RWDM Forum

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Sep 27, 2017 9:28 am

  HLN 27-9-2017

  Anthony Rivituso "Vertrouwen coach niet beschaamd"

  Dat de concurrentie groot is bij RWDM zal Florian Petitprez geweten hebben. Na zijn mindere prestatie tegen Sprimont moest hij zaterdag op Ciney negentig minuten lang tevreden zijn met een zitje op de bank. Anthony Rivituso stond daardoor voor de eerste maal aan de aftrap.

  Rivituso, die in de bekerwedstrijden al heeft gespeeld als back, stond tegen en op Ciney centraal in de verdediging. Hij vormde een duo met Nicolas Timmermans. "In de eerste plaats wil ik onze trainer bedanken voor het vertrouwen dat hij mij geschonken heeft tegen Ciney. Dat is een beloning voor het hard labeur op de training en het geeft me een extra boost om keihard voort te werken."

  "In de bekerwedstrijd tegen SK Londerzeel en Hamme ben ik ingevallen, tegen La Louvière heb ik de hele wedstrijd gespeeld. De positie van centrale verdediger is me echter niet vreemd. In mijn jeugd bij Anderlecht heb ik steeds op die plaats gespeeld. Bovendien had ik Timmermans aan mijn zijde, één en al ervaring. Of ik zenuwachtig was? Niet echt, gezond nerveus. Eens de match bezig, voelde ik me steeds meer op mijn gemak. Je hebt geen tijd om zenuwachtig te zijn", knipoogde Rivituso. "Je concentratie gaat volledig naar je spel."

  Maar ook Rivituso kon niet voorkomen dat een 0-2-voorsprong omstreeks het uur nog finaal uit handen werd gegeven. "Het kantelmoment in de wedstrijd was toen Ciney met een zeer gevleide penalty op 1-2 was gekomen. Na een inworp raakte de bal de onderarm van Timmermans zonder dat hij een beweging maakte. De scheidsrechter legde de bal meteen op de stip. Ik stond nochtans goed geplaatst om die fase te beoordelen en volgens mij was het een aangeschoten bal. Maar de ref heeft het laatste woord."

  Onrustiger

  "Na die 1-2 zijn we iets onrustiger gaan voetballen zonder de controle op het spel te verliezen. Ook de tweede goal viel in dubieuze omstandigheden, want volgens mij stond de man die scoorde buitenspel. Daarom doet het extra pijn dat we die drie punten toch niet hebben kunnen pakken. Langs de andere kant is ook een tien op twaalf een mooi parcours tot dusver. Als promovendus is het toch altijd afwachten of je het niveau aankan. We zijn alvast nog de enige ploeg die ongeslagen is en daar mogen we best trots op zijn."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Oct 02, 2017 9:56 am

  HLN 2-10-2017

  RWDM blijft meedraaien aan de top

  In zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen heeft RWDM gedaan wat het moest om bovenin te blijven meedraaien: winnen tegen Hamoir. En dat deden de jongens van trainer Brncic met groot machtsvertoon, want na ruim een halfuur lag de match in een beslissende plooi met treffers van Mbuba, Liard en Brouckaert op penalty.

  Ondanks het eerste puntenverlies vorige week op Ciney liet trainer Brncic dezelfde basisploeg aan de wedstrijd beginnen tegen Hamoir. De match kon niet beter beginnen voor de thuisploeg, waar Mbuba profiteerde om een slechte terugspeelbal met het hoofd van Timmermans genadeloos af te straffen. Eerste kans meteen een doelpunt, wat een verschil met de vorige wedstrijden. Omstreeks het kwartier had Mbuba altijd zijn tweede van de avond moeten maken wanneer hij vakkundig de buitenspelval kon ontglippen. Maar de Molenbeekse spits knalde onbegrijpelijk op de keeper.

  Halfweg diezelfde eerste helft hetzelfde tafereel: Mbuba kon alweer de buitenspel ontwijken op een pas van Cissé, maar de bezoekende keeper was alweer bij de pinken. Precies op het halfuur lag Mbuba wel aan de basis van de 2-0 toen die een perfecte voorzet op het hoofd van Liard schilderde, die de bal maar in doel te knikken had: 2-0. Tien minuten voor de rust legde de ref de bal op de stip nadat Legros iets te fel aan Mbuba ging hangen: Brouckaert liet het stadion alweer ontploffen. In het zicht van de rust had Mbuba de kans om zijn tweede te maken, maar hij knalde de bal onbesuisd naast. Drie doelpunten op zes kansen, dat is een hoog gemiddelde.

  Minder animo na rust

  De tweede helft had veel minder om het lijf, zeker na de treffer van Bova nog voor het uur verstreken was. Kort daarna werd van diezelfde Bova nog een bal op de lijn gered, waarna het spelniveau verwaterde door de vele wissels maar vooral met de match van Meux woensdag in het achterhoofd.

  RWDM: Sadin, A. Cabeke (56' Mamadou), Rivituso, Timmermans, G. Cabeke; Brouckaert, Mabika, Liard, Bova, Cissé (67' Ngangué), Mbuba (46' Damblon)

  Hamoir: Biersard, Lahaque, Lecerf (82' Jacquemart), Legros, Saglam, Biscotti, Timmermans (46' Amrous), Doneux, Alaimo, Farina (72' La Rocca)

  Doelpunten: 2' Mbuba (1-0), 30' Liard (2-0), 35' Brouckaert (3-0, pen.), 54' Bova (4-0)

  Geel: Biscotti, Doneux, Dessart, Amrous, Decerf.

  Toeschouwers: 3.800
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Oct 03, 2017 9:43 am

  HLN 3-10-2017

  Mbuba: "Me sparen voor duel tegen Meux"

  Jean-François Mbuba pikte vorige zaterdag al heel vroeg in de wedstrijd zijn doelpuntje mee tegen Hamoir, maar liet ook een hele reeks kansen liggen. Bij de rust werd hij op de koop vervangen waardoor zijn voorlopig aantal op vier stuks blijft steken.

  Toen we Jean-François Mbuba na afloop om een reactie vroegen, liep hij niet meteen over van enthousiasme ondanks de 4-0-zege. "Begrijp me niet verkeerd, ik ben heel blij met deze overwinning, maar ik geef toe dat ik graag wat langer op het veld had blijven staan. Klopt, ik had in de eerste helft minstens twee keer moeten scoren, maar de bezoekende keeper kende een zeer begenadigde avond. Het is door hem dat de einduitslag niet hoger is geworden en dat ik op één doelpunt ben blijven steken. Langs de andere ben ik ook content dat Liard op mijn voorzet de score kon verdubbelen. Een doelpunt en een assist, daar kan ik mee leven."

  Mbuba toonde weliswaar begrip voor de keuze van trainer Brncic om hem na vijfenveertig minuten te wisselen. "De schaapjes waren toen al op het droge, want op basis van de eerste helft zag het er niet meteen naar uit dat Hamoir nog iets zou kunnen rapen bij ons. Ik snap ook dat iedereen voldoende moet spelen om scherp te blijven en het hoge ritme aan te kunnen als ze moeten aantreden. Wellicht zijn de relatief vroege wissels ingegeven door het feit dat we drie wedstrijden hebben in acht dagen. De eerste klip hebben we dus met succes omzeild, maar woensdag tegen Meux en de trip komende zondag naar Solières beloven hardere dobbers te worden. Ik denk dat de coach bepaalde jongens wil(de) sparen opdat ze fris zouden zijn en blijven voor de komende wedstrijden die elkaar heel snel opvolgen. Uiteindelijk speel je een seizoen niet met elf jongens, maar met een brede kern", beseft Mbuba.

  Midweekwedstrijd

  Mits een zege woensdagavond tegen Meux, de wedstrijd die stond gepland op de eerste speeldag, maar door bekerverplichtingen van RWDM werd verschoven, kan RWDM alleen leider worden. Voorlopig moet het alleen FC Luik, dat afgelopen zondag de topper won tegen Solières, voor zich dulden. "Tegen Hamoir hebben mijn jongens een volwassen prestatie neergezet. Zowel offensief als defensief klopte het. Ik ben blij dat we nog eens de nul hebben kunnen houden, dat zal iedereen het nodige vertrouwen geven", verklaarde trainer Brncic.

  Nieuwsblad 3-10-2017

  Geoffrey Cabeke “We bouwen prima thuisreputatie op”

  RWDM had geen kind aan een bijzonder zwak Hamoir. “We hadden iets goed te maken na het puntenverlies tegen Ciney”, aldus Geoffrey Cabeke over de 4-0-zege. “Het antwoord van de groep mocht er zijn: voorin waren we efficiënt, achterin hielden we de nul. Vooral onze doelman Sadin zal blij zijn met die clean sheet, want sinds het begin van het seizoen slikten we héél domme goals. Ik weet hoe belangrijk het voor een doelman is om een match af te sluiten zonder zich te moeten omdraaien. Dankzij onze ruime zege bouwen we stilaan een prima thuisreputatie uit. Nu morgen thuis winnen van Meux en we kunnen zelfs alleen op kop komen.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Oct 04, 2017 9:37 am

  HN 4-10-2017

  RWDM kan alleen leider worden

  Vanavond speelt RWDM zijn inhaalwedstrijd tegen Meux. Dit duel van de eerste speeldag werd uitgesteld omdat RWDM in dat weekend moest aantreden in de vijfde bekerronde. De Molenbeekse club doet het goed in haar eerste jaar tweede amateurklasse. Vanavond kan ze zelfs alleen leider worden. Voorwaarde is wel dat ze FC Meux opzij kan zetten. Meux bekleedt momenteel de tiende plaats met zeven punten en kan mits een zege een mooie sprong voorwaarts maken.

  "Tegen Hamoir hebben we alvast extra vertrouwen getankt", stelt Geoffrey Cabeke. "We konden vier keer scoren en hielden de netten proper. Voor een doelman is dat heel belangrijk. Tegen Meux proberen we ook onze derde thuiswedstrijd winnend af te sluiten. Met onze grote en trouwe aanhang moeten we een echte thuisreputatie opbouwen. Natuurlijk willen we graag die koppositie pakken, maar er is geen man overboord als dat na de match tegen Meux niet zo is."

  Selectie: Haidara en Vandiepenbeeck (meniscus) zijn steeds niet beschikbaar. A. Cabeke is zeer twijfelachtig, waardoor Petitprez wellicht opnieuw in de basis komt.

  Kern: Sadin; Rivituso, Petitprez, Timmermans, G. Cabeke; Brouckaert, Mabika, Liard, Bova; Cissé, Mbuba. Damblon, Ba, Richard, Jonckheere, Ngangué
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Thu Oct 05, 2017 9:46 am

  HLN 5-10-2017

  Anthony Bova schiet RWDM naar de leidersplaats

  Door een 5-0-zege tegen Meux is RWDM na zes speeldagen alleen leider in de Waalse tweede amateurklasse. De promovendus had wel een penalty nodig om onder stoom te komen. Met zijn twee doelpunten had Anthony Bova een groot aandeel in de vijfde Molenbeekse winst.

  Anthony Cabeke, die vorige zaterdag tegen Hamoir vroegtijdig de strijd moest staken wegens pijn in de knieholte van het linkerbeen, geraakte dan toch speelklaar voor de inhaalwedstrijd tegen Meux. De basisploeg tegen Hamoir kreeg opnieuw het vertrouwen.

  RWDM begon eerder voorzichtig aan de wedstrijd. Het eerste echte gevaar kwam van Meux. Een vrije trap van Villano belandde in de Molenbeekse muur, de rebound werd door Renson nipt over doel getrapt. Pas halfweg de eerste helft kon RWDM toeslaan via een penalty van Brouckaert nadat Mbuba werd neergehaald in de grote rechthoek. Meux leek niet van slag en ging een tandje bij steken, zonder grote kansen. Integendeel, het was RWDM dat in het zicht van de rust een tweede keer kon scoren na een knappe aanval, waarbij de klaar kijkende Anthony Cabeke ploegmaat Bova de 2-0 op een presenteerblaadje aanbood.

  Goals in slotfase

  Onmiddellijk na de rust had Bova de match in een beslissende plooi kunnen leggen toen hij na een knappe combinatie met Mbuba alleen voor doel verscheen, maar pal op doelman Paulus trapte. Omstreeks het uur kon Bova met een listige lobbal dan toch zijn tweede van de avond scoren na een knappe doorsteekpas van Mbuba. Halfweg de tweede periode verscheen de mee opgerukte Mabika plots voor doel, maar zijn hard schot belandde in het zijnet. Ruim vijf minuten voor tijd kon Anthony Cabeke een quasi gemaakt doelpunt op de lijn keren. Door een flater van de bezoekende doelman werd het 4-0 via Mbuba. Diezelfde Mbuba bood Ba nummer vijf aan.

  RWDM: Sadin, A. Cabeke (85' Petitprez), Rivituso, Timmermans, G. Cabeke; Brouckaert, Mabika, Liard, Bova (70' Ba), Cissé (67' Damblon), Mbuba

  FC Meux: Paulus, Boreux, Duchatelet, François (59' Weynant), Palate (56' Joannes), Villano, Azzouzi, Renson, Demaeschalk, Van Hyfte (46' Otte), Smal.

  Doelpunten: 21' Brouckaert (1-0,pen.), 41' Bova (2-0), 60' Bova (3-0), 89' Mbuba (4-0), 90' Ba (5-0)

  Geel: Renson, G. Cabeke.

  Toeschouwers: 3.300


  Nieuwsblad 5-10-2017

  RWDM 5 - MEUX 0

  Voor de tweede keer in een paar dagen tijd maakte RWDM in het Edmond Machtensstadion brandhout van zijn tegenstander. Afgelopen weekend werd het 4-0 tegen Hamoir, gisteren kreeg Meux een forfaitscore aan de broek. Het duurde tot halfweg de eerste helft voor RWDM het stadion een eerste keer liet feesten na een strafschopdoelpunt van Brouckaert. Vijf minuten voor de rust zette de thuisploeg zijn overwicht om in een tweede goal.

  Ook in de tweede helft kon Meux amper weerwerk bieden. Na de 3-0 van Bova was de veer helemaal gebroken. In het slot velden Mbuba en Ba het zware verdict. Dankzij de derde thuiszege op rij komt RWDM alleen aan de leiding te staan met een punt meer dan Luik
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Oct 07, 2017 10:22 am

  HLN 7-10-2017

  Anthony Bova "Gewoon voortdoen zoals we bezig zijn"

  Na zes speeldagen staat RWDM helemaal alleen aan kop van de Waalse tweede amateurklasse. Je moet het maar doen als promovendus. Die leidersplaats heeft het vooral te danken aan het sterke aanvalsduo Mbuba en Bova, die samen al tien van de achttien doelpunten hebben gemaakt.

  De statistieken van RWDM zijn na de 4-0-zege tegen Hamoir en de 5-0-winst tegen Meux niet min. Momenteel beschikt de Molenbeekse club over de beste aanval. Ze heeft samen met naaste achtervolger FC Luik een doelsaldo van twaalf. Op Luik na heeft de ploeg van trainer Brncic ook de beste defensie. En is RWDM de enige club in de reeks die nog steeds ongeslagen is.

  Dat RWDM over een goede ploeg beschikt, dat wist iedereen voor het seizoen al. 'Meulebeek' werd steevast in de top vijf geciteerd bij de kenners. Voorlopig maakt het zijn statuut van topploeg waar. Het zal echter iedereen benieuwen hoe RWDM met de druk van de leidersplaats de komende weken zal omgaan. Te beginnen met nu zondag de verplaatsing naar Solières.

  Anthony Bova, afgelopen woensdag nog goed voor twee doelpunten tegen Meux, maakt zich niet al te druk in dat soort situatie. "Elke match opnieuw gaan we voor de drie punten. Toeval of niet, maar door ons goed parcours staan we na zes speeldagen alleen op kop. Maar dat betekent nu niet dat we ons extra druk moeten opleggen. We moeten gewoon voortdoen zoals we bezig zijn. De leidersplaats zal er wel voor zorgen dat de tegenstanders extra gemotiveerd zullen zijn tegen ons. Wie wil er nu niet de scalp van de leider en in het bijzonder van RWDM", weet de flankaanvaller, die stilaan een publiekslieveling aan het worden is.

  "Ik kreeg rillingen toen ik bij mijn vervanging een overdonderend applaus kreeg van de supporters. Dat is één van de redenen waarom ik voor RWDM heb gekozen."

  Progressie

  "De zege tegen Meux is niet alleen mijn verdienste geweest. Wellicht is het iedereen ook opgevallen dat Mbuba bij vier treffers betrokken was. Bij de eerste lokte hij de penalty uit, bij de derde en vijfde treffer gaf hij een perfecte assist aan mij en Ba én de vierde goal maakte hij zelf. Mbuba weegt enorm op de defensie van de tegenstander."

  Of ons voetbal nog voor verbetering vatbaar is? "Natuurlijk. De trainer wijst ons daar telkens opnieuw op. Daarom ook dat we elke match analyseren. Deze groep heeft enorm veel progressie gemaakt sinds de start van de voorbereiding, maar we gaan steeds voor beter", lachte Bova.

  Voor de topper op Solières zondag zijn Haidara, reeds volop aan het trainen, en Vandiepenbeeck (meniscus) nog steeds niet beschikbaar.

  Kern: Sadin; A. Cabeke, Rivituso, Timmermans, G. Cabeke; Brouckaert, Mabika, Liard, Bova; Cissé, Mbuba.

  Damblon, Ba, Richard, Petitprez, Ngangué.

  Nieuwsblad 7-10-2017

  RWDM

  ‘'Klein veld is in ons nadeel'’

  Sint-Jans-Molenbeek - Na twee makkelijke wedstrijden wacht RWDM een zware verplaatsing naar het vierde geklasseerde Solières.

  Trainer Drazen Brncic maakt zich vooral zorgen over het veld. ‘'Solières heeft het kleinste veld van de reeks'’, zegt Brncic.

  ‘'Voor ons is dat zeker een nadeel aangezien ons veld vijftien meter langer is en tien meter breder. Bovendien ligt het plein er niet goed bij. Voor een ploeg die graag in een of maximaal twee tijden speelt, is dat altijd een nadeel”, aldus Drazen Brncic.

  “Niet vergeten dat Solières ook gewoon een goede ploeg is. Van hun zes wedstrijden wonnen ze er vier en verloren ze bij titelkandidaten La Louvière en Luik.'’

  Haidara traint opnieuw voluit mee met de groep en maakte vrijdag zijn comeback bij de beloften. Ook Laurent en Rezouk moesten gisteren matchritme opdoen bij de beloften. Richard hervat volgende week de groepstraining en zou deze maand opnieuw fit moeten zijn.

  Selectie: Ba, Bova, Brouckaert, A. Cabeke, G. Cabeke, Cissé, Damblon, Liard, Mabika, Mbuba, Ngangue, Petitprez, Rivituso, Sadin, Timmermans.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Oct 09, 2017 9:40 am

  HLN 9-10-2017

  Mbuba en Bova blijven scoren

  Geen wijzigingen in de basisploeg van RWDM, die de voorbije twee wedstrijden met ruime cijfers won. RWDM ging furieus van start en scoorde in het eerste kwartier twee keer, maar de treffers van Brouckaert werden telkens keer om buitenspel afgevlagd. Molenbeek liet zich niet ontmoedigen en bleef op zoek gaan naar de openingstreffer.

  Maar ondanks heel wat kansen kwam die er niet voor de rust. Vooral in het derde kwartier had RWDM nochtans een handvol goede kansen kunnen afdwingen, maar Mbuba, op voorzetten van Bova (twee keer) en Brouckaert, kreeg de bal er niet in. Ook Bova zelf miste een reuzekans op aangeven van Mbuba.

  Sterke Piré

  De tweede helft kon niet beter beginnen voor de Brusselse bezoekers. Al in minuut drie kon Bova dan toch de verlossende openingstreffer scoren na een deviatie van Mbuba. Kort daarop zoefde een knal van Brouckaert voorlangs. Halfweg de tweede periode moest Timmermans op de lijn redding brengen. In plaats van 1-1 werd het enkele minuten later aan de overzijde 0-2 via Mbuba die de bal afsnoepte van Thiaw en vervolgens de doelman omspeelde. In de slotfase werd Mbuba van een quasi gemaakte doelpunt gehouden door de sterk keepende Piré.

  Solières: Pire, Benthman, Gendarme, Dethier (66' El Guendi - 74' Hanne), Nuozzi, Bourard, Thiaw, Toussaint, Diakhate, Diakho, Rossini.

  RWDM: Sadin, A. Cabeke, Rivituso, Timmermans, G. Cabeke; Brouckaert, Mabika, Cissé, Liard, Bova (60' Damblon); Mbuba (89' Ba).

  Doelpunten: 48' Bova (0-1), 74' Mbuba (0-2).

  Geel: Nuozzi, Rivituso, Thiaw, Hanne.

  SOLIERES - RWDM 0-2

  Lezersbrief van de dag:RWDM

  Mijn club is RWDM. Met veel nostalgie keek ik vorige dinsdag naar ‘Belga Sport’. Mooie herinneringen, mooie beelden van een, spijtig genoeg, voorbije periode. Ik was jarenlang lid van het jeugdbestuur van de club en twee seizoenen pro- fessioneel secretaris in opvolging van de naar Anderlecht vertrokken Michel Verschueren. In de uitzending beweerde de heer Verschueren dat het welgekende RWDM-embleem zijn persoonlijke realisatie was. Niet juist. Het volledig nieuwe embleem werd gecreeëerd door mijn broer, Jo Tielemans, hoofd van de publiciteitsdienst bij zijn werkgever. Het is juist dat Michel Verschueren het embleem heeft voorgesteld en verdedigd tijdens de belangrijke fusievergadering tussen Daring Molenbeek en Racing White, maar de ontwerper van de ’écusson’ was hij niet.

  Richard Tielemans, Sint-Jans-Molenbeek

  Nieuwsblad 9-10-2017

  SOLIERES 0 - RWDM 2

  Een solide leider heeft verdiend de drie punten mee naar Molenbeek genomen. Toch ook chapeau voor de thuisploeg, die zich moedig kon verweren. In de eerste helft was het lange tijd evenwichtig, maar kort na de rust kon Bova scoren. Toen in het slotkwartier Mbuka na een misser in de thuisdefensie opnieuw kon toeslaan, mochten de boeken definitief dicht. Zeker een verdiende zege, want er werden weliswaar terecht nog twee doelpunten van Brouckaert afgekeurd wegens buitenspel. Solieres kreeg ook enkele kansjes, maar doelman Sadin is een betrouwbaar sluitstuk. (ggh)

  DOELPUNTEN: 47' Bova 0-1, 76' Mbuka 0-2
  SOLIERES: Pire, Diakhate, Thiaw, Gendarme, Toussaint, Nuozzi (57' Macalli), Dethier (65' Hanne, 74' El Guendi), Benothman, Diakho, Bourard, Rossini.
  RWDM: Sadin, G. Cabeke, A. Cabeke, Timmermans, Rivituso, Bova (61' Damblon), Mabika, Brouckaert, Liard, Mbuka (89' Ba), Cisse.
  GELE KAARTEN: Nuozzi, Rivituso, Thiaw, Hanne.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Oct 10, 2017 8:55 am

  Nieuwsblad 10-10-2017

  Anthony Bova: “Staat van veld belette snel voetbal”

  RWDM moest tot na de rust wachten om afstand te nemen van Solières.

  “In de eerste helft moesten we al op voorsprong zijn gekomen, maar de scheidsrechter keurde een aantal doelpunten af”, aldus Anthony Bova.

  “We hadden dan wel vaak de bal, maar de staat van het veld konden belette ons om snel te voetballen. Het veld lag er oneffen bij en één helft helde zelfs af naar beneden.”

  In de tweede helft opende Bova dan toch de score. “Ik scoorde net als ploegmaat Mbuba mijn zesde doelpunt van het seizoen.”

  “Natuurlijk zou het leuk zijn om er net als vorig seizoen zowat 25 te maken, maar in feit ben ik helemaal niet bezig met mijn persoonlijke statistieken.”
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Oct 11, 2017 9:43 am

  HLN 11-10-2017

  Nicolas Timmermans: "Trotse defensie"

  RWDM blijft vriend en tegenstander verbazen. Ook op het veld van Solières Sport lieten de jongens van trainer Drazen Brncic zich niet verrassen. De omstandigheden waren nochtans verre van ideaal: klein en hobbelig veld en een fysieke tegenstander met heel wat 'hoge torens' in hun rangen zoals Giuseppe Rossini, ex-speler van onder meer KV Mechelen en Sporting Charleroi.

  Solières Sport is wellicht het grote buitenbeetje in de Waalse tweede amateurklasse. De accommodatie is eigenlijk niet geschikt voor dit niveau en al zeker niet als ploegen zoals RWDM op bezoek komen. Ook de omgeving is niet bepaald de meest geschikte voor voetbal. Het terrein bevindt zich in 'niemandsland', omgeven door bomen en velden en smalle wegen. Maar er werd wel degelijk gevoetbald, RWDM won verdiend.

  "Alleen al om hier niet meer naar terug te moeten komen, moeten we kampioen worden", grapt een RWDM-supporter. "Of je moet hopen dat die ploeg zakt, maar daarvoor is ze dan weer te sterk", lacht hij.

  RWDM mag alvast op een geslaagde week terugblikken. Zowel tegen Hamoir (4-0), Meux (5-0) als Solières Sport (0-2) werd telkens de nul op het bord gehouden. En daar is Nicolas Timmermans enorm tevreden mee. "Twee weken geleden hebben we op Ciney misschien een punt verloren door een 0-2-voorsprong nog uit handen te geven, maar die wedstrijd heeft wel onze ogen doen open gaan. Met het gekende resultaat: nul tegendoelpunten in onze laatste drie wedstrijden, daar zijn we als defensie best trots op, ook al is verdedigen en aanvallen iets wat je als ploeg doet. Wat er dan veranderd is? Ik ga niet alle geheimen verklappen", lacht Timmermans. "Maar op training wordt er extra aandacht aan besteed."

  Enkele minuten na het affluiten van de match, maakte de stadionomroeper de uitslagen van de andere wedstrijden bekend. Het scoreloos gelijkspel van Luik op Walhain werd op applaus onthaald door de Molenbeekse fans. "We moeten in de eerste plaats naar onszelf kijken, wat de concurrentie dan doet, maakt niet uit. Maar het seizoen is nog lang. Het is nog veel te vroeg om te zeggen wie de absolute favoriet is voor de titel. Wij blijven ons focussen op die top-3 plaats", blijft Timmermans, die in het tussenseizoen is overgekomen van Eupen, bescheiden.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Oct 16, 2017 9:42 am


  HLN 17-10-2017

  RWDM-fans zien veel goals

  Voor de eerste keer dit seizoen was het Machtensstadion helemaal open met fans langs beide kanten. Dat heeft de RWDM-spelers geïnspireerd om er een waar doelpuntenfestijn van te maken met liefst zeven treffers tegen Walhain, dat in de voorbije zeven duels slechts zeven goals had moeten incasseren.

  RWDM - Walhain 7-2

  Ondanks het feit dat Bova en Mbuba in de aanloop naar het duel met Walhain nauwelijks hadden getraind door lichte blessures, stonden ze toch aan de aftrap. 'Never change een winning team' moet trainer Brncic gedacht hebben.

  5.000 toeschouwers

  Gesteund door vijfduizend supporters ging RWDM meteen op zoek naar de openingstreffer, maar die viel bijna aan de overzijde toen Moors alleen op doel mocht afgaan, maar de kans liet gaan door zelf

  niet te trappen maar de bal af te geven. In plaats van 0-1, werd het aan de overzijde 1-0 via Mbuba, die in de rebound een geredde poging van Bouckaert kon verzilveren. Op het kwartier werd een treffer van Mabika wegens vermeend buitenspel geannuleerd. Halfweg het derde kwartier van de eerste periode was alles te herdoen toen Guilmot op aangeven van Legrand te veel vrijgeleide kreeg om de gelijkmaker te scoren. De pret bij Walhain was van korte duur, want in de laatste vijf minuten ging van het van 1-1 naar 3-1 met treffers van Mbuba, op aangeven van Rivituso na een hoekschop van Bova, en Brouckaert na een een-twee met Cissé.

  Een penalty van Cissé kort na de rust bracht nog even spanning in de match. Moors kon echter maar in twee tijden scoren. Maar nog voor het uur liep RWDM alweer uit met een afstandsschot van Liard (4-2). Kort daarna trof Bova de paal. Na de uitsluiting van Rosy, tweede geel, werd het een walk-over van RWDM. Halfweg mocht Anthony Cabeke aanleggen voor de 5-2. De pas ingevallen Ba pikte ook zijn wondermooi doelpuntje mee met een gekruist schot in de verste hoek. In de slotfase zette Brouckaert de kroon op het werk met een volley (7-2).

  RWDM: Sadin, A. Cabeke, Rivituso, Timmermans, G. Cabeke; Brouckaert, Mabika, Cissé (78' Petitiprez), Liard, Bova (69' Ba); Mbuba (69' Damblon).

  Walhain: Belin, Tietcheu, Legrand, Provost, Bellia, Chaisi (68' Sefgjini), Rosy, Guilmot (70' Beaunom), Bernier (68' Wénin), Nicaise, Moors.

  Doelpunten: 5' en 41' Mbuba (1-0 , 2-1), 37 Guilmot (1-1), 44' en 90' Brouckaert (3-1 en 7-2), 50' Moors (3-2), 55' Liard (4-2), 63' A. Cabeke (5-2), 77' Ba (6-2).

  Geel: Nicaise.

  Rood: 62' Rosy (2x geel)

  Coach Drazen Brncic bijzonder trots op zijn spelers

  Met 18 doelpunten in de laatste vier wedstrijden bewijst RWDM het juiste recept te hebben gevonden om vlot te scoren. Tegen Walhain zorgde Molenbeek met de 7-2 cijfers voor een vooroorlogse score. Natuurlijk was trainer Drazen Brncic heel tevreden.

  "Als je met zo'n groot verschil wint, mag je inderdaad niet mopperen. Maar in het begin van de wedstrijd hebben we wel veel geluk gehad, want na drie minuten hadden we kunnen achterstaan. Gelukkig nam de spits de verkeerde beslissing. Maar na de 1-0, kort daarna, zijn we eigenlijk steeds heer en meester geweest, ook al vind ik Walhain zeker geen slechte ploeg. Dat is dan ook onze verdienste."

  "Berekend risico met Bova en Mbuba in basis"

  "Dat Bova en Mbuba toch aan de aftrap zijn gekomen ondanks dat ze nauwelijks getraind hadden, was een berekend risico. Beiden maken nu eenmaal onderdeel uit van een groep die het uitstekend doet. Ik wilde dat niet breken. Van zodra de schaapjes op het droge waren, heb ik beiden wel naar de kant gehaald om blessures te vermijden.

  Ik ben ook bijzonder blij voor de fans. De jeugdspelers en hun ouders hebben een waar spektakel gezien, gekruid met heel veel doelpunten. Daarvoor kom je toch naar het stadion. Vanaf maandag (vandaag) begint echter de voorbereiding op Rebecq van komende zondag.

  Nieuwsblad 17-10-2017

  RWD MOLENBEEK 7 - WALLONIA WALHAIN 2

  De wedstrijd begon uitstekend voor de thuisploeg. Brouckaert besloot op de doelman en in de rebound tikte Mbuba binnen. RWDM voerde de druk op, maar Walhain kwam na een half uur langszij. Vijf minuten voor rust zetten de Brusselaars hun dominantie om in twee bijkomende goals. Vanop de stip scoorde Moors kort na rust de aansluitingstreffer, maar daarna liet RWDM de bezoekers niet meer in de match komen.

  In geen tijd ging het van 3-2 naar 5-2 na goals van Liard en Anthony Cabeke. Tussendoor had Rosy rood gekregen en tegen tien lag de weg naar een ruime zege open voor RWDM. Ba en Brouckaert scoorden nogmaals en velden het zware verdict.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Oct 17, 2017 9:38 am

  Nieuwsblad 17-10-2017

  Drazen Brncic: “Een sterk signaal voor tegenstanders”

  Sint-Jans-Molenbeek - Voor de derde thuiswedstrijd hield RWDM een doelpuntenkermis. Walhain kreeg er liefst zeven om de oren. “We stuurden een sterk signaal naar de tegenstanders”, aldus trainer Drazen Brncic. “Nu weten ze dat ze tot het einde van de competitie met ons rekening moeten houden. Toch heb ik niet het gevoel dat het thuis te makkelijk is voor ons. Niet vergeten dat Walhain zelfs terugkwam tot 3-2. Na ons vierde doelpunt kregen we gelukkig vleugels. We hadden er zelfs meer kunnen maken dan zeven. Als er één ding is dat we nog moeten verbeteren: het aantal gevaarlijke situaties in onze rechthoek verminderen. Ik win wel liever met 7-2 dan met 1-0.”
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Oct 18, 2017 9:37 am

  HLN 18-10-2017

  Mamadou Ba "De trainer kan op mij rekenen"

  "RWDM een voetbalploeg? Neen, wij zijn een racemachine", schreeuwde een uitzinnige RWDM-fan zaterdagavond na de 7-2-winst tegen Walhain. Ongelijk kunnen we hem niet geven, want de jongens van trainer Drazen Brncic racen al weken als een bolide over de tegenstanders heen. Waar zal dit eindigen?

  Mamadou Ba, in het tussenseizoen overgekomen van Doornik lijkt helemaal klaar te zijn voor het geval trainer Drazen Brncic hem nodig zou hebben. Het is immers een utopie dat de Kroatische coach in Brusselse loondienst een heel seizoen lang met dezelfde elf zal kunnen starten. Het was vorige zaterdag al kantje-boordje dat Bova en Mbuba konden aantreden wegens blessures, maar Brncic gokte en won. Hij kan natuurlijk niet altijd deze risico's nemen.

  "Door de situatie met Mbuba en Bova hebben Lucas (Damblon) en ikzelf tegen Walhain al behoorlijk meer speelminuten gekregen. In twintig minuten kan je al wat meer tonen dan tijdens een invalbeurt in de slotfase. En het spreekt voor zich dat ik bijzonder blij was met mijn treffer, die best gezien mocht worden. Natuurlijk waren de schaapjes toen al op het droge. Want toen stond het al 5-2 en was Walhain tot 10 man herleid. Maar dat was misschien wel het beste scenario's om in te vallen. Ik kon zonder druk spelen waardoor ik meer initiatief durfde nemen."

  Zolang het niet hoeft, ziet het ernaar uit dat Brncic, wellicht uit bijgeloof, niet zal raken aan het principe van 'never change a winning team'.

  "Ik hoop van ganser harte dat we blijven winnen, want de ploeg gaat voor op het individu. Maar op het moment dat er blessures zijn of schorsingen, zal er toch moeten worden gewisseld. De trainer moet weten dat ik mentaal en fysiek klaar ben als hij mij nodig heeft. Enkele wissels in de basisploeg mogen geen verzwakking zijn", vindt Ba, die volop geniet van de sfeer naast het veld. "Voor die supporters (hij wijst naar de tribune) ben ik ook naar hier gekomen. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Wat deze club te beurt valt, is zo uniek. Het is aan ons, spelers, om steeds het beste van onszelf te geven. Zodat we bij een eventuele uitschuiver ons niets te beklagen hebben."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Oct 21, 2017 9:15 am

  HLN 21-10-2017

  Yohan Brouckaert "Moeilijk te bespelen opponent"

  Niet zaterdag, maar zondag ontvangt Rebecq de Molenbeekse club in eigen stadion. Het wijkt dus niet uit naar Tubeke zoals vorig jaar. Beide clubs promoveerden vorig seizoen na een nek-aan-nek-race, waarbij RWDM door een beter doelsaldo aan het langste eind trok in de titelrace. Rebecq promoveerde via de eindronde.

  Was de sportieve rivaliteit vorig seizoen enorm, dan zal dat dit seizoen tussen beide clubs niet minder zijn. RWDM plukte immers smaakmaker en doelpuntenmachine Anthony Bova weg bij Rebecq, dat dit seizoen ook behoorlijk meedraait een reekje hoger. Het staat op een - gedeelde - zevende plaats met acht punten, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan RWDM, dat volgende week niet in actie komt omdat WS Brussels algemeen forfait heeft moeten geven.

  Door de overstap van Anthony Bova van Rebecq naar RWDM krijgt deze 'derby' een extra pigment. Luik won vorige week met heel veel moeite tegen Rebecq, RWDM wacht alvast een moeilijke namiddag.

  "Rebecq beschikt over een goed uitgebalanceerde ploeg, maar ook onze ploeg mag gezien worden. Anders sta je na acht wedstrijden niet aan kop met 22 punten", stelt Yohan Brouckaert terecht. "Maar dat wil niet zeggen dat we op onze lauweren mogen gaan rusten. De successen zijn niet van zelf gekomen. Als we hier een vervolg willen aan breien, zullen we zondag weer alles uit de kast moeten halen. Het kleine veld ginds zal niet in ons voordeel spelen, ook al hebben we op Solières Sport bewezen dat we ook in moeilijke omstandigheden attractief voetbal op de grasmat kunnen brengen. Hoopgevend
  is alvast dat we de laatste weken efficiënter omspringen met onze kansen."Maar we beseffen ook dat het niet alle weken even vlot zal gaan zoals vorige zaterdag tegen Walhain."

  Yohan Brouckaert is één van de smaakmakers bij RWDM, die als flankspeler toch ook al zes keer heeft gescoord. "Mijn opdracht is in de eerste plaats doelpunten aanbrengen, maar ik zal het natuurlijk niet nalaten om met de regelmaat van de klok ook mijn doelpuntje mee te pikken", lacht hij. "Dat de ploeg sinds de start van het seizoen goed draait, hebben we te danken aan onze goede voorbereiding."

  Zonder het algemeen forfait van WS Brussel had RWDM zondag zijn eerste prijsje - periodekampioen - kunnen pakken als het zelf kan winnen en de concurrentie punten zou laten vallen. Door de zaak WS Brussels heerst er momenteel nog wat onduidelijkheid over de periodetitels.


  Nieuwsblad 21-10-2017

  Bova ''Ik vrees dat Rebecq nu sterker is''

  Anthony Bova gaat zondag op bezoek bij zijn ex-ploeg Rebecq. ''Ik denk dat de ontvangst hartelijk zal zijn'', zegt Bova, die met zijn 26 doelpunten en 17 assists mee verantwoordelijk was voor de promotie van de Waals-Brabanders. ''Ik heb een tijdje geleden een wedstrijd meegepikt van Rebecq en de clubmedewerkers zijn mij nog niet vergeten. Misschien zullen er enkele supporters fluiten, maar gewoonlijk trek ik mij daar niet veel van aan. Of Rebecq sterker is dan vorig seizoen? Ik vrees van wel. Ze hebben de betere spelers kunnen houden en hebben zich goed versterkt. Ik heb begrepen dat ze ook beter voetballen. Ik pakte met Rebecq zes op zes tegen RWDM en dus is iedereen hier gebrand op een revanche.''

  Rebecq “We hopen op een stunt tegen de leider”

  “We missen nog efficiëntie en de ploeg moet nog groeien”, vindt assistent-trainer Sam Remy. “Als nieuwkomer is een rustig seizoen ons doel. Het spelniveau is goed en geen enkele keer lagen we onder, maar we kregen niet altijd loon naar werken. Zondag ontvangen we de ongenaakbare leider RWD Molenbeek, die met liefst 22 op 24 pronkt. Vorig seizoen versloegen we de Brusselaars thuis met 2-1. Thuis was toen het stadion van AFC Tubeke, maar thans blijven we in Rebecq en spelen we op ons kleine veld. We hoeven niemand te motiveren voor dit duel. RWDM gaat als favoriet van start, maar we hopen natuurlijk op een stunt.”
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Oct 23, 2017 9:29 am


  HLN 23-10-2017

  Verdiende zege voor Molenbeek

  RWDM blijft de zeges aan elkaar rijgen. Gisteren werd met 0-3-cijfers afstand genomen van Rebecq dat in het eerste halfuur nochtans voor een stevige repliek zorgde. Brouckaert en Cissé scoorden voor de rust, Timmermans in de toegevoegde tijd.

  In het eerste halfuur waren er vooral dreigingen en doelkansjes voor de thuisploeg. Halfweg de eerste periode kwam RWDM zelfs goed weg toen Hospieds op een voorzet van Verstraeten zijn gekruist schot net naast de verste paal buiten zag gaan. Wallaert en Koré stelde doelman Sadin andermaal op de proef. Bij de eerste echte tegenstoot van RWDM was het meteen bingo na een actie uit het boekje. Mabika stuurde Bova de diepte in die met een magistrale voorzet Brouckaert de score liet openen. Ruim vijf minuten voor alweer een actie om vinger en duimen te likken. Via een actie Brouckaert-Mbuba-Brouckaert kon Cissé de 0-2 op zijn naam zetten.

  In de tweede helft had RWDM de bovenhand, maar was het af en toe toch opletten op de counters van Rebecq. Timmermans en co hielden de boel achterin echter goed gesloten. Halfweg de tweede periode werd ene lobbal van Mbuba van de lijn gehaald door Frise. Bova (net naast) en Liard (op de paal) kregen ook nog mogelijkheden om de score op te drijven. In de toegevoegde tijd kon de mee opgerukte Timmermans een vrijschop van Liard dan toch nog voorbij doelman Faidherbe koppen: 0-3 en achtste zege van het seizoen een feit.

  Rebecq: Faidherbe, Verhaeren (63' Herbecq), Di Lallo, Hosmied (63' Fixelles), Cordaro, Leclercq, Kore, Frise, Verstraeten, Wallaert (78' Mendez), Attye.

  RWDM: Sadin, A. Cabeke (85' Petitprez), Rivituso, Timmermans, G. Cabeke; Brouckaert, Mabika, Cissé, Liard, Bova (89' Ba); Mbuba.

  Geel: Attye, Mbuba.

  Mbuba (RWDM) geschorst op en tegen Waremme

  Aanvaller Jean-François kreeg in de slotfase van de wedstrijd op Rebecq een gele kaart onder de neus geduwd, zijn derde van het seizoen. Daardoor is Molenbeekse topschutter geschorst de komende wedstrijd over twee weken op en tegen Waremme.

  Nieuwsblad 23-10-2017

  US REBECQ 0 - RWD MOLENBEEK 3

  Rebecq had weinig in te brengen tegen de suprematie van leider RWD Molenbeek. Aanvankelijk bood een goed georganiseerde thuisploeg weerwerk. Kore, Hospied en Verstraeten gingen hun kans. Eens op stoom ging RWDM er vol tegenaan. Net voor het halfuur kwamen de Brusselaars op voorsprong. Bova, vorig seizoen met 20 goals topscorer bij Rebecq, ging diep, legde gepast af voor Brouckaert en het stond 0-1. Even later verdubbelde Cisse na assist van Brouckaert de voorsprong.

  In de tweede helft domineerde RWDM en creëerde tal van kansen langs Bova, Brouckaert, Mbuba en Cisse. Tweemaal stond het doelhout een derde goal in de weg. Het derde doelpunt viel ten slotte in de blessuretijd langs Mbuba.

  SCHEIDSRECHTER: Laurent Willems

  DOELPUNTEN: 28' Brouckaert 0-1; 36' Cisse 0-2; 92' Mbuba 0-3
  US REBECQ: Faidherbe, Verhaeren (62' Fixelles), Di Lallo, Hospied (62' Herbecq), Cordaro, Leclercq, Kore, Frise, Verstraeten, Wallaert (78' Mendez), Attye
  RWDM: Sadin, Rivituso, A.Cabeke (85' Ngangue), Liard, Mabika, G.Cabeke, Brouckaert, Cisse, Timmermans, Mbuba, Bova (90' Ba)
  GELE KAARTEN: Brouckaert, Attye, Mbuba
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Oct 24, 2017 9:36 am

  Nieuwsblad 24-10-2017

  Cissé: ''Na de 0-1 waren we niet meer te houden''

  Aanvaller Sindou Cissé opende op het veld van Rebecq zijn doelpuntenconto en lag mee aan de basis van de vlotte 0-3 zege. ''Ik heb lang moeten wachten op mijn eerste doelpunt, maar dat had vooral met pech te maken'', aldus Cissé. ''Het heeft mij op geen enkel moment verontrust, want ik deelde de voorbije wedstrijden vaak assists uit. Het maakt toch niet uit wie er scoort? We hebben in Rebecq vooral getoond dat we een solide ploeg hebben. In de beginfase werden we zwaar onder druk gezet door de thuisploeg maar we hebben niet gepanikeerd. Na het openingsdoelpunt kwamen we eindelijk in ons spel en was er geen houden meer aan. In vergelijking met het begin van het seizoen zijn we veel efficiënter geworden en dat ontlast de verdediging.'

  Maxime Fixelles: “We onthouden toch veel positiefs”

  “Op de 0-3 zege van RWD Molenbeek valt weinig af te dingen”, zegt architect Maxime Fixelles. “In het eerste kwartier brachten we ze wat aan het twijfelen. Een doelpunt had ons toen misschien in een sterkere positie geplaatst. Mijn ex-club was op alle vlakken de baas, maar we werden niet belachelijk gemaakt. We speelden goed mee en boden weerwerk, maar zij hebben nu eenmaal meer ervaring en maturiteit in huis en spelen dat ook prima uit. Ze blijven rustig en slaan toe op het gepaste moment. Toch onthouden we ook veel positiefs. Rebecq had zijn goede momenten en moet zich daaraan optrekken. We zitten in een groeiproces en het gaat de goede weg op.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Oct 25, 2017 9:41 am

  HLN 25-10-2017

  Anthony Bova: "Kan weekje rust wel gebruiken"

  Met de leidersplaats en 25 punten uit negen wedstrijden had RWDM komende zaterdag de kroon op het werk kunnen zetten met het binnenhalen van de eerste periodetitel. Maar door het algemeen forfait van WS Brussel heerst er nu onduidelijkheid over het eerste periodekampioenschap.

  Niet dat ze er bij RWDM zo hard wakker van liggen, want het doel was sowieso een plaats in de top-drie, dat quasi zeker recht geeft op deelname aan de eindronde.

  En RWDM is goed op weg om die ambitie waar te maken. Tegen en op Rebecq pakten ze alvast de drie punten. Maar het wedstrijdverloop had anders kunnen zijn indien Rebecq iets efficiënter met zijn kansen had omgesprongen.

  "We kenden een moeilijke start", blikte Sadin terug. "Dat het dankzij mij was dat we na twintig minuten nog steeds de nul op het scorebord hadden staan? Wie ben ik om dat te zeggen."

  "Wat ik wel weet, is dat ik in het doel sta om de tegenstander het scoren te beletten. Wat Rebecq niet lukte, dat ging bij ons bij de eerste echte aanval wel. Een knappe assist van Bova werd mooi verzilverd door Brouckaert", aldus Sadin. "Maar net zoals ons eerste doelpunt, kwam ook onze tweede treffer recht uit het academische voetbalboekje. Ik moet bekennen dat we deze keer wel efficiënter waren in de afwerking dan onze opponent. En bij ons kan het gevaar langs alle kanten komen.

  Na de 0-2 waren we heer en meester. En "wat" en "als" telt niet in het voetbal", stelde de Molenbeekse doelman terecht.

  Anthony Bova kreeg een geweldige applausvervanging. " Ik ben blij dat ik de assist heb gegeven op de openingstreffer", klonk Bova tevreden. "En ja, de maats hebben er alles aan gedaan om me aan een doelpunt te helpen, maar details beslisten er over dat het net niet is gelukt. Ik ga daarvoor mijn slaap zeker niet laten hoor", lachte Bova. Voor hem komt het goed uit dat zijn ploeg komend weekend niet in actie komt.

  "Ik ben niet honderd procent fit en kan wat best wel wat rust gebruiken om de lichte blessures te laten helen."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Fri Oct 27, 2017 11:27 am

  HLN 27-10-2017

  Crossing-RWDM op bevel achter gesloten deuren

  Door het algemeen forfait van WS Brussel, de opponent waar RWDM normaal gezien zondag tegen moest spelen, komt de Molenbeekse club niet in actie. Van die gelegenheid heeft RWDM gebruikgemaakt om in te gaan op een uitnodiging van Crossing Schaarbeek om er een oefenwedstrijd te spelen. Bij Crossing speelt ook Nicolas Vanderhaegen, die op het einde van de zomermercato alsnog de overstap van RWDM naar Crossing heeft gemaakt.

  "We gaan heel wat jongens laten spelen die de laatste weken wat minder aan de bak zijn gekomen of die weer zijn gekeerd uit blessure", vertelt trainer Drazen Brncic. "Zo zullen Haidara, Richard, Damblon, Ba, Ngangue en Petitprez extra speelminuten krijgen om matchritme op te doen. Bova en Mbuba (lichte blessures) zullen zeker niet in actie komen. Het is aan de jongens die tegen Crossing gaan spelen om zich te tonen dat ze klaar zijn als ik hen nodig zal hebben."

  Gisterenavond besliste de gemeente Schaarbeek dat de 'risicomatch' achter gesloten deuren moet plaatsvinden. Sportief manager Thierry Dailly reageert boos. "Ik vind het vooral erg voor onze supporters die precies worden beschouwd als amokmakers. Uit sollidariteit ga ik zelf ook niet kijken."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Oct 30, 2017 9:50 am

  HLN 30-10-2017

  RWDM wint oefenmatch tegen Cr. Schaarbeek (0-4)

  In een oefenwedstrijd tegen Schaarbeek won RWDM vlot met 0-4-cijfers. Bova en Mbuba kregen rust. Damblon opende de score en invaller Bakkioui zorgde voor de 0-2. Ba deef de score op naar 0-3. In de slotfase zorgde Samuel Kaponda voor de verdiende 0-4-cijfers. Deze wedstrijd werd op bevel van de gemeente achter gesloten deuren gespeeld. Uit solidariteit met de fans gaf kersvers voorzitter Thierry Dailly verstek.

  Ploeg die aan de aftrap verscheen bij RWDM: Santos, Rivituso, Jonckheere, Petitprez, Hidara, Ngangue, Liard, Nasa, Ba, Laurent, Damblon. Brouckaert, Mabika, Bakioui, Cissé, G. Cabeke vielen in de loop van de wedstrijd in voor Liard, Jonckheere, Nasa, Laurent en Rivituso.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Thu Nov 02, 2017 9:33 am

  HLN 2-11-2017

  Ex-profvoetballer betrapt met 58 kilo cannabis

  Jean François M. (25), een ex-speler van KSV Roeselare die nu uitkomt voor RWDM, is dinsdag moeten voorkomen in beroep voor het bezit van 58 kg cannabis.

  De ex-prof kreeg in eerste aanleg een celstraf van acht maanden met uitstel. “Een gepaste straf, gezien de hoeveelheid”, sprak de procureur-generaal dinsdag over de drugs met een straatwaarde van 290.000 euro. In april 2015 werd de 35-jarige Eddy D. in Roeselare op heterdaad betrapt met de drugs in zijn autokoffer. Het spul kwam uit de garagebox van M. en zijn toenmalige vriendin Imane A. (28). Zij had aan D. gevraagd om een diefstal te ensceneren, uit wraak voor de veelvuldige ontrouw van M. De ex-vriendin kwam weg met een werkstraf. De zaak wordt verder behandeld op 17 januari
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Nov 04, 2017 9:34 am

  HLN 4-11-2017

  Thierry Dailly "Ik voel me heel vereerd"

  In zijn derde seizoen na de wedergeboorte heeft RWDM eindelijk een nieuwe voorzitter. Het bestuur van de Brusselse club benoemde unaniem Thierry Dailly, tot dusver sportief manager, tot president. De trip naar Waremme wordt zijn eerste officiële match in zijn nieuwe functie.

  Een complete verrassing is die benoeming niet, want de vele fans die de club rijk is, spreken Dailly al maanden aan met voorzitter en président. "Deze mooie club verdient een voorzitter, daarom ook dat het bestuur de voorbije seizoenen latent uitkeek naar valabele kandidaten. Maar niet iedereen staat te springen om clubvoorzitter te worden, want er komt heel veel bij kijken. Zeker de manier waarop het bestuur en ik de rol van een voorzitter zagen en zien. Mij zal je alvast niet in de tribune zien zitten met een dikke sigaar in de mond (lacht). Ik kan iedereen binnen de club en supporters geruststellen: ik zal een actieve president zijn en me nog meer inzetten dan ooit voordien voren. Ik ben fier voorzitter te zijn van deze mooie club."

  "Ik zal mijn verantwoordelijkheid nemen waar nodig, maar belangrijke beslissingen zullen steeds genomen worden door het bestuur, want een club leiden kan en doe je niet alleen. Er zal heel snel een nieuw officieel organigram zijn, zodat iedereen ook weet wie welke functie en taken binnen de club zal hebben en uitoefenen. Een duidelijke structuur is een belangrijk luik naar het verder professionaliseren van de club, wat nodig is voor de toekomst."

  Geen eindpunt

  Het is een publiek geheim dat RWDM zo snel als mogelijk weer in de eerste klasse wil gaan voetballen. Als profclub. "Het mag duidelijk zijn dat tweede amateurklasse geen eindpunt is. Maar we zijn de club volop aan het op- en uitbouwen. We gaan onszelf echter geen extra druk opleggen door van de daken te schreeuwen dat we dit jaar kampioen moeten worden, maar als de kans zich voor doet, gaan we die niet laten liggen natuurlijk. En we gaan ook geen financiële risico's nemen."

  Door zijn voorzitterschap zal Thierry Dailly enkele taken en verantwoordelijkheden - gedeeltelijk - uit handen moeten geven. "Serge Beerens zal evolueren van teammanager naar sportief manager. Ik zal hem hier in bijstaan indien nodig. Het sportieve gedeelte is een zaak van vele partijen, ook de trainer en de scouting worden hierbij betrokken."

  En zo 'zetelt' er in het Machtensstadion van de Molenbeekse volksclub weer een president na... Johan Vermeersch bij Brussels.

  RWDM

  Voor de match op Waremme, dat de topschutter van de reeks Cossalter in zijn rangen heeft lopen, is RWDM-topschutter Mbuba geschorst. Damblon krijgt daardoor sinds lang wellicht opnieuw een basisplek. Voor Vandiepenbeeck komt de match te vroeg. Anthony Cabeke is evenmin fit geraakt.

  Kern: Sadin; Petitprez, Rivituso, Timmermans, G. Cabeke; Brouckaert, Mabika, Liard, Bova; Cissé, Damblon. Ba, Ngangué, Jonckheere en Richard.

  Nieuwsblad 4-11-2017

  “Ons niet blindstaren op de statistieken”

  RWDM gaat bij Borgworm op zoek naar zijn zesde opeenvolgende zege. In de vorige vijf matchen scoorde het liefst 21-maal. ''Ik heb er niet echt bij stilgestaan, maar onze statistieken zijn redelijk indrukwekkend'', zegt Anthony Rivituso.

  ''Maar daar schuilt misschien het gevaar de komende weken. Neem nu Luik: die winnen hun wedstrijden met een kleinere marge. Maar van ons wordt er verwacht dat we elke match een monstercore op het bord zetten. We mogen ook niet denken dat er ons niets kan overkomen en dat we de sterkste ploeg van de reeks zijn. Laten we vooral voetballen zoals we dat sinds enkele wedstrijden doen: met een goede wedstrijdmentaliteit en gestoeld op het collectieve.''

  RWDM

  Anthony Cabeke en Richard moeten verstek geven wegens een blessure. Mbuba is geschorst. Haidara is er voor het eerst dit seizoen bij. Ook Richard komt weer in de selectie na weken blessureleed.

  Selectie: Ba, Brouckaert, G. Cabeke, Cissé, Damblon, Haidara, Jonckheer, Liard, Mabika, Ngangue, Petitprez, Richard, Rivituso, Sadin, Timmermans
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Nov 06, 2017 9:43 am

  HLN 6-11-2017

  Ba en Damblon laten zich gelden

  Ondanks drie noodgedwongen wissels bleef RWDM ook in zijn tiende wedstrijd van het seizoen aan de winnende hand. Ba met twee doelpunten en Damblon met twee assists en één doelpunt lieten zich als doublures alvast gelden.

  Door de afwezigheden van Anthony Cabeke (geblesseerd), Bova (geblesseerd) en Mbuba (geschorst) kwamen Petitprez, Ba en Damblon voor het eerst sinds lang aan de aftrap. In het eerste kwartier van de eerste helft was het daarom wat zoeken bij RWDM, maar plots stond het dan toch 0-1. Nadat Damblon op de keeper had geknald, kon Ba de eerste van de avond binnen koppen. Op slag van rust verdubbelde diezelfde Ba in de rebound na een schot van Damblon.

  Kort na de rust beging Petitprez handspel in de klein rechthoek. De ref twijfelde niet en legde bal op de stip. Topschutter Cassalter zorgde voor de 1-2 en bracht weer spanning in de wedstrijd. RWDM ging plots veel nerveuzer voetballen en Waremme zorgde voor enkele hete standjes voor het doel van Sadin. De druk hield twintig minuten aan, op dat moment zorgde Damblon op aangeven van Geoffrey Cabeke en na een knappe draaibeweging voor de 1-3. Match gespeeld. Kort daarna was het alweer Damblon die naar doel knalde, maar zijn schot devieerde via de rug van invaller Richard met wat geluk in doel: 1-4.

  Waremme: Musick, Javaux, Renson, Morhet (62' Bernard), Henrot (65' Bouchibti), Rafiki, Jacques, Masset, Papalino, Ribeaucourt, Cassalter

  RWDM: Sadin, Rivituso, Petitprez, Timmermans, G. Cabeke; Brouckaert, Mabika, Cissé, Liard, Ba; Damblon

  Geel: Rafiki, Papalino, Ba, Cissé, Timmermans

  Doelpunten: 24' Ba (0-1), 44' Ba (0-2), 53' Cassalter (1-2, pen.), 75' Damblon (1-3), 78' Richard (1-4)
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Nov 07, 2017 9:20 am

  Nieuwsblad 7-11-2017

  “Goals komen voor mij op juiste moment”

  Lucas Damblon kreeg zijn eerste basisplaats en bedankte met twee goals. “Door de schorsing van Mbuba had de trainer mij verwittigd dat ik 90 minuten zou spelen”, aldus Damblon. “Ik was al een tijdje aan het wachten op een doelpunt. Dat was geleden van half september tegen Sprimont. De voorbije weken mocht ik meestal een 20-tal minuten invallen, maar scoren lukte niet. Laten we zeggen dat deze twee goals op het juiste moment komen. Ondanks mijn rol als invaller voelde ik de vermoeidheid pas rond de 85ste minuut opkomen. In principe neemt Mbuba nu zijn plaats weer in, tenzij de coach van systeem verandert.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Nov 08, 2017 9:30 am

  HLN 8-11-2017

  Damblon en Ba:"Getoond dat we er staan"

  Vorige zaterdag pakte RWDM zijn negende zege van het seizoen op het veld van Waremme. Waardoor het na tien speeldagen nog comfortabeler aan de leiding staat. De kloof met eerste achtervolger La Louvière bedraagt intussen vier punten. Aanstaande zaterdag is er de topper tegen Olympic Charleroi.

  Hoewel trainer Drazen Brncic niet graag aan zijn "winning team" wilde sleutelen, werd hij daartoe gedwongen tegen Waremme. Immers, Bova en Anthony Cabeke konden door blessures niet aantreden, terwijl Mbuba geschorst was. Maar een topploeg heeft meestal toch een brede kern en zo is ook gebleken tegen Waremme, want Ba, in de plaats van Bova, en Damblon, als vervanger voor Mbuba zorgden samen voor alle vier de doelpunten.

  "In een ploeg waar de concurrentie moordend is, moet je hard trainen om klaar te zijn als je een kans krijgt. Toeval wilde dat zowel Bova als Mbuba tegelijk niet inzetbaar waren, waardoor Ba en ik hun plaatsen voorin mochten innemen. En ik denk dat we ons werk meer dan gedaan hebben", lachte Lucas Damblon na afloop. "We maakten elk twee doelpunten en ik gaf ook nog een assist"

  "Als stand-ins hebben Lucas en ik getoond dat we klaar zijn als de trainer ons nodig heeft', begint Mamadou Ba zijn relaas. "Ik denk dat we Bova en Mbuba waardig vervangen hebben. Als beiden terugkeren is de kans groot dat we weer vrede moeten nemen met een zitje op de bank, maar nu weet iedereen dat we ook ons mannetje kunnen staan."

  Na de 1-2 kende RWDM een dipje en moest het even de wet van de sterkte ondergaan.

  "Toch vind ik de 1-4 score niet overdreven", pikt Damblon in. "De 1-2 kwam er na een zeer licht toegekende strafschop. Zonder die penalty en de tegentreffer had Waremme geen extra boost gekregen."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Thu Nov 09, 2017 5:08 pm

  HLN 9-11-2017

  Drazen Brncic "Olympic Charleroi wordt vuurwerk"

  Hoewel RWDM vorige zaterdag met een gewijzigde ploeg ook tegen Waremme de volle buit pakte, is de kans groot dat trainer Drazen Brncic tegen Olympic Charleroi toch weer aan zijn basisploeg zal sleutelen.

  "De match tegen Olympic belooft vuurwerk", voorspelt Brncic. En dat op de dag van Wapenstilstand. Amateur 2C De topper RWDM-Olympic Charleroi is er weer eentje tussen twee traditieclubs. Beiden hebben een grote én vurige aanhang en willen maar graag weer op een hoger niveau voetballen dan nu het geval is. Na tien wedstrijden staat promovendus RWDM autoritair aan de leiding, Olympic daarentegen staat op een gedeelde vierde plaats, maar wel al met elf punten achterstand op de Molenbeekse lijstaanvoerder. RWDM onderschat de tweede traditieclub uit Charleroi maar beter niet, want ze hield vorige zaterdag mede-titelkandidaat Luik, een andere traditieclub, in bedwang nadat ze zelfs twee keer op voorsprong was gekomen.

  "Ik ben aangenaam verrast over de jongens die vorige zaterdag tegen Waremme hun kans hebben gekregen en hebben gegrepen. Het stelt me gerust dat ik op hen een beroep kan doen als ik ze nodig heb", vertelt de Kroatisch trainer in Brusselse loondienst.

  "Toch verwacht ik tegen Charleroi een andere wedstrijd, eentje waarin we van minuut één tot negentig onder druk zullen gezet worden." Er bestaat geen twijfel over dat topschutter Jean-François Mbuba na een weekje schorsing weer zijn plaats zal innemen in de basisploeg. Indien Anthony Bova op tijd opgelapt geraakt, zal ook hij wellicht weer aan de aftrap verschijnen. Rechtsachter Anthony Cabeke van zijn kant is nog niet klaar voor de strijd.

  "Ik hoop dat Mbuba en Bova inderdaad fit geraken. Ze wegen enorm op de defensie van een tegenstander. Maar ik ga met Bova geen risico's nemen als blijkt dat hij niet voldoende fit is, want zoals ik al eerder zei, zal het een intense wedstrijd worden. We weten waar we ons mogen aan verwachten tegen Olympic Charleroi. Met de steun van ons publiek ga ik voluit voor de zege, zoals we dat alle weken doen."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Fri Nov 10, 2017 9:47 am

  Nieuwsblad 10-11-2017

  Florian Petitpretz ‘'Trainer heeft geen reden om zijn basisploeg te wijzigen'’

  RWDM raast als een sneltrein door de competitie en liet de voorbije wedstrijden geen spaander heel van zijn tegenstanders.


  In zijn vorige zes duels maakten de Brusselaars liefst 25 doelpunten. ‘'Toch ben ik aangenaam verrast door het niveau van de competitie'’, vertelt Florian Petitpretz, die vorig seizoen bij de B-ploeg van Lille uitkwam in vierde klasse.

  ‘'De resultaten laten iets anders uitschijnen, maar er zitten veel goede ploegen in de reeks. Qua intensiteit, snelheid van uitvoering en duelkracht is het vergelijkbaar met de CFA in Frankrijk. Ik heb wel gemerkt Belgische ploegen meer oog hebben voor tactiek. Vorig seizoen heb ik vaak tegen ploegen gespeeld die met elf op de eigen helft samentroepten.'’

  Na een degelijke seizoenstart verloor Petitpretz na vier speeldagen zijn basisplaats. Door de blessure van aanvoerder Anthony Cabeke stond de Franse verdediger vorige week voor het eerst sinds half september aan de aftrap.

  ‘'Mijn seizoenbegin was best goed, maar nu moet ik mij tevredenstellen met een plaats op de bank. De trainer is niet het type dat roteert. Waarom zou hij ook? Het voetbal is goed en de resultaten volgen. Ik moet twijfel zaaien in het hoofd van de trainer en elke kans benutten die ik krijg. Mijn persoonlijke situatie is niet van belang'’, aldus nog Florian Petitpretz.

  RWDM

  Anthony Cabeke is opnieuw out. Mbuba komt terug uit schorsing en wellicht maakt Bova zijn wederoptreden.

  Selectie: Ba, Brouckaert, Bova, G. Cabeke, Cissé, Damblon, Haidara, Jonckheere, Liard, Mabika, Mbuba, Ngangue, Petitpretz, Richard, Rivituso, Sadin, Timmermans.

  HLN 10-11-2017

  RWDM - Voor de topper tegen Olympic Charleroi is Mbuba na zijn schorsing weer inzetbaar. Bova blijft twijfelachtig. Anthony Cabeke is out. Voor Vandiepenbeeck komt de match nog te vroeg

  Kern: Sadin; Rivituso, Petitprez, Timmermans, G. Cabeke; Brouckaert, Mabika, Liard, Bova (?); Cissé, Mbuba. Damblon, Ba, Ngangué en Richard.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Nov 13, 2017 9:22 am

  HLN 13-11-2017

  RWDM lijdt eerste nederlaag

  RWDM is niet onklopbaar. Daar zorgde Olympic Charleroi vorige zaterdag voor door in het Machtensstadion met het kleinste verschil verdiend te zegevieren. De Molenbeekse club blijft leider, maar ziet de concurrentie naderen.

  RWDM OL Charleroi 0-1

  Ondanks de 1-4 zege vorige week op Waremme wijzigde trainer Brncic zijn team opnieuw. Mbuba en Bova kwamen - zoals verwacht - opnieuw in de basis, Damblon en Ba moesten opnieuw vrede nemen met een zitje op de bank.

  De bezoekers zetten vanaf minuut één meteen druk op de defensie van RWDM, die daardoor zeer nerveus acteerde. Iets voorbij het kwartier werd balverlies van Timmermans genadeloos afgestraft door Jatta, die met een welgemikte trap voor de 0-1 zorgde. Iets voor het halfuur deed Timmermans een slechte interceptie iets voorbij de middellijn, waardoor Jatta op doel kon afgaan, maar zijn doelpunt werd afgekeurd omdat de bezoekende spits voorafgaand aan zijn schot de bal met de hand had geroerd. Het eerste gevaar van RWDM kwam pas tien minuten voor de rust toen Liard een vrije trap net over doel trapte. Bova kreeg enkele minuten later de kans op 1-1 maar zijn schot miste kracht. In het zicht van de rust moest doelman Sadin na een slechte pas van Petitprez twee schitterende reddingen uit zijn mouw schudden om Jatta van zijn tweede treffer te houden.

  Gretiger RWDM na rust

  Na de rust kregen de supporters een iets gretiger RWDM te zien. Precies op het uur tipte de bezoekende goalie een trap van Mbuba over zijn doel. In zijn zoektocht naar de gelijkmaker liet RWDM zich betrappen op heel wat slordigheden en balverlies. In de slotfase kwam Liard via een vrije trap nog bijna bij de gelijkmaker maar doelman Moriconi redde met een beenveeg. Het is meteen de eerste thuisnederlaag van het seizoen na de slechtste prestatie tot dusver. RWDM blijft echter leider en staat met beide voeten weer op de grond.

  RWDM: Sadin, Rivituso, Petitprez, Timmermans, G. Cabeke; Brouckaert, Mabika, Liard, Bova, Cissé, Mbuba

  Olympic Charleroi: Moriconi, Gorry, Jatta, Henri, Durieux, Gnapka, Giorlando, Haddad, Palmeri, Sarkic, Vanhorick

  Doelpunten
  : 18' Jatta (0-1)

  Geel: Timmermans, Gorry, Haddad, G. Cabeke, Giorlando, Gnapka, Liard

  Publiek: 4.000

  Nieuwsblad 13-11-2017

  RWDM 0 - OLYMPIC CHARLEROI 1

  De bezoekers hielden in de openingsfase gemakkelijk stand tegen een slap RWDM. Rond de twintigste minuut kwamen de Brusselaars op achterstand. Timmermans gaf de bal zomaar weg en op aangeven van Durieux trapte Yatta knap de 0-1 tegen de netten. RWDM ging op zoek naar de gelijkmaker, maar dat leidde in de eerste helft niet tot kansen. Na rust veranderde het spelbeeld amper: Olympic had het betere van het spel en RWDM bleef amechtig aanklampen. Mbuba dreigde wel maar Moriconi redde knap. Aan de overkant schoot Palmeri de beste kans voorlangs en kreeg Yatta de bal niet voorbij Sadin. De zege van Charleroi kwam niet meer in gevaar. Voor RWDM was het pas de eerste nederlaag van het seizoen
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Nov 15, 2017 10:00 am

  HLN 15-11-2017

  Nicolas Timmermans "We zijn mensen, geen robots"

  RWDM is op speeldag elf zijn status van ongeslagen ploeg kwijt. Thuis tegen Olympic Charleroi leed het immers zijn eerste nederlaag van het seizoen. En met de 0-1 kwam Molenbeek nog goed weg, want de score had makkelijk 0-2 en zelfs 0-3 kunnen zijn. Een flater van Nicolas Timmermans werd cash afgestraft.

  Ondanks de 0-1-nederlaag én de mindere prestatie werden de spelers na afloop eerst op een fluitconcert getrakteerd en vervolgens op een applaus. Ook dat zijn de supporters van Molenbeek. Enerzijds uitten ze hun ontgoocheling over het resultaat, anderzijds blijven ze door dik en dun achter hun ploeg staan.

  "Het was een collectieve offday van de ploeg, maar ook zeker van mij. De wedstrijd tegen Olympic Charleroi heeft aangetoond dat we ook maar gewone mensen zijn die fouten kunnen maken of een mindere dag kunnen hebben. Neen, we zijn geen robots die je kan programmeren. Olympic Charleroi heeft in deze specifieke wedstrijd tegen ons de juiste tactiek gevonden om te voorkomen dat we ons spel zouden kunnen spelen en opleggen. Maar bij ons acteerden gewoon te veel jongens onder hun niveau. Inderdaad, ook ik. Ik ga me niet verstoppen. De komende wedstrijd, zaterdag op Durbuy, moeten we onze misstap van afgelopen zaterdag rechtzetten. Er is alvast geen reden tot paniek, want we blijven aan kop."

  Dat RWDM precies thuis zijn eerste nederlaag leed, deed wel extra pijn. "Ik vind dit vooral erg jammer voor onze trouwe aanhang die weer massaal aanwezig was om ons te steunen. Aan hen heeft het dus niet gelegen. Dus voor hen moeten we een en ander rechtzetten."

  In vraag stellen

  "We moeten nu niet direct gaan twijfelen aan onze kwaliteiten, maar we staan wel met beide voetjes weer op de grond. We moeten onszelf weer in vraag stellen. De huidige top vijf is heel sterk aan elkaar gewaagd. Het beloven nog zeventien cupwedstrijden te worden. Een ticket voor de eindronde pakken blijf het eerste doel. Al wat meer is, is mooi meegenomen. Deze groep is ervaren en mentaal sterk genoeg om zich over deze uitschuiver heen te zetten."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Thu Nov 23, 2017 9:59 am

  HLN 22-11-2017

  Rivituso "Vertrouwen van coach doet plezier"

  RWDM heeft de puntjes op de i gezet. Na de 0-1-nederlaag tegen Olympic Charleroi zetten de jongens van trainer Drazen Brncic een prestatie neer om u tegen te zeggen. In de eerste helft legden ze de basis van een verdiende 0-3-zege op het veld van het vijfdegeklasseerde Durbuy.

  Door de blessure van Anthony Cabeke en de schorsing van Geoffrey Cabeke moest de Molenbeekse sportieve baas alweer sleutelen aan zijn defensie. Grootste slachtoffer werd Florian Petitprez, die naar de bank verdween en er ook niet zou vanaf komen op Durbuy. Voor het eerst dit seizoen maakte Cherif Haidara zijn opwachting in de basisploeg. Hij mocht postvatten naast Timmermans centraal in de defensie. Brouckaert depanneerde als rechtsback en Rivituso als linksback.

  Laatstgenoemde heeft nu reeds op alle posities in de verdediging gespeeld. "Ik heb mijn eerste speelkansen gekregen als centrale verdediger", weet Rivituso. "Door de blessure van Anthony Cabeke moest ik al enkele keren depanneren op de rechtsachterpositie. Door de schorsing van Geoffrey werd ik naar de linksback overgeheveld vorige zaterdag. Of ik het niet vervelend vind steeds op andere posities te moeten spelen in de defensie? Ik voel me het meest comfortabel centraal, maar de backposities zijn me zeker niet vreemd omdat ik er ook in het verleden heb gespeeld. Mijn polyvalentie als verdediger speelt in mijn voordeel, want hierdoor heeft de trainer meer oplossingen in geval dit nodig is. Elk kans die ik krijg, probeer ik met beide handen te grijpen. Het doet veel plezier dat de coach veel vertrouwen in mij heeft.

  "Deze sportieve revanche waren we niet alleen aan onszelf verschuldigd, maar vooral aan de technische staf en de supporters. Onze fans waren zaterdag weer massaal aanwezig. Het leek dat we een thuismatch speelden. Ik denk dat vriend en tegenstander het eens waren dat de drie punten dubbel en dik verdiend waren. Durbuy kwam nauwelijks in het stuk voor. Dat we weer heel veel kansen konden afdwingen, moet ons vertrouwen geven voor de resterende wedstrijden voor de winterstop."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Nov 25, 2017 9:03 am

  HLN 25-11-2017

  Anthony Cabeke: "Doen mits winst goede zaak"

  Zaterdagavond krijgt RWDM het bezoek van Kelmis. Dat is de leider tegen de rode lantaarn. Op papier zou dat een formaliteit moeten zijn voor RWDM, maar Anthony Cabeke, die aan de beterhand is na een voetblessure, waarschuwt voor te voorbarige euforie. "Kelmis is een gewond dier en dat kan heel gevaarlijk uit de hoek komen"

  Het is van de wedstrijd op Rebecq geleden dat Anthony Cabeke nog speelde voor RWDM. Dat is intussen dus vijf weken geleden.

  "Vijf minuten voor tijd heb ik toen zelf om mijn vervanging gevraagd. Na een trap op mijn voet in de eerste helft heb ik nog te lang op het veld gestaan achteraf bekeken. In begin wist men niet direct wat ik had, maar nadere onderzoeken hebben uitgewezen dat ik een kleine barst had opgelopen in mijn grote teen van de rechtervoet, waaraan ik zoveel pijn had. Ik heb twee weken totale rust moeten nemen en kon zelfs niet gaan werken als leerkracht LO. Intussen gaat het de goede kant op met de blessure. In die mate zelfs dat ik deze week enkele trainingen volledig heb kunnen meedoen. Of dat voldoende is om zaterdag bij de selectie te zijn, zal afhangen van de beslissing van de trainer. Ik voel me alvast klaar om eventueel in te vallen en zo speelminuten te vergaren", verklaart de rechtsback van RWDM die naar eigen zeggen stilaan gek wordt om de matchen vanuit de tribune te moeten volgen.

  "Als speler wil je zoveel mogelijk op het veld staan om je steentje bij te dragen aan de resultaten en de successen van de ploeg. De goesting is alvast groter dan ooit."

  Als RWDM denkt dat Kelmis straks een hapklare brok wordt, dan zou het wel eens serieus kunnen verrast worden.

  "Kelmis staat volgens mij onder zijn waarde geklasseerd. Vooral tegen de betere ploegen van de reeks heeft de rode lantaarn al heel wat sterke prestaties neergezet. Tegen Olympic Charleroi verloor het met 0-2, tegen La Louvière met 0-1 en vorige zondag moest het pas de duimen leggen in de toegevoegde tijd tegen Luik (1-3). We zijn dus gewaarschuwd. Vanaf minuut één zullen we bij de pinken moeten zijn. We kunnen wel een goede zaak doen als we winnen, want een dag later staat de topper tussen Luik en La Louvière, nummers twee en drie, op de agenda. Eén van beide ploegen zal punten laten liggen. Een draw zou ons het beste uitkomen. Echter, we moeten in de eerste plaats naar onszelf kijken."

  Nieuwsblad 25-11-2017

  Mbuba ‘'Bij Virton roeping ontdekt als goalgetter'’

  Sint-Jans-Molenbeek - Jean-François Mbuba ontpopte zich in geen tijd tot de sluipschutter van dienst bij RWDM.

  De 26-jarige spits zit al aan negen treffers in elf duels. ‘'Vorig seizoen scoorde ik er twintig bij Virton en zou graag minstens even goed doen'’, zegt Mbuba. ‘'Maar het is niet mijn eerste prioriteit. Ik kan ook beslissend zijn voor de ploeg door een assist te geven of mijn verdedigend werk te doen. Ik leer elke dag nog bij. Een paar seizoenen geleden vond ik maar moeilijk de weg naar doel bij Roeselare. De omstandigheden waren toen niet ideaal
  en ik nog te onervaren om een aanval te dragen. Ik heb in die periode nooit aan mijn kwaliteiten getwijfeld, maar het is pas bij Virton dat ik mijn roeping als goalgetter heb ontdekt.'’
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Nov 27, 2017 10:42 am

  HLN 27-11-2017

  Bloed, zweet en tranen voor leider

  Ondanks het grote verschil in de rangschikking heeft het RWDM nog veel bloed, zweet en tranen gekost om de drie punten thuis te houden tegen rode lantaarn Kelmis. Haidara scoorde het enige doelpunt van de partij. Door de zege van Luik tegen La Louvière blijft de kloof tussen de nummer één en twee slechts twee punten.

  RWDM KELMIS-CALAMINE 1-0

  Ondanks de ruime 0-3-zege vorige week op Durbuy, viel er toch één wissel in de basisploeg van RWDM te noteren. Rivituso verhuisde naar de bank voor de uit schorsing teruggekeerde Geoffrey Cabeke. Petitprez viel voor de eerste keer dit seizoen helemaal naast de selectie.

  RWDM begon gretig aan de wedstrijd en dat resulteerde binnen het eerste kwartier in een doelpunt. Op een hoekschop van Liard, verlengde Timmermans de bal tot bij Haidara die aan de tweede paal simpel binnenkopte. In het tweede kwartier verzuimde RWDM de match al in een beslissende plooi te leggen. Daarin kreeg het liefst vijf kansen, waaronder drie hele grote, maar Mbuba, drie keer Bova en Cissé, wrongen die kansen onbegrijpelijk allemaal de nek om. Vlak voor de rust belandde een vrije trap van Liard op de dwarsligger.

  De spektakelwaarde in de tweede helft lag een stuk lager dan in de eerste. Toch was er na vijf minuten weer een goede kans voor de thuisploeg, maar Liard was te egoïstisch en besloot op de keeper in plaats van de bal in te leveren bij de vrijstaande Bova, die op slechts vijf meter van doel stond. Een kwartier voor tijd had Mbuba de zoveelste 2-0 aan de voet, maar hij vlamde de bal op de paal. In de slotfase hield het hele stadion zijn adem in toen Tschimanga alleen op doel mocht afgaan, maar de bal onbesuisd naast het doel van Sadin knalde. Komende zaterdag op La Louvière, de nummer drie in de ranglijst, zal RWDM efficiënter met zijn kansen moeten omspringen als het wil winnen.


  RWDM: Sadin, Brouckaert, Haidara, Timmermans, G. Cabeke; Ba (60' Damblon), Mabika, Liard, Bova (90' Ngangue), Cissé (75' A. Cabeke), Mbuba.

  Kelmis-Calamine: Léonard, Adib, Debra, Biersard (46' Tshimanga), Servais, Lanckohr (84' Lavet), Temou, Emilio, Schopel, Boutgayout (63' Wawa), Kaylesiz.

  Doelpunten: 14' Haidra (1-0).


  Nieuwsblad 27-11-2017

  RWD MOLENBEEK 1 UNION KELMIS 0

  De thuisploeg had aan een doelpunt genoeg om Kelmis te kloppen. Toch was het verschil tussen koploper RWDM en de voorlaatste in de stand groter dan de score doet vermoeden. De Brusselaars wisten zich geen raad met hun kansen. Op het kwartier kon Haidara het overwicht dan toch omzetten in een doelpunt. Ook na rust zag het piepjonge Kelmis af, maar het moest amper kansen toestaan. Een kwartier voor tijd moest Leonard ingrijpen op een knal van Bova. Niet veel later vond Mbuba vanop nog geen vijf meter de paal op zijn weg. Ondanks de kleine achterstand was het geloof in de gelijkmaker bij Kelmis weg. In de slotminuut liet Ngangue na de score uit te diepen. (ela)

  SCHEIDSRECHTER: Diskeuve.
  DOELPUNT: 14' Haidara 1-0.
  RWDM: Sadin, Rivituso, Haidara, Timmermans, Cabeke G., Mabika, Liard, Bova (90' Ngangue), Brouckaert, Ba (60' Damblon), Cissé (74' Cabeke A.), Mbuba.
  KELMIS: Leonard, Servais, Debra, Feugna Temou, Boutgayout (62' Mamwanga), Scopel, Lanckhor (83' Layet), Kaylesiz, Adib, Carlos Emilio, Biersard (46' Tshimanga).


  Sponsored content

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 10 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Sponsored content


   Current date/time is Mon May 20, 2019 2:49 am