RWDM Forum

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  eppulf
  eppulf
  Admin

  Aantal berichten : 59
  Registratiedatum : 2015-08-17
  Leeftijd : 31
  Woonplaats : Elsene

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by eppulf on Mon Aug 17, 2015 9:35 pm

  Met opgeheven hoofd uit de beker

  Het Laatste Nieuws, 17 Aug. 2015

  Het bekeravontuur zit er op voor RWDM dat voor de verre trip naar Virton kon rekenen op een vierhonderdtal meegereisde fans, die van de eerste tot de laatste minuut voor de nodige sfeer hebben gezorgd.

  EXC. VIRTON 1 RWD MOLENBEEK 0

  Trainer Dany Ost moest het stellen zonder de geblesseerden Nollevaux, Serville en De Pever. De Pever was wegens een trouwfeest daarom niet mee afgereisd naar Virton. Luca en Chirishungu waren bovendien geschorst wegens hun gele kaarten in vorige bekerwedstrijden.

  Vrij snel was duidelijk welk tactiek Dany Ost zou hanteren: gegroepeerd spelen en het initiatief overlaten aan de tweedeklasser, die de competitie met een zes op zes was gestart. Virton had dan ook het meeste balbezit, maar echt dreigen kon het niet echt in de eerste helft.

  Na de pauze probeerde Virton een versnelling hoger te spelen en kwam het enkele keren de neus aan het venster steken. Terwijl iedereen zich ging opmaken voor penalty's vond de thuisploeg vijf minuten voor tijd via Knis dan toch een gaatje in de Molenbeekse defensie.

  In de slotminuut kopte Makengo, die de eerste keer in de basis stond, voor een lege kooi de bal tegen de buitenkant van de paal. Weg goal, maar met opgeheven hoofd uit de beker.

  RWDM heeft al meer dan 800 abonnees

  De populariteit van RWDM blijft maar stijgen. Afgelopen weekend werd de kaap van 800 abonnees gerond. Sinds bekend is dat RWDM op het A-terrein mag spelen zijn er op enkele dagen meer dan 200 extra abonnees bijgekomen.

  Sportief manager Thierry Dailly hoopt voor de start van de competitie 1000 abonnement aan de man te kunnen brengen. Een heel pak abonnees wonen in de Vlaamse Rand.

  Voor de eerste thuiswedstrijd op 30 augustus tegen Waterloo heeft RWDM een eerste uitdaging gelanceerd: tribune 1 (L'Ecluse) vol krijgen. Een hele uitdaging.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Aug 24, 2015 9:34 am

  Het Laatste Nieuws, 24 Aug. 2015


  EERSTE ZEGE VOOR NIEUW RWDM


  Met Waterloo en RWDM stonden twee ploegen tegenover elkaar, die met een bijna compleet nieuw elftal aantraden. Waterloo had in het tussenseizoen een metamorfose ondergaan, terwijl RWDM vanop nul moest beginnen. De ervaring van Daan De Pever was bepalend.

  Waterloo - RWDM 1-3

  Meer dan 1.200 toeschouwers waren afgezakt naar Waterloo-RWDM, waardoor de wedstrijd de allure had gekregen van een eersteklasseduel. Trainer Ost kon geen beroep doen op sterkhouder Chrishungu, die moest afhaken met een lichte contractuur in de bil.

  Na een nerveus eerste kwartier klom Waterloo op voorsprong via de vrijstaande Maistriaux nadat doelman Kempeneer een voorzet moest ontzetten. RWDM was niet aangeslagen en nam meer het heft in handen met dreigingen langs De Pever, Mankengo, M'Bo, Moreno en Diansangu. De gelijkmaker hing in de lucht en die kwam er langs Serville vijf minuten voor de rust via een licht toegekende penalty.

  Ook na de rust bleef RWDM de dominante ploeg al moest het wel opletten voor de counter of de verrassende afstandsschoten op doel. Halfweg stuurde Diansangu ploegmaat De Pever het straatje in die vervolgens enkele verdedigers in de wind zette en met links het stadion deed ontploffen: 1-2. Nadat Diansangu een grote kans op de 1-3 had gemist kon hij toch nog scoren. Op een pass van De Pever had een opgejaagde doelman Bourlard zijn schot compleet gemist, waarvan Diansangu profiteerde om alsnog de scoren. Boek toe en eerste zege voor het nieuwe RWDM.

  De burgemeesters van beiden gemeenten waren getuigen van een perfecte wedstrijd ook naast het veld.

  Waterloo: Bourlard, Nsingi, Droeven (68' Lufimbu), Juniku, Inacio, Terwagne, Yrnard (68' Ngoma), Maistriaux, Renaut, Kallo, Cunha (76' Sbai)

  RWDM: Kempeneer, Rivituso, Michel, De Troetsel, Bossio; Diansangu, Serville, De Pever, Moreno (55' Vanderhaegen); Makengo, M'Bo

  "Bijna perfecte wedstrijd"


  Met de steun van onder meer haar talrijk opgekomen aanhang is RWDM er in geslaagd om de eerste wedstrijd na de wedergeboorte winnend af te sluiten. Trainer Dany Ost kon na het laatste fluitsignaal met zijn blijdschap geen blijf.

  "We hebben bijna een perfecte wedstrijd gespeeld", verklaarde hij.

  "Op dat doelpunt na, waarbij de tegenstander veel te veel ruimte werd gegeven, hebben de jongens perfect de richtlijnen opgevolgd. Tactisch zat het deze keer wel goed in elkaar, want we zijn quasi op geen enkel ogenblik uit verband gespeeld", vond hij. "Deze zege is de verdienste van heel de ploeg, maar toch wil ik een extra vermelding voor William M'Bo, die als 19-jarige diepe spits enorm heeft gewogen op de verdediging van Waterloo. Hij heeft zich 90 minuten lang honder procent gegeven. Ik benadruk dit omdat die jongen na zijn eerste optreden, in de bekerwedstrijd tegen Dikkelvenne, enorm veel kritiek had gekregen. Hij was toen inderdaad niet zo goed, maar M'Bo heeft in die relatief korte periode keihard gewerkt en al een enorme progressie gemaakt.

  Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik er geen extra spits bij wil. Daar zal ik tot de laatste dag van de transferperiode blijven voor ijveren", lachte Ost, die de steun van de supporters enorm waardeert. "Zij zijn letterlijk onze twaalfde man. Met of zonder hen maakt een heel groot verschil."

  Doelpunten: 16' Maistriaux (1-0), 40' Serville (1-1, pen.), 66' De Pever (1-2), 81' Diansangu (1-3).

  FRANCIS NEVENS
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Aug 25, 2015 9:47 am

  HLN 25 augustus 2015  "GRAAG MOOIE REEKS NEERZETTEN"  Hoewel de resultaten in de beker van België het beste deden verhopen, was het toch afwachten wat de ploeg van trainer Dany Ost er zou van terecht brengen in de eerste competitiematch. Immers, de prestaties in die cupmatchen waren eerder matig. Maar dankzij 'generaal' Daan De Pever won RWDM de (veld)slag in Waterloo.

  De gewezen speler van Dender ontpopte zich in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe RWDM meteen tot een leider. Hij was niet alleen goed voor de tweede treffer, maar bood Diansangu ook de assist aan die uiteindelijk de 1-3-eindwinst zou opleveren.

  "Het is een geweldige avond geworden in Waterloo. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een leuke pot voetbal. Lekker zonnig weertje en heel veel volk. Maar vooral heel veel RWDM-supporters. Of we in de aanvangsfase wat last hadden van de zenuwen? Ik niet, maar ik kan me voorstellen dat onze youngsters wel onder de indruk waren van de omstandigheden.

  Mede daardoor hebben we het eerste kwartier niet echt ons spel kunnen spelen of opleggen. Sterker, pas na die tegengoal op het kwartier, zijn we echt wakker geschoten en plots een aantal versnellingen hoger gaan schakelen. We hebben vanaf dan het heft in handen genomen en niet meer uit handen gegeven", vond Daan De Pever, die als aanvallende middenvelder ook heel veel verdedigend werkt opknapte.

  Voor de eerste match kon Ost geen beroep doen op Rudy Chirishungu, die op de laatste training was uitgevallen met een blessure. Hij werd vervangen door Makengo. Verrassing van de 'chef' was de basisstek voor Anthony Moreno, die op de linkerflank de voorkeur had gekregen op Nicolas Vanderhaegen.

  "Tactisch en organisatorisch zat het goed in elkaar. We hebben ons één keer laten vangen, maar gelukkig hebben we dat kunnen rechttrekken. Waren er voor de start van de competitie nog veel vraagtekens over onder meer ons voetballend vermogen, dan denk ik dat er na de match tegen Waterloo enkele mogen weggeveegd worden. Maar één zwaluw maakt de lente niet", beseft De Pever.

  "Waterloo is geen slechte ploeg, maar is wel jong. Tegen meer ervaren en uitgekooktere ploegen zullen we vooral beter moeten omspringen met onze kansen. Want op basis daarvan hadden we zeker vijf, zes keer kunnen of beter moeten scoren. We gaan niet in elke wedstrijd zoveel kansen krijgen. Het zou ons heel goed uitkomen om een mooi reeksje neer te zetten."

  Na afloop werden de fans uitvoerig bedankt voor hun aanwezigheid en was de euforie zo groot alsof RWDM een prijs had gewonnen.

  "Wij groeten onze supporters uitvoerig uit respect", stipte De Pever aan. "Zij zijn en staan er voor, dus is het niet meer dan normaal dat we ruime de tijd nemen om ze te bedanken voor hun steun."

  RWDM: TELLER STAAT OP 1064 ABONNEES


  Sinds gisteren heeft RWDM de kaap van 1.000 abonnees gerond en reeds ruim overschreden. De eerste zege in de competitie is daar niet vreemd aan. De abonnees kunnen hun seizoenskaarten afhalen op de parking van het C-terrein op volgende dagen: woensdag 26/8 van 10 tot 18 uur, donderdag 27/8 van 10 tot 20 uur, 28/8 van 10 tot 18 uur en zaterdag van 10 tot 15 uur.

  Voorts is het nog onduidelijk of de thuismatch tegen Ath doorgaat komende zaterdag. Mogelijk moet Ath opnieuw forfait geven.

  Nadat er vorige week een plaatsbeschrijving werd gegeven van de buitenkant van het stadion hoopt RWDM vandaag samen met afgevaardigden van het gemeentebestuur een plaatsbeschrijving van de binnenkant te doen. Echter, de aanwezigheid van WS Brussel is vereist en de eigenzinnige John Bico stuurde vorige week nog zijn kat.


  Het Nieuwsblad, 25 Aug. 2015

  'Vertrouwen in goede afloop'


  Met een goal halfweg de tweede helft zette Daan De Pever RWDM op weg naar een historische zege bij Waterloo. Het feestje bij de circa 1.000 meegereisde RWDM-fans kon toen al een beetje losbarsten. 'Voor de buitenwereld was die zege bij Waterloo misschien een verrassing, maar ik had het volste vertrouwen in een goede afloop', vertelt De Pever.

  'Van overdreven euforie is geen sprake. We trekken de lijn van onze goede bekercampagne door, al merk ik een groot verschil: in de beker wonnen we meestal op karakter en mentaliteit, tegen Waterloo toonden we ook dat we goed kunnen voetballen.'
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Aug 26, 2015 9:42 am

  Nieuwsblad 26 augustus 2015

  RWD MOLENBEEK

  RWDM bracht in enkele weken zowat 1.100 abonnementen aan de man. Supporters kunnen hun abonnement vanaf vandaag afhalen op de club. Daar men nog geen burelen heeft in het Edmond Machtensstadion, gebeurt de verdeling in een VIP-bus op de parkeerruimte naast terrein C.

  Voor vrijdag krijgt RWDM uitsluitsel over de locatie waar de eerste competitiewedstrijd wordt gespeeld. Het is niet uitgesloten dat men een laatste keer naar Asse moet uitwijken.

  De Brusselaars hebben hun spits eindelijk beet: Onyeka Onwuekelu (27) komt over van tweedeklasser Geel. Hij speelde eerder bij Lokeren, Temse en FC Brussels.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Thu Aug 27, 2015 9:30 am

  HLN 27 augustus 2015


  RWDM speelt laatste keer in Waalborrestadion

  Voetbalclub RWDM, die twee maanden geleden werd heropgericht, speelt komende zaterdag voor de laatste keer in het Waalborrestadion in Asse. De club kreeg groen licht van het gemeentebestuur. RWDM speelde eerder ook al twee bekerwedstrijden in Asse, omdat ze geen toegang kreeg tot het Edmond Machtensstadion in Sint-Jans-Molenbeek.

  Het Molenbeekse gemeentebestuur kreeg er af te rekenen met een juridische procedure van WS Brussel, de club die het stadion sinds twee jaar huurt. Uiteindelijk is er toch een doorbraak en mag RWDM in de toekomst opnieuw in Molenbeek voetballen.

  "Volgende week krijgen we de sleutel en mogen we officieel aantreden in Molenbeek", zegt sportief manager Thierry Dailly." De wedstrijd RWDM-Ath is de eerste match van de nieuwe competitie. De wedstrijd begint zaterdagavond om 18 uur
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Aug 29, 2015 10:47 am

  Het Laatste Nieuws, 29 Aug. 2015  Zes op zes moet zeker kunnen

  Hoewel de RWDM-fans hadden gehoopt dat hun club haar eerste thuiswedstrijd in het Machtensstadion zou gespeeld hebben, komen ze van een kale reis terug. En daar is John Bico van WS Brussel verantwoordelijk voor. Door het niet betalen van facturen werd de toevoer van gas en elektriciteit afgesloten. Gelukkig biedt Asse een uitweg.

  VIERDE KLASSE B

  Doordat er geen nutsvoorzieningen zijn kan RWDM het stadion niet gebruiken. Sportief manager Thierry Dailly was ruim op tijd op hoogte gebracht hiervan zodat hij op tijd kon anticiperen en kon uitkijken naar uitwijkmogelijkheden. "Uitwijken naar het Waalborrestadion van Asse lag voor de hand", vertelt hij. "We hadden er al drie bekerwedstrijden gespeeld, die fair, sportief en sereen waren verlopen. De contacten met de gemeente Asse waren er, waardoor een en ander snel is kunnen geregeld worden.

  Leuk is het niet wat ons weer wordt aangedaan, maar we laten het niet aan ons hart doen. We doen naarstig voort."

  Vorige week gaf Ath nog forfait op de eerste speeldag, waardoor Sterrebeek met 0-5 won. Dit weekend komt de ex-derdeklasser wel in actie. Echter, niemand binnen RWDM die dit Ath kan inschatten. Logisch, vermits niemand deze ploeg aan het werk heeft gezien. RWDM is zijn supporters echter verplicht om voor een zes op zes te gaan."

  RWDM-trainer Danny Ost kan vanaf dit weekend alvast rekenen op een nieuwe diepe spits. Oneyka, die van Geel overkomt, is fit en kan dus meteen ingezet worden. Voor Chirishungu komt de match wellicht nog te vroeg. Men wil met hem geen risico's nemen met het oog op de komende wedstrijden tegen Duffel en Leopold.


  Het Nieuwsblad, 29 Aug. 2015  'Laatste keer spelen in Asse'

  RWDM wijkt vanavond voor zijn eerste thuiswedstrijd weer uit naar de Waalborre in Asse. 'De ontgoocheling maakte plaats voor vastberadenheid', vertelt manager Thierry Dailly. 'In principe is het de laatste keer dat we een thuiswedstrijd op vreemde bodem spelen.

  Het goede nieuws is dat onze fans zich niets aantrekken van dat stadionprobleem met nu al ruim 1.400 abonnementen' Met de steun van het legioen wil RWDM ook Ath opzijschuiven. 'Aat is een groot vraagteken. Dat Nicolas Anelka zou meespelen? Dat gerucht doet de ronde, maar we moeten die wedstrijd gewoon aanpakken zoals de vorige.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Aug 31, 2015 9:22 am

  Het Laatste Nieuws, 31 Aug. 2015

  Onyeka verlost RWDM

  RWDM kon in het Waalborrepark van Asse niet zonder slag op stoot zijn tweede zege op rij boeken. Tegen Ath zorgde aanwinst Onyeka in de slotfase voor het tweede en bevrijdende doelpunt.

  RWDM - Ath 2-0

  Tegen een onuitgegeven Ath, dat vorige week nog forfait moest geven wegens een tekort aan spelers, begon RWDM aan een verschroeiend tempo. In dat halfuur kwam het tweemaal dicht bij een treffer, maar Makengo en Diansangu troffen het doelhout.

  Op het moment dat Ath het evenwicht had versteld liet Makengo met een fraai afstandsschot het goed gevulde stadion onploffen: 1-0. Kort na rust kwam RWDM goed weg toen Nocente werd afgezonderd en het scoren belet werd door Kempeneer.

  RWDM moest soms naar adem happen, maar toch kon een snelle tegenprik via Diansangu naar Onyeka voor de verlossing zorgen.

  RWDM: Kempeneer, Rivituso, Serville, De Troetsel, Bossio; Diansangu, Nollevaux (70' Michel), Makengo, De Pever (86' Witpas), M'Bo (50' Marino); Onyeka

  Ath: Collignon, Comuce, Laarousi, Renquin, Yousfi, Ze, Toussaint, Bénaïssi, Bensaghir, Mguizami, Nocente

  Doelpunten: 40' Makengo (1-0), 84' Onyeka (2-0)

  Geel: Toussaint, Mguizami (NFA)

  Nieuwsblad 30-8-2015

  RWD MolenbeeK 2 - Géants Ath 0

  4DE KLASSE B

  RWD MolenbeeK 2 - Géants Ath 0

  RWDM nam de wedstrijd meteen in handen en had al na twaalf minuten op voorsprong moeten komen via Makengo. De lat besliste daar anders over.

  Halfweg de eerste helft werd Onwuekelu van de openingsgoal gehouden door de paal. Aan de overkant behoedde Kempeneer zijn ploeg van een achterstand door in de voeten van Nocente te duiken.

  Het bleek het kantelmoment van de wedstrijd, want zeven minuten later scoorde Makengo de 1-0. Na rust kwam Aat heel dicht bij de gelijkmaker via alweer Nocente, maar het was uiteindelijk de zeer bedrijvige Onwuekelu die zijn ploeg bevrijdde met de 2-0. (ela)

  SCHEIDSRECHTER: De Cremer.

  DOELPUNTEN: 39' Makengo 1-0, 83' Onwuekelu 2-0RWDM: Kempeneer, Rivituso, Bossio, Nollevaux (72' Michel), De Pever (87' Wipas), M'Bo (51' Marino), Diansangu, Serville, Makengo, De Troetsel, Onwuekelu

  ATH: Collignon, Comuce (89' Cisse), Laarousi, Renquin (62' Mohamadi), Yousfi, Nocente, Ze, Toussaint, Benaïssa, Bensaghir (62' Arikan), Mguizami

  GELE KAARTEN: Mguizami, Collignon, Toussaint
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Sep 01, 2015 9:33 am

  Het Laatste Nieuws, 1-09-2015

  "Blij met keuze voor deze fantastische club"

  Na twee speeldagen telt RWDM met een zes op zes nog steeds het maximum van de punten, ook al heeft RWDM - nog meer dan tegen Waterloo - zeer diep moeten gaan tegen een onuitgegeven Ath, dat nog veel ploegen zal verrassen, om de drie punten thuis te houden.

  VIERDE KLASSE B

  Zoals verwacht kwam de nieuwe diepe spits Oneyka Onwuekelu meteen aan de aftrap. Trainer Dany Ost had duidelijk voor een zeer offensieve aanpak gehanteerd, want behalve Oneyka mochten ook M'Bo, Makengo en Diansangu zich offensief uitleven. De aanval is de beste verdediging, moet de RWDM-coach gedacht hebben.

  Maar net zoals in de bekerwedstrijden haalde RWDM het op karakter en door de steun van de - alweer - meer dan duizend supporters. Met zijn laat doelpunt werd Oneyka druk gesolliciteerd door pers en supporters.

  Gelukkige voetballer

  "Ik ben een gelukkig voetballer", vertelde hij kort na afloop in gebroken Engels.

  "Ik ben blij dat ik voor deze club met een fantastisch publiek heb gekozen. Dat de club bovendien ambitieus is en dat ze kortbij is bij mijn woonplaats in Denderhoutem, zijn elementen die ook hebben meegespeeld. Dat ik in mijn eerste match al heb kunnen scoren, is natuurlijk schitterend, maar ik voel dat ik nog niet op mijn hoogste rendement zit. Logisch denk ik, want ik moet nog automatismen kweken met de nieuwe ploegmaten.

  Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Als ploeg kunnen we nog veel progressie maken, want het talent is er zeker. Maar het zal elke week knokken zijn, want RWDM heeft bij de tegenstander het effect van een rode lap op een stier" weet een gemotiveerde Oneyka nu al.

  Overbodige Koulibaly verhuurd aan RWDM

  Anderlecht verhuurt diepe spits Elis Koulibaly (22), spits-op-overschot van de B-kern, voor één seizoen aan RWDM.

  Paars-wit werkt sinds dit seizoen officieus samen met de Brusselse derdeklasser. Koulibaly is dit weekend al speelgerechtigd.


  Het Nieuwsblad, 1-09-2015

  'Onwuekelu is ideale targetman'

  Audry Diansangu (23) bezorgde de verdediging van Aat een lastige avond en lag met twee assists aan de basis van de 2-0-zege van RWDM.

  'Toch ben ik niet helemaal tevreden. Vooral voor doel moet ik rustiger worden. Ik voelde mij ook niet helemaal fris. De dagen voor de wedstrijd lag ik met koorts in bed en blijkbaar was ik niet helemaal uitgeziekt. Na elke actie had ik veel tijd nodig om te recupereren.'

  Nieuwkomer Onyeka Onwuekelu maakte meteen indruk op zijn maats. ' Onye is de ideale targetman. Hij kan een bal bijhouden, een kruispass geven en scoort makkelijk. Zijn komst is een zegen voor de ploeg.
  eppulf
  eppulf
  Admin

  Aantal berichten : 59
  Registratiedatum : 2015-08-17
  Leeftijd : 31
  Woonplaats : Elsene

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by eppulf on Wed Sep 02, 2015 11:51 am

  La Capitale 02/09


  Les premiers mots d'Elis Koulibaly, le nouvel attaquant anderlechtois du RWDM

  Thierry Dailly et le RWDM ont profité de la dernière journée du mercato pour officialiser l’arrivée en prêt d’un nouvel attaquant. Et pas des moindres puisqu’il s’agit d’un jeune joueur sous contrat au Sporting d’Anderlecht : Elis Koulibaly.

  «  Il y a quelques jours, j’ai contacté Anderlecht et j’ai demandé s’il n’avait pas un joueur intéressant pour nous. Trois jours plus tard, après avoir rencontré le joueur en question et sa famille, nous avons conclu un accord. Je tiens d’ailleurs à remercier Anderlecht et Herman Van Holsbeeck pour ce geste significatif. Cela prouve qu’il nous respecte ainsi que le RWDM  », explique Thierry Dailly. «  Elis a énormément de qualité. Je l’ai déjà vu jouer à plusieurs reprises. Aujourd’hui, il est physiquement prêt donc je suis convaincu qu’il peut apporter un plus à l’équipe.  »

  Thierry Dailly s’est montré convaincant pour persuader le jeune attaquant de 22 ans mais c’est surtout la ferveur des supporters molenbeekois qui a pesé dans la balance.

  «  Elis ne connaissait pas le RWDM. Il s’est donc renseigné et est tombé sur les vidéos des supporters. Il a été impressionné. Il m’a même lancé que le RWDM n’était pas un club de promotion mais de D.1  », poursuit-il.

  « J’ai hâte de rencontrer les fans »

  Le principal intéressé est en tout cas motivé d’aider au mieux son nouveau club. Peu épargné par les blessures dans sa jeune carrière, il compte bien profiter de cette opportunité en or pour se relancer.

  «  Je dois avoue que je ne connaissais pas le club mais après avoir discuté avec le club et avoir vu les vidéos des supporters, je me suis vite rendu compte que c’était un club à part  », confie-t-il. «  J’ai connu plusieurs blessures mais je suis désormais retapé et prêt physiquement. Si je reste en forme durant toute la saison et que tout se passe bien, le RWDM pourrait m’aider à relancer ma carrière. Je pense que mes qualités pourraient les aider à passer une très bonne saison. Je pense que je pourrais être l’attaquant qu’il leur fallait.  »

  Comme l’a souligné Thierry Dailly, Elis Koulibaly, le buteur burkinabé, a surtout été impressionné par l’engouement des supporters.

  «  Les fans du RWDM m’ont complètement impressionné. Voir cette ferveur et ce monde pour un match de promotion est incroyable. J’ai vraiment hâte de goûter à cela  », avoue-t-il. «  Les supporters sont très importants dans un club. Ils nous encouragent et nous poussent à donner le meilleur de nous-mêmes. S’ils sont autant derrière nous, nous n’avons pas le droit de baisser les bras. C’est vraiment motivant. Je suis prêt à marquer le plus possible et à aider l’équipe à se battre pour les premières places du championnat.  »
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Sep 05, 2015 1:26 pm

  HLN 5-9-2015

  "Duffel eerste zware en serieuze test"

  Terwijl de gemeenteraad, nadat eerder de rechtbank dat had gedaan, deze week het licht op groen heeft gezet betreft het gebruik van het Machtensstadion door RWDM, is de ploeg van trainer Danny Ost zich in alle ernst aan het voorbereiden op de volgende wedstrijd.

  VIERDE KLASSE B

  Dat is niet zomaar een matchke. RWDM trekt immers naar Duffel, dat getipt wordt als de te kloppen ploeg. Afgelopen woensdag speelde de Antwerpse club 2-2 gelijk op het veld van Francs Borains, dat eveneens bij het kransje wordt gerekend van de titelkandidaten.

  Jiresse Makengo, de man in vorm, beseft dat het spel van RWDM een stuk beter moet dan wat getoond werd tegen Ath. "Het is mooi mee aan de leiding staan, maar het is veel te vroeg om nu al een oordeel te kunnen vellen over de werkelijke sterkte van onze ploeg, ook al ben ik ervan overtuigd dat we zeker moeten kunnen meedraaien in de top vijf", stelt de aanvaller in vorm.

  "Het kan verkeren hé. In de bekerwedstrijden werd ik eerder gebruikt als invaller, maar door blessures en schorsingen heb ik op de eerste speeldag mijn kans gekregen en vorige week tegen Ath stond ik weer in de basis. Als je dan ook nog kan scoren, dan geeft dat extra vertrouwen natuurlijk. Maar ik moet blijven werken, want de concurrentie is groot. Naast Oneyka is er nu ook Elis Koulibaly bijgekomen. Het zal dus knokken worden voor een plaatsje. De trip naar Duffel wordt alvast een lastige, want Duffel wordt toch wel bij de titelkandidaten gerekend. Niet verliezen is de eerste opdracht."

  RWDM

  Black en Koulibaly zijn speelgerechtigd. Chirishungu is nog onzeker. Trainer Ost heeft een ruime kern ter beschikking

  Selectie: Kempeneer; Rivituso, De Troetsel, Serville, Bossio; Diasangu, Serville, De Pever, Nollevaux, Koulibaly, Black, Oneyka, Saigal, Makengo, Haidara, M'Bo, Witpas, Michel.

  "RWDM is niet alleen een bekende naam"

  Vier dagen na de krachtmeting van woensdagavond op Francs Borains krijgt FC Duffel met Racing White Daring Molenbeek, maar deze keer op eigen veld, een nieuwe zware dobber te verwerken.

  VIERDE KLASSE B

  Middenvelder Gianni Mariën bracht woensdag de 2-2 gelijkmaker op het bord en wil dat zondag graag overdoen, maar dan liefst met de winninggoal.

  "Hopelijk draait het zondag in ons voordeel uit. Er was woensdagavond toch wat teleurstelling over de verspeelde punten. Troffen we in de Borinage een sterke tegenstander, dan mogen we ons met RWDM aan hetzelfde verwachten. Een oude bekende, maar stevig geheel met veel kwaliteit in de ploeg. Voor Duffel komt het er op aan om het thuisvoordeel te benutten. Anders dan tegen Waterloo zullen we ons de volle speeltijd moeten tonen. Wij gaan uit van onze eigen voetballende kwaliteiten. Dat het tegen een mindere tegenstander of RWDM is, we passen ons zeker niet aan de tegenstander aan. We beschikken over een ruime kern met voor elke positie een waardevolle vervanger beschikbaar. Indommelen zit er niet in. We beseffen dat we andermaal voor een moeilijk opgave staan, maar ik geloof dat we het deze keer in ons voordeel kunnen afronden. Ik nam de scouting al even door. Ik zag bij RWDM naast enkele bekende namen veel nobele onbekenden. Maar dat zal bij de Brusselse club niet anders zijn als men over Duffel spreekt. Onze tegenstander begon de competitie met een zes op zes. We beseffen goed wat er op ons afkomt."  Nieuwsblad 5-9-2015

  'Supporters trokken mij over de streep'

  Tegen Duffel zal RWDM op extra stootkracht kunnen rekenen in de spits. De Brusselaars pikten op transfer deadline Elis Koulibaly weg bij de beloften van Anderlecht. De 22-jarige spits uit Burkina Faso wordt voor een seizoen gehuurd van paars-wit. 'Ik had nog nooit van RWDM gehoord', moet Koulibaly toegeven. 'Toen ik een paar filmpjes zag van de supporters was ik meteen verkocht.'

  Vorig seizoen werd Koulibaly aan Aalst uitgeleend, maar dat werd geen succes. 'Ik wil mijn carrière herlanceren. Als ik een volledig seizoen blessurevrij kan blijven, zal ik RWDM kunnen helpen om voor de eerste plaatsen te spelen.'

  RWDM Selectie: Bossio, De Pever, De Troetsel, Diansangu, El Ouahidi, Kempeneer, Koulibaly, Makengo, Marino, M'Bo, Michel, Nollevaux, Onwuekelu, Rivituso, Saïgal, Serville, Vanderhaegen.


  GVA 5-9-2015

  BFC Duffel

  ln navolging van de Rode Duivels houdt ook het eerste elftal van FC Duffel zijn eerste uitdaging van het seizoen tegenover de supporters. Om weerwerk te bieden aan de ruime supporterskern van RWDM vragen de Duffelse spelers om minsten 100 rood-gele gezichten en 25 rood-gele vlaggen rond het stadion te krijgen. Als aan de uitdaging wordt voldaan en er een thuiszege volgt, dan trakteert de spelersgroep zijn aanhang met een extra gratis vat bier.

  RWDM

  Vier op zes. FC Duffel is oerdegelijk uit de startblokken geschoten. Maar pas echt fraai oogt het rapport als morgen van RWDM wordt gewonnen.

  "Ik denk dat we ons aan een gelijkaardige wedstrijd als woensdag mogen verwachten", beseft Mariën.

  "In deze reeks ligt de klemtoon op fysieke kracht en wordt er op het randje gevoetbald. Daar moeten we ons als technische ploeg tegen wapenen. Op ons eigen terrein lukt dat alleszins al een stuk beter. Om die reden heb ik er goede hoop op dat we de drie punten over de streep kunnen trekken."

  Ploegnieuws: De midweekmatch tegen Francs Borains maakte geen nieuwe medische slachtoffers. Coach Valère Billen kan tegen RWDM dan ook beroep doen op een voltallige kern.

  Selectie: Hofmans, Kerckhofs, Van den Brande, Vaesen, Mariën, Gloub, Didi, Shabi, Spreutels, Rymenants, Hairemans, Benali, D'Huyvetter, Vets, Mezghrani, Van Bael.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Sep 07, 2015 9:20 am

  HLN 7-9-2015

  Duffel telt RWDM nog voor rust uit

  Rijmenants zorgde met een perfecte flankvoorzet naar Spreutels snel voor feest aan de Rooienberg. De spits kopte de bal hard voorbij Kempeneer de 1-0 binnen. De thuisploeg nam achteraan geen risico's, tikte de bal rond en duwde die enkele keren in de rug van de bezoekers. Spreutels trapte voorlangs en RWDM moest met enkele hoekschoppen tevreden zijn. Het ging bijzonder snel.

  Na een gemiste voorzet van Rijmenants, had de flankspeler een nieuwe voorzet in huis. Deze keer zette Vaesen er zijn hoofd tegen (2-0). Bossio probeerde het met een afstandsschot, maar hij gaf die niet de goede richting mee. Tijdens het eerste halfuur liep RWDM zich te pletter om druk op de bal te zetten, maar eens een dubbele achterstand op het scorebord, liet men de touwtjes wat losser.

  Trainer Danny Ost ging dan maar tot een dubbele wissel over. Met tegenzin trokken Vanderhaegen en Michel vroegtijdig naar de kleedkamer. Maar ook de nieuwe bezetting kon Duffel niet stoppen. Met deze keer Spreutels als aangever, schoot Hairemans het derde doelpunt voorbij Kempeneer.

  In de tweede helft waren er minder kansen. Uiteindelijk scoorde RWDM de gelijkmaker (hallo???). Slecht verdedigend werk bracht enkele RWDM-aanvallers voor doel, waarvan Diansangu profiteerde om het eerreddende doelpunt binnen te trappen.

  Duffel: Hofmans, Vaesen,Van den Brande, Gloub, Spreutels (73' Shabi), Rijmenants (59' D'Huyvetter), Didi (66' Benali), Hairemans, Kerckhofs, Mariën, Mezghrani.

  RWDM: Kempeneer, Rivituso, Bossio, Nollevaux, Vanderhaegen (34' Makengo), De Pever, M'Bo (66' Kalulika), Diansangu, Serville, Michel (34' Marino), De Troetsel.

  Doelpunten: 3' Spreutels (1-0), 28' Vaesen (2-0), 40' Hairemans (3-0), 81' Diansangu (3-1).

  Geel: M'Bo, Serville, De Troetsel, Hairemans, D'Huyvetter.

  Eerste nederlaag RWDM

  Eerste competitienederlaag voor RWDM dat door een slechte eerste helft vooral de hand in eigen boezem moet steken. Al vroeg in de wedstrijd kon Spreutels een voorzet van Rymenants voorbij een aarzelende doelman Kempeneer in doel deponeren.

  Iets voor het halfuur lag de match al in een beslissende plooi toen de mee opgerukte Vaesen een voorzet van alweer Rymenants over doelman Kempeneer in doel mocht koppen. Kort daarna mochten Michel en Vanderhaegen het gelag betalen en werden gewisseld voor het duo Makengo-Moreno. Maar op een counter werd het vijf minuten voor de rust 3-0 via een streep van Hairemans.

  Na de pauze kon RWDM meer een vuist maken omdat Duffel iets mee liet begaan. Een goal van De Pever werd afgevlagd wegens buitenspel, die van Diansangu tien minuten voor tijd op aangeven van Moreno werd wel gevalideerd. Bij RWDM ontbraken nieuwkomers Oneyka (geblesseerd) en Koulibaly (nog niet speelgerechtigd).


  Duffels sambavoetbal telt RWDM nog voor rust uit

  4B DUFFEL – RWDM 3-1

  Rijmenants zorgde met een perfecte flankvoorzet naar Spreutels snel voor feest aan de Rooienberg. De spits kopte de bal hard voorbij Kempeneer de 1-0 binnen. De thuisploeg nam achteraan geen risico's, tikte de bal rond en duwde die enkele keren in de rug van de bezoekers. Spreutels trapte voorlangs en RWDM moest met enkele hoekschoppen tevreden zijn.

  Het ging bijzonder snel. Na een gemiste voorzet van Rijmenants, had de flankspeler een nieuwe voorzet in huis. Deze keer zette Vaesen er zijn hoofd tegen (2-0). Bossio probeerde het met een afstandsschot, maar hij gaf die niet de goede richting mee.

  Tijdens het eerste halfuur liep RWDM zich te pletter om druk op de bal te zetten, maar eens een dubbele achterstand op het scorebord, liet men de touwtjes wat losser. Trainer Danny Ost ging dan maar tot een dubbele wissel over. Met tegenzin trokken Vanderhaegen en Michel vroegtijdig naar de kleedkamer. Maar ook de nieuwe bezetting kon Duffel niet stoppen. Met deze keer Spreutels als aangever, schoot Hairemans het derde doelpunt voorbij Kempeneer.

  Vroeg in de tweede helft kon de RWDM-verdediging maar net een vierde doelpunt voorkomen en even later keerde de bezoekende doelman met een beenveeg een poging van Mezghrani van de doellijn. Het eerste deel van de tweede periode leverde minder kansen op. Duffel was tevreden met de stand.

  Toch zorgden de bezoekers nog voor druk in het slotkwartier. Slecht verdedigend werk bracht enkele RWDM-aanvallers voor doel, waarvan Diansangu profiteerde om het eerreddende doelpunt binnen te trappen.

  GVA 7-9-2015

  DUFFEL: "We hebben onze start niet gemist"

  FC Duffel sloot gisteren zijn Engelse week af met een verdiende 3-1 thuiszege tegen RWDM. De Duffelaars legden de basis voor hun overwinning in een sterke eerste helft en stappen zo met een bevredigende zeven op negen de competitie in.

  Na het gelijkspel woensdag bij Francs Borains stond er voor Duffel gisteren best wel wat druk op de ketel in eigen huis. Met de komst van RWDM leken de Duffelaars opnieuw één van de betere teams uit de reeks voorgeschoteld te krijgen. Maar de troepen van coach Valère Billen maakten het zichzelf heel gemakkelijk tegen hun Brusselse gast. Met een hele snelle goal van Spreutels en nog treffers van aanvoerder Vaesen en Hairemans was FC Duffel aan de pauze al klaar met zijn werk.

  "We namen inderdaad de perfecte start en dan wordt alles veel makkelijker", haalt ook Daan Vaesen aan. "We hadden ons aan een sterke tegenstander verwacht, maar als je bij de rust met 3-0 leidt, kunnen de boeken dicht. Na de pauze kwam het er louter nog op aan om de rust te bewaren. Die tegentreffer was jammer, maar we zijn in feite toch niet meer in de problemen geraakt."

  En dus stapt het razend ambitieuze FC Duffel met een oerdegelijke zeven op negen het kampioenschap in. "Daar kan ik mee leven", weet Vaesen. "Woensdag lieten we twee punten liggen op bezoek bij Francs Borains en dat gelijkspel was ook een logisch resultaat. Het was een hele open match die alle kanten uit kon. Dan mag je nog best tevreden zijn met een puntendeling. Hoe dan ook, we hebben onze start niet gemist en dat was heel belangrijk. Het komt er nu op aan om dit te blijven aanhouden en niet te ver vooruit te kijken. Het kampioenschap is nog lang. Zo veel mogelijk punten sprokkelen is nu de hoofdopdracht."

  Coach Valère Billen zal de komende maanden alleszins op een heel ruime kern kunnen terugvallen. "Onze trainer roteert graag. Het komt er dus voor iedereen op aan om heel scherp te zijn. En we zullen iedereen ook nog nodig hebben. Zoveel goede spelers zijn dus absoluut geen overbodige luxe."

  Nieuwsblad 7-9-2015

  4DE KLASSE B FC DUFFEL 3 - RWDM 1 ...

  Duffel kende een droomstart, nadat Spreutels al vroeg een voorzet van Rymenants in doel kon werken. Halfweg de eerste helft zaten de Duffelaars op rozen toen Rymenants weer in de rol van aangever kroop en Vaesen het leer binnenknikte. Nadat Vaesen nog een vrijschop van Didi over werkte, zorgde Hairemans nog voor rust voor 3-0. In een overbodige tweede helft liet Mezghrani een vierde goal liggen en kwamen de bezoekers snediger opzetten. Via Diansangu werd het 3-1.

  FC DUFFEL: Hofmans, Kerckhofs, Van den Brande, Vaesen, Mariën, Gloub, Didi (66' Benali), Mezghrani, Spreutels (73' Shabi), Rymenants (59' D'Huyvetter), Hairemans.

  RWDM: Kempeneer, Rivituso, Bossio, Nollevaux, Vanderhaegen (34' Makengo), De Pever, M'Bo (66' Kalulika), Serville, De Troetsel, Michel (34' Marino), Diansangu.

  DOELPUNTEN: 3' Spreutels 1-0, 28' Vaesen 2-0, 40' Hairemans 3-0, 81' Diansangu 3-1.

  GELE KAARTEN: M'Bo, Serville, Hairemans, De Troetsel, D'Huyvetter.
  eppulf
  eppulf
  Admin

  Aantal berichten : 59
  Registratiedatum : 2015-08-17
  Leeftijd : 31
  Woonplaats : Elsene

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by eppulf on Mon Sep 07, 2015 11:01 pm

  https://t.co/lsC9ibLhky

  Dailly et Ost à Web TV Brussels Football
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Sep 08, 2015 9:25 am

  Nieuwsblad 8-9-2015

  'Wellicht tegen kampioen gespeeld'

  RWDM staat opnieuw met beide voeten op de grond na de 3-1-nederlaag in Duffel. 'We hadden een dvd van hun wedstrijd tegen Francs Borains gezien en we wisten hoe sterk Duffel was', aldus assistent-trainer Fabian Lambot. 'Maar vanaf de zijlijn was het nog indrukwekkender. Ze spelen zeer offensief, met tien veldspelers die constant in beweging zijn. Volgens mij gaan ze heel dicht bij de titel zijn.'

  De Brusselaars speelden dan weer hun slechtste wedstrijd van het seizoen. 'We hadden de wedstrijd voorbereid met onze twee spitsen. Op zaterdag horen we plots dat Koulibaly niet speelgerechtigd is. En vervolgens valt Onwuekelu uit met een spierscheur. Dubbel pech dus.'

  SK HALLE

  Door de autoloze zondag op 20 september in Brussel geen RWDM-Halle, maar wel op zaterdag 19 september om 18 uur SK Halle - RWDM. De Brusselaars vroegen om een omwisseling. SK speelt nu dus achtereenvolgens thuis tegen Waterloo, RWDM en Duffel.

  HLN 8-9-2015

  "Vermeden afstraffing mentaal belangrijk"

  Na een zes op zes staat RWDM na de passage bij FC Duffel, dat niet onterecht bij de titelkandidaten wordt gerekend, weer met beide voetjes op de grond.

  VIERDE KLASSE B

  In de eerste helft werden de jongens van trainer Dany Ost overklast op alle gebied. Een afstraffing werd vermeden omdat de tweede helft van betere makelij was. Doelman Kevin Kempeneer wondt er geen doekjes om.

  "Onze eerste helft was archi-slecht", bekende de Molenbeekse keeper, die volgens sommigen niet geheel vrijuit ging bij het eerste doelpunt. "Ik was van mening dat ik mijn doel niet moest verlaten op die voorzet, maar achteraf bekeken had ik dat misschien wel moeten doen. Je moet soms zo snel een beslissing nemen dat achteraf bekeken je keuze niet altijd de beste is gebleken."

  "Maar dat neemt niet weg dat we voor de rust zonder enthousiasme hebben gevoetbald en ons gewoon hebben laten wegdrukken door een toch wel heel sterk Duffel. Gelukkig was onze tweede helft veel beter. Tijdens de rust had ik me alleszins voorgenomen om geen bal meer in mijn doel te laten vliegen. En zo is geschied. Dat we na de rust de eer hebben kunnen redden en dus een afstraffing hebben kunnen vermijden, is vooral mentaal heel belangrijk voor onze groep.

  Laat ons vooral lessen trekken uit de match tegen Duffel en ons niet te veel verstoppen achter excuses. Dat Oneyka en Koulibaly er niet bij waren, heeft ons offensief zeker onthoofd, maar in de bekerwedstrijden hebben we het ook zonder hen gedaan. Komende zondag moet het gewoon beter op Leopold. Daar zijn we onze supporters een stevige revanche verschuldigd", vindt doelman Kempeneer.


  "Lieten RWDM alle kleuren van de regenboog zien"

  FC Duffel deed zondag aan klantenbinding, vooral in de eerste helft zat alles goed in mekaar. Het ooit roemrijke RWDM zag alle kleuren van de regenboog en wist niet het alles moest belopen om kansen en doelpunten te voorkomen.

  Tijdens het eerste halfuur probeerden de Brusselse spitsen snel druk op de Duffelse verdedigers te zetten maar onder meer Lars Van den Brande wist er wel raad mee.

  "Voetballend moesten we niet onderdoen, bovendien kwamen we scherp aan de aftrap en lieten we de bal snel en goed zijn ding doen. Mijn gedacht van laat die gasten maar lopen, dat zullen ze niet blijven doen, klopte perfect. De bal in de ploeg houden, prikken en toeslaan waar kan, dat lukte perfect. Terwijl wij in de eerste veertig minuten drie keren uit het boekje scoorden hielden we RWDM van echte kansen. De tweede helft was van mindere makelij maar voor ons hoefde het niet meer, bovendien speelden we ook de midweekmatch op Francs Borains. Maar liever een wedstrijd spelen dan trainen, alleen de verre verplaatsing was niet plezant."

  "Met zeven punten uit drie wedstrijden staan we nu samen met Charleroi aan de leiding, het is nog vroeg om een duidelijk zicht op de sterkte van de reeks te hebben. Kijk maar naar onze vorige tegenstander Francs Borains dat tegen ons sterk presteerde en zondag thuis met 0-6 van Halle verloor. Geef ons nog twee matchen, als we daar met een 13 op 15 uitkomen dan zit het goed. Twijfelen doe ik niet, het zit bij Duffel alsmaar beter in elkaar. We hebben bijna voor elke plaats een dubbele bezetting, iedereen scherp houden moet lukken, dan komen we er wel."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Sep 12, 2015 12:29 pm

  Het Nieuwsblad 12 Sep. 2015

  'Veel opgestoken bij Chievo Verona'

  Voor Anthony Rivituso voelde zijn transfer naar RWDM een beetje als thuiskomen. 'Ik ben beginnen te voetballen bij FC Brussels', vertelt de 20-jarige rechtsachter, die twee seizoenen geleden op huurbasis van Anderlecht naar Serie A-club Chiveo Verona, maar daar kon hij niet helemaal doorbreken.

  'Ik speelde bij de primavera van Chievo, de beloften zeg maar. De helft van de tijd mocht ik met de A-kern meetrainen, een keer zat ik zelfs op de bank voor een bekerduel. Maar dat ene seizoen in Italië was een goede leerschool.'

  Leopold Ukkel 'Een streepje voor'

  'Op Waterloo verloren we zondag twee punten', vindt de 22-jarige defensieve middenvelder Malik Baba, die zijn tweede seizoen bij de Brusselaars aan de slag is. 'We leidden met 0-2 en hadden de wedstrijd in handen. Na de aansluitingstreffer verloren we echter de controle en liep het toch nog mis.


  HLN 12 Sep. 2015

  "Op Ukkel wil ik scherpe reactie zien"

  Of de eerste nederlaag van het seizoen vorige zondag op Duffel sporen heeft nagelaten bij de manschappen van trainer Danny Ost, zal zondag op Ukkel moeten blijken. Om een tweede verlies op rij te vermijden, zal er weliswaar wel uit een ander voetbalvaatje moeten getapt worden.

  VIERDE KLASSE B

  Trainer Danny Ost heeft het niet nagelaten om begin deze week in detail op die 3-1-nederlaag tegen Duffel terug te komen. "Niet zozeer het verlies op zich heeft me boos gemaakt, wel het gebrek aan inzet in de eerste helft waardoor we met 3-0 in het krijt stonden", blikte hij nog even terug. "Gelukkig hebben we na de rust, en dat ondanks het feit dat het kalf toen al verdronken was, ons wel herpakt door wel met een groter hart te spelen. Tegen Ukkel wil ik die inzet zien van bij de aftrap. Bij onze buren reken ik op een scherpe reactie van de groep. Of er verschuivingen of wissels mogen verwacht worden? Die kans bestaat, want ik kan over meer jongens beschikken. Met onze spits Oneyka willen we geen risico nemen en voor hem komt de match op Ukkel wellicht nog te vroeg. Koulibaly is voor zondag wel speelgerechtigd en dus inzetbaar", geeft Ost nog mee.

  Deze week werd het contract getekend tussen de gemeente Sint-Jans-Molenbeek en de club RWDM over het gebruik van het Machtensstadion. Komend weekend kan RWDM eindelijk 'thuis' spelen. Er wacht de club echter nog veel werk om tribune 1 volledig in orde te brengen om bezoekers en supporters op een deftige manier te ontvangen.

  Dat is niet voor herhaling vatbaar tegen RWDM. De derby weekt heel wat belangstelling los en er zal bij beide ploegen dan ook druk zijn. We geloven echter in onze kansen en hebben in ons vertrouwde Fallonstadion zeker een streepje voor. We moeten het wel rooien zonder Michaël Jonckheere, die geschorst is. Met vijf op negen zonder nederlaag zitten we op het goede spoor.'


  RWDM

  Black en Koulibaly zijn eindelijk speelgerechtigd. Ook Chirishungu is opnieuw inzetbaar na zijn blessure, maar voor Oneyka komt match op Leopold te vroeg.

  Selectie: Kempeneer, Rivituso, Serville, De Troetsel, Bossio; Diasangu, De Pever, Nollevaux, Chirishungu, Black; Koulibaly; Vanderhaegen, Saigal, Makengo, M'Bo, Witpas, El Quahidi.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Sep 14, 2015 9:47 am

  HLN 14-9-2015

  RWDM een klasse beter in de tweede helft

  De 3-1-nederlaag vorige week op Duffel is niet zonder gevolgen gebleven. Op Leopold bracht trainer Danny Ost liefst vier nieuwe namen in de ploeg, waaronder Anderlecht-aanwinst Elis Koulibaly onder wiens impuls Leopold naar de slachtbank werd geleid. De 1200 RWDM-fans waren door het dolle heen.

  4B LEOPOLD - RWDM 0-4

  Naast Koulibaly maakte ook Chirishungu zijn wederoptreden na zijn blessure. Verder kreeg Zahoui centraal achterin nog eens zijn kans en gunde trainer Ost Kaliluka, die op Duffel goed was ingevallen, een basisstek. Vanderhaegen, Serville en M'Bo moesten vrede nemen met een zitje in de tribune. Voor Michel was er nog net een zitje op de bank.

  RWDM vloog er meteen in en snel werd duidelijk dat Koulibaly voorin de missing link was bij RWDM. De plaatselijke verdedigers hadden hun handen vol met de snelle en dribbelvaardige aanvaller, die voor constante dreiging zorgde. Ook Chirishungu, na twee weken terug uit blessure, liet zich gelden als een echte nummer tien. Ondanks veldoverwicht was het wachten tot het begin van het derde kwartier
  op een eerste doelpunt: Koulibaly lanceerde De Pever op rechts, die de bal mooi voor doel bracht waar Chirishungu de hoek voor het uitkiezen had (0-1). Vlak voor de rust knalde Eckelmans de enige kans voor Leopold naast doel.

  Kort na de pauze klom RWDM als snel op 0-2 nadat Diansangu een voorzet van Koulibaly in doel kon verlengen. Iets voorbij het uur was de match gespeeld toen Kaliluka na een actie uit het voetbalboekje, met Diansangu, Makengo en Koulibaly als belangrijkste acteurs, voor de 0-3 kon zorgen. Niet veel later leidde een misverstand tussen Zahoui en doelman Kempeneer bijna tot de aansluitingstreffer van Ercan, maar de bal belandde op de paal. Diezelfde Ercan vond vijf minuten voor tijd alweer Kempeneer op zijn weg toen die alleen voor doel verscheen.

  In de slotminuut zorgde Diansangu voor de 0-4-cijfers nadat hij vanop de stip had gefaald, maar in de rebound de netten alsnog kon bol zetten.

  FC Leopold: Wauthy, Lacroix, Deghislage, Litu, Burgo, D'Allessandro, Eckelmans, Baba (59' Saoudi), Durvaux (67' Girard), De Bruille, Kuci (46' Ercan)

  RWDM: Kempeneer, Rivituso, De Troetsel, Zahoui, Bossio; Diansangu, Nollevaux, Chirishungu, De Pever; Kaliluka, Koulibaly

  Doelpunten: 33' Chirishungu (0-1), 52' Diansangu (0-2), 63' Kaliluka (0-3), 89' Diansangu (0-4)

  Geel: Deghislage, D'Allessadro, De Pever.

  RWDM speelt op 11/11 tegen Halle

  Door de autoloze zondag komend weekend is de derby tussen RWDM en Halle uitgesteld. De nieuwe geplande datum is woensdag elf november om 15 uur. De eerstvolgende wedstrijd voor RWDM is op zaterdag 26 september op het veld van Charleroi-Marchienne, dat actueel coleider is met tien punten, één meer dan RWDM zelf.

  Nieuwsblad 14-9-2015

  FC LEOPOLD 0 - RWD MOLENBEEK 4

  Onder ruime belangstelling won RWDM dit Brussels onderonsje. In de eerste helft hield Leopold gelijke tred, maar kon weinig gevaar creëren. Op voorzet van De Pever bracht Chirishungu de bezoekers 0-1 voor.

  Leopold wou na de rust de bakens verzetten, maar na de 0-2 was het op bij de thuisploeg. Op assist van Koulibaly verdubbelde Diansangu de voorsprong.

  Kalulika maakte er 0-3 van na een actie van Koulibaly. Diansangu zag zijn strafschop gestopt door Wauthy, maar hij scoorde in de rebound.

  SCHEIDSRECHTER: Kevin Alexis

  DOELPUNTEN: 33' Chirishungu 0-1, 53' Diansangu 0-2, 78' Kalulika 0-3, 82' Diansangu (strafschop), 0-4.

  FC LEOPOLD: Wauthy, Lacroix, Deghislage, Litu Kimvay, Burgo, D'Alessandro,
  Eckelmans, Berkes, Baba (58' Saoudi), Durvaux (66' Girard), Kuci (46' Sayar)

  RWDM: Kempeneer, Rivituso, Ahipo, Nollevaux (77' Michel), De Pever, Chirishungu, Diansangu, Kalulika (79' Black), De Troetsel, Bossio, Koulibaly

  GELE KAARTEN: Deghislage, D'Alessandro, De Pever
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Sep 15, 2015 9:37 am

  HLN 15-9-2015

  "Veel scoren en promoveren"

  Elis Koulibaly (22) kreeg op het veld van Leopold meteen een basisplaats. De van Anderlecht gehuurde diepe spits gaf er zijn visitekaartje af. Niet met een doelpunt, dat hij weliswaar had verdiend, maar wel met zijn complete prestatie. Aan deze Koulibaly gaan RWDM en zijn fans nog veel plezier beleven.

  VIERDE KLASSE B

  Voor de derby op Leopold, dat zijn thuiswedstrijden afwerkt in het Fallonstadion van Woluwe, de vroegere thuishaven van WS Brussels, heeft trainer Dany Ost serieuze kuis gehouden in zijn basisploeg. Hij liet zijn fel aangepaste ploeg spelen in een 4-4-2 omdat hij naar eigen zeggen niet anders kon wegens te veel en te goed offensief 'geweld'.

  Toch mocht Koulibaly zich als diepste spits uitleven en dat deed hij met veel schwung en présence. Met zijn snelheid en technische standjes veroverde hij meteen quasi alle harten van de Molenbeekse aanhang. Als die straks naast Oneyka, die andere snelle spits, gaat spelen, dat moet dat gewoon vonken geven. "Ik ben bijzonder tevreden over mijn eerste optreden voor RWDM", lachte Koulibaly zijn tanden bloot toen hij van het veld kwam. "Ik ben vooral blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan deze 0-4-zege. Ik was er fysiek en mentaal helemaal klaar voor. Ik heb immers de volledige voorbereiding bij Anderlecht meegemaakt en intussen ben ik hier toch al twee weken aan het meetrainen."

  In de slotminuut kreeg RWDM een terechte penalty toegewezen. Bij RWDM zorgde dat voor enige discussie tussen Diansangu en Koulibaly, die maar al te graag zijn debuut met een doelpunt had opgesmukt.

  "Ik was bij de andere drie doelpunten betrokken en wilde inderdaad mijn doelpuntje meegraaien, kwestie van extra vertrouwen op te doen. Hoewel ik het plezant vind dat andere jongens scoren uit mijn assists, pik ik toch graag met de regelmaat van de klok mijn eigen doelpuntje mee. Ik ben dan ook een spits hé en hoe je het draait of keert, een aanvaller wordt op het einde van het seizoen afgerekend op het aantal doelpunten. Of ik een bepaald aantal in mijn hoofd heb? Nee, want dan ga je egoïstisch spelen en daar wordt niemand beter van. Laat me stellen dat ik er zoveel mogelijk wil maken, maar daarvoor zal ik de hulp nodig hebben van mijn ploegmaten."

  "Behalve zo veel mogelijk scoren, wil ik met RWDM ook promoveren. Vermits er door de competitiehervorming op het einde van dit seizoen meerdere ploegen promoveren, is dat geen utopie. Door voor RWDM te kiezen heb ik een stapje teruggezet met de bedoeling er na dit seizoen minstens één voorwaarts te zetten. Ik denk dat we over een degelijke ploeg beschikken en met de steun van de fantastische twaalfde man moeten we zeker goede resultaten kunnen blijven halen. Ik ben blij voor RWDM te hebben gekozen."

  Nieuwsblad 15-9-2015

  Kalulika: 'Nog enkele kilo's afvallen'

  In zijn eerste wedstrijd voor RWDM maakte Dieudonné Kalulika zijn naam van goalgetter helemaal waar. De voormalige Congolese international maakte op het veld van Leopold Ukkel de 0-3. 'Toch was het zeker geen wandeling', vertelt Kalulika. Mijn doelpunt? Een aanvaller zal nooit genoeg krijgen van een doelpunt. Maar ik wil vooral de ploegprestatie in de verf zetten.'

  Helemaal fit is de 34-jarige aanvaller nog niet. Afgelopen weekend kreeg Kalulika pas zijn eerste basisplaats van het seizoen. 'Ik train al ruim een maand mee bij RWDM, maar op conditioneel vlak ben ik er nog niet. Laten we zeggen dat ik nog enkele kilo's moet afvallen.'

  'Cijfers zijn overdreven'

  'De cijfers zijn overdreven, maar RWD Molenbeek was in alle compartimenten wel de baas', vindt centrale verdediger Ruben Lacroix. 'Tactisch en technisch toonden de bezoekers hun meesterschap. We kregen ook wel enkele kansen, maar bij 0-2 gingen de kopjes naar beneden. RWDM is zeker een ploeg voor de top vijf. Wij komen wel beter voor de dag dan vorig seizoen, maar we zullen toch voor elk punt moeten knokken. We kunnen ook moeilijk het spel maken.'

  'Wegens de autoloze zondag in de hoofdstad is de wedstrijd op leider Duffel verplaatst naar zondag 1 november. We genieten nu van een vrij weekend en kunnen rustig de thuismatch tegen Aat voorbereiden.'
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Thu Sep 17, 2015 9:46 am

  HLN 17-9-2015

  RWDM vraagt fans om hulp voor schoonmaak tribune 1

  Als alles volgens plan verloopt, dan speelt RWDM voor het eerst in het Machtensstadion op zondag 18 oktober 2015 met als tegenstander Sterrebeek. Dat is dus precies over een maand. Voldoende tijd dus om tribune 1 volledig in orde te brengen en op te kuisen. Die grote opkuis zal doorgaan op zaterdag 19 september vanaf 9.30 uur. Behalve bestuursleden zullen ook de trainers en spelers een handje toesteken.

  Toch doet het bestuur een oproep aan zijn vele supporters om een handje te komen toesteken en dit onder het motto 'vele handen maken het werk licht'. Aan helpende supporters wordt gevraagd om geschikt materiaal mee te brengen, zoals borstels en schoppen, want het belooft toch een heus karwei te worden.

  Immers, sinds WS Brussel zijn intrede heeft gedaan in het Machtensstadion werd de tribune 'L'Ecluse' niet onderhouden waardoor de duiven er een thuis vonden met alle gevolgen van dien. Maar naast het verwijderen van uitwerpselen van duiven, zal er ook geschilderd moeten worden en aan de nutsvoorzieningen gewerkt worden indien dit nodig zou blijken.

  RWDM

  Komend weekend is de wedstrijd tegen SK Halle uitgesteld wegens autoloze zondag. Daarom last RWDM donderdag een oefenwedstrijd in op het veld van Crossing Schaarbeek, die aanvangt om 19.30 uur. Kevin Serville, die er vorige zondag niet bij was op Leopold, sukkelt met een kuitblessure waardoor hij mogelijk twee tot drie weken buiten strijd is. De derby tegen Ganshoren, voorzien op 4 oktober, is verplaatst naar zaterdagavond 31 oktober om 18 uur.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Sep 21, 2015 9:34 am

  HLN 21-9-2015

  White Star sluit stadion voor RWDM-supporters

  De ruzie tussen voetbalclubs White Star en RWDM blijft duren. Zaterdag wilden de RWDM-supporters hun tribune opknappen, maar White Star hing hangsloten op de toegangspoort. Molenbeeks burgemeester Schepmanswil de overeenkomst met White Star, dat het stadion huurt, nu opzeggen. Ze spreekt van een vertrouwensbreuk. Dat schrijft brusselnieuws.be.

  White Star sloot behalve het stadion ook de watertoevoer af, zodat schoonmaken hoe dan ook onmogelijk zou zijn. De voorbije maanden was het Machtensstadion in Molenbeek de inzet van een conflict tussen White Star, dat de hoofdhuurder van het stadion is, en RWDM, de nieuwe lokale club met omvangrijke aanhang, die het stadion ook mag gebruiken van de gemeente.


  Gemeente wil conventie met White Star herzien

  De toekomst van WS Brussel in het Machtensstadion komt mogelijk op de helling te staan. De gemeente Sint-Jans-Molenbeek wil de ondertekende conventie herbekijken.

  Het waren zaterdagochtend opmerkelijke taferelen aan het Machtensstadion. WS Brussel liet al weten zijn jeugdwedstrijden te laten schrappen door de schoonmaakwerken gepland door vierdklasser RWDM. De poorten bleven voor iedereen gesloten. De gemeente trachtte via een deurwaarder aan een sleutel te geraken, maar niemand geraakte binnen. Toegang tot het stadion was pas 's avonds mogelijk voor de thuismatch van WS Brussel tegen Deinze. Dat White Star RWDM niet in zijn stadion wil, is inmiddels wel voor iedereen duidelijk. White Star is klaarblijkelijk ook bereid om zijn standpunt kost wat kost te verdedigen.

  Nieuw stadion?

  Het is uitkijken of de club daar zelf geen nadelen van zal ondervinden. Burgemeester Françoise Schepmans verklaarde immers reeds de conventie tussen de gemeente Sint-Jans-Molenbeek en WS Brussel te willen herbekijken. WS Brussel zou dan een nieuwe conventie moeten ondertekenen, of in het slechtste geval een nieuw stadion moeten zoeken
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Sep 22, 2015 9:52 am


  HLN 22-9-2015

  Molenbeeks college beraadt zich over zaak-White Star

  Toen zaterdagochtend de poorten van het stadion voor de door RWDM geplande werken gesloten bleven, verklaarde burgemeester Schepmans de resolutie van de conventie tussen gemeente en club te willen aankaarten. Ze heeft hierover inmiddels overleg gepleegd met haar schepenen. Er is beslist om hieromtrent juridisch advies in te winnen.

  Indien mogelijk trekt de gemeente naar de rechtbank om haar gelijk te halen. WS Brussel kan dan gedwongen worden tot nieuwe onderhandelingen of een verhuis. Daarenboven besliste het schepencollege om op juridische wijze garanties te zoeken om steeds toegang te krijgen tot het Machtensstadion. De gemeente Sint-Jans-Molenbeek wil dan ook het meesterschap krijgen over alle sleutels die toegang verlenen tot het stadion.


  "Willen als enige sleutels van stadion"

  De gemeente Molenbeek wil de overeenkomst met voetbalclub White Star verbreken. Dat zou kunnen betekenen dat het Edmond Machtensstadion opnieuw alleen van RWDM wordt. Burgemeester Françoise Schepmans nam de beslissing nadat White Star de poort van het stadion sloot voor RWDM-supporters.

  Gisteravond kwamen supporters van beide ploegen samen in het café van het stadion.

  De ruzie tussen de Brusselse voetbalploegen RWDM en White Star heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. De twee ploegen delen sinds augustus het Machtensstadion in Molenbeek. Zeer tegen de zin van White Star, dat afgelopen weekend de toegangspoort van het stadion met hangsloten afsloot voor RWDM-supporters die de tribunes kwamen poetsen. Ook het water werd afgesloten, waardoor de kuisactie niet kon doorgaan.

  White Star stond tenslotte ook niet toe dat haar jeugd in het stadion speelde omdat het naar eigen zeggen 'de veiligheid van de jeugdspelers niet kan garanderen'. Burgemeester Françoise Schepmans is het gedrag van de club uit Woluwe meer dan beu. Gisteren stelde ze tijdens de gemeenteraad voor de overeenkomst met White Star te verbreken. Ook spant ze een rechtszaak in kort geding aan. "Wij zullen de rechter vragen te beslissen dat enkel de gemeente nog de sleutels van het stadion bezit", verklaart Mustapha Er, woordvoerder van burgemeester Schepmans.

  "Wat er zal gebeuren met de overeenkomst, zal de gemeenteraad pas beslissen na een juridisch advies. Ook in juni spande de burgemeester al een kort geding aan tegen White Star. De rechter oordeelde toen dat de club het stadion moest delen met de Molenbeekse voetbalclub RWDM, die al decennia lang thuis is in het stadion.

  White Star nodigde maandagavond RWDM-supporters uit voor een gesprek in de kantine van het Edmond Machtensstadion. Slechts twee RWDM-supporters gingen op de uitnodiging in. Een ding werd duidelijk: de dialoog tussen de clubs zit muurvast. De twee partijen kwamen nauwelijks tot elkaar.

  Manager en coach van White Star John Bico vindt dat zijn club het volste recht had om het terrein af te sluiten. "De mening van RWDM, noch Schepmans doet hier ter zake. Ik houd me aan de uitspraak van de rechter en die zegt dat White Star het terrein mag afsluiten."

  Racisme

  Nog volgens Bico zou RWDM te weinig doen om racistische uitlatingen en bedreigingen van supporters aan te pakken. "Mij schelden ze uit voor aap en ook de schepen van Sport schelden ze uit. Zulke mensen laten wij hier niet binnen", aldus Bico.

  Marc Cortois, lid van het bestuur van RWDM, vindt het "surreëel" wat er afgelopen weekend is gebeurd. "Dat ze de jeugd niet hebben laten spelen, is onbegrijpelijk", zegt Cortois.

  "Burgemeester Schepmans moet haar conclusies trekken, maar wat ons betreft kunnen we wél nog altijd door één deur met White Star. Het stadion willen we delen, op een correcte manier. Het mag niet zo zijn dat RWDM stiefmoederlijk behandeld wordt. Onze spelers hebben even veel recht op de trainingsvelden van het Machtensstadion als wij. We hebben een project dat niet alleen voor onze supporters, maar ook voor de gemeente belangrijk is. Daar willen we - als het kan in harmonie met White Star - vol voor gaan."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Sep 23, 2015 9:24 am


  Nieuwsblad 23-9-2015

  Gemeente Molenbeek wil White Star uit Machtensstadion

  Sint-Jans-Molenbeek De gemeente Molenbeek wint juridisch advies in om voetbalclub White Star uit het Edmond Machtensstadion te krijgen.

  Dat heeft het schepencollege maandag beslist. Normaliter keurt de rest van de gemeenteraad vandaag die beslissing goed. De gemeente is eigenaar van het Edmond Machtensstadion in Molenbeek.

  'White Star heeft alle sloten veranderd en de gemeente, ondanks herhaaldelijk aandringen, geen kopie van de nieuwe sleutels gegeven,' zegt gemeenteraadslid Dirk Berckmans (Gemeentebelangen). 'Daardoor konden de RWDM-supporters zaterdag de tribune niet schoonmaken en ook de matchen van de jeugdspelers van White Star moesten worden afgelast, omdat niemand het stadion kon betreden. Daarnaast stellen we White Star in gebreke, omdat die voetbalclub de gemeente niet toegelaten heeft om een plaatsbeschrijving op te maken toen RWDM opnieuw in het Machtensstadion mocht aantreden.'

  Ongeveer een half jaar geleden sloot de gemeente Molenbeek een overeenkomst met White Star voor het gebruik van het stadion gedurende de volgende negen jaar. Na veel druk van buitenaf werd daar op het allerlaatste moment een appendix aan toegevoegd, om de deur op een kier te zetten voor RWDM en een heropstart van die club mogelijk te maken. Een project dat het gemeentebestuur lang als onrealistisch beschouwde.

  'White Star is de club van de toekomst', klonk het, 'en RWDM die van het verleden.' Intussen lijkt White Star stilaan einde verhaal. De tweedeklasser heeft amper supporters. Voorzitter Charles Simar gaf enkele dagen geleden zijn ontslag en sterke man John Bico verlaat de club aan het eind van het seizoen.

  Destijds vond de jeugd van het opgedoekte RWDM onderdak bij White Star. Keert die nu terug naar RWDM? En hoeft die club het Machtensstadion binnenkort met niemand meer te delen? De veelgeplaagde RWDM-supporters durven het stilaan opnieuw te dromen.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Sep 28, 2015 10:20 am

  Nieuwsblad 28-9-2015

  4de KLASSE B

  OLYMPIC CHARLEROI 2 - RWD MOLENBEEK 1

  Leider Olympic Charleroi was sterk aan het seizoen gestart en had al een mooie bonus op vierde gerangschikte RWDM. Toch wisten de zebra's dat het een moeilijke topper ging worden tegen een goed georganiseerd RWDM.

  De eerste twintig minuten waren voorzichtig aan beide zijden en er vielen weinig of geen kansen te noteren, tot in de slotfase van de eerste helft Sonkey kon toeslaan. Na de koffie kwam RWDM meer gedreven tevoorschijn, maar drie minuten voor tijd besliste Sonkey vanop de stip de partij.

  SCHEIDSRECHTER: Gleton

  DOELPUNTEN: 38' en 87' Sonkey 1-0 en 2-0 (str.), 89' Koulibaly 2-1 (str.)

  CHARLEROI: Moriconi, Lella, Buyuktopac, Giorlando, Fievet (90' Meo), Kalincik, Durieux, Jatta (81' Leurquin), Khaida, N'Diaye,Sonkey

  RWDM: Kempeneer, Nollevaux, Ahipo, Bossio, De Pever, Koulibaly, Kalulika, Diasangu (19' Black), Marino, El Ouahidi, De Troetsel

  GELE KAARTEN: Durieux, Nollevaux, De Pever, Fievet, Sonkey, Kempeneer, Moriconi

  HLN 28-9-2015

  Sonkey nekt RWDM in leuke topper

  De thuisploeg pakte een verdiende 2-1-zege tegen RWDM in een wedstrijd die aan een hoog tempo werd gespeeld en door bijna 2.000 (!) toeschouwers werd gevolgd.

  Ol. Charleroi – RWDM 2-1

  Twee wijzigingen in de ploeg bij RWDM in vergelijking met de match op Leopold twee weken geleden. Chirishungu en Revituso moesten wegens blessures noodgedwongen plaatsruimen. In hun plaats stonden Marino en El Quahidi in de basis. Maar ook Serville en Oneyka waren nog niet volledig hersteld.

  RWDM dus niet op zijn sterkste tegen de leider, dat sterk aan de match begon. Immers, al na tien minuten moet De Troetsel redding brengen op een reuzekans voor de thuisploeg.

  Pas tien minuten voor de rust kreeg RWDM zijn eerste goeie kans. Bij een vrije strap, snel gegeven door Black naar De Pever, bracht laatstgenoemde de bal voor doel, maar Koulibaly knalde vanop acht meter pal op de doelman.

  In plaats van 0-1 werd het aan de overzijde 1-0 langs Sonkey die door het hart van de defensie werd aangespeeld en met een lobbal over doelman Kempeneer scoorde.

  Ook na de rust had Charleroi het meeste balbezit en de betere (kleine) kansen. Omstreeks een kwartier voor tijd ontsnapte RWDM twee keer aan de 2-0. Eerst knalde Jetta op de paal, vervolgens zag de ref een duidelijk handspel van Zahoui door de vingers. Toen Zahoui vijf minuten voor tijd aan zijn tegenstander ging hangen na een slechte balcontrole legde de ref de bal wel op de stip: 2-0 via Sonkey.

  Twee minuten voor tijd mocht Koulibaly aanleggen vanop de stip: 2-1 en daar bleef het bij.

  Ol. Charleroi: Moriconi, Lella, Giorlando, Buyuktopac, Kalincik, Fievet (90' Meo), Khaida, Durieux, Jatta (80' Leurquin), N'Diaye, Sonkey.

  RWDM: Kempeneer, El Quahidi, De Troetsel, Zahoui, Bossio, Diansangu (18' Black), Nollevaux, De Pever, Marino (68' Wipas); Kaliluka, Koulibaly.

  Doelpunten: 38' Sonkey (1-0), 86' Sonkey (2-0), 88' Koulibaly (2-1, pen.).

  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Sep 29, 2015 10:09 am

  HLN 29-9-2015

  "Ik had Sonkey een rammeling willen geven"

  RWDM is er niet in geslaagd om iets te gaan rapen op het veld van Olympic Charleroi, dat leider blijft in vierde klasse B.

  Net zoals tegen Duffel werd RWDM niet op zijn waarde geklopt, want vier basisspelers moesten versterk geven met blessures. Trainer Danny kon dus alweer niet aantreden met zijn sterkste ploeg. Achterin stond Zahoui noodgedwongen op de nummer drie. Zahoui is echter een noodoplossing, want hij kent duidelijk het abc van voetbal niet. Niet toevallig lokte hij onnodig een penalty uit in de slotfase.

  Doelman Kevin Kempeneer stond bij die fase met zijn neus op de feiten.

  "Door een slechte balcontrole kwam de bal in de voeten van de tegenstander. Om die spits het scoren te beletten, ging hij er aanhangen met de logische sanctie. Dat was absoluut niet nodig."

  Voor het nemen van de penalty ging Charleroi-spits Sonkey doelman Kempeneer provoceren.
  "Hij vertelde me dat hij de bal in die hoek zou trappen. Nadat de bal tegen de netten hing, kwam hij mij uitlachen door te zeggen dat ik toch verwittigd was. Vervolgens ging hij naar onze supporters om ook hen te provoceren. Dat ik in de discussie en het ontstane tumult geel heb gekregen is niet correct. Weet je, ik had die gast een rammeling kunnen verkopen, maar heb me toch kunnen beheersen."


  Nieuwsblad 29-9-2015

  'Richtlijnen van trainer niet gevolgd'

  RWDM moest nipt het onderspit delven tegen koploper Charleroi.

  'We hebben de richtlijnen van de trainer niet gerespecteerd', aldus aanvoerder Jérôme Nollevaux. 'In balbezit moesten we het spel breed houden, maar wij deden het tegenovergestelde. Bij 0-0 misten we een enorme kans: het keerpunt. Op dit moment staan Duffel en Charleroi veel verder dan wij. Die ploegen spelen al jaren samen en zijn op elkaar ingespeeld. Wij moeten elkaar nog leren kennen. Allicht pakt één van beide de titel. Toch vind ik onze balans na vijf speeldagen en vier uitduels positief. Met 9 punten mag je niet mopperen.'
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Oct 06, 2015 10:33 am


  HLN 6-10-2015

  RWDM

  RWDM staat voor een druk programma met zes wedstrijden op één maand. Zondag 11/10 trekt RWDM naar Chatelet. Een week later, zaterdag 17/10, speelt het nieuwe Molenbeek zijn eerste wedstrijd in het eigen Machtensstadion tegen Sterrebeek. Een week later (25/10) trekt de ploeg van trainer Ost naar Charleroi-Fleures, waarna drie thuismatchen volgen waaronder inhaalwedstrijden tegen Ganshoren (31/10 om 19 uur) en Halle (11/11 om 15 uur)

  Tussenin, Zaterdag 7/11, ontvangt RWDM promovendus Betekom. De opkuisactie in en de verfraaiingswerken aan tribune I zijn volop bezig. De club maakt zich sterk dat tegen eind deze week het grootste werk is gerealiseerd.
  avatar
  STEFKE

  Aantal berichten : 34
  Registratiedatum : 2015-08-24
  Woonplaats : Kampenhout , city of the real RWDM fans

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by STEFKE on Fri Oct 09, 2015 11:31 am

  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Oct 10, 2015 12:33 pm

  HLN 10-10-2015

  Serville: "Ik ben klaar voor de strijd"

  Zondag op het veld van Châtelet is RWDM pas aan zijn zesde wedstrijd toe. De thuiswedstrijden tegen Halle en Ganshoren werden immers naar een later datum verschoven. Kevin Serville ga je niet horen mekkeren, want ondanks een maand afwezigheid wegens een kuitblessure moest hij zo maar twee duels missen.

  VIERDE KLASSE B

  Zondag op het veld van Châtelet, de nieuwe nummer twee in het klassement nadat Duffel vorige week verloor van leider Olympic Charleroi, hoopt de ouderdomsdeken van Racing White Daring Molenbeek weer van de partij te zijn. "Ik ben klaar voor de strijd", verklaart de centrale verdediger. "Ik heb de afgelopen twee weken mijn conditie kunnen onderhouden en sinds begin deze week train ik volop mee met de groep. Als de trainer mij nodig heeft, kan hij op mij rekenen."

  En hopelijk voor RWDM doet trainer Danny Ost een beroep op Serville, die centraal achterin voor meer stabiliteit en zekerheid moet kunnen zorgen dan de immers nerveuse Constant Zahoui, die twee weken geleden op Olympic Charleroi nog onnodig een penalty uitlokte. "Ik kan je alvast zeggen dat het serieus kribbelt. Na de wedstrijd op Duffel heb ik op de dinsdagtraining een kuitblessure opgelopen. Ik had een scheur van ongeveer twee centimeter. De eerste twee weken heb ik me serieus kalm moeten houden. Maar intussen gaat het dus veel beter met mij."

  Brede kern

  De komende maand kondigt zich als druk aan voor RWDM dat in die tijdsspanne zes wedstrijden moet afwerken. Volgens Kevin Serville mag dat geen problemen opleveren.

  "Als iedereen fit is, hebben we een zeer brede kern. Als er iemand vermoeid zou zijn door de opeenvolging van wedstrijden, dan moet die speler in kwestie door een evenwaardige speler kunnen vervangen worden. Na deze maand zullen we meer weten over wat we waard zijn. Het is de bedoeling om na die opeenvolging van duels zeker in de top-vijf te staan. Daarvoro gaan we alvast ons best doen. Toeval wil dat we met een verplaatsing naar Châtelet weer een ploeg voorgeschoteld krijgen met enorm veel kwaliteiten. We zullen dus op onze hoede zijn indien we niet hetzelfde willen meemaken als tegen Duffel en Olympic Charleroi. Deze keer mogen we niet zonder lege handen naar huis komen", vindt hij.

  "Ik twijfel er niet aan dat we weer massaal door onze trouwe fans zullen aangemoedigd worden. En dat scheelt een slok op een borrel", lacht Serville, die ook als verdedigende middenvelder goed uit de voeten kan  RWDM - Oneyka en Chirishungu zijn uiterst twijfelachtig en dus wellicht niet inzetbaar voor de match op Châtelet. Revituso, Serville en Makengo zijn hersteld en kunnen dus weer gebezigd worden door trainer Danny Ost.

  Selectie: Kempeneer, Revituso, Serville, De Troetsel, Bossio; Diansangu, Nollevaux, Kaliluka, De Pever; Koulibaly; Saigal, Vanderhaegen, Witpas, Makengo, Michel, Zahoui.  Nieuwsblad 10-10-2015

  'Heimwee naar België'

  Tweede doelman Samuel Diaz Menendez keerde na drie seizoenen bij de Spaanse traditieclub Sporting Gijon terug naar België. 'De eerste maanden had ik het naar mijn zin', aldus Diaz Menenedez. 'Ik maakte nieuwe vrienden en ik ontdekte een ander soort voetbal. Hoewel ik Spaanse roots heb, kon ik er niet echt aarden. Na een tijdje begon ik heimwee te krijgen. Maar ik heb geen spijt van mijn keuze.'

  De 20-jarige keeper had bij zijn terugkeer wel moeite om een club te vinden in België. 'Ik mocht bij een paar clubs proefstomen, maar het werd nooit concreet. Thierry Dailly overtuigde mij om voor RWDM te kiezen.


  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Oct 12, 2015 2:08 pm

  HLN 12-10-2015

  Het deksel op de neus

  Het venijn zat in de staart voor RWDM, dat na een 0-1 voorsprong via De Pever nog een nederlaag kreeg aangesmeerd van het tweede geklasseerde Châtelet. Diep in de toegevoegde tijd bezorgde Nadir Sbaa RWDM een koude douche waardoor de club uit Molenbeek naar de buik van de ranglijst terugvalt.

  4B CHÂTELET – RWDM 2-1

  Voor de topper op Châtelet kon trainer Danny Ost nog steeds geen beroep doen op sterkhouders Chirishungu, Oneyka en Rivituso. Al vroeg in de wedstrijd kon Koulibaly op voorzet van Diansangu scoren, maar diens doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Na een evenwichtig eerste kwartier nam de thuisploeg het heft meer in handen.

  Halfweg de eerste periode kwam Molenbeek goed weg als Meunier een voorzet van Verelst van kortbij naast het doel kopte. Maar vijf minuten voor de rust klom RWDM dan toch op voorsprong na een voorzet van de mee opgerukte rechtsachter El Quahidi, die door sterkhouder De Pever overhoeks werd binnengekopt.

  De eerste kans na de rust was weer voor RWDM, maar Koulibaly, weggestuurd door De Pever, liet zich op weg naar doel te makkelijk opzij zetten. Kort daarop ging Sbaa op solotoer, maar kon doelman Kempeneer de bal in hoekschop verwerken. Maar op die hoekshop
  kende Sbaa meer geluk toen zijn kopbal via de paal in doel verdween.

  RWDM was niet aangeslagen en precies op het uur mocht Black alleen op doel afgaan, maar hij knalde de bal onbegrijpelijk en een beetje onbesuisd op de plaatselijke doelman Aromatario. Tien minuten voor tijd ging Koulibaly op solotoer, maar in de zone van de waarheid faalde hij (alweer).

  Wie met de kansen morst, riskeert het deksel op de neus te krijgen. En zo geschiedde. Op een verre inworp, na wild buitentrappen door de pas ingevallen Zahoui, kon uitblinker Sbaa zijn tweede van de middag scoren.

  Châtelet: Aromatario, Verelst, Meunier, Sbaa, Vanderbecq (73' Hella), Castellana, Bilstein, De Decker (67' Michez), Mucci, Bertrand, Salime (57' Giraudon).

  RWDM: Kempeneer, El Quahidi, De Troetsel, Michel, Bossio; Diansangu, De Pever (88' Zahoui), Nollevaux, Serville (57' Tanguy), Black (72' Kaliluka); Koulibaly.

  Doelpunten: 41' De Pever (0-1), 52' Sbaa (1-1), 93' Sbaa (2-1).

  Toeschouwers: 1.000.

  Nieuwsblad 12-10-2015

  4de KLASSE B

  CHATELET 2 - RWD Molenbeek 1

  Molenbeek nam het eerste halfuur helemaal voor zijn rekening met kansen voor Koulibaly en Diasangu, maar het ontbrak hen aan efficiëntie bij de afwerking. In de slotfase van de eerste helft kon De Pever dan eindelijk verdiend RWDM op voorsprong brengen. De ...


  In de slotfase van de eerste helft kon De Pever dan eindelijk verdiend RWDM op voorsprong brengen. De thuisploeg kwam met een andere instelling uit de kleedkamer en al snel hingen de bordjes al weer in evenwicht.

  Halverwege de tweede helft kwam er meer evenwicht in de partij, maar in de blessuretijd bezorgde uitblinker Sbaa de thuisploeg alsnog de drie punten.

  SCHEIDSRECHTER: Lamboray

  DOELPUNTEN: 41' De Pever 0-1, 50' en 93' Sbaa 1-1 en 2-1

  CHÂTELET: Aromatario, Castellana, Bertrand, Mucci, De Decker (68' Michez), Verelst, Meunier, Vanderbecq (73' Hellas), Salime-Achraf (56' Giraudon), Sbaa, Bilstein

  RWDM: Kempeneer, El Ouahdi, Michel, Bossio, De Troetsel, Nollevaux, Black, Serville, De Pever, Diasangu, Koulibaly

  GELE KAARTEN: Meunier, Nollevaux, Serville, Black

  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Oct 13, 2015 10:37 am

  HLN 13-10-2015

  "Dit doet heel veel pijn"

  "Nooit twee zonder drie", zegt men in de volksmond. Wel, dat geldt ook voor RWDM. Na nederlagen tegen de topploegen Duffel en Olympic Charleroi, moest het ook tegen die derde topper, het huidige tweede geklasseerde Châtelet, aan het kortste eind trekken. Te weinig killerinstinct en fracties van concentratieverlies deden Molenbeek de das om.

  VIERDE KLASSE B

  Een wedstrijd op en tegen Châtelet zorgde voor een kleine cultuurschok. Het leek wel dat de tijd daar meer dan twintig jaar is blijven stilstaan. Behalve een, op het eerste zicht toch, goede staat van het veld, deed alles denken aan een club die, in onze contreien althans, maximaal in derde provinciale speelt. Het weer had de plaatselijke club voor de komst van RWDM alvast mee: een lekker zonnetje, waardoor de BBQ kon buitengezet worden, en ook de tapkranen, waar liters bier uit vloeiden.

  En dat nog meer na de match dan ervoor, weliswaar door de plaatselijk aanhang nadat Sbaa diep in de toegevoegde tijd voor een plaatselijk delirium had gezorgd. Bij RWDM zat iedereen in zak en as. Na de eerste ontgoocheling te hebben doorgespoeld, was Cedric De Troetsel bereid om de pers te woord te staan.

  "Verliezen met een doelpunt in minuut 93 doet heel veel pijn. Vooral omdat we recht hadden op minstens één punt. Bij een 1-1-stand
  hebben we immers voldoende kansen gekregen om te scoren, maar in plaats van 1-2 kregen we dus het deksel op de neus. Twee tegendoelpunten, telkens op stilstaande fases, je zou van minder gefrustreerd geraken", verklaarde hij een kwartier na afloop.

  "Maar we moeten voort. Komende zaterdag is er alweer een match. En niet zomaar een match. Onze allereerste wedstrijd dit seizoen voor eigen volk. In ons eigen Machtensstadion. Daar moeten we naar toeleven en ons voor opladen."

  Juiste mentaliteit tonen

  Door de 2-1-nederlaag op Châtelet telt RWDM negen op achttien en daarmee is de centrale verdediger, die van Oosterzonen is overgekomen in het tussenseizoen, helemaal niet tevreden. "Toegegeven, we hebben wellicht al tegen de drie sterkste ploegen van de reeks gespeeld, maar dat we tegen de top drie geen enkel punt konden pakken, steekt", aldus De Troetsel. "Dat is een teken dat je als ploeg kwalitatief iets ontbreekt om met de beste mee te strijden. Natuurlijk zijn we door blessures van verschillende spelers misschien niet op ons sterkst, maar dat wil niet zeggen dat je niet de juiste mentaliteit moet tonen. Al was het uit respect voor onze trouwe supporters."

  Namen wilde De Troetsel niet geven, maar zelfs een voetbalanalfabeet kon zien dat de flankspelers Black en Diansangu op Châtelet een snipperdag hadden genomen. Aanvaller Koulibaly werkte op zijn beurt wel hard, maar was veel te weinig koelbloedig voor doel. Komende zaterdag is er geen alternatief. Alleen winnen is dan goed genoeg.


  White Star moet vertrekken

  Voetbalclub White Star is vanaf volgend seizoen niet meer welkom in het Edmond Machtensstadion in Molenbeek. Het schepencollege besliste gisteren om het contract met de tweedeklasser te ontbinden. Het gerecht zal daarover nu een finaal oordeel moeten vellen.
  Sportief gaat het White Star met drie overwinningen op rij de laatste weken voor de wind. In het stadiondossier heeft de tweedeklasser echter minder reden tot juichen. Het schepencollege besliste gisteren immers om het contract van White Star te ontbinden. In dat contract stond dat de voetbalclub voor een periode van negen jaar het stadion mocht gebruiken.

  Hangsloten

  "Wij willen dat contract nu ontbinden", aldus Mustafa Er, woordvoerder van de gemeente. "Daarmee nemen we onze verantwoordelijkheid, want het gedrag van White Star was ontoelaatbaar." Zo sloot de club onder andere de toegangspoort van het stadion met hangsloten af voor RWDM-supporters die de tribunes kwamen poetsen. Volgens Er mag de tweedeklasser wel rond de onderhandelingstafel zitten voor een nieuw contract. "Het spreekt voor zich dat de club het seizoen in het huidige seizoen mag afwerken. En ook voor de volgende seizoenen is er nog een waterkans dat White Star in Molenbeek kan spelen, maar niet onder dezelfde voorwaarden van het huidige contract. Daarvoor zal dan opnieuw onderhandeld moeten worden. Alles zal uiteraard afhangen van de houding van White Star."

  Bij de tweedeklasser veranderen ze niet van hun standpunt van de laatste weken. "Het is vreemd dat als een club op een blauwe maandag zomaar beslist om een stadion te gebruiken, dat een andere club daar de dupe van is. Maar we zullen het oordeel van de rechter afwachten. We focussen nu op onze sportieve prestaties, niet op het juridische", aldus White Star-woordvoerder Julien Carpentier.

  Geen verrassing

  Bij RWDM zijn ze niet verrast over de beslissing van het schepencollege. "Deze beslissing hing al weken in de lucht", aldus RWDM-bestuurslid Danny Vander Eeckt. "Al vanaf dag één werden we gepest en tegengewerkt door White Star. We hebben ook nooit gevraagd om alleen het stadion te mogen gebruiken. Dit is dus een logische beslissing van de gemeente. Op korte termijn verandert er niets voor ons. Volgend jaar zullen er wel wat aanpassingen komen. Zo zullen we ons zeker bekommeren over de jeugdploegen. We willen ons echter eerst concentreren op onze eerste thuismatch tegen Sterrebeek nu zaterdag. We hebben al genoeg tijd verloren met heel deze zaak."

  Nieuwsblad 13-10-2015

  'Stoor mij aan tegendoelpunten'

  RWDM verspeelde in de laatste minuut een punt tegen concurrent Chatelet. In de eerste helft had Daan De Pever de Brusselaars op voorsprong gekopt. 'Er zat meer in dan een nederlaag', aldus De Pever, die voor de tweede keer scoorde dit seizoen. 'Op de counter hebben we mogelijkheden laten liggen om een tweede doelpunt te maken. Maar het zijn vooral de tegendoelpunten die mij storen.'
  De Brusselaars blijven met een 0 op 9 achter tegen de titelfavorieten Duffel, Charleroi en Chatelet. 'Tegen Duffel waren we kansloos. Maar zowel in Charleroi als tegen Chatelet verdienden we minstens een punt te pakken. Daarom panikeer ik nog niet.'
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Thu Oct 15, 2015 10:35 am

  Het Nieuwsblad, 14-10- 2015

  'Een muggenprik op de rug van een olifant'

  Het schepencollege wil dat White Star op het einde van het seizoen het Machtensstadion verlaat. 'Politieke spelletjes', reageert White Star. 'Het is waarschijnlijker dat RWDM hier volgend seizoen niet speelt.'

  Sint-Jans-Molenbeek Voetbalclub White Star Brussels moet op het eind van het seizoen het Edmond Machtensstadion verlaten. Het schepencollege van Sint-Jans-Molenbeek heeft maandagavond beslist dat de concessie ontbonden wordt. Als het effectief zo ver komt, moet White Star volgend seizoen in een ander stadion aantreden.

  Exclusief gebruik

  In april had de tweedeklasser nog een overeenkomst getekend met de gemeente voor een exclusief gebruik van het stadion voor negen jaar. Op het laatste moment werd daar nog een clausule aan toegevoegd, waardoor het nieuwe RWDM onder bepaalde voorwaarden ook een twintigtal matchen in het stadion zou kunnen spelen.

  Op 12 augustus besliste de rechtbank dat de twee clubs het stadion moesten delen. Dat leverde tot nog toe niets dan ruzie op. De gemeente neemt het White Star kwalijk dat de club de beslissing van de rechtbank tegenwerkt. Zo heeft de tweedeklasser onlangs op eigen houtje de sloten vervangen, zonder een kopie van de sleutels aan de gemeente te geven. White Star verwijt RDMW niet te delen in de kosten en is helemaal niet onder de indruk van de nieuwe wending in de soap.

  'Dit is een muggenprik op de rug van een olifant', reageert John Bico, sterke man van White Star. 'Het schepencollege mag zeggen wat het wil, de gemeenteraad heeft het laatste woord en die zal nooit goedkeuren dat de overeenkomst opgeblazen wordt. De meeste mensen van de gemeenteraad steunen ons project. Het schepencollege kon evengoed het einde van de walvisjacht aangekondigd hebben.'

  In de optiek van Bico is het eerder RWDM die zich zorgen moet maken over volgend seizoen. 'De eerste procedure was een spoedzitting, waarbij de rechter snel een beslissing nam, maar geen definitieve uitspraak velde. Die procedure loopt namelijk nog. En zo lang die loopt, kan RWDM geen nieuwe overeenkomst sluiten met de gemeente. Hun huidige deal loopt af aan het eind van het seizoen. Als je weet dat zo'n procedure ongeveer twee tot drie jaar kan duren, is het veel waarschijnlijker dat RWDM hier volgend seizoen niet speelt.'

  Zaterdag treedt RWDM aan voor de eerste thuiswedstrijd in het Machtensstadion.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Fri Oct 16, 2015 10:25 am

  Nieuwsblad 16-10-2015

  'Niemand houdt ons tegen'

  RWDM maakt zich op voor een historisch duel tegen Sterrebeek. Niemand die er aan twijfelt dat de Brusselse vierdeklasser morgenavond de eerste thuisoverwinning in het Edmond Machtensstadion zal vieren. 'Niemand kan ons nog tegenhouden', klinkt het.

  Op de clubwebsite geeft een klok aan hoeveel dagen, uren, minuten en seconden RWDM nog scheiden van de eerste competitiewedstrijd tegen Sterrebeek. Dat duel moet een mijlpaal worden in de korte geschiedenis van de club. En dus wil iedereen erbij zijn: RWDM-supporters van het eerste uur, die de landstitel van 1975 hebben meegemaakt, supporters van het intussen opgedoekte FC Brussels en zelfs sympathisanten die normaal in de tribunes van Union of Anderlecht te vinden zijn.

  Naar alle verwachting zal de tribune L'Ecluse, die plaats biedt aan 3500 toeschouwers, tot de nok gevuld zijn.

  'Hoeveel volk er zaterdag effectief naar het stadion zal afzakken, is een beetje afhankelijk van het weer', aldus manager Thierry Dailly. 'Maar het gros van onze supporters zijn diehardfans en die vallen nauwelijks te ontmoedigen.'

  De voorbije twee weken werd alles in gereedheid gebracht om de paar duizend supporters het nodige comfort aan te bieden. Met de hulp van
  gemeente kreeg de afgeleefde tribune een flinke opknapbeurt. Het sanitair werd grondig gerenoveerd en de muren kregen een likje verf. Het logo van RWDM zal prominent aanwezig zijn op de tribune.

  Het RWDM-bestuur spaarde kosten noch moeite om de terugkeer naar het Machtensstadion in stijl te vieren. Het wordt bijvoorbeeld dringen in de RWDM-village waar kraampjes zullen staan met Aziatisch wil eten, pannenkoeken, typische Brusselse slakken en een champagnebar. Verder is er ook een vipruimte voorzien voor de sponsors. Voor en na de wedstrijd is er ook een dj-optreden.

  Een vraag blijft nog onbeantwoord: zal White Star RWDM in extremis nog stokken in de wielen steken? Dinsdag probeerde de club van general manager John Bico de publieke opinie te spelen door een communiqué rond te sturen waarin het met een sarcastische ondertoon de handelwijze van RWDM in het stadiondossier hekelde.

  'Wij runnen onze club zoals wij het willen. White Star moet stilaan beseffen dat ze enkel huurder zijn van het stadion en de gemeente het laatste woord heeft', beklemtoont Dailly. 'De wedstrijd zal hoe dan ook gespeeld worden. Met of zonder het akkoord van White Star. Daar ben ik nu eens driehonderd procent zeker van. Enkel de weergoden kunnen spelbreker zijn.'

  Nollevaux: 'Familie komt speciaal vanuit de Ardennen voor deze match'

  Jérôme Nollevaux speelde van 2008 tot 2014 onafgebroken voor FC Brussels en speelde zijn laatste wedstrijd in het Edmond Machtensstadion op 12 april 2014 tegen Moeskroen.

  'Het wordt één groot feest', zegt Nollevaux. 'Vooral voor de fans. Ik ken veel RWDM-supporters die al jaren naar dit moment uitkijken. RWDM en het Machtensstadion zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik heb de indruk dat niemand deze historische wedstrijd wil missen. Mijn familie zal zelfs speciaal de verplaatsing maken vanuit de Ardennen om mij de ploeg te komen aanmoedigen.'

  De druk om niet te verliezen zal immens zijn. 'Een nederlaag is haast ondenkbaar. Er kan natuurlijk van alles gebeuren in een wedstrijd, maar als elke speler zich voluit geeft, zie ik het wel goed komen. Wie straks het eerste doelpunt van RWDM maakt, is van ondergeschikt belang. Voor mij is het alvast geen obsessie. Ik ben al lang blij dat ik de eerste aanvoerder ben van deze club.'
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Oct 17, 2015 1:23 pm

  HLN 17-10-2015

  Voetbalfeest op en naast veld

  Vanavond is het zo eindelijk zover. Dan speelt het nieuwe RWDM zijn eerste wedstrijd in het Machtensstadion van Sint-Jans-Molenbeek. Onder het motto 'Back to Temple' moet die eerste thuismatch uitgroeien tot een groots voetbalfeest, zowel op als naast het veld. Er worden meer dan tweeduizend toeschouwers verwacht.

  De trouwe fans van RWDM werden de afgelopen maanden serieus op de proef gesteld. Zij hebben - noodgedwongen - een lange lijdensweg moeten afleggen, maar hun geduld wordt vanavond met de wedstrijd tegen Sterrebeek beloond. Eindelijk. "Er is de voorbije twee weken keihard gewerkt", vertelt sportief manager Thierry Dailly namens het bestuur. "Ik wil het gemeentepersoneel van Sint-Jans-Molenbeek heel hard bedanken


  voor het geleverde werk in die periode. Ze zijn de afgelopen dagen in de koude blijven doorwerken opdat de tribune L'Ecluse opnieuw proper zou zijn om toeschouwers te ontvangen. Maar ook dank aan de vele sponsors, die heel wat materiaal hebben aangeleverd om de schilderwerken te kunnen uitvoeren en de elektriciteit en het sanitair te herstellen, want dat was zeker nodig. Of alles al perfect is? Het is nog niet zoals we het graag zouden hebben, maar dat mag en kan je ook niet verwachten op die korte periode. En ik denk niet dat er een supporter daarover zal zeuren", maakt Thierry Dailly zich sterk.

  Abonnement

  Tot vandaag kunnen nog de laatste twijfelende supporters een abonnement aanschaffen. Dit kan aan de loketten, die speciaal al openen om 14 uur.

  Voorafgaand aan de aftrap om 19 uur start het feestprogramma reeds om één uur in de namiddag met een bijeenkomst bij café L'Esperance in Sint-Agatha-Bergen. Vandaar gaat het supporterslegioen naar Café Komback, waar ze tegen de klok van drie van zich zal laten horen. De volgende halte is bij café Bon Coin in Sint-Jans-Molenbeek zelf, waar de fans een uur later worden verwacht. Twee uur voor de aftrap wordt afgezakt naar het eindstation: het Machtensstadion.

  Wie de aftrap zal geven, is nog niet bekend. Er wordt met verschillende iconen uit het verleden gesproken. "Dat wordt een verrassing", vertelt Dailly, die hoopt dat het een groots voetbalfeest wordt. "Er zullen heel wat standjes zijn met eten en drank. Niemand zal omkomen van de honger of dorst", vertelt hij. "Maar ook onze sponsors en andere genodigden willen we in de watten leggen. Zij zijn welkom in onze VIB-tent. VIB staat voor "Very Important Brusseleirs", lacht hij.

  Behalve het extrasportieve luik moet er natuurlijk ook nog gevoetbald worden. Na de recente nul op zes, waardoor RWDM naar de negende plaats is teruggevallen, kan de ploeg van Danny Ost zich geen nieuwe nederlaag veroorloven. En al zeker niet voor zoveel supporters in de eigen voetbaltempel.

  "Maar verschillende jongens zullen niet kunnen aantreden omdat ze nog steeds geblesseerd zijn of geschorst. Aan anderen om de eer van RWDM hoog te houden", benadrukt Dailly.


  "Dikke merci aan Dailly en co."

  Vandaag is het een grote dag voor de RWDM-fans van het eerste uur. Na meer dan een jaar kunnen ze weer postvatten in het (hun) Machtensstadion om hun geliefde club aan te moedigen. Een van de vele fans die vanavond niet op het appel zal ontbreken, is Francis Van de Velde, die precies vandaag zijn 48ste verjaardag viert.

  VIERDE KLASSE B

  "Een mooier geschenk kan ik me niet inbeelden", klinkt Francis Van de Velde, geboren in Asse, maar reeds dertig jaar geleden uitgeweken naar het Oost-Vlaamse Haaltert, opgewekt. "Op mijn achtste ging ik de eerste keer mee kijken naar Racing White Daring Molenbeek. En ik was meteen verkocht. Ik ben blijven supporteren voor deze club aan wie ik mijn hart heb verpacht. Ik volg niet alleen de thuiswedstrijden, maar quasi ook alle uitmatchen van RWDM. En ik kom noot te laat thuis, want mijn vrouw Sonia Van Kerkhoven is even zot van RWDM als ik."

  "Het is ongelooflijk hoe deze club op korte tijd weer helemaal leeft. Sterker, springlevend is. Bijna 2.000 fans hebben een abonnement aangeschaft en ik verwacht dat vanavond voor de eerste officiële thuismatchen en nog veel neutrale toeschouwers zullen aanwezig zijn. De supporters zijn Thierry Dailly en zijn equipe heel dankbaar voor wat ze op korte termijn gerealiseerd hebben. Dat verdient alle respect. En hopelijk kunnen we de komende weken weer aanknopen met enkele overwinningen zodat we weer voorin meedraaien. Met deze ploeg zouden we toch de eindronde moeten kunnen halen, hé. Op voorwaarde natuurlijk dat ze gespaard blijft van te veel blessures zoals dat de afgelopen weken het geval was", weet Francis Van de Velde


  RWDM

  Oneyka en Chirishungu zijn nog steeds niet inzetbaar wegens blessures. Serville is geschorst. Makengo, De Pever en Revituso (blessures) zijn een vraagteken. Kevin Serville, die vorige zondag op Châtelet zijn derde gele kaart kreeg, is zaterdagavond voor de eerste thuismatch van RWDM geschorst.

  Selectie: Kempeneer, Revituso (?), Michel, De Troetsel, Bossio; Diansangu, Nollevaux, Makengo (?) De Pever (?), Black; Koulibaly; Saigal, El Quahidi, Kalulika, Vanderhaegen, Witpas, Zahoui.

  Sponsored content

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Sponsored content


   Current date/time is Tue Jul 23, 2019 7:57 pm