RWDM Forum

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 13 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Thu May 24, 2018 9:35 am

  HLN 24-5-2018

  RWDM oefent tegen buur Anderlecht

  RWDM is er in geslaagd om een oefenwedstrijd tegen buur Anderlecht op de kalender te zetten tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De club uit Sint-Jans-Molenbeek krijgt paarswit op bezoek in het Machtensstadion op vrijdag 22 juni om19.30 uur. Daarom start RWDM op maandag 11 juni met het eerste deel van de voorbereiding. Op maandag 16 juli start dan de echte voorbereiding. In de loop van volgende week mogen de eerste nieuwe namen van versterkingen verwacht worden. Het is een publiek geheim dat RWDM ook volgend seizoen hoge ogen wil gooien.

  Nieuwsblad 24-5-2018

  Jonge spelers belanden op straat: “De jammere realiteit van een club in de lift”

  Voetbalclub RWDM besliste vorige week dat een deel van de jeugdspelers op het einde van het seizoen op zoek moet naar een nieuwe club. “Eigen jongeren worden aan de kant geschoven voor 'technisch begaafdere' jongeren van buiten de gemeente.”

  Vorige week kregen tientallen jeugdspelers te horen dat er volgend jaar geen plaats meer voor hen is bij voetbalclub RWDM. Een van hen is de elfjarige Sami. Hij kwam twee jaar geleden over van White Star en was er vanaf de start van de jeugdwerking van de club bij.

  “Vorige week kreeg hij samen met enkele van zijn ploegmakkers plots te horen dat er volgend jaar geen plaats meer voor hem is bij de club”, zegt zijn moeder Sandra Naessens. “Hij kwam het met gebogen hoofd tegen mij vertellen en begon te huilen. Op zo'n moment breekt als moeder je hart.”

  De familie Naessens zag het nieuws helemaal niet aankomen. “We wisten dat er capaciteitsproblemen waren, maar we vroegen enkele maanden geleden nog of de jeugdspelers konden blijven. Op dat ogenblik vertelden ze ons dat er geen enkel probleem was, maar op het einde van het seizoen worden de kinderen wel ineens uitgerangeerd. Dit maakt me erg kwaad.”

  Sami vond wel al een nieuwe club en kan volgend jaar voetballen bij VK Berchem.

  “Wij vonden gelukkig snel een nieuwe club dicht bij huis, maar veel andere kinderen hebben dat geluk niet. Waar kunnen zij op zo'n korte tijd nog terecht?”

  Gemeenteraadslid Dirk Berckmans van Gemeentebelangen kaartte woensdagavond de kwestie aan tijdens de gemeenteraadszitting.

  “Veel van deze kinderen waren er van in het begin bij en bepaalden dus mee het succes van de club”, zegt Berckmans. “Daarnaast vind ik dat de Jeugdvoetbalschool van RWDM in onze gemeente ook een sociale rol moet vervullen. Eigen jongeren worden nu aan de kant geschoven voor 'technisch begaafdere' jongeren van buiten de gemeente. Het is de taak van de club om jongeren van de straat te houden, maar met deze maatregel gebeurt net het omgekeerde.”

  “Spijtige realiteit”

  RWDM werd de laatste twee seizoenen kampioen en speelt volgend jaar in de eerste klasse voor de amateurs.

  “Daardoor moet ook het niveau van de jeugdploegen omhoog”, zegt Patrick Thairet van de Jeugdvoetbalschool van RWDM. “Dat is de spijtige realiteit. Als we meer plaats hadden om de jeugd te laten trainen, dan kon iedereen gewoon blijven, maar dat is nu eenmaal niet het geval.”

   Current date/time is Mon Aug 19, 2019 3:14 am