), 89' Ficarra (3-1), 92' Falzone (4-1)

  Oefenmatch RWDM in Luik afgelast

  De geplande oefenwedstrijd van aanstaande woensdag om 19u30 in en tegen Club Luik is geannuleerd omdat er omwille van veiligheidsredenen slechts 100 RWDM-supporters toegelaten werden. Nu komt het trainer Christian Rits wel goed uit want heel wat spelers liggen in de lappenmand: Lutula (oog en sinusitis), Ngangué (spierblessure), Danghir (ziek), Moding (teen), Weydisch (enkel) en Liard (bil).

  Daal is eindelijk speelgerechtigd voor officiële wedstrijden. Rivituso werkt voort aan zijn revalidatie. Door de bekeruitschakeling bekijkt de sportieve cel of ze komend weekend een oefenwedstrijd kan inlassen. De openingswedstrijd tegen Ganshoren zal niet op 3 september gespeeld worden (verboden door de Bond), maar op vrijdagavond 9 september of zondagnamiddag 11 september om 15u
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Thu Aug 18, 2016 10:09 am

  HLN 18-8-2016

  RWDM

  Door de vele blessures heeft trainer Rits in overleg met de medische en technische staf beslist om dit weekend geen extra oefenwedstrijd in te lassen. De spelers mogen dit weekend rusten en krijgen dus twee dagen vrijaf.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Fri Aug 19, 2016 9:48 am

  HLN 19-8-2016

  "Graag nog eens kampioen worden"

  Een van de vele nieuwkomers bij RWDM is Achraf Essikal, de linksachter die is overgekomen van Cappellen. Het Machtensstadion is echter géén onbekend terrein voor de Brusselaar.

  "Ik heb hier ook bij Brussels gespeeld in tweede klasse. Na mijn avontuur bij Brussels ging ik naar RC Mechelen en daarna naar KVW Zaventem om vervolgens naar Antwerpen te trekken", resumeert Essikal zijn drie laatste seizoenen.

  "Ik ben bijzonder blij terug in Brussel te spelen en meer bepaald bij RWDM. Deze club heeft weer een mooie toekomst voor zich: grootse maar realistische ambities, gesteund door een grote schare supporters. Mijn persoonlijke ambities? Indien je me die vraag vorig week had gesteld, dan had ik gezegd zover mogelijk geraken in de Belgische beker en de promotie realiseren. Dat laatste moet zeker kunnen gezien we over een sterke ploeg beschikken. Net zoals voor elke ploeg mogen niet te veel spelers in één keer geblesseerd of geschorst of niet speelgerechtigd zijn, want dan kan je (zwaar) verliezen zoals tegen Francs Borains."

  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Aug 22, 2016 10:06 am


  HLN 22-8-2016

  RWDM

  RWDM speelt zijn eerste competitiewedstrijd tegen buur Ganshoren op zondag elf september in het Machtensstadion. De voetbalbond heeft het verzoek om op drie september om 19 uur te kunnen spelen immers verworpen, omdat volgens haar het seizoen in hetzelfde weekend moet starten.

  Dinsdag oefent RWDM om 20 uur op het veld van tweede amateurclub KVW Zaventem.

  RWDM/DIEGEM SPORT

  Om zijn nieuw synthetisch terrein in te huldigen heeft derdeprovincialer Kraainem Diegem Sport en RWDM uitgenodigd voor een galawedstrijd. De ontmoeting vindt plaats komende zaterdag om 19 uur. Zowel voor Diegem als voor de Brusselaars is het een goede laatste test voor het begin van de competitie een week later.

  HLN 20-8-2016

  "Veel spelen en progressie maken"

  RWDM haalde tot dusver heel wat ervaren spelers binnen die de klappen van de zweep kennen. Constant Delsanne is daarop eerder een uitzondering, want met zijn 21 lentes staat hij op de drempel van zijn carrière. Hij wordt door RWDM voor één seizoen gehuurd van buur Union.

  Door het vertrek van Cédric De Troetsel had RWDM nood aan een extra centrale verdediger. General manager Thierry Dailly, die ook sportief zijn ding mag en kan doen, heeft niet al te veel moeite moeten doen om Constant Delsanne te overtuigen om op huurbasis één seizoen bij Molenbeek te spelen. "Als jonge gast ben je ambitieus en wil je op een zo hoog mogelijk niveau spelen, maar ik besefte al snel dat ik bij Union niet zoveel speelkansen zou krijgen in eerste klasse B", motiveert Delsanne zijn overstap.

  "Er waren best heel wat ploegen geïnteresseerd in mijn persoontje, vooral clubs uit tweede klasse amateur, maar het project RWDM sprak me het meeste aan. In de weken voorafgaand aan mijn overgang hoorde ik alleen maar goede zaken over mijn nieuwe club. En natuurlijk werd mijn keuze ook beïnvloed door de aanwezigheid van ex-spelers van Union en Tubeke, twee clubs waar ik ook gespeeld heb. Met Anthony Cabeke voetbalde ik bij Union en Kheyari, Liard, Pravos, keeperstrainer Berghmans en conditietrainer Huygh kende ik van mijn tijdperk bij Tubeke, waar ik overigens ook woon. Maar ook mijn boezenvriend Maxime Fixelles had een zeer gunstige invloed", lacht Delsanne. "Door de aanwezigheid van al die mensen is mijn integratie heel vlot verlopen. Sinds de eerste dag voel ik me hier thuis."

  Beter en completer

  De centrale verdediger is met grote verwachtingen naar RWDM gekomen. "In de eerste plaats wil ik zo veel mogelijk spelen, want dan alleen kan je ervaring opdoen. Maar ik wil ook als voetballer beter en completer worden. Dat kan makkelijker als je omringd bent door ervaren spelers. En die lopen hier in RWDM met bosjes. Maar dat betekent niet dat we op één been kampioen gaan spelen", waarschuwt hij. "We zullen elke week op een sterke tegenstander stoten, die tegen ons dubbel gemotiveerd zal zijn."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Aug 24, 2016 9:46 am

  HLN 24-8-2016

  "Ontbrekende puzzelstukje"

  THIERRY DAILLY (RWDM) HAALT IBRAHIM SOMÉ

  Geduld is een schone deugd. Na vele weken van onderhandelen heeft RWDM zijn toptransfer beet. Sportief manager Thierry Dailly slaagde er eindelijk in om Ibrahim Somé te verleiden en te overtuigen om voor de amateurclub in derde klasse te voetballen volgende seizoen.


  Voetbal

  "Het klopt dat we Ibrahim Somé al sinds de start van de voorbereiding het hof hebben gemaakt", bekent Dailly. "We zijn dan ook heel blij dat hij uiteindelijk voor ons heeft gekozen. Op ons niveau is hij een echte toptransfer. Ibrahim heeft zijn hart laten spreken en gekozen voor ons project, want hij had ook aanbiedingen van heel wat hogerspelende clubs, waaronder Lommel in 1B. Alle partijen hebben water in de wijn gedaan waardoor we eindelijk tot een akkoord zijn kunnen komen. Hij is het laatste en ontbrekende puzzelstukje. Met hem erbij kunnen we geen verstoppertje spelen.

  Trainer Rits heeft nu ook veel meer mogelijkheden. Somé oogt bijzonder schep, want zijn conditie heeft hij tot dusver onderhouden met een persoonlijke coach en door heel wat oefenwedstrijden als tester te spelen. Wij kennen zijn capaciteiten en voor ons is hij bijzonder waardevol."

  Gisterenavond speelde Somé in de oefenwedstrid op KVW Zaventem nog niet mee. Wellicht speelt hij zijn eerste match zaterdag tegen Diegem Sport
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Aug 29, 2016 10:42 am

  HLN 29-8-2016

  'Waar mogen wij voetballen?'

  Voetbalclub RWDM telt volgend seizoen meer dan 400 jeugdspelers, maar een tekort aan velden gooit roet in het eten. Toch hoopt de club volgende week na een vergadering met de gemeente tot een oplossing te komen. "We hebben er het volste vertrouwen in dat al onze jeugdspelers aan spelen toekomen. Er zullen de komende weken nog wel trainingsvelden vrijkomen", denkt Danny Vander Eeckt van RWDM.

  RWDM speelt dit seizoen in de derde amateurklasse, maar voor het eerst zullen er dit seizoen ook jeugdploegen ingeschreven zijn. "We hebben maar liefst 29 jeugdploegen aangemeld deze zomer, goed voor meer dan vierhonderd jonge spelers", zegt Danny Vander Eeckt. "Op een bepaald moment hebben we zelfs kinderen moeten weigeren, want anders dreigde een capaciteitsprobleem. Op dit ogenblik zitten we bijvoorbeeld al enorm krap met trainingsvelden voor onze jeugd."

  Toch hoopt de club eind volgende week een oplossing gevonden te hebben. "Een eerste vergadering met de gemeente dateert al van enkele maanden geleden. Volgend weekend staat een nieuw overleg gepland waar we de mogelijkheden gaan bespreken en kijken welke terreinen nog vrij zijn. We moeten absoluut vermijden dat we voor een muur komen te staan."

  White Star Woluwe

  Vander Eeckt verwacht dat er bij de start van de jeugdcompetities nog jeugdploegen van andere clubs zullen uitgeschreven worden. "Bij heel wat andere jeugdploegen zullen er in de loop van de komende weken jongeren niet komen opdagen waardoor er ploegen geschrapt worden en dus velden vrijkomen", zegt hij. "Zo verwacht ik dat onder meer White Star Woluwe met een overschot aan velden zal zitten. Er zijn in het verleden problemen geweest tussen onze clubs, maar ik hoop dat we nu samen tot een oplossing kunnen komen zodat alle Molenbeekse en Brusselse jeugdspelers hun sport kunnen uitoefenen."

  Enorm populair

  Amper een jaar na de heropstart van de RWDM gaat de populairteit van de club steil de hoogte in. "Een jaar geleden hadden we nooit durven dromen dat we vierhonderd jeugdspelers onder onze hoede zouden hebben of dat we zowat voor iedere thuismatch voor 3.000 à 4.000 supporters mogen spelen. De populariteit van twintig jaar geleden hebben we absoluut teruggevonden. Het is duidelijk dat de slapende aanhang van onze club opnieuw wakker geworden is. De sfeer die er nu waait is nog nooit gezien, maar zonder onze clubgeschiedenis was dat uiteraard anders geweest", besluit Vander Eeckt.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Aug 31, 2016 9:40 am

  HLN 31-8-2016

  SK HALLE - RWDM

  Er wordt vanavond heel wat volk verwacht op Lamme Guiche. Halle, dat vorig seizoen via de eindronde promoveerde naar de tweede amateurklasse, speelt om 19u30 een oefenwedstrijd tegen RWDM. De ambitieuze Brusselse club van Thierry Dailly, die pas volgende week zondag de competitie opent, zal weer met honderden supporters afzakken en ongetwijfeld voor de nodige sfeer zorgen.

  Nieuwsblad 31-8-2016

  Haydock: “We staan in de moeilijkste reeks”

  Vanavond om 19 uur speelt SK Halle tegen RWD Molenbeek zijn laatste oefenwedstrijd. Trainer Alan Haydock wil tegen zijn ex-club de laatste hand leggen aan de voorbereiding op de competitiestart op SCT Menen.

  “Na een onwaarschijnlijk sterk parcours zijn we twee jaar na elkaar via de eindronde van eerste provinciale naar de tweede amateurklasse gestegen”, vertelt Alan Haydock, die aan zijn derde seizoen als sportieve baas begint.

  “Dat was een ongeziene stunt, maar meteen staan we nu voor een nieuwe uitdaging. Wat kan SK in de tweede amateurklasse? Ik blijf het antwoord voorlopig schuldig. Het is immers nog een groot vraagteken. Zeker is dat we in de moeilijkste reeks staan met West- en Oostvlaamse ploegen die een pak ervaring hebben en budgettair sterker staan dan SK. Ik reken er echter op dat we ook dit seizoen ons mannetje zullen staan.”

  Twee routiniers

  “Het bestuur leverde bijzonder goed werk. Er werden vooral veel jonge, beloftevolle spelers aangetrokken, die allen hun opleiding genoten bij clubs uit de eerste of tweede klasse. We mikken dus op de jeugd met spelers die nog veel groeimarge hebben en zich echt willen bewijzen. Met Hamza Amazou en Menco Deryck sloegen we voorin twee routiniers aan. Niet onbelangrijk is dat nagenoeg de meeste spelers van vorig seizoen hun verblijf verlengden. Ik kan echt wel bogen op een competitieve groep maar wel met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar. Een ruime spelersgroep en wie bij de vijftien wil zijn, zal top moeten zijn, zoals we elke wedstrijd het onderste uit de kan zullen moeten halen om punten te sprokkelen. Ik wil ook op het elan van de vorige seizoenen doorgaan met veel inzet, blokvorming en een echte winnaarsmentaliteit. We gaan een nieuw avontuur tegemoet waarin we zullen proberen ons zo vlug mogelijk te redden.”

  “In de voorbereiding koos ik voor duels met sterke tegenstanders. Van La Louvière en Dender verloren we met zware cijfers, maar het waren leerrijke wedstrijden. Aan winst tegen pakweg tweedeprovincialers heb je overigens niks. Ook RWD Molenbeek hoort in dat rijtje van toppers. De spelers moeten voelen dat het elke wedstrijd knokken wordt, al wil ik zeker geen druk leggen. Met middenvelder Sébastien Phiri, slachtoffer van een verkeersongeval, miste ik in de voorbereiding wel een belangrijke schakel. Ik hoop dat hij snel weer kan aanpikken.”

  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Fri Sep 02, 2016 9:48 am

  HLN 2-9-2016

  Alleen titel is goed genoeg

  Met het aantrekken van heel wat ervaren spelers die hun strepen in hogere reeksen hebben verdiend en lang niet aan uitbollen toe zijn, heeft RWDM zichzelf gebombardeerd tot titelkandidaat nummer één.

  DERDE AMATEURKLASSE

  Eindklassement 2015-2016: tiende plaats in vierde klasse B.

  Wie zijn de titelkandidaten? RWDM is willens nillens de grote titelfavoriet, maar de ploeg van trainer Christian Rits mag serieuze concurrentie verwachten van Francs Borains en Quevy-Mons, dat vorig seizoen met de vingers in de neus kampioen werd in eerste provinciale Henegouwen en zich in het tussenseizoen gevoelig versterkte. Rebecq en Doornik worden bij de outsiders gerekend.

  Nieuwe reeks zegen of vloek? Commercieel is de derde klasse amateur ACFF zeker een vloek, daar RWDM op niet te veel bezoekende supporters zal moeten rekenen van de Waalse clubs. Sportief is de reeks zwakker dan deze van vorig seizoen in vierde klasse B.

  Wie wordt seizoensrevelatie van de ploeg? Van de topspelers mag verwacht worden dat ze de ploeg gaan dragen of zeker iets zullen bijbrengen. Cissé Sindou, die in januari is overgekomen van Ath, zou wel eens kunnen uitgroeien tot de grote smaakmaker van de ploeg.

  Pluspunten van de ploeg? RWDM beschikt over een zeer ervaren groep, waarvan het gros van de spelers de klappen van de zweet kent. Door die ervaring moet deze groep ook bestand zijn tegen de extra druk die er dit seizoen zal zijn, want RWDM kan met niets minder dan de titel tevreden zijn.

  Minpunten van ploeg? Misschien telt RWDM iets te veel vedetten, die allemaal graag in de basis willen staan. Trainer Christian Rits wacht de moeilijke opdracht om al zijn spelers tevreden te houden.

  Doelmannen: Miguel Santos Pavros, Jean-Louis Dotremont, Nicolas Di Piero.
  Verdedigers: Anthony Cabeke, Anthony Rivituso, Sofian Kheyari, Constant Delsanne, Achraf Essikal, Cheriff Haidara.
  Middenvelders: Philipp Liard, Maxime Fixelles, Thomas Weydisch, Nicolas Maeyens, Yohan Brouckaert, Nicolas Vanderhaegen, Sindou Cissé, Bryan Moding, Kenneth Parmentier.
  Aanvallers: André Ngangué, Jean-Paul Lutula, Dyron Daal, Rachid Danghir, Iliess Bruylandts, Ihrahim Somé.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Thu Sep 08, 2016 10:57 am

  HLN 8-9-2016

  RWDM laat vluchtelingen meevoetballen

  In navolging van voetbalclub Europa 90 Kraainem is RWDM gestart met de opvang van jonge vluchtelingen in de club. Zo hoopt RWDM per leeftijdscategorie een drietal asielzoekers in de ploeg te integreren. "De deuren van RWDM staan open voor vluchtelingen en in de toekomst willen we hen ook taallessen aanbieden", aldus Danny Vander Eeckt van RWDM.

  Vorig jaar verwelkomde voetbalclub Europa 90 Kraainem zo'n 700 jonge vluchtelingen. Zo konden er niet alleen meevoetballen met andere leeftijdsgenoten, voor de trainingen kregen ze taallessen en erna een maaltijd.

  Logistieke ondersteuning

  "Dagelijks mochten we zo'n 5 à 10 jonge vluchtelingen van het Fedasil-opvangcentrum van Sint-Pieters-Woluwe ontvangen. We zorgden voor logistieke ondersteuning, maar tegelijkertijd moest de integratie zo natuurlijk mogelijk gebeuren", aldus Benjamin Renauld van Europa 90 Kraainem. "We wilden het project ook in andere voetbalclubs in België introduceren en zo een Belgisch netwerk opstarten. RWDM was vanaf het begin enthousiast."

  In de jeugdploegen van RWDM zijn al 450 jongeren ingeschreven, maar daar kunnen er volgens Vander Eeckt nog wel enkele bij. "Het initiatief van voetbalclub Kraainem is fantastisch en wij willen onze jeugdploegen dit jaar ook verrijken met jonge asielzoekers. Daarvoor zijn we een samenwerking aangegaan met het opvangcentrum Klein Kasteeltje. Zo


  zullen we met een minibus de jongeren daar gaan halen en weer afzetten. We hopen tegen het einde van het seizoen zo'n 70 tot 100 jonge asielzoekers in de verschillende jeugdreeksen te hebben. In de toekomst willen we ook zoals in Kraainem taallessen aanbieden, maar eerst willen we de trainingen in goede banen leiden."

  Ook burgemeester Françoise Schepmans van Molenbeek is enthousiast. "Dit is het bewijs dat RWDM zich inzet voor de integratie van de bevolking bij de voetbalclub."

  Nieuwsblad 8-9-2016

  “Voetbal helpt mensen te integreren”

  Na Kraainem laat ook voetbalclub RWDM jonge vluchtelingen meetrainen met de jeugdploegen. Dat moet hen helpen om hun weg te vinden in ons land. RWDM wil ook andere clubs inspireren om hetzelfde te doen.

  Het Molenbeekse RWDM haalde de mosterd bij voetbalclub Kraainem, die zich vorig jaar als eerste Belgische club openstelde voor jonge vluchtelingen.

  “We hebben vorig seizoen zo'n zevenhonderd jongeren verwelkomd”, zegt Laurent Thieule, directeur van Kraainem. “Dat is veel voor een club met een jeugdafdeling van 350 jongeren, maar het verliep probleemloos. Het belangrijkste is dat je vooraf je eigen jeugdspelers en hun ouders vertelt waarom je dit doet. Hoewel Kraainem een beetje een bourgeois-gemeente is, ging dat probleemloos. Net als RWDM hebben heel wat van onze jeugdspelers wortels in andere landen.”

  Een beetje Engels

  “Het is niet evident om te communiceren met jongeren die in het beste geval wat Engels spreken, maar dat lukt wel ”, vertelt Benjamin Renault, jeugdtrainer en coördinator van Kraainems vluchtelingenproject.

  “Op het veld kan je alles voordoen. Onze eigen jongeren vonden het ook geweldig om met vluchtelingen te spelen. Ze leerden bijvoorbeeld dat sommigen van Turkije naar België gewandeld waren. Ze vonden het geweldig om zo'n verhalen thuis te vertellen.”

  “Die jonge vluchtelingen begrepen dat hun toekomst hier lag en wilden daar het beste van maken”, vult Thieule aan. “Je moet hen de hand reiken. Als je hen isoleert, zijn ze een makkelijke prooi voor ronselaars.”

  Dat RWMD zich ontfermt over vluchtelingen, is best opmerkelijk. De jeugdacademie start immers pas vanaf dit seizoen en is nu al overbevraagd. Bij sommige jeugdploegen moest de club al spelertjes weigeren.

  “Een of twee jongeren per jeugdploeg laten meetrainen zal het verschil niet maken”, reageert manager Thierry Dailly. “Dit is belangrijk, voor ons land, voor Brussel en voor onze club. Met voetbal help je mensen integreren. Een van de sterkhouders van onze eerste ploeg is trouwens een asielzoeker.”

  “Op termijn zullen we de jonge vluchtelingen ook taalles aanbieden. Eerst Frans, want die taal wordt meer gesproken in Brussel, daarna ook Nederlands.”

  Kraainem kreegt voor de begeleiding van de vluchtelingen vorig jaar steun van onder meer de Belgische Voetbalbond en de Koning Boudewijnstichting. Dit jaar komt daar nog een subsidie van de UEFA bovenop.

  Busje van de sponsor

  “We zullen dat geld gebruiken om pedagogen aan te werven en een busje te kopen om spelers op te halen aan de asielcentra”, aldus Thieule. RWDM krijgt geen extra financiële steun voor het project.

  “We hebben wel een busje van de sponsor om spelers op te halen. Bij het Klein Kasteeltje (het grootste asielcentrum van ons land, nvdr.) is dat wellicht niet nodig, want dat is vlak bij de deur.”
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Fri Sep 09, 2016 10:23 am

  HLN 9-8-2016

  RWDM "We zijn er klaar voor"

  Zondag mag ook RWDM eindelijk aan de 'vernieuwde' voetbalcompetitie beginnen. De ploeg van trainer Christian Rits krijgt met de komst van Ganshoren meteen een derby voorgeschoteld. De ambitie is duidelijk: kampioen spelen.

  RWDM heeft er meer dan zeven weken voorbereiding opzitten. En die is naar wens verlopen. Niet alleen behaalde de Brusselse club mooie resultaten tegen heel wat hogerspelende clubs, ze bracht bij momenten ook verzorgd en attractief voetbal. In de laatste oefenwedstrijd, vorige week op Halle, liet trainer Rits in zijn kaarten kijken. Op misschien op één pion na, liet hij zijn mogelijk type-elftal starten. En dat liep bijzonder lekker, want zelfs met tien speelde het Halle, actief in tweede amateurklasse, bij momenten van het kastje naar de muur.

  Een van de spelers in de basisploeg tegen Halle was Dyron Daal, ook al speelde hij maar een helft door zijn uitsluiting kort voor de rust. Daal is precies een maand geleden neergestreken in het Edmond Machtensstadion en heeft het naar eigen zeggen volledig naar zijn zin, ook al spreekt de in Antwerpen wonende aanvaller zelf geen jota Frans. "Ik ben niet onvoorbereid naar RWDM gekomen. Ik heb tot mijn overgang de volledige voorbereiding meegemaakt bij mijn ex-ploeg Beerschot-Wilrijk", vertelt de ranke Nederlander, die drie promoties na elkaar heeft meegemaakt met de Kielse Ratten.

  "Het is een mooie tijd geweest, maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Ik ben niet over een nacht ijs gegaan, ook al had ik snel door dat het project van RWDM veel gelijkenissen vertoonde met dat van Beerschot-Wilrijk die jaar geleden. En dat heeft me over de streep getrokken. Ook hier in Brussel wil ik met RWDM iets moois uitbouwen."

  "De integratie is zeker goed gegaan, want van de eerste dag ben ik goed opgevangen door de mensen van de club én de spelers. Voor dit niveau wordt er ook zeer professioneel gewerkt. De spelers moeten aan niets anders denken dan aan voetbal en dat is toch wel prettig werken. We zijn er allemaal klaar voor. De eerste competitiewedstrijd is natuurlijk speciaal, want ook onze tegenstander zal de ouverture niet willen missen. Maar wij hebben geen alternatief dan zegevieren. Het resultaat primeert. Kan dit met attractief voetbal, des te beter."

  Ganshoren opent seizoen met derby

  Als laatste ploeg in de regio vat Ganshoren het nieuwe seizoen aan. Een verplaatsing naar RWDM is meteen een echte voltreffer. Bij groen-zwart leeft het duel alvast.

  Serge De Backer is blij dat er kan gevoetbald worden. "Ik kan de bond niet volgen. We zijn half september en ons seizoen begint. We zitten in een reeks met amper 14 ploegen. Er is slechts één stijger en één daler. Vorig jaar kenden we ook al een merkwaardige competitie. Toen was Ath de enige daler en die ploeg ging dan nog failliet."

  De verplaatsing naar RWDM wordt volgens Serge De Backer bijzonder. "De match wordt rechtstreeks op TV Brussel uitgezonden. Vandaag komt men zelfs opnamen maken op mijn werk om uit te zenden tijdens de rust. Bij de spelers zit de sfeer er al evengoed in. Dat zag ik aan de scherpte op training. Ik zal wel enkele jongens moeten missen. Detienne en Huby zijn langer out, Woussen geschorst. Vorige week viel ook nog eens El Yousfi uit met een knieletsel. Hij blijft twee maanden afwezig."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Sep 12, 2016 9:38 am

  HLN 12-9-2016

  Yohan Brouckaert zet het feestje in gang

  Voor de eerste wedstrijd van het seizoen van RWDM tegen Ganshoren waren alle ingrediënten aanwezig om er een leuke derby van te maken: veel volk, grote ambiance en een thuisploeg die haar start absoluut niet wilde missen.

  RWDM - FC Ganshoren 5-1

  Voor aanvang van de match werden de jeugdploegen aan de bijna 4.000 toeschouwers voorgesteld. Nadat één minuut stilte werd gehouden ter nagedachtenis van vurige fan Jean Haeck, mocht Antwerptrainer en ex-RWDM-speler Fred Van der Biest de aftrap geven.

  Na een studieronde van een klein kwartier kon de thuisploeg een eerste keer serieus dreigen. Op een voorzet van Brouckaert kon Somé de bal in doel schieten, maar de bal werd op de lijn gered. Iets voor het halfuur was het dan toch bingo. Op een doorsteekpass van Bruylandts kon Brouckaert de buitenspelval ontglippen, op doel afgaan, de doelman omspelen én scoren.

  Doodsteek

  In een sterk derde kwartier kon RWDM de bezoekers de doodsteek geven met drie doelpunten in zes minuten. Op aangeven van Lutula kon Somé nummer twee in doel knallen. Luttele minuten later verschalkte Bruylandts met een verre lobbal over de ver uitgekomen doelman Goeman: 3-0. En vijf minuten voor de rust rondde Liard na enkele een-tweetjes met Maeyens een mooi aanval af.

  Bij de rust moest RWDM-linksachter Essikal noodgedwongen gewisseld worden voor Delsanne wegens een kuitblessure. RWDM leek aanvankelijk door te gaan op zijn elan en na ruim vijf minuten werd Somé foutief neergehaald in de grote rechthoek. De penalty werd feilloos omgezet door (de hard werkende) Lutula.

  Een onoplettendheid net buiten de grote rechthoek van het RWDM-doel liet de bezoekende invaller Kalengayi toe met een prachtschot de 5-1 tegen de netten te prikken. Het laatste kwartier had niet meer zoveel om het lijf.

  RWDM: Santos Pravos, Cabeke, Kheyari, Haidara, Essikal (46' Delsanne), Brouckaert, Maeyens (73' Cissé), Liard, Bruylandts (76' Daal), Lutula, Somé.

  Ganshoren: Goeman, Coet, Witpas, Walschap, George, Sayar, Bengui, Leci, Kereta, Lariviere (46' Kalengayi), El Filahi (60' Calvete).

  Doelpunten: 26' Brouckaert (1-0), 34' Somé (2-0), 37' Iliess (3-0), 40' Liard (4-0), 53' Lutula (5-0 pen.), 55' Kalengayi (5-1).

  Geel: George.


  Nieuwsblad 12-9-2016

  RWDM 5 - GANSHOREN 1

  Na een nerveus begin kwam RWDM er na een kwartier helemaal door. Somé zag een poging op miraculeuze wijze voor de lijn gered worden en daarna liet hij na een misser van Goeman af te straffen. Halfweg de eerste helft was het raak. Bruylandts loodste Brouckaert door de buitenspelval en die maakte er 1-0 van. De Brusselaars gingen nu vol door en scoorden aan honderd procent. Op slag van rust stond Ganshoren 4-0 in het krijt.

  Nog was de honger van de thuisploeg niet gestild. In minuut vijf van de tweede helft zetten Lutula van op de penaltystip de forfaitscore op het bord. Een minuut later kon Ganshoren toch een keer tegenprikken. RWDM drong niet meer aan en speelde de match simpel uit.

  Doelpunten: 25' Brouckaert 1-0, 33' Somé 2-0, 35' Bruylandts 3-0, 39' Liard 4-0, 52' Lutula 5-0 (strafschop), 53' Kalengayi 5-1.
  RWDM: Santos Pavros, Cabeke, Kheyari, Haidara, Essikal (46' Delsanne), Brouckaert, Maeyens (72' Cissé), Liard, Bruylandts (75' Daal), Somé, Lutula.
  Ganshoren: Goeman, Leci, Coet, Bengui, Walschap, George, Witpas, Kereta (70' Pace), Larivière (46' Kalengayi), Sayar. El-Filahi (60' Garcia Calvete).
  Gele kaarten: George.

  Nieuwsblad 10-9-20016

  RWDM eert overleden oudste supporter

  Zondag houdt voetbalclub RWDM een minuut stilte voor supporter Jean Haeck, die overleed na een slepende ziekte.

  “Jeanke was onze oudste en trouwste supporter”, zegt Danny Vander Eeckt van voetbalclub RWDM. “Hij was er altijd bij. Voor de match tegen Ganshoren zullen de supporters en de club hulde brengen aan hem. Hij werd door iedereen op handen gedragen. Ook toen hij al ziek was, bleef hij naar de wedstrijden komen.”

  Haeck was ook een boezemvriend van clubicoon Johan Boskamp. “Ze hebben maar een keer ruzie gemaakt, en dat was toen Boskamp trainer werd van RSC Anderlecht, in die tijd onze aartsvijand. Maar dat is niet lang blijven hangen. Binnen de kortste keren waren ze opnieuw beste maten.” De tachtiger werd op donderdag begraven. Verschillende supporters lieten via de Facebook-pagina van RWDM weten dat ze hem hard zullen missen
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Sep 13, 2016 10:08 am

  HLN 13-9-2016

  "Ik wil graag de titel pakken"

  RWDM heeft zijn openingsmatch van het nieuwe seizoen niet gemist. In de derby tegen Ganshoren behaalden de jongens van trainer Christian Rits niet alleen een ruime 5-1-zege, maar disten ze vooral in de eerste helft hogeschoolvoetbal op. De (neutrale) fans hebben zichtbaar genoten.

  Een smet op de verdiende 5-1-zege was de kuitblessure van Achraf Essikal vlak voor de rust. Hij kon de tweede helft niet meer hervatten. "Ik vrees dat hij minstens acht weken buiten strijd zal zijn", gaf clubkiné Patrick Van Assche na afloop mee. De tandems Essikal - Bruylandts op links en Cabeke-Brouckaert op rechts werkten voor de rust nochtans uitstekend. "Er was inderdaad een goede verstandhouding met Achraf", vertelde Iliess Bruylandts, één van de uitblinkers, na afloop. "Wat hem is overgekomen, is bijzonder pijnlijk. Letterlijk en figuurlijk. Hopelijk kan hij snel herstellen. Gelukkig hebben we een brede kern en staan er andere jongens klaar om hem waardig te vervangen."

  Bruylandts werd voor één seizoen geleend van Lierse. "Ik ben met grootse ambities naar deze club gekomen. Eigenlijk wil ik graag die titel pakken. Ik weet dat dit gemakkelijker is gezegd dan gedaan, maar we beschikken toch wel over een sterke ploeg. Een invaller betekent geen verzwakking. Het zal er op aankomen om zowel op de trainingen als tijdens de wedstrijden steeds de trainer te overtuigen van je kunnen."

  Tegen Ganshoren opereerde Bruylandts dus op de linkerflank. In de laatste oefenmatch op SK Halle stond hij nog op de nummer tien. "Ik ben een aanvallend ingestelde speler. Op de flank spelen of als nummer tien, zo veel maakt het niet uit. Zolang ik me maar nuttig kan maken voor de ploeg."

  Doodsteek

  Met een prachtige lobbal, nadat hij een duel had gewonnen tegen de te ver uitgekomen Ganshoren-doelman Goeman, gaf hij de buren tien minuten voor de rust al de doodsteek. "Natuurlijk ben ik bijzonder blij met mijn treffer voor zoveel supporters, maar het belangrijkste is dat we de drie punten thuis hebben kunnen houden. De druk voor de match was bijzonder hoog. Falen was geen optie. We hebben onze eerste opdracht met succes volbracht."


  Nieuwsblad 13-9-2016

  Ganshoren: “Een maatje te klein”

  “We waren een maatje te klein”, zegt keeperstrainer Xavier Godart. “Tot halfweg de eerste helft hielden we stand, maar dan stond het in een mum van tijd 3-0. Drie individuele fouten werden door de klasbakken van RWDM genadeloos afgestraft. Met 4-0 in het krijt gingen we de rust in. In de tweede helft maakte RWDM er voor een goed gevuld stadion een galamatch van.”

  “5-1 is een zware pandoering. Afwezigen wegens schorsing en blessures zijn een excuus, maar tegen dit RWD Molenbeek is hoe dan ook geen kruid gewassen. We moeten deze openingsmatch snel laten bezinken en er dinsdag weer vol voor gaan. Zaterdag staat er tegen FC Leopold immers al een andere derby op het programma.”

  ''Geen mooier debuut kunnen toewensen''

  De derby tegen Ganshoren draaide uit op een regelrechte demonstratie van RWDM. Het duurde tot halfweg de eerste helft voor nieuwkomer Yohan Brouckaert de score opende en daarna gingen de ballen vlotjes binnen.

  ''Op geen enkel moment sloop er twijfel in de ploeg. We wisten dat we Ganshoren zouden kloppen zolang we ons aan ons plan hielden'', aldus Brouckaert. ''Na de 1-0 waren ze even het noorden kwijt en daarvan hebben wij geprofiteerd om voor de rust nog drie keer te scoren. Ik had mij natuurlijk geen beter debuut kunnen toewensen. Met dank aan Cabeke, met wie het vanaf de eerste traininsdag meteen klikte.'

  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Sep 17, 2016 9:58 am

  HLN 17-9-2016

  "Steun fans doet steeds deugd"

  Om van een geslaagde competitiestart te spreken is het nu nog veel te vroeg, maar RWDM heeft in de derby tegen Ganshoren (5-1-zege) wel getoond dat het (mede-)titelfavoriet is in derde klasse amateur A van het ACFF. Zaterdagavond maakt Molenbeek de verre trip naar Onhaye, dat op de eerste speeldag met forfaitcijfers kopje- onder ging op Rebecq.

  Christian Rits was vorige zondag na afloop natuurlijk heel tevreden met de knappe prestatie van zijn ploeg tegen Ganshoren, maar waarschuwt tegelijk voor overdreven euforie. "Het is niet omdat je een veldslag gewonnen hebt, dat je de oorlog al binnen hebt. Daarvoor is het nu nog veel te vroeg. Ik stelde wel met genoegen vast dat we op voetballend gebied een zeer ervaren groep hebben en dat kan in moeilijkere momenten belangrijk zijn. Vooral in de eerste helft tegen Ganshoren hebben de jongens de taken uitgevoerd zoals ik ze hen had opgedragen.

  Dat onze tweede helft wat minder was, is een onbewuste reflex. Als je op een bepaald moment 5-0 voor staat, dan ga je het misschien iets rustiger aan doen."

  De Molenbeekse coach vreest niet meteen dat zijn jongens naast hun schoenen gaan lopen. "We hebben heel wat ervaren jongens in onze ploeg, die gaan niet zo snel van stapel lopen. En de jonge gasten weten ook perfect dat de prijzen pas op het einde worden verdeeld."

  Op Onhaye zal trainer Christian Rits zeker aan zijn basisploeg moeten sleutelen, want linksachter Achraf Essikal is door een kuitbeenbreuk een tweetal maanden buiten strijd. Tegen Ganshoren hevelde hij Cabeke van de rechtsachterpositie over naar de linksback om Delsanne, normaal een rechtsvoetige centrale verdediger, als rechtsachter uit te spelen. Of dit een tijdelijk oplossing was of voor de duur van het herstel van Essikal, dat weten we zaterdagavond.

  Elke match winnen


  "Ik heb daar een hele week de tijd voor gehad om daarover na te denken. Het zijn geen gemakkelijke keuzes die je als coach moet maken, want de tandem Cabeke-Brouckaert op de rechterkant vond zich tot dusver blindelings en er is ook een goede verstandhouding tussen beide jongens. Maar ik moet kijken wat het beste is voor de groep, want het doel is om elke wedstrijd proberen te winnen.

  De massale steun van ons supporterslegioen doet wel telkens opnieuw heel veel deugd."

  RWDM

  Voor de trip naar Onhaye kan trainer Christian Rits geen beroep doen Weydisch (enkel) en Ngangué (quadriceps), Dotremont (schouder) en Essikal (kuitbeenbreuk), die geblesseerd zijn. Rivituso en Danghir vallen naast de kern.

  Selectie: Santos Pravos; Cabeke, Kheyari, Haidira, Delsanne; Brouckaert, Maeyens, Liard; Iliess; Lutula, Somé; Di Piero, Cissé, Daal, Moding, Vanderhaegen.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Sep 19, 2016 10:01 am

  HLN 19-9-2016

  ONHAYE - RWDM 0-2

  Logische zege voor RWDM dat het meest veldoverwicht had en ook de betere kansen heeft gekregen. De eerste kans van de match was voor Liard, maar de bal belandde net over het doel. Halfweg de eerste periode kwam RWDM goed weg als Demaerschalk de paal trof, maar in plaats van 1-0 werd het aan de overzijde 0-1 via Brouckaert op vrijschop van Maeyens.

  Nadat eerst nog een kopbal van Somé op de lijn was gered, slaagde de Molenbeekse spits er in om de score te verdubbelen op een assist van Bruylandts. Wynants voor Onhaye en Daal voor de bezoekers troffen in het slotkwartier elk nog een keer het doelhout.

  Onhaye: Tonnet, Granville, Weynant, Delplank, Fraiture (82' Cigana), Lefevere, Mathieu (87' Herman), Gilain, Mohimont, Demaerschalk, Antoine (87' Richard)

  RWDM: Santos Pravos, Cabeke, Haidara, Kheyari, Vanderhaegen, Brouckaert, Maeyens, Liard, Bruylandts (75' Cissé), Lutula (65' Daal), Somé (90' Delsanne)

  Doelpunten:26'Brouckaert(0-1),70'Somé (0-2)

  Geel: Liard, Mathieu, Antoine, Tonnet.


  RWDM-Solrezienne

  De competitiewedstrijd RWDM-Solrezienne (3de AK ACFF), voorzien op zaterdag 24 september om 19u30, is vervroegd naar vrijdagavond 23 september om 20u.30. Dit omdat WS Brussel de zaterdagavond heeft opgeëist voor zijn competitiematch tegen SK Heist.

  Nieuwsblad 19-9-2016

  ONHAYE 0 - RWDM 2

  Het openingskwartier was evenwichtig met aan beide zijden enkele kansen. Voor de thuisploeg was er een poging van Fraiture. Aan de overzijde konden de mannen uit Molenbeek dreigen langs Some Salambo en een afstandsschot van Brouckaert.

  Geleidelijk aan won RWDM meer duels op het middenveld en greep de macht over de wedstrijd. Op het halfuur kwam de verdiende voorsprong. Onhaye was even aangeslagen en kon voor de rust geen vuist meer maken. Na de koffie aanvankelijk weinig doelgevaar, tot vlak voor het uur de gasten opnieuw konden toeslaan. Daarna mochten de boeken dicht.

  SCHEIDSRECHTER: Dossogne

  DOELPUNTEN: 30' Brouckaert 0-1, 59' Some Salambo 0-2.

  ONHAYE: Tonnet, Demaerschalk, Granville, Lefevere,

  Mathieu (87' Herman), Mohimont, Gilain, Antoine (87' Richard), Delplank, Fraiture (82' Cigana), Weynant.

  RWDM: Santos, Cabeke, Haidara, Liard, Kheyari, Vanderhaegen, Maeyens, Eale Lutala (64' Daal Dyron), Some Salambo (90' Delsanne), Bruyandts (74' Cisse), Brouckaert.

  GELE KAARTEN: Antoine, Kheyari, Brouckaert.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Sep 20, 2016 9:46 am

  HLN 20-9-2016

  Vanderhaegen: "Elke kans moet ik grijpen"

  "De ene zijn dood is de andere zijn brood", zegt het spreekwoord. Door de kuitblessure van Achraf Essikal kreeg Nicolas Vanderhaegen uit het niets zijn kans als linksachter op en tegen Onhaye, waartegen met 0-2 werd gewonnen. Samen met Rebecq en Quevy-Mons staat RWDM mee aan de leiding met nog het maximum van de punten.


  Op de eerste speeldag, thuis tegen Ganshoren, behoorde Verhaegen niet eens tot de vijftien namen op het scheidsrechterblad. Vorige zaterdag stond hij meteen in de basis. Op een voor hem weliswaar ongewone plaats, want Nicolas Vanderhaegen is een aanvallend ingestelde speler, die zich vooral goed in zijn vel voelt centraal op het middenveld op als flankspeler.

  "Helemaal ongewoon is de linksbackpositie nu ook weer niet", weerlegt Vandaerhaegen. "In een aantal oefenwedstrijden heeft de coach mij ook laten opdraven op die plaats. Het grote verschil met de linkerflank is dat je veel defensiever moet denken. Ik heb me dus zelf moeten temperen om niet altijd voluit naar voren te stormen. Gelukkig waren Kheyari en Haidara er om mij te begeleiden en bij te staan waar dat nodig was. Dat we de nul op het scorebord hebben kunnen houden, is alvast zeer positief, ook al heeft Onhaye twee keer het doelhout kunnen treffen."

  Vanderhaegen is oud en wijs genoeg om te beseffen dat er geen zekerheden zijn in het leven en al zeker niet in het voetbal.

  "Toch ga ik mijn stinkende best doen om die plaats in de basis vast te houden", klink de 30-jarige Vanderhaegen zeer strijdlustig. "Elke kans die ik krijg, moet ik met beiden handen grijpen. En daar zal ik ook alles voor doen, want de concurrentie is groot. Je kan je niet veroorloven een mindere prestatie neer te zetten, want er staan andere spelers klaar om je plaats over te nemen. Dat is de gezonde sportieve concurrentie die speelt. Naast het veld is de sfeer alvast prima. Die twee zeges hebben daar natuurlijk een invloed op, maar ook bij een tegenslag zullen we als groep (moeten) reageren."

  Vrijdagavond krijgt RWDM het bezoek van Solrézienne, dat zondag verloor.

  "We hebben voor elke tegenstander respect. Over de kwaliteit van de ploegen uit Wallonië is echter niet zo veel geweten. Maar voor eigen publiek moeten we steeds voor het hoogste gaan: de drie punten", stelt Nicolas Vanderhaegen onomwonden.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Fri Sep 23, 2016 10:20 am

  HLN 23-9-2016

  Yohan Brouckaert: "Gaan voor negen op negen"

  De wedstrijden volgen elkaar in ijltempo op voor RWDM. Na speeldag twee staan er slechts drie ploegen aan de leiding in derde amateurklasse A van het ACFF. "We gaan voor negen op negen", stelt Yohan Brouckaert aan de vooravond van de match tegen Solrézienne.

  Yohan Brouckaert is de man in vorm bij RWDM. Zowel tegen Ganshoren op de eerste speeldag als op Onhaye vorige zaterdag brak hij de ban voor zijn ploeg door telkens het eerste doelpunt te scoren.

  "Niet ik alleen ben in vorm, de ganse ploeg is dat", betrekt de flankspeler zijn hele team bij het succes dat RWDM momenteel beleeft. "Vorige zaterdag op Onhaye verliep het wat moeizamer dan tegen Ganshoren, maar dat is logisch. Je speelt op verplaatsing en bovendien speel je tegen een ploeg die vooral denkt aan de nul houden en via de counter probeert gevaarlijk te zijn. Het was een goede test voor wat komt, want ik vermoed dat heel veel ploegen op die manier tegen ons zullen spelen. Het is aan ons om geduldig te blijven en niet in de val van de counter te lopen. In zulke wedstrijden komt het er wel op aan maximaal je kansen te benutten, want het zal niet altijd zo vlot verlopen als tegen Ganshoren", realiseert Brouckaert zich.

  "Bij RWDM heb ik alvast mijn spelvreugde herwonnen. Natuurlijk hebben de positieve resultaten daar een invloed op, maar ik heb het gevoel dat iedereen zich keihard inzet om de ambitie van de clubdirigenten én supporters waar te maken. En dat is de promotie afdwingen."

  Vanavond tegen Solrézienne

  Behalve RWDM hebben ook Rebecq en Quevy-Mons nog het maximum van de punten. "Dat verbaast me helemaal niet. Onze concurrenten hebben tevens heel wat goede spelers in hun rangen lopen. Zij zullen zeker meestrijden voor de oppergaai."

  Vanavond om 20u30 mag RWDM tegen Solrézienne de spits afbijten van de derde speeldag. Deze match werd vervroegd omdat WS Brussel zaterdag tegen SK Heist speelt. "We onderschatten geen enkele tegenstander, maar voor eigen volk moeten we steeds voor de drie punten gaan. En als het even kan met verzorgd en attractief voetbal. Want dat verdienen onze supporters zeker wel."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Sep 26, 2016 9:39 am


  HLN 24-9-2016

  RWDM walst over Solrézienne

  Derde zege op rij voor RWDM, dat daardoor minstens co-leider blijft na de derde speeldag. Thuis tegen Solrézienne liet het de supporters kraaien van de pret met bij momenten wervelend voetbal. De 6-0-eindscore, met drie treffers van uitblinker Daal, was niet eens overdreven.

  Ondanks de 0-2-zege op het veld van Onhaye wijzigde trainer Christian Rits zijn team thuis tegen Solrézienne. Lutula moest voorin plaats ruimen voor Daal, die in de voorbije twee wedstrijden op de bank startte, maar tijdens zijn korte invalbeurten zich liet gelden.

  RWDM ging - voor een volle tribune - meteen furieus van start en dat resulteerde omstreeks het kwartier in een eerste grote kans, maar de kopbal van Daal, op voorzet van Brouckaert, werd door de bezoekende doelman Lardin tegen de onderkant van de deklat getipt en passeerde de doellijn niet. Maar slechts luttele minuten later was het wel bingo nadat de solerende Bruylandts knap de bal inleverde bij de vrijstaande Daal, die er met een pegel 1-0 van maakte. RWDM ging op zoek naar meer en voor de rust waren er nog mooie mogelijkheden voor Somé en Brouckaert, maar doelman Lardin was telkens attent en kon de dreigementen in de kiem smoren.

  RWDM begon de tweede helft zoals het de eerste was gestart. Zeer enthousiast en op zoek naar een tweede treffer. Die kwam er na tien minuten na een combinatie Daal-Brouckaert, mooi afgerond door Somé, die zijn derde doelpunt in evenveel wedstrijd scoorde. RWDM bleef gaan en halfweg de tweede periode maakte Bruylandts er met een gekrulde lobbal over de doelman 3-0 van. Een kwartier voor tijd werd het 4-0 met een beheerste lobbal van Daal. Invaller Lutala en opniew Daal maakten het half dozijn rond.

  RWDM: Santos Pravos, Cabeke (70' Cissé), Kheyari, Haidara, Vanderhaegen; Brouckaert, Maeyens (84' Moding), Liard, Bruylandts; Daal, Somé (76' Lutula)

  Solrézienne
  : Lardin, Bourlard, Nicolay, Leurquin (15' Cuche), M. Scohy, Wallemme, Deliere, Gallucci, T. Scohy (70' Del Maroneo), Thibaut (58' Boumina), Latifi.

  Doelpunten: 17' Daal (1-0), 55' Somé (2-0), 64' Bruylandts (3-0), 75' Daal (4-0), 83 ' Lutula (5-0), 87' Daal (6-0).

  Geel: Maeyens, Scohy M., Gallucci, Daal.

  Het was best een emotionele vrijdagavond geweest voor Sherif Haidara. Ondanks het overlijden van zijn grootmoeder op de ochtend van de wedstrijd, speelde hij een prima wedstrijd tegen Solrézienne. Niet voor, maar na afloop werd een minuut stilte gehouden. Niet veel later werd hij gehuldigd als beste speler van het seizoen 2015-2016, waarbij hij een mooie trofee kreeg overhandigd.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Sep 27, 2016 9:42 am

  HLN 27-9-2016

  Dyron Daal: "Niet bezig met statistieken"

  Na drie speeldagen staat RWDM op de plaats, waarvan bestuur en supporters hopen dat het ook op de laatste speeldag er nog zal staan: helemaal bovenaan de ranglijst. De club uit Molenbeek moet echter - voorlopig ? - nog steeds Quevy-Mons en Rebecq, die komende weekend tegen elkaar spelen, naast zich dulden.

  Ondanks een vrijdagavond waren er tegen Solrézienne meer dan vierduizend toeschouwers naar het Machtensstadion afgezakt. Dat waren er nog vijfhonderd meer dan op de eerste speeldag tegen buur Ganshoren. Het mag duidelijk zijn dat de voetbalclub RWDM weer helemaal (her)leeft. Nog veel feller dan in de beste jaren van FC Brussels met Johan Vermeersch als voorzitter in eerste klasse.

  Tegen Solrézienne nam trainer Christian Rits de moeilijke beslissing om de sterk spelende Lutula op de bank te zetten in de plaats van Dyron Daal. De van Beerschot overkomen targetspits ontgoochelde niet. Integendeel, met zijn die doelpunten solliciteerde hij zeer nadrukkelijk naar een basisplaats, ook in de volgende wedstrijden. Met zijn drie treffers is hij meteen ook medetopschutter bij RWDM. Want dat zijn er evenveel dan Ibrahim Somé, die in elke wedstrijd al scoorde.

  "Natuurlijk ben ik heel blij met mijn drie doelpunten", lachte Daal zijn tanden bloot. "Maar ik ben nog veel blijer dat we ook onze derde wedstrijd hebben gewonnen en negen op negen tellen. Zelf ben ik niet bezig met statistieken. Ik speel in dienst van de ploeg. Of ik dan niet stil sta bij het feit dat spitsen worden afgerekend op hun doelpunten? Ja, dat weet ik. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik ook wel een goede beoordeling zal krijgen als ik me heel nuttig heb gemaakt voor de ploeg door bijvoorbeeld assists te geven", knipoogt hij.

  Hoog niveau

  Dyron Daal dankt zijn doelpunten ook aan zijn ploegmaten.

  "Heb je al eens gekeken wie er allemaal in de mijn rug speelt? Die jongens kunnen allemaal sjotten hé. De ballen uit voorzetten en passes komen bijna altijd precies daar waar je ze hebben wil. En natuurlijk moet je af en toe ook een tikkeltje geluk hebben hé. Tegen Solrézienne gingen ze er goed in, maar voor hetzelfde geld gaan ze er in een volgende wedstrijd net allemaal niet in. Daarin moet je realistisch zijn. Maar ik heb het echt wel prima naar mijn zin. Bij RWDM heb je helemaal niet het gevoel in derde klasse te spelen, maar hoger, veel hoger."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Oct 01, 2016 9:26 am

  HLN 1-10-2016

  Some: "Nog niet helemaal in topvorm"

  De kans bestaat dat RWDM na speeldag vier alleen leider wordt. Het moet dan wel zijn wedstrijd op Tamines winnen, terwijl de topper tussen Mons en Rebecg op een gelijkspel moet eindigen.

  Aanvaller Ibrahim Somé, al goed voor drie goals in evenveel wedstrijden, heeft er alle vertrouwen in. "We mogen geen enkele tegenstander onderschatten", stelt hij onomwonden. "Supporters en bestuur verwachten dat we tegen ploegen van dit kaliber wel de drie punten pakken. Zelf kan ik geen enkele ploeg in deze reeks naar waarde schatten, maar via de trainer zal ik wel vernemen wat verwacht wordt als we de tactische bespreking houden."

  Ibrahim Somé flirtte lang met RWDM. Hij heeft pas heel laat getekend bij de ploeg van trainer Christian Rits. "Dat is de reden waarom ik van mezelf vind dat ik nog niet helemaal top ben. Ik pak wel mijn doelpunten met de regelmaat van de klok mee, maar een Somé in bloedvorm had zeker al dubbel zoveel goals gemaakt. Maar ik werk keihard aan mijn conditie en mijn scherpte. Met de groep trainen we drie keer per week. Ik voeg er - onder begeleiding - drie extra trainingen toe. Door het getalm betreft mijn transfer heb ik een groot stuk van de voorbereiding met RWDM gemist en dat moet ik nog een beetje inhalen, maar het komt helemaal goed", klinkt het.

  Drie kinderen

  "Waarom ik zo lang gewacht had? Ik had verschillende aanbiedingen van clubs in tweede klasse. Lommel, Cercle Brugge en Roeselare wilden me inlijven. Maar ook Beerschot-Wilrijk, dat razend ambitieus is in eerste klasse amateurs, trok aan mijn mouw. Maar om een of andere redenen kwam het met geen enkele club tot een akkoord. Ofwel waren de financiële voorwaarden niet aantrekkelijk, ofwel was de afstand een obstakel. Vergeet niet dat ik drie jonge kinderen heb, die naar Vilvoorde op school gaan. Ook voor hen wil en moet ik er zijn. Bij RWDM heb ik water bij de wijn gedaan omdat Thierry Dailly mij heeft kunnen overtuigen van zijn ambitieus project. Ik was best wel onder de indruk over de massale opkomst bij thuiswedstrijden in de beker van België. De combinatie voetbal-gezin is nu in balans. Maar het staat als een paal boven water dat ik niet langer dan één seizoen in derde klasse wil voetballen. Inderdaad, ik ben naar hier gekomen om prijzen te pakken."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Oct 04, 2016 10:24 am


  HLN 4-10-2016

  "Ik kan spelers niets verwijten"

  RWDM-trainer Christian Rits moest noodgedwongen sleutelen aan zijn winning team dat de vorige speeldag met 6-0 had gewonnen tegen Solrézienne. Op Tamines moest rechtsback Anthony Cabeke verstek geven wegens een blessure. Rits dropte de jonge Stefano Delogu in de basisploeg en die bedankte met een doelpunt.

  RWDM wist voor de wedstrijd op Tamines al wat het moest doen om aan de leiding te blijven. Winnen, vermits Rebecq de avond voordien de topper op Mons had gewonnen met 1-2. Op basis van het veldoverwicht en het aantal kansen verdiende RWDM de drie punten. Achteraf haalde het opgelucht adem na een laat gelijkspel. Christian Rits hinkte na afloop dan ook op twee gedachten. "Ik ben absoluut niet tevreden met het 2-2-gelijkspel", waren zijn eerste woorden na de match. "Er heeft zich wellicht niemand beziggehouden met de registratie van het balbezit, maar ik ben er bijna zeker van dat we 80 procent van de match de bal in onze geledingen hebben gehad. Tel daar ook nog eens het grote aantal kansen bij en dan weet je waarom ik niet tevreden ben. Langs de andere kant hebben we een mentale tik vermeden door in de toegevoegde tijd nog de gelijkmaker te scoren nadat we vijf minuten voor tijd op één rake counter waren gestoten en het 2-1 was geworden. Ik kan mijn spelers alvast niets verwijten, want ze hebben het beste van zichzelf gegeven. We hebben geprobeerd om (kleine) gaatjes te vinden in de dubbele afweergordel van Tamines. We hebben er voldoende gevonden, maar de afwerking was niet zoals in de vorige wedstrijd tegen Solrézienne. Ik vrees dat we nog vaak tegen tegenstanders zullen spelen, die er deze tactiek op na houden. Jammer voor de supporters van die ploegen, maar ik begrijp dat ze tegen ons ook geen opendeurdag willen houden."

  Delogu in basis

  Door de blessure van Cabeke werd Stefano Delogu uit het niets in de basisploeg gedropt en die heeft het meer dan voortreffelijk gedaan. "Omdat het veld van Tamines beduidend kleiner is dan dat van ons heeft hij het heel de match uitgezongen. Anders had ik hem eerder vervangen, maar hij heeft dat prima gedaan op de rechterflank. Ook knap van Yohan Brouckaert, die op de rechtsback wilde depanneren. Hij heeft zich weggecijferd voor de ploeg. Met zijn vrijschop, waaruit Bruylandts de 2-2 kon scoren, heeft hij bovendien toch zijn steentje bijgedragen. Hopelijk kunnen we Cabeke komende zondag weer inzetten in de topper tegen Mons."

  HLN 3-10-2016

  Oververdiend punt in blessuretijd

  TAMINES - RWDM 2-2 Cabeke kon niet starten wegens een contractuur, waardoor Brouckaert rechtsback werd en Delogu voor het eerst mocht starten (op de rechterflank. Na tien minuten kwam de thuisploeg na een vrijschop op voorsprong via Scaffidi. Nog eens tien minuten later hingen de bordjes weer in evenwicht nadat ...

  TAMINES - RWDM 2-2

  Cabeke kon niet starten wegens een contractuur, waardoor Brouckaert rechtsback werd en Delogu voor het eerst mocht starten (op de rechterflank. Na tien minuten kwam de thuisploeg na een vrijschop op voorsprong via Scaffidi. Nog eens tien minuten later hingen de bordjes weer in evenwicht nadat Daal Delogu mooi het straatje had ingestuurd en laatstgenoemde beheerst had afgewerkt. Ondanks kansen voor Haidara en Bruylandts werd er met 1-1 gerust.

  Na de pauze dreef RWDM het tempo op en speelde het constant op de helft van Tamines, maar de verdiende voorsprong bleef uit. Sterker, vijf minuten voor tijd knalde Hachez op een tegenaanval de 2-1 binnen. Diep in de toegevoegde tijd kon Bruylandts op vrijschop van Brouckaert alsnog een oververdiend punt uit de brand slepen.

  RWDM: Santos Pravos; Brouckaert, Kheyari, Haidira, Vanderhaegen

  ('72 Cissé); Delogu, Maeyens, Liard; Bruylandts; Daal, Somé.

  Doelpunten: 9' Scaffidi (1-0), 19' Delogu (1-1), 85' Hachez (2-1), 92' Bruylandts (2-2).

  Geel: De Coster, Liard, Porson, Deketelaere, Delvigne.

  Toeschouwers: 1.200
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Oct 08, 2016 1:45 pm


  HLN 8-10-2016

  Stefano Delogu "Ik zit boordevol vertrouwen"

  Op speeldag vijf staat de eerste echte topper op het programma voor RWDM. De huidige nummer twee in derde amateurklasse A van het ACFF ontvangt zondag het derde geklasseerde Bergen, een andere gewezen eersteklasser. Dat belooft vuurwerk in het Machtenstadion.

  Ondanks enkele langdurig geblesseerde spelers heeft trainer Christian Rits nog geen selectieproblemen. Alleen achterin is de spoeling dunner. Door het afhaken van vaste rechtsachter Anthony Cabeke (contractuur) tegen Tamines vorige zondag, moest trainer Rits naar een - creatieve - oplossing zoeken. Uit het niets toverde hij 'wit konijn' Stefano Delogu uit zijn hoed. De 22-jarige linksvoetige flankspeler kreeg meteen een basisplaats op zijn beste positie. Rits kon Yohan Brouckaert zelfs overtuigen om - in functie van de ploeg - een rij lager te spelen. Wellicht tot Anthony Cabeke terug is en dat zou nu zondag kunnen zijn voor de topper tegen Mons. Cabeke in en Delogu er dan terug uit?

  Branie en lef

  Er wacht trainer Rits geen makkelijke beslissing, want precies Stefano Delogu was vorige zondag één van de betere spelers bij RWDM, die bovendien scoorde. "Dat ik nu aan de oppervlakte kom, heeft te maken met twee zaken. Ten eerste ben ik pas eind augustus neergestreken in Molenbeek, ten tweede ben ik een tiental dagen out geweest met een ontsteking aan de enkel", vertelt de vinnige flankspeler, die na Moeskroen, vijf seizoenen bij de jeugd en beloften van Standard heeft gespeeld.

  Delogu is alvast een speler met branie en lef, die bovendien heel snel is. Tegen Tamines kon hij alleen afgestopt worden door overtredingen die de tegenstander telkens geel opleverde."Ik ben blij dat ik in mijn openingsmatch heb kunnen scoren. Dat is altijd goed voor het vertrouwen, dat een extra boost heeft gekregen. De week voordien had ik in de beloftenwedstrijd tegen Francs Borains (5-3 zege) drie kunnen scoren. Maar wie scoort, maakt op zich niet zoveel uit, als we maar kunnen winnen. Tegen Tamines hebben we te weinig gekregen met een punt, tegen Bergen moeten we die verloren punten recupereren."

  Stefano Delogu hoopt stiekem dat zijn goede prestatie van vorige week beloond wordt met een nieuwe basisplaats. "Natuurlijk wil ik zo veel mogelijk spelen. Maar wie ben ik om een basisplaats op te eisen. Ik kan niet meer doen dan het de trainer moeilijk maken in zijn keuzes"

  RWDM

  Voor de topper tegen Mons kan trainer Christian Rits geen beroep doen Weydisch (enkel) en Ngangué (quadriceps) en Essikal (kuitbeenbreuk), die geblesseerd zijn. Cabeke is twijfelachtig.

  Kern: Santos Pravos; Cabeke (?), Kheyari, Haidira, Vanderhaegen; Brouckaert, Maeyens, Liard; Bruylandts; Daal, Somé; Di Piero, Delogu, Lutula, x en y.

  Sponsored content

  Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Sponsored content


   Current date/time is Fri Feb 22, 2019 6:10 pm