RWDM Forum

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Oct 10, 2016 10:11 am


  HLN 10-10-2016

  Yohan Brouckaert beslist matige topper

  RWDM blijft ook na drie wedstrijden voor eigen volk onklopbaar. Tegen AQ Mons trok het niet zonder moeite aan het kortste eind. Brouckaert zorgde omstreeks het kwartier voor het enige doelpunt in deze matige topper.

  RWDM - AQ MONS 1-0

  Bij RWDM kwam de herstelde Cabeke opnieuw aan de aftrap, waardoor de rechterflanktandem Cabeke-Brouckaert hersteld werd. Omstreeks het kwartier lag een dubieuze duwfout

  van de bezoekende doelman De Amicis op Somé aan de basis van een penalty, die aanvankelijk gepakt werd, maar in de rebound er toch in ging langs Yohan Brouckaert (l. zie foto, in duel met Malik Slaiki). RWDM was doorlopend baas in de eerste periode, maar kon dat overwicht niet omzetten in meer doelpunten ondanks kansen voor Haidara en Bruylandts.

  RWDM begon nog goed aan de tweede periode met een kans voor Daal op aangeven van Cabeke, maar moest daarna Mons meer op zijn eigen speelhelft tolereren. Omstreeks het uur moest doelman Santos Pravos bij de pinken zijn op een schot van Beugnies. Ook Gilson stelde de Molenbeekse keeper op de proef.

  In het slotkwartier kon RWDM het evenwicht weer herstellen en kon het nog twee keer dreigen via de ingevallen Delogu, maar zijn pogingen werden gered of gingen voorlangs. Met dertien op vijftien blijft RWDM in het zog van leider Rebecq, dat nog steeds het maximum van de punten heeft.

  RWDM: Santos Pravos, Cabeke, Kheyari, Haidara, Vanderhaegen; Brouckaert, Maeyens, Liard, Bruylandts (77' Delogu); Daal (74' Lutula), Somé (86' Moding)

  MONS: De Amicis, Ruggeri, Magnus (77' Palmeri), Brandl, Sliaki, Bastaens, Beugnies, Dauby (50' Ciot), Saussez, Chebaiki (86' Centorame)

  Doelpunt: 14' Brouckaert (1-0)

  Geel: Beugnies - Publiek: 4.250.

  RWDM

  De wedstrijd Rebecq-RWDM, voorzien op zondag 30 oktober om 15 uur, werd vervroegd naar zaterdagavond 29 oktober om 20 uur. Deze topper, tussen de huidige nummer één en twee, wordt bovendien gespeeld in het stadion van Tubeke.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Oct 11, 2016 9:37 am


  Nieuwsblad 11-10-2016

  ''We staan goed op de tweede plaats''

  De topper tussen RWDM en Bergen-Quévy kon de hoge verwachtingen niet inlossen. De Brusselaars kregen geen vaart in hun spel, terwijl de bezoekers de slordigheden opstapelde.

  Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam er niet toevallig op een stilstaande fase. Zij het een zeer betwistbare strafschop, in twee tijden omgezet door Yohan Brouckaert. ''Ik heb de beelden intussen teruggezien en volgens mij was het een terechte penalty'', vertelt doelman Miguel Santos Pravos. ''De doelman van Bergen-Quévy haakte wel degelijk Somé. Eigenlijk had mijn collega daar niets te zoeken, want Somé stond met zijn rug naar doel en liep met de bal richting zijlijn. Somé speelt het natuurlijk goed uit: hij zette zijn lichaam nog net tussen de bal en de doelman. In zo'n fase ben je als keeper altijd gezien.''

  Na rust hield Santos Pravos zijn ploeg twee keer recht. ''We stonden voor en het was dus niet aan ons om het spel te maken. Maar we speelden wel meer verkrampt dan in de eerste helft. Of was het stress? Ik denk vooral dat we een conditioneel dipje kregen.''

  Met dertien punten in vijf duels heeft RWDM zijn start niet gemist. ''We mogen zeker niet klagen. Vier keer gewonnen, een gelijkspel, drie keer de nul gehouden en we vinden vlot de weg naar doel. Dat wij voorlopig de eerste plaats aan Rebecq moeten laten, hoeft geen nadeel te zijn. We staan zelfs goed op de tweede plaats. Over enkele weken mogen we het onder elkaar uitvechten. De topper tegen Rebecq werd voor de gelegenheid verplaatst naar Tubeke en dat is zeker in ons voordeel. Rebecq speelt thuis op een piepklein veld, maar dat van Tubeke heeft ongeveer dezelfde afmetingen als bij ons in het Edmond Machtensstadion.''
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Oct 12, 2016 9:53 am

  HLN 12-10-2016

  Yohan Brouckaert "Ik ga steeds tot uiterste"

  Ook na de doortocht van Mons, dat voor het seizoen bij de titelkandidaten werd gerekend, blijft RWDM in eigen huis onklopbaar. Het werd een nipte zege dankzij een doelpunt van Yohan Brouckaert. Voor één keer primeerde het resultaat, niet het spektakel.


  Het kan niet elke keer koekenbak zijn in het Machtensstadion. Ook al werden de fans van Molenbeek in de eerste twee thuiswedstrijden serieus verwend met 5-1- en 6-0-cijfers tegen respectievelijk Ganshoren en Solrézienne. Dat RWDM tegen Mons veel minder vlot de weg naar het doel zou vinden, stond in de sterren geschreven.

  "Dat het tegen Mons geen gezondheidswandeling zou worden, daar hadden we zeker rekening mee gehouden", lachte Yohan Broeckaert, matchwinnaar door zijn enige treffer van de wedstrijd, na afloop. "Maar het ligt aan on zelf dat we na de rust wat nerveuzer hebben gevoetbald. In onze dominante eerste helft hebben we voldoende kansen gekregen om de match bij de rust reeds in een beslissende plooi te leggen.

  Tijdens de pauze had de coach ons gewaarschuwd dat Mons veel agressiever uit de kleedkamer zou komen, wat ook is gebeurd. Toch durf ik zeggen dat Mons amper echt gevaarlijk is geweest, ook al zette het meer druk. Dankzij onze goede organisatie en onze maturiteit hebben we de drie punten thuis kunnen houden."

  Doelstellingen halen

  Het is niet de eerste keer dat Yohan Brouckaert beslissend is voor RWDM. "Het bestuur van deze club heeft mij naar hier gehaald om bepaalde doelstellingen te halen. Ervaring speelt daarbij een niet onbelangrijke rol, vooral tijdens wedstrijden waarin je als ploeg niet altijd dominant kan zijn. Tegen Mons hebben we misschien geen schoonheidsprijs verdiend, maar we waren wel efficiënt genoeg."

  Op Tamines werd hij nog uitgespeeld als rechtsachter, maar tegen Mons stond hij door de terugkeer van Cabeke weer op zijn vertrouwde positie op de rechterflank. "Ik zal altijd mijn aanvallende en verdedigende taken zo goed mogelijk proberen uit te voeren, maar ik denk dat ik deze ploeg meer van nut kan zijn in offensief opzicht."

  "Of we Mons geen serieuze tik hebben gegeven in de strijd om de titel? We zijn nauwelijks vijf wedstrijden ver. Er kan nog veel gebeuren. Laat ons vooral rustig blijven en met mate genieten van het succes dat de club te beurt valt. Het blijft telkens weer een geweldige ervaring om een zege te kunnen vieren met onze grote en trouwe aanhang."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Thu Oct 13, 2016 8:12 am

  HLN 13-10-2016

  Jeugd RWDM kan mogelijk weer dichter bij huis trainen

  De meeste jeugdspelers van RWDM zullen binnenkort dichter bij huis kunnen trainen. De voetbalclub heeft een mondeling akkoord met de gemeente voor het gebruik van het Verbiststadion, vlakbij Weststation. Uitwijken naar Zellik zal zo niet langer nodig zijn.

  Eind augustus trok RWDM aan de alarmbel. De club telde al meer dan vierhonderd jeugdspelers, maar had amper trainingsvelden beschikbaar. De jonge voetballers moesten uitwijken naar Zellik, wat geen onoverkomelijke afstand is, maar ook allesbehalve naast de deur. Nu lijkt er toch een oplossing te zijn. RWDM mag gebruikmaken van het Verbiststadion, en dat voor zo'n twintig uur per week. "Let wel, de deal is nog niet volledig rond", zegt Danny

  Vander Eeckt van RWDM. "Later deze week komen we opnieuw samen en worden normaal gezien de nieuwe conventies ondertekend."

  Eens dat gebeurd is kunnen de jeugdspelers al over goed tien dagen in Molenbeek achter de bal lopen. "Onze spelers en hun ouders die in Molenbeek wonen, verwachten logischerwijs dat de trainingen dan ook in Molenbeek kunnen plaatsvinden", vervolgt Vander Eeckt. "Maar dat was in het begin van het seizoen niet mogelijk en voor velen was het een hele opgave om tot in Zellik te geraken. Er was dus echt nood aan een oplossing."

  Strijdbijl begraven?

  Dankzij het gebruik van het Verbiststadion zullen de jeugdspelers tussen 6 en zeker 9 jaar de verre verplaatsing niet meer moeten maken. Voor de oudere spelers is er nog geen witte rook, maar wellicht zullen zij moeten pendelen tussen het Verbiststadion en Zellik. De nieuwe oplossing verdeelt de gemeentelijke sportinstallaties ook evenredig onder de clubs. Zo mag de jeugdacademie van White Star de terreinen naast het Edmond Machtensstadion gebruiken, terwijl de Académie Jeunesse Molenbeek en de RWDM Girls op het Sippelbergdomein trainen. RWDM krijgt dan weer het exclusief gebruik van het Verbiststadion. En zo lijkt de strijdbijl tussen RWDM en White Star, met als inzet het gebruik van het Edmond Machtensstadion, dan ook begraven.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Oct 15, 2016 8:49 am

  HLN 15-10-2016

  "Moeten keihard doorgaan"

  Reeds zaterdagavond maakt RWDM de verplaatsing naar Profondeville, de enige ploeg die nog geen enkel punt heeft kunnen sprokkelen. Ze zou dus een hapklare brok moeten zijn voor de mannen van trainer Christian Rits. "Op papier lijkt dat misschien zo, maar vorige zondag verloor het slechts met 1-0 op leider Rebecq", waarschuwt doelman Miguel Santos Pavros.

  Profondeville ligt ongeveer een kleine tien kilometer ten zuiden van Namen. Dus niet bij de deur. De diehard fans van RWDM zullen er dus een trip van ongeveer honderd kilometer voor over moeten hebben om hun ploeg aan het werk te zien. Maar de spelers van RWDM moeten zaterdagavond niet vrezen dat ze voor slechts een handvol fans zullen spelen, want twee weken geleden op Tamines, dat slechts twintig kilometer 'korter' ligt, waren de Molenbeekse supporters ook sterk vertegenwoordigd.

  Doelman Miguel Santos Pavros is met drie tegendoelpunten na vijf speeldagen de minst gepasseerde doelman van Waalse derde amateurklasse A. "Dat ik nog maar drie doelpunten in het mandje heb gekregen, is zeker niet alleen mijn verdienste", stelt de goalie heel duidelijk. "Die eer gaat naar heel de ploeg, want door goed georganiseerd te voetballen, kunnen tegenstanders weinig kansen creëren. En als er al eens een gaatje valt, dan sta ik er natuurlijk ook nog om zoveel mogelijk ballen uit mijn doel te houden", lacht hij.

  Groot verschil

  Het verschil tussen RWDM en Profondeville is volgens de actuele cijfers best groot. RWDM beschikt met zestien doelpunten tevens over de beste aanval, terwijl de club uit Namen nog maar twee keer de weg naar het doel kon vinden en er al achttien om de oren kreeg. "Laat ons ons niet te fel blindstaren op de cijfers. Het zou niet de eerste keer zijn dat de favoriet het onderspit moet delven tegen de underdog. Dat mag ons niet overkomen, want anders verliest de moeizame 1-0- zege tegen Mons aan waarde. We moeten gewoon keihard doorgaan en niet versagen. Ik weet, een gewond dier kan soms heel gevaarlijk uit de hoek komen."

  De kans is niet onbestaande dat RWDM na de zesde speeldag opnieuw (mee) aan de leiding komt. Huidige leider Rebecq moet immers de verplaatsing maken naar het vierdegeklasseerde RJ Waver. "We moeten in de eerste plaats naar onze eigen resultaten kijken. Pas daarna tellen die van de concurrenten", stelt Santos Pavros heel duidelijk.

  RWDM

  Voor de trip naar rode lantaarn Profondeville zijn Weydisch (enkel), Ngangué (quadriceps), Revituso, en Essikal (kuitbeenbreuk) nog steeds out. Somé is twijfelachtig.

  Kern: Santos Pravos; Cabeke, Kheyari, Haidira, Vanderhaegen; Brouckaert, Maeyens, Liard; Bruylandts; Daal, Somé (?); Di Piero, Delogu, Lutula, X en Y.

  Nieuwsblad 15-10-2016

  ''We verwachten een echte cupmatch''

  In principe mag de verplaatsing naar Profondeville vanavond geen probleem vormen voor titelfavoriet RWDM. De ploegen uit de provincie Namen staat laatste met 0 op 15. ''Toch hebben wij er bij de spelers op gehamerd dat ze respect moeten hebben”, zegt trainer Christian Rits. “Je mag er zeker van zijn dat de thuisspelers opgefokt aan de aftrap zullen staan. Voor dat soort ploegen is de komst van RWDM een echte cupmatch. De omstandigheden zijn niet ideaal: een klein veld, een busreis van bijna anderhalf uur en we kunnen blijkbaar met de bus niet aan het stadion parkeren. We moeten een kleine zeshonderd meter stappen van parkeerterrein tot aan de kleedkamer. Maar het zou flauw zijn om dat als excuus inroepen mochten we puntenverlies lijden.'

  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Oct 17, 2016 9:36 am

  (hallo Francis Nevens?)

  HLN 17-10-2016

  Profondeville - RWDM 3-4

  RWDM kwam al heel vroeg op achterstand door een owngoal van Liard (???). Maar nog voor het tweede kwartier goed en wel voorbij was, leidden de jongens van trainer Christian Rits met 1-3, dankzij twee treffers van Daal en Liard, die een penalty feilloos omzette.

  Rode lantaarn Profondeville kwam met gezonde agressiviteit uit de kleedkamer en omstreeks het uur lukte Marion de aansluitingstreffer. Een goede vijf minuten later bracht laatstgenoemde de bordjes zelfs weer in evenwicht (3-3). Toch kon RWDM de drie punten meenemen uit het verre Namen doordat Bruylandts nog een vierde keer kon scoren voor de viceleider die tweede blijft door de 0-1-winst van Rebecq op RJ Waver.

  Profondeville: Hernalsteen, Marion, Beguin, Melotte (46' Mechach), Joassin (80' Guery), Cima, Martin, Blanchard, Trompette, N'Diaye

  RWDM: Santos Pavros, Cabeke, Haidara,

  Kheyari, Vanderhaegen, Brouckaert, Liard, Maeyens, Bruylandts (85' Delogu); Daal, Lutula (65' Moding)

  Doelpunten: 4' Liard(??) (1-0, og), 19' Daal (1-1), 29' Daal (1-2), 31' Liard (1-3), 60' J. Marion (2-3), 65' J. Marion (3-3), 73' Bruylandts (3-4)

  Geel: Blanchard, Joassin, Bruylandts, Cabeke
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Oct 18, 2016 9:27 am

  Nieuwsblad 18-10-2016

  Dyron Daal: ''Tegenstander niet onderschat''

  RWDM won moeizaam van rode lantaarn Profondeville. Dat laat de 3-4 eindstand althans uitschijnen. Dyron Daal schetst een ander beeld. ''Van onderschatting was geen sprake. Profondeville heeft op geen enkel moment aanspraak gemaakt op een punt'', zegt Daal, die voor rust twee keer scoorde. ''Na de snelle 1-0 achterstand hebben we orde op zaken gezet en mochten we met een 3-1 voorsprong gaan rusten. Jammer dat we in de tweede helft twee keer scherpte misten en zij tot 3-3 terugkwamen. Toch panikeerden we nooit.”

  RWDM blijft zo in het spoor van leider Rebecq. ''Iedereen zegt dat wij titelfavoriet zijn. Laten we na elke wedstrijd kijken waar we staan.'
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Oct 24, 2016 10:07 am


  HLN 24-10-2016

  Dyron Daal doet het weer, RWDM blijft op koers

  RWDM heeft gedaan wat het moest doen om zijn winstkans op de eerste periodetitel gaaf te houden. Het won met 2-1 tegen RJ Waver dankzij twee treffers van Dyron Daal. Toch was het na de aansluitingstreffer van Pajaziti tien minuten voor tijd nog even alle hens aan dek. Rebecq blijft echter met het maximum aan de leiding staan.

  RWDM - RJ Waver 2-1

  Geen wijzigingen in de ploeg van trainer Rits die de week voordien met 3-4 was gaan winnen op Profondeville. RWDM begon furieus en speelde in het eerste halfuur voortdurend op de speelhelft van een zeer defensief ingesteld RJ Waver, maar kansen en/of goeie pogingen van Kheyari, Daal, Liard en Somé werden verijdeld. Precies op het halfuur knalde Daal op de onderkant van de lat, maar de bal had de lijn niet overschreden. Vijf minuten voor de rust lukte het Daal, het straatje ingestuurd door Brouckaert, wel om de netten bol te zetten. Ook in de tweede helft bleef RWDM meester over het gebeuren, al zaten er af en toe wel slordigheden (nonchalance ?) in het spel. Somé (op aangeven van Daal) en Brouckaert kregen nog de beste kansen.

  Twee minuten na zijn invalbeurt werd Delogu in de grote rechthoek neergehaald door Wenin. De ref twijfelde geen seconde om de bal op de stip te leggen. De penalty werd feilloos omgezet door Daal, die daarmee zijn totaal op zeven stuks brengt dit seizoen. Toen Pajaziti tien minuten voor tijd de 2-1 maakte, was het nog even alle hens aan dek, maar RWDM hield stand.

  Liard geschorst

  Philippe Liard, de draaischijf op het middenveld bij RWDM, mist de topper van komende zaterdag (20u.) tegen Rebecq door een derde gele kaart. Die wedstrijd, waarin beslist wordt over de eerste periodetitel, wordt gespeeld op het veld van Tubeke.

  RWDM: Santos Pravos, Cabeke, Kheyari, Haidara, Vanderhaegen; Brouckaert, Maeyens, Liard, Bruylandts (75' Delogu), Daal (89' Moding), Somé (90' Lutula).

  RJ Waver: S'Jongers, Rusubana, Dohogne, Vandeplas, Guilmont, Tshibanda (62' Pajaziti), Chalal, Wenin, Bakala-Luvuvamu, Electeur, Moors.

  Doelpunten: 40' Daal (1-0), 77' Daal (op strafschop 2-0), 79' Pajaziti (2-1).

  Geel: Liard, Brouckaert, Somé, Bakala-Luvuvamu.

  Nieuwsblad 24-10-2016

  RWDM 2 - WAVER 1

  RWDM begon aan honderd per uur, maar haast elke aanval werd vakkundig geneutraliseerd door de bezoekende verdediging. Toen de Brusselaars eindelijk het gaatje vonden, ging Haidara compleet de mist in bij de afwerking. Halfweg verhinderde de lat dat Daal de score opende. Vijf minuten voor rust was het toch raak: Daal mocht alleen op doel afgaan en miste niet. De 1-0 tussenstand was gevleid voor een onmondig Waver. In het eerste kwartier van de tweede helft voerde RWDM de druk op en dat leidde tot kansjes van Daal en Brouckaert. Na een fout op Delogu in de grote rechthoek maakte Daal er van op de stip 2-0 van. Pajaziti zorgde twee minuten later voor de aansluiting, maar RWDM hield stand.

  SCHEIDSRECHTER: Anaouji.
  DOELPUNTEN: 40' en 76' Daal 1-0 en (pen) 2-0, 78' Pajaziti 2-1.
  RWDM: Santos Pravos, Cabeke, Haidara, Kheyari, Vanderhaegen, Brouckaert, Liard, Maeyens, Bruylandts (74' Delogu), Daal (88' Moding), Somé (90' Lutula).
  WAVER: S'jongers, Rusabana, Dohogne (62' Pajaziti), Vandeplas, Guilmot, Ngandu (62' Rigolet), Chalal, Wenin, Bakala-Luvuvamu, Electeur, Moors (76' Beaunom).
  GELE KAARTEN: Liard, Bakala-Luvuvamu, Wenin, Somé, Brouckaert.
  RODE KAARTEN: geen.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Oct 25, 2016 10:44 am


  HLN 25-10-2016

  “Kwetsbaar op stilstaande fasen''

  De zege van RWDM kwam nooit in gevaar tegen een onmondig Waver. Toch was het bibberen toen Waver een kwartier voor tijd op 2-1 kwam. ''In de eerste helft was Waver niet gevaarlijk. Hun twee doelpogingen gingen meters over'', aldus trainer Christian Rits. ''Aan de overkant speelde de doelman de match van zijn leven. Hij verijdelde vier gemaakte goals. Dat we uiteindelijk een goal toestaan op stilstaande fase verraste mij niet. Ik vind ons al weken kwetsbaar daar. De week voor de wedstrijd veranderden we de organisatie op corners en vrije trappen naar mandekking en dat liep goed. In een wedstrijd heb je genoeg aan één speler die niet geconcentreerd is om helemaal gedesorganiseerd te zijn.'
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Oct 26, 2016 9:48 am

  HLN 26-10-2016

  "Verschil in kwaliteit was groot"

  RWDM blijft foutloos voor eigen volk. Afgelopen zaterdag tegen Racing Jet Waver pakte het immers zijn vierde thuisoverwinning op rij.

  Op de laatste tien minuten na was RWDM de dominante ploeg en dus ook de logische winnaar dankzij twee treffers van Dyron Daal. Zaterdag is er de topper tegen Rebecq met de eersteperiodetitel als inzet.

  De van Beerschot-Wilrijk overgekomen Dyron Daal doet waarvoor hij werd gehaald: met de regelmaat van een klok scoren. Na zeven wedstrijden telt hij zeven treffers, wat een mooi gemiddelde is van één treffer per match. "Dat gemiddelde wil ik graag aanhouden", lachte de boomlange spits kort na de viering met de supporters, de tanden bloot. "Toch is scoren niet mijn prioriteit, het belangrijkste is dat de ploeg wint, daar draait het allemaal om. Op het einde van het seizoen willen we promoveren. Liefst rechtstreeks via de titel, maar als het niet anders kan via de eindronde."

  Trainer Christian Rits had zijn ploeg, die tegen Profondeville met 3-4 had gewonnen, niet gewijzigd. Daal kan zijn coach volgen daarin. "We hadden allesbehalve een slechte wedstrijd gespeeld en best heel veel kansen afgedwongen. Dat laatste hebben we trouwens ook gedaan tegen RJ Waver, maar in tegenstelling met het begin van dit seizoen gaan de ballen er minder vlot in. We dwingen nochtans kansen bij de vleet af. Bij de rust had de match al kunnen beslist zijn, maar we botsten ook wel op een sterke doelman. Ach, met een groot verschil winnen is leuk, maar of het nu 6-0 is of 2-1, in beide gevallen levert het je drie punten op."

  Topper tegen Rebecq

  Komende zaterdag is er de topper tegen Rebecq. Beide ploegen kunnen in een onderling duel uitmaken wie de eerste periodetitel pakt. "Dat de wedstrijd in Tubeke wordt gespeeld, hoeft geen nadeel te zijn", stelt Anthony Cabeke. "We zijn het gewoon op een groot veld te spelen. Het wordt hoe dan ook een echte topaffiche met wellicht heel veel volk. De afstand is op zich ook geen obstakel voor de fans. Het wordt wel een belangrijk duel voor beide ploegen wat betreft het vervolg van de competitie. Niet dat de uitslag al beslissend is, maar mentaal kan een overwinning en/of goede prestatie je wel een extra boost geven."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Fri Oct 28, 2016 9:37 am


  HLN 28-10-2016

  "Graag die eerste periodetitel"

  Precies op de laatste speeldag van de eerste periode staan de nummers één en twee tegenover elkaar. Rebecq en RWDM, die nog geen enkele wedstrijd verloren dit seizoen, mogen in een onderling duel zaterdagavond op het veld van Tubeke, uitvechten wie met de eerste periodetitel gaat lopen.

  Zowel leider Rebecq, dat nog steeds het maximum van de punten heeft, als RWDM, dat slechts een gelijkspel moest toestaan (op Tamines), moesten de laatste weken diep gaan om de drie punten te pakken. Rebecq heeft zaterdagavond het voordeel dat het de kat uit de boom kan kijken vermits het aan een gelijkspel voldoende heeft om die eerste (kleine) prijs te pakken. RWDM daarentegen moet winnen. Trainer Christian Rits zal het voor die absolute topper in de Waalse derde amateurklasse A moeten stellen zonder Philippe Liard, de ervaren rot op het middenveld, die tegen RJ Waver op een ietwat knullige manier een derde gele kaart pakte.

  "Ik heb al een vervanger voor Philippe", verklaarde Rits meteen na de match op RJ Waver. "Maar ik ga wel niet zeggen wie, want ik wil de tegenstander niet slimmer maken. "Voor alle duidelijkheid, ik had liefst met Philippe gespeeld omwille van zijn ervaring en omdat het in zijn stadion is. Hij heeft immers lang in Tubeke gespeeld. Maar we hebben een brede, sterke groep, die de afwezigheid van Liard moet kunnen opvangen."

  Trainer Rits is het niet helemaal eens dat zijn ploeg de laatste weken minder goed speelt.

  "Vorige zaterdag tegen RJ Waver hebben we 90 procent van de wedstrijd gedomineerd. Dat het spannend is gebleven tot op het einde heeft gewoon te maken met het feit dat we de laatste weken veel minder vlot scoren. We blijven echter voldoende kansen afdwingen. Als we nu ook weer aan een hoger percentage gaan scoren, dan zit het helemaal snor."

  De ontmoeting wordt een serieuze waardemeter.

  "Rebecq is een topploeg in deze reeks, anders kan je na zeven speeldagen niet bovenaan staan met het maximum van de punten", weet Rits. "We gaan dus met het nodige respect naar Tubeke, waar de match wordt gespeeld. Het grote veld is zeker geen nadeel voor ons vermits we het gewoon zijn door onze thuiswedstrijden. We hebben Rebecq voldoende ontleed om te weten wat de sterke punten zijn en waar we mogelijkheden zien om onze tegenstander van pijn te doen. En ja, we weten dat Bova makkelijk scoort. We gaan er alles aan doen om die match te winnen, maar pakken we die eerste periodetitel niet, dan is dat geen drama. Verliezen is echter uit den boze", stelt Rits
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Oct 29, 2016 10:19 am

  Nieuwsblad 29-10-2016

  “Topper kan nu al beslissend zijn”

  Maxime Fixelles maakte de overstap van Rebecq naar RWDM, maar de middenvelder kwam nog niet in actie in competitie. “In de beker tegen Francs Borains viel ik uit met een blessure. Met 20 spelers die elk het niveau hebben om minstens op de bank te zitten, is het dan moeilijk. Ik heb gehoord dat er misschien toch een periodetitel op het spel staat. De topper kan dus beslissend zijn. We hebben een licht voordeel, want de match wordt op het grote veld van Tubeke gespeeld. Er zouden 2.000 RWDM-fans de korte verplaatsing maken. Rebecq is een uiterst moeilijk te bespelen team. De verdediging is een muur, vooraan hebben ze enkele torens.”

  “Met als inzet eerste periodetitel”

  “Rebecq schrijft geschiedenis”, aldus trainer Luigi Nasca. “De club haalde dit seizoen voor het eerst de 1/32ste finale van de Beker van België en pas met de penalty's gingen we tegen OHL onderuit. In competitie pronken we met 21 op 21. Ons seizoen is nu al geslaagd. Vandaag tegen RWDM, dat op twee punten volgt, spelen we weer een galamatch op het veld van Tubeke. Er worden 4.000 toeschouwers verwacht met de eerste periodetitel als inzet. Rebecq heeft aan één punt genoeg, maar we gaan daar niet op speculeren. We gaan resoluut voor een achtste zege op rij en lukt het niet, dan kunnen we zeker niet ontevreden zijn over onze competitiestart .'
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Thu Nov 03, 2016 10:30 am

  HLN 03-11-2016

  "We moeten knop omdraaien"

  De eerste periode zit erop. Tijd voor een eerste bilan. Met 19 punten uit acht wedstrijden mag en kan RWDM tevreden terugblikken. Echter, leider Rebecq, zaterdag té sterk voor RWDM, loopt op kousenvoeten stilaan weg van iedereen.

  Net zoals supporters, technische staf, bestuur en spelers was ook sportief manager Thierry Dailly bijzonder ontgoocheld over de nederlaag van zijn ploeg tegen Rebecq, dat hij nu vijf punten ziet uitlopen.

  "Het mislopen van de eersteperiodetitel is op zich niet zo'n drama omdat we meer ambiëren dan de eindronde. De kloof van vijf punten met de leider vind ik vervelender. Langs de andere kant kan het snel keren. Rebecq zit duidelijk in positieve spiraal, maar wij hebben ons niet echt kunnen meten met de leider. In het begin van de match waren we om onduidelijke redenen weliswaar niet in onze gewone doen. En na een halfuur werden we herleid tot tien man omdat Somé werd uitgesloten. Somé verklaarde na afloop dat hij naar doel had getrapt, ondanks het fluitsignaal van de scheidsrechter, omdat hij overtuigd was dat hij niet buitenspel stond. Omdat hij verhaal wilde halen bij de ref kreeg hij een tweede geel met de uitsluiting tot gevolg. Die tweede geel was niet nodig."

  Thierry Dailly wil vooral vooruit kijken. "Met het verleden kan je niet leven, je kan wel leren uit de fouten die je eventueel gemaakt hebt."

  Rebecq was beter

  "Met een 19 op 24 hebben we het goed gedaan in de eerste periode, maar Rebecq was beter. Het komt er nu op aan om de knop om te draaien. We moeten niet naar de concurrentie kijken, maar vooral er alles doen om onze eigen wedstrijden te winnen. Over de inzet en mentaliteit van de groep kunnen we zeker niet klagen. Integendeel, maar van bepaalde spelers weet ik zeker dat ze (nog) beter kunnen. We hebben een brede kern, ik kan me niet voorstellen dat trainer Christian Rits daar geen gebruik van zal maken als hij zou vaststellen dat er bij bepaalde jongens verslapping zou optreden. Beginnen twijfelen aan onze capaciteiten is het laatste wat we mogen doen", besluit hij


  Nieuwsblad 02-11-2016

  ''Rebecq heeft zege niet gestolen''

  RWDM is op achtervolgen aangewezen na 2-1-verlies in Rebecq. De Brusselaars staan nu al op vijf punten. “Natuurlijk doet dit verlies pijn”,, aldus aanvoerder Sofiane Kheyari, “maar het heeft geen zin nu al te panikeren. Zelfs al staan we tien punten in het krijt, dan maan ik iedereen nog aan om rustig te blijven.” Volgens Kheyari werd de wedstrijd beslist door details. “Twee fasen gaven de doorslag: de rode kaart van Somé na een halfuur en de niet-gefloten strafschop na handspel van Rebecq. Uiteindelijk heeft Rebecq de zege niet gestolen. Er wordt gezegd dat ze vooral op karakter teren, maar zonder goede spelers win je geen achtmaal op rij.”

  HLN 31-10-2016

  "Een veldslag verloren"

  RWDM is er niet in geslaagd om leider Rebecq zijn eerste punten af te snoepen. Integendeel, de Waals-Brabantse club smeerde viceleider Molenbeek zijn eerste competitienederlaag aan, waardoor RWDM naast de eersteperiodetitel grijpt. Rebecq is nu al zeker van deelname aan de eindronde.

  Door de afwezigheid van Philippe Liard wegens schorsing moest trainer Christian Rits zijn ploeg op één plaats wijzigen. Brian Moding kreeg de eer en het genoegen om Liard waardig te vervangen.

  Ondanks de massale opkomst van RWDM-fans in het Leburtonstadion, waardoor het leek dat Molenbeek voor eigen volk speelde, nam Rebecq het meeste initiatief. Het leek wel dat sommige jongens van RWDM met de daver op het lijf aan de aftrap waren gekomen. En in het voetbal bestaat er een ongeschreven wet die zegt 'wie schrik heeft, krijgt slaag'. En dat gebeurde al vrij vroeg in de wedstrijd toen Belic na tien minuten knap voorbereidend werk van Bova afrondde. "We wisten op voorhand dat het meeste gevaar via Bova zou komen. In die wetenschap heb ik ook mijn tactiek aangepast", verklaarde een aangeslagen maar vooral ontgoochelende trainer Chris-tian Rits. "Dat hij sneller is dan Vanderhaegen is één zaak, maar dat Belic in het centrum van de defensie helemaal vrij mocht binnen trappen, daar kan ik niet echt bij."

  Frustratie

  Door de uitsluiting van Somé, die een tweede keer geel kreeg na een halfuur, zag de situatie er op dat moment hopeloos uit voor RWDM. Maar Rits stuurde tijdens de rust zijn tactiek bij en dat leek te lonen toen Daal er na de rust snel 1-1 van maakte vanop de stip na alweer een fout op de aalvlugge Delogu. Ook een week eerder tegen RJ Waver was dat het geval. "Op dat moment had ik mijn tactiek weer kunnen bijsturen en mikken op een punt. Maar ik en de supporters wilden meer. Om leider te worden en de eersteperiodetitel te pakken, moesten we immers winnen. Vandaar dat ik achterin met drie man bleef spelen, met het gekende gevolg. We hebben een veldslag verloren, maar zeker nog niet de oorlog."

  Toen de jonge scheidsrechter tot tweemaal toe geen penalty floot voor handspel en een duidelijke trekfout op Daal in de grote rechthoek, waardoor RWDM een mogelijke kans op 2-2 werd ontnomen, gingen de poppen aan het dansen bij enkele Molenbeekse supporters. De wedstrijd moest een vijftal minuten stilgelegd worden. "Ik ga daar geen commentaar op geven, maar ik kan de frustratie ergens wel begrijpen, ook al moeten we met z'n allen proberen om steeds het hoofd koel te houden.""
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Nov 09, 2016 4:29 pm


  HLN 9-11-2016

  Concurrenten laten steken vallen

  Zonder zelf in actie te komen, want de wedstrijd van RWDM op het veld van Manage werd vorige zondag om veiligheidsredenen afgelast en verschoven naar 8 januari 2017, is de ploeg van trainer Christian Rits toch een beetje de winnaar geworden van negende speeldag.

  Waarin RWDM een week eerder niet was geslaagd, dat kon Leopold wel tegen leider Rebecq: ervoor zorgen dat de Waals-Brabantse club haar maximum van de punten kwijt is. RWDM is bij deze wel al gewaarschuwd voor het 'gevaar' Leopold, want over twee weken krijgt de viceleider het bezoek van de buren uit Ukkel.

  Doordat RWDM zelf niet in actie kwam en Rebecq een punt sprokkelde, loopt de huidige lijstaanvoerder verder uit tot zes punten. Maar RWDM heeft een wedstrijd minder gespeeld en Rebecq moet nog naar het Machtensstadion komen. Dit betekent mathematisch dat RWDM zijn titellot weer in handen heeft. Bovendien bleef ook Francs Borains, die andere titelconcurrent, op een gelijkspel steken tegen RJ

  Waver, waardoor de club uit de Borinage geen haasje-over heeft kunnen spelen met RWDM en dus op de derde plaats geparkeerd blijft.

  Omdat er komende weekend geen competitievoetbal is in de Waalse derde amateurklasse A heeft RWDM gisteren een oefenwedstrijd afgewerkt op en tegen Braine, waartegen met 2-3 werd gewonnen. Bij de rust wezen de bordjes 1-1 aan. Voor RWDM scoorden Lutula en tweemaal Delogu.

  "Deze oefenpot werd ingelast om matchritme op de te doen en om te vermijden dat er drie weken zouden tussen zitten tussen onze onze laatste competitiematch tegen Rebecq en onze volgende wedstrijd tegen Leopold", geeft sportief manager Thierry Dailly als verklaring.

  Intussen gaat het de goede richting uit met de lang geblesseerden Essikal en Weydisch.

  "Achraf mag wellicht over een tweetal weken de trainingen langzaam hervatten na zijn enkelblessure", meldt Dailly. "We hopen dat hij na Nieuwjaar opnieuw inzetbaar wordt voor de ploeg. Het is geen overbodige luxe om voor elke positie een tweetal spelers te hebben. Nicolas Vanderhaegen is eigenlijk een flankspeler, maar doet zijn uiterste best als linksachter."

  Betreft de terugkeer van Thomas Weydisch is het wachten tot eind januari, begin februari.

  "Zijn blessure was nog veel ernstiger dan die van Essikal", weet Dailly. "Maar Thomas kan ons in de derde periode of in het zicht van de meet nog grote diensten bewijzen."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Nov 16, 2016 10:26 am

  HLN 16-11-2016

  "Wij staan klaar voor jeugdspelers van White Star Brussels"

  Wat er ook gebeurt met White Star, de 580 jeugdspelers die zijn aangesloten bij de club zullen sowieso het seizoen kunnen uitdoen. Burgemeester Françoise Schepmans beloofde dat al aan bezorgde ouders en ook voetbalclub RWDM staat klaar om de jeugdspelers op te vangen. "We hebben zowel de middelen als de capaciteit om hen kwaliteitsvolle trainingen aan te bieden", aldus Danny Vander Eeckt van RWDM.

  De toekomst van White Star Brussels, dat aantreedt in de eerste amateurliga, oogt niet rooskleurig. John Bico, de voormalige sterke man van White Star Brussels verklaarde immers al dat er vier kandidaten zijn om het stamnummer van de club over te nemen. Maar nu Bico maandagavond aan de kant is gezet als sportief manager bij Antwerp, is een terugkeer naar White Stars Brussels niet ondenkbaar. Niet alleen voor de spelers van de eerste ploeg, maar ook voor de zowat 580 jeugdspelers van White Star Brussels is de toekomst bij de club daarom onzeker.

  Genoeg trainers

  Burgemeester Françoise Schepmans heeft de voetballers en ouders echter meteen al gerustgesteld met de belofte dat ze in Molenbeek kunnen blijven voetballen. Voetbalclub Racing White Daring Molenbeek, dat uitkomt in de derde amateurklasse, is immers bereid om de jeugdspelers over te nemen als dat nodig blijkt. "We staan uiteraard buiten de problemen van White Star Brussels, maar als de voetbalclub zou ophouden met bestaan, dan staan wij klaar voor alle jeugdspelers", vertelt Vander Eeckt. "Momenteel spelen er al 380 jeugdspelers bij RWDM, maar wij hebben de capaciteit en de middelen om ook de spelers van White Star Brussels erbij te nemen. Daarnaast hebben wij genoeg kwalitatieve jeugdtrainers om training te geven.Dus dat komt goed uit."

  Duizend jeugdspelers

  In dat geval zou RWDM bijna 1.000 jeugdspelers in haar academie hebben. "Zo ver zijn we nog niet. We kijken de kat voorlopig nog uit de boom, maar op dit ogenblik zitten we inderdaad in een luxepositie, dat was vroeger wel even anders", aldus Vander Eeckt. "De jeugdspelers kunnen ook uitzwermen naar andere clubs, maar wij zijn er alleszins klaar voor. Duizend jeugdspelers is enorm veel, maar Molenbeek is dan ook een van de dichtstbevolkte gemeenten van het land. In het verleden hebben we ook al gewerkt met een 700-tal jeugdspelers, dus dit zal ook wel lukken. En dat er in die grote groep spelertjes ook kwaliteit zit, is in het verleden ook al gebleken. De voetbalmakelaars vinden ondertussen hun weg naar Molenbeek wel."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Thu Nov 17, 2016 9:41 am


  Nieuwsblad 17-11-2016

  ''Aan de juiste prijs is alles te koop''

  Nu John Bico werd bedankt bij Antwerp is het maar een kwestie van tijd voor hij naar de heimat terugkeert. En dan kan de omstreden ex-makelaar van de Hazards werk maken van de toekomst van White Star Brussel. Een verkoop van het stamnummer is niet uitgesloten.

  John Bico is eigenlijk nooit weggeweest bij WS Brussel. Officieel had hij geen functie meer bij de Brusselaars tijdens zijn korte periode bij Antwerp. Maar tijdens de week kwam hij zich meermaals vergewissen van de goede werking binnen de club en stond hij eerst Sadio Demba en vervolgens ook Azubuike Oliseh met raad en daad bij. Vorige zaterdag ging Bico voor en na de match tegen Beerschot-Wilrijk de spelers toespreken in de kleedkamer. Onlangs vergezelde hij de spelers zelfs bij een uitwedstrijd.

  Na zijn gedwongen vertrek bij Antwerp is het dus een kwestie van tijd voor hij opnieuw opduikt bij White Star. Ondanks zijn abrupte vertrek een goede maand geleden is hij bij de Brusselaars geen persona non grata geworden. Hoe kan het ook anders? In de officiële statuten van de club is hij nog steeds de grote baas. In afwachting van Bico's officiële terugkeer werd het organigram al grondig door elkaar geschud. Sadio Demba wordt technisch directeur, Moise Boise krijgt het departement post-formatie en Philippe Maes - tot nu toe teammanager en via zijn busbedrijf verantwoordelijk voor de verplaatsingen van de eerste ploeg - treedt toe tot de raad van bestuur. Wegens familiale omstandigheden zet Charles Simar noodgedwongen een stap opzij - al blijft hij op papier wel de voorzitter.

  Koopmansgeest

  Door de precaire financiële situatie van de club is de verkoop van het stamnummer 5750 geen utopie. Vier kandidaten, waaronder zeker een Brusselse club, zouden geïnteresseerd zijn in een overname. In de wandelgangen worden de naam van Crossing Schaarbeek en Racing Schaarbeek genoemd. Voor elke kandidaat geldt een beperking: in vogelvlucht mag de club die he stamnummer wil overnemen zich op maximaal dertig kilometer van het Edmond Machtensstadion bevinden.

  De club wil de geruchten bevestigen noch ontkennen.

  ''Op de walking dinner voor het duel tegen Beerschot-Wilrijk krioelde het van de bestuursleden'', vertelt Michel Eylenbosch, directeur Operations. ''Behalve die van Beerschot-Wilrijk waren er ook mensen van Antwerp en RWDM aanwezig. En daardoor kwam de geruchtenmolen op gang.”

  “Maar op dit moment is een verkoop niet aan de orde. White Star is het geesteskind van Bico, hij zou het knap lastig hebben het zomaar weg te schenken. Anders had hij vorig seizoen al de boeken neergelegd.''

  In een adem liet Eylenbosch verstaan dat het bestuur niet halsstarrig een verkoop zou tegenhouden.

  ''Bico is gezegend met een gezonde dosis koopmansgeest. Hij weet dat een bedrijf altijd de kans loopt om verkocht te worden Aan de juiste prijs is alles te koop.''

  “Mijn kant van het verhaal volgt snel”

  Bico has left the Bosuil. De bij Antwerp ontslagen sportief manager nam gisteren afscheid van de spelers, zat nog twee uur samen met CEO Patrick Decuyper en verliet daarna de site samen met zijn trawanten Demba en Rentmeister. Het einde van de soap? Toch niet. Net voor zijn vertrek beloofde Bico immers nog om in de komende dagen een boekje open te doen over zijn ex-club.

  “Mijn ontslag is in een goede verstandhouding afgehandeld”, verraste een zowaar goedgeluimde John Bico gisteren vriend en vijand op de Bosuil. “Dit zijn zaken die kunnen gebeuren in het voetbal. Of ik rancuneus ben na alles wat er gebeurd is? Zeker niet. Ik heb de spelers alle succes toegewenst. Even goede vrienden dus.”

  Toch lijken ze bij Antwerp nog niet helemaal verlost van Bico. Net voor hij zijn auto instapte, kondigde de ex-makelaar immers aan dat hij in de komende dagen zelf een boekje zal opendoen over zijn tijd bij Antwerp. “Vrijdag of maandag zal ik zelf een persconferentie organiseren, waarop ik mijn volledige verhaal uit de doeken zal doen. Wees gerust, mijn versie van de feiten volgt nog”, klonk het onheilspellend voor hij de poort van de Bosuil uitreed.

  Verdeelde reacties

  Om 9.30 uur was hij diezelfde poort al een voorlaatste keer gepasseerd in het gezelschap van zijn assistenten Demba en Rentmeister. Het ontslagen trio maakte eerst hun kastjes leeg en trok nadien naar het spelershome. Daar sprak Bico de groep, die hij een maand lang met ijzeren hand regeerde, een laatste keer toe. De Franse Kameroener deed dat in zijn gekende stijl: kort, krachtig maar vooral autoritair. De meningen bij zijn publiek waren achteraf verdeeld. “Een typisch afscheidswoordje van dank en succeswensen”, volgens de ene speler. “Woorden vol rancune”, volgens de andere. “Hij heeft een paar spelers nog succes gewenst in hun verdere carrière, anderen dan weer veel minder. 90 procent van de kleedkamer is dan ook enorm opgelucht dat hij weg is. De situatie was echt onhoudbaar”, vatte een van de leidersfiguren in de spelersgroep het samen.

  Terwijl de spelers - in afwachting van een nieuwe T1 - hun eerste training in het post-Bico-tijdperk afwerkten onder leiding van keeperstrainer Jerry Vanacker en kinesist Jan Vandenhouten, bracht Bico zijn laatste uren bij Antwerp door op het kantoor van CEO Patrick Decuyper voor de administratieve afhandeling van zijn ontslag. Meer dan twee uur later, omstreeks 12.30 uur, trok Bico de Antwerpse deur definitief achter zich dicht. Wordt eerstdaags ongetwijfeld nog vervolgd.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Fri Nov 18, 2016 10:06 am

  HLN 18-11-2016

  Essikal: "Voetbalhonger is groot"

  Door de afgelasting van de competitiewedstrijd op Manage en het voetballoze weekend na Wapenstilstand heeft RWDM ongevraagd en ongewild een 'herfstbreak' van drie weken gekregen. "De groep is klaar om er tot aan de winterstop weer volop tegenaan te gaan", stelt Achraf Essikal vast.

  De onfortuinlijke Essikal raakte geblesseerd op de eerste speeldag van het seizoen. "Dat was 11 september thuis tegen Ganshoren", herinnert hij zich. "Ik wist direct hoe laat het was, want ik hoorde iets kraken in mijn enkel. Verder spelen was geen optie. Intussen is de donkerste periode achter de rug en heb ik al veel kine gehad. Vandaag moet ik een laatste keer op controle bij de specialist. Ik hoop groen licht te krijgen om de trainingen terug te hervatten. De voetbalhonger is immers groot na zo'n lange tijd te hebben stilgelegen."

  Achraf Essikal, die als linksachter werd aangetrokken in het tussenseizoen, hoopt fit te zijn na de winsterstop. "Dat is inderdaad mijn doelstelling. Ik ga echter langzaam opbouwen en zeker niets forceren. Zeven weken lijken me wel voldoende om terug het niveau te halen dat ik had bij de start van de competitie. Ik heb er alvast veel zin in." Ondanks zijn blessure heeft Achraf de groep steeds van dichtbij blijven volgen.

  "Ik behoor tot deze spelersgroep hé. Geblesseerd of niet", stelt hij heel duidelijk. "Ik hoop na de winsterstop de ploeg nog vele diensten te kunnen bewijzen. Een seizoen volmaken doe je immers niet met elf spelers of zelfs niet met vijftien. Zeker niet als je de top viseert. Met deze spelersgroep moeten we gewoon tot de laatste speeldag meestrijden voor de titel. Rebecq heeft me in de eerste periode aangenaam verrast, maar het zou me verbazen indien het drie periodes lang dezelfde resultaten zou halen. Rebecq zal ook wel eens een mindere periode meemaken zoals elke ploeg dat meemaakt."

  Op onze hoede

  Zaterdag krijgt RWDM, dat in de voorbije drie weken enkel een oefenmatch speelde op CS Braine (2-3-zege), het bezoek van Leopold. Precies die ploeg uit Ukkel hield twee weken geleden Rebecq in bedwang en maakte vorig seizoen brandhout van RWDM in het Machtensstadion. "We zijn op onze hoede", stelt Essikal, "maar voor eigen volk moeten we gewoon voor winst gaan."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Nov 21, 2016 9:39 am

  HLN 21-11-2016

  Dyron Daal redt klungelende thuisploeg

  Ondanks een 'herfstbreak' van drie weken ontbrak het RWDM aan grinta en voetbalhonger om zijn publiek te animeren in de derby tegen Leopold. En hoewel de jongens van trainer Christian Rits een uur lang met een man meer hebben gespeeld, mocht het finaal tevreden zijn met een punt dankzij Daal.

  RWDM - LEOPOLD 3-3

  Leopold nam een goede start en kon in het eerste kwartier drie keer voor dreiging zorgen via Sow en Billiet. Precies op minuut twintig, na alweer een ongelukkige interventie van Cabeke, werd Sow de diepte ingestuurd. Kheyari kon de Ukkelse spits niet bijbenen en die bracht zijn ploeg met een pegel op 0-1. Na deze achterstand veerde Molenbeek op, want onmiddellijk daarna kopte Daal een voorzet van Vanderhaegen onbegrijpelijk naast. Daal en tweemaal Liard hadden voor het halfuur nog mogelijkheden om te scoren, maar de bal wilde er niet in. Iets voorbij het halfuur werden de bezoekers herleid tot tien man nadat Marino (ex-RWDM) met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.

  Ondanks een man minder was het opnieuw Leopold dat de lakens uitdeelde in het eerste kwartier van de tweede periode. Tshiala kwam al na vijf minuten alleen voor keeper Santos Pravos, maar die redde met een beenveeg. En iets voor het uur trof Sow de paal.

  Gelijkmaker

  Precies op het uur kon de pas ingevallen Ngangué de gelijkmaker scoren na een hoekschop van Liard. En twee minuten later werd het zowaar 2-1 na een treffer van Brouckaert op een gemeten voorzet van Delogu. Maar slechts enkele minuten later was weer alles te herdoen toen Sow veel te makkelijk de 2-2 mocht en kon scoren na geklungel achterin.

  Tien minuten voor het einde liet Tshiala na RWDM de doodsteek te geven, Santos Pravos redde immers knap. Na balverlies van Delogu op het middenveld mocht Tshiala, die veel sneller was dan Kheyari de 2-3 scoren. Een striemend fluitconcert en 'Rits buiten' waren de reacties van een deel van de fans. Maar in de allerlaatste minuut kon Daal een crisis in de kiem smoren.

  RWDM: Santos Pravos, Cabeke (75' Delsanne), Kheyari, Haidara, Vanderhaegen (Lutula): Delogu, Broeckaert, Maeyens (57' Ngangué), Liard, Bruylandts, Daal.

  Leopold: Hatefi, Lacroix, Deghislage, Tshiala, Cherkaoui (76' Diop), Litu-Kimvay, Sow (74' Abgar), Jonckheere, Chairi, Billiet (34' Aragon), Marino.

  Doelpunten: 20' Sow (0-1), 60' Ngangué (1-1), 61' Brouckaert (2-1), 65' Sow (2-2), 89' Tshiala (2-3), 90' Daal (3-3)

  Geel: Aragon, Cherkaoui.

  Rood: 32' Marino (2x geel)

  Nieuwsblad 21-11-2016

  RWDM 3 - UKKEL 3

  Het wedstrijdbegin was volledig voor Ukkel. Na een minuut behoedde Santos Pravos RWDM van een vroege achterstand. Niet veel later kreeg de doelman de hulp van zijn deklat. Halfweg trapte Sow zijn ploeg verdiend op voorsprong. Op het half uur moest Ukkel met tien verder; na de uitsluiting van Marino. Maar dat veranderde niets aan het spelbeeld. RWDM-trainer Rits greep op het uur, met de inbreng van Ngangue en Lutula, in. In een mum van tijd was de scheve situatie rechtgezet. Maar Ukkel vocht terug en, na een blunder van het centrale duo achterin, kwamen de bezoekers snel op gelijke hoogte. In de slotminuten liet Ukkel een haast zekere overwinning nog ontglippen na een kopbalgoal van Daal.

  SCHEIDSRECHTER: Fabris.
  DOELPUNTEN: 24' Sow 0-1, 63' Ngangue 1-1, 64' Brouckaert 2-1, 67' Sow 2-2, 90' Tshiala 2-3, 90' Daal 3-3.
  RWDM: Santos Pravos, Cabeke (75' Delsanne), Haidara, Kheyari, Vanderhaegen (61' Lutula), Liard, Maeyens (57' Ngangue), Delogu, Brouckaert, Bruylandts, Daal.
  UKKEL: Hatefi, Lacroix, Deghislage, Tshiala, Chairi, Sow (73' Abgar), Cherkaoui (75' Diop), Litu, Billiet (35' Aragon), Marino, Jonkheere.
  GELE KAARTEN: Marino, Aragon, Cherkaoui.
  RODE KAARTEN: 33' Marino (2x geel)
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Nov 22, 2016 2:56 pm


  HLN 21-11-2016

  "Project RWDM is belangrijker"

  Christian Rits is niet langer de hoofdtrainer van RWDM. Hij gaf zelf zijn ontslag na de tegenvallende prestaties en resultaten van de laatste wedstrijden. "Het project RWDM is belangrijker dan ik. De club is razend ambitieus en na een grondige evaluatie ben ik van mening dat een andere trainer voor een nieuwe dynamiek kan zorgen."

  Door het onverwachte ontslag moet RWDM dus op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Intussen leiden T2 Huygh en video-analyst El Habchi de trainingen. Sportief manager Thierry Dailly heeft al een twintigtal kandidaturen binnen gekregen. Christian Rits zegt dat hij in de beste verstandhouding met spelers en bestuur afscheid heeft genomen.

  "Ik heb in eer en geweten zelf die beslissing genomen", aldus Rits gisterenavond. "Tegen Leopold zag ik weer dat de mayonaise niet pakte. Dat was ook het geval op Rebecq. RWDM heeft nochtans een kwalitatief sterke groep, die zeker in staat moet zijn om de titel te pakken. Maar dan moet ze meer kunnen brengen dan wat ze de laatste weken heeft laten zien. Wellicht kan een nieuwe trainer voor een kentering zorgen en het voetbal brengen dat we in het begin van het seizoen hebben gebracht."

  Het zijn maar weinig trainers gegeven, die uit zichzelf een stap opzijzetten om het welzijn van de club.

  "Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om RWDM te trainen. Maar ik heb ook altijd gezegd dat het project van de club belangrijk is dan mezelf. Ik heb ook altijd gezegd dat ik een stap opzij zou zetten als dit de club ten goede zou komen. Wel ik denk dat het moment nu was aangebroken. Zelfs bij een zege tegen Leopold had ik er mee gestopt. Want het spel was weeral ondermaats. Ik wil(de) niet op een tijdbom leven. Nu ben ik weer gewone supporter van RWDM, want deze club draag ik een warm hart toe."

  Tegen Leopold rolden enkele fluitconcerten van de tribune en werd het ontslag van Rits geëist door een deel van de fans. "Die dingen hebben mijn beslissing niet beïnvloed hoor. Je kan nooit goed doen voor alle supporter. En in de tribune zitten dit seizoen telkens gemiddeld drieduizend trainers. Immers, elke toeschouwer heeft wel zijn visie over wie moet spelen en hoe er gespeeld moet worden. Als je daar niet boven staat, kan je maar beter niet in het trainersvak stappen. Ik hoop dat de club snel een geschikte opvolger heeft en dat de goede resultaten snel volgen. Ik wens de club alle succes toe."

  Nieuwsblad 21-11-2016

  “Nieuwe coach heeft brede schouders nodig”

  RWDM liet tegen Ukkel voor het eerst punten liggen in eigen huis in allicht de slechtste teamprestatie van het seizoen. Van een vroegtijdig vertrek van Christian Rits was toen nog geen sprake, al had Rits al twijfels over zijn verdere functioneren binnen de club. Zondag gooide hij zelf de handdoek en het ontslag werd maandag bekrachtigd door het bestuur.

  “Ik nam die beslissing voor het welzijn van de club”, aldus Christian Rits. “De jongste weken voelde ik de dynamiek van het begin wegebben met 4 op 9. De spelers hebben een elektroshock nodig, de club kan het zich niet permitteren de titel te missen.”

  Het vertrek van Rits is vreemd daar RWDM op amper zes punten van leider Rebecq staat met een match te goed. Manager Serge Beerens benadrukt dat de spelers geen druk hebben gezet om de samenwerking stop te zetten.

  “Geen enkele speler kwam ons opzoeken om te zeggen: het gaat niet meer met Rits. Zelfs de bankzitters en de jongens die op de tribune zitten, stonden achter de trainer.”

  Voorlopig nemen assistent-trainer Sebastien Huyghe en videoanalist Mousa El Habchi de taken van Rits over. Het bestuur stelde intussen een shortlist opt van mogelijke kandidaten, zowel trainers die vrij zijn als trainers die nog op post zijn. “De nieuwe coach moet iemand zijn met brede schouders die kan omgaan met de druk van 4.000 fans”, beseft ook Serge Beerens.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Nov 23, 2016 9:26 am

  HLN 23-11-2016

  Nieuwe T1 zondag op bank

  Geen 24 uur nadat Christian Rits zijn ontslag had ingediend als trainer van RWDM, stroomden massaal kandidaturen binnen bij de club. "We hebben een duidelijk profiel geschetst van de nieuwe hoofdtrainer", stelt sportief manager Thierry Dailly, "en die T1 hoeft niet per se vrij te zijn."

  RWDM wil niets aan het toeval overlaten en wil een trainer die de club naar de titel kan leiden. Gisteren waren er twee oefensessies, donderdag en zaterdag wordt er ook getraind. "De spelersgroep was niet uitgekeken op Christian Rits. Vandaar dat zijn ontslag ook bij hen als een verrassing is aangekomen. Maar we hebben als bestuur ook niet aangedrongen bij Rits om toch aan te blijven, want Christian had blijkbaar voor zichzelf al de evaluatie gemaakt én de beslissing genomen om te stoppen. Die beslissing moeten we respecteren", vindt hij.

  In minder dan anderhalf jaar tijd heeft RWDM met Christian Rits zijn tweede trainer 'versleten'. Toeval of niet, maar ook vorig seizoen volgde een ontslag na de wedstrijd tegen Leopold. Toen werd Danny Ost na een 0-2-verlies vervangen.

  Toen door Rits. Blijkbaar is presteren onder grote druk (van duizenden supporters) geen evidentie en niet voor elke trainer weggelegd. "Er zijn intussen contacten met verschillende kandidaat-trainers", verklaart Thierry Dailly. "De nieuwe trainer moet aan hoge eisen voldoen. We willen graag iemand aantrekken die hogerop heeft gevoetbald en die het spelletje door en door kent. Bovendien moet hij ook gezag afdwingen, want in onze spelersgroep lopen heel wat jongens rond die hogerop hebben gevoetbald. Voorts moet hij ook overdag tijd hebben zodat er ook dan kan getraind worden. Heel wat spelers zijn vragende partij voor extra trainingen overdag. Dat bewijst dat ze goesting hebben en dat ze de ambitie van de club willen waarmaken."

  "Onze nieuwe trainer moet ook geloven in ons project. We willen liever geen trainer aantrekken die RWDM als een tussenstop ziet in afwachting van een job bij een club in eerste klasse of in het buitenland, want dan moeten we opnieuw op zoek en dat willen we liever niet."

  "Vorig seizoen hadden de supporters nog enig begrip omdat we dan pas heropgestart waren, maar dit seizoen mogen we niet falen. De titel is een must voor de verdere groei van onze club."

  In de wandelgangen circuleren heel wat namen zoals deze van Stéphane Demol en Dennis van Wijk, maar beide heren zijn voor RWDM (financieel) onhaalbaar. Het is wel de bedoeling dat de nieuwe trainer zondag op Francs Borains op de bank zit.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Fri Nov 25, 2016 10:06 am

  HLN 25-11-2016

  "Hij kan ons naar titel loodsen"

  Slechts enkele dagen na het ontslag van Christian Rits heeft RWDM een nieuwe hoofdtrainer: Drazen Brncic. De 45-jarige Kroaat werd gisteren aan de spelersgroep voorgesteld, waarna hij ook zijn eerste training heeft geleid. Zondag maakt Brncic zijn debuut op Francs Borains, géén geschenk.

  Drazen Brncic is geen onbekende in het Brusselse voetbal, want twee jaar geleden zorgde hij er mee voor dat Union de promotie naar tweede klasse kon bewerkstelligen. Weliswaar omdat heel wat andere clubs af te rekenen hadden met licentieperikelen. Zelf maakte hij die overstap niet mee omdat hij had gekozen voor een avontuur bij het Limburgse Patro Eisden. "Als speler heeft Drazen Brncic een rijkgevulde carrière. In België speelde hij in de jaren negentig bij Charleroi. Daarna kwam hij uit voor Cremonese, AC Monza, AC Milan, Inter Milaan en MVV.
  "Als je bij de top van Italië hebt gespeeld, dan ken je het klappen van de voetbalzweep", vindt sportief manager Thierry Dailly, die intensief met de Kroaat heeft gesproken de voorbij dagen. "We zijn zeer discreet te werk gegaan, want er waren nog kapers op de kust uit de eerste en tweede amateurklasse. Drazen heeft uiteindelijk toch voor ons gekozen omdat hij gelooft in ons project en in de kwaliteit van de spelersgroep. Sinds het eerste contact was hij enorm enthousiast. Gisterenmiddag zijn we tot een definitief akkoord gekomen. Omstreeks 18u30 heb ik onze nieuwe trainer aan de groep voorgesteld en daarna werd er getraind."

  Geknipte man

  Als trainer is Drazen Brncic aan zijn vijfde club toe in België. Na zijn voetbalcarrière ging hij als coach aan de slag bij Verviers. Vandaar ging hij naar Union met wie hij dus de promotie naar tweede klasse kon afdwingen. Patro Eisden was club nummer drie en daarna was hij aan de slag bij Seraing, maar daar werd hij na enkele maanden aan de deur gezet omdat hij niet het juiste trainersdiploma (voor tweede klasse, red.) had. "Drazen Brncic is de geknipte man voor ons. Hij heeft niet alleen ervaring, maar is ook tactisch sterk onderlegd. Bij Union heeft hij ook bewezen spelers boven hun mogelijkheden te kunnen laten uitstijgen. Ik heb er alle vertrouwen in dat Drazen ons naar de titel gaat loodsen. Maar daar moet iedereen aan meewerken. In eerste instantie de voltallige spelersgroep, maar we zullen ook de steun van onze supporters nog hard nodig hebben. Een titel moet je verdienen en krijg je immers niet op bestelling."

  Nieuwsblad 25-11-2016

  “Nieuwe trainer wordt Drazen Brncic”

  Drazen Brncic (45) wordt de nieuwe trainer van RWD Molenbeek. Brncic tekende een contract tot het einde van het seizoen en krijgt de lastige taak om de Brusselaars naar de titel te leiden.

  De Kroaat leidde donderdag zijn eerste training en zit dus komend weekend op de bank voor de topper tegen Francs Borains.

  Aan de staf wijzigt er niets: Sébastien Huyghe blijft assistent-trainer en Mousa El Habchi mag zich opnieuw voluit concentreren op zijn opdrachten als videoanalist.

  Het bestuur hakte dus de knoop bijzonder snel door na het opstappen van Christian Rits afgelopen maandag. “Brncic was van bij het begin de nummer één op onze lijst”, aldus manager Serge Beerens. “Om die reden was de zaak snel rond.”

  “Waarom Brncic? Hij kan met druk omgaan, kent het Brussels voetbal en is tactisch enorm sterk. Hij kan een wedstrijd bijzonder goed lezen. Ook belangrijk: hij heeft een sterk karakter. Je moet niet proberen om zijn richtlijnen te negeren.”

  Brncic zat sinds maart zonder werk nadat hij bij Seraing na amper tien wedstrijden ontslagen werd. Ook bij zijn vorige club Patro Eisden verging het Brncic niet goed. In het verleden was hij wel succesvol bij Verviers en Union, waarmee hij in 2015 naar tweede klasse steeg.

  Als speler was Brncic onder andere actief bij Sporting Charleroi, AC Milan, Inter en het Nederlandse Maastricht VV.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Nov 28, 2016 9:17 am

  HLN 28-11-2016

  Francs Borains-RWDM 1-2

  De thuisploeg begon het best en probeerde RWDM op de eigen helft te houden. Na een voorzet devieerde Haidara de bal in eigen doel en RWDM moest achtervolgen, maar ze waren niet aangeslagen. Integendeel, na het doelpunt schoot RWDM wakker en twee minuten later kon Daal de stand in evenwicht brengen. Halverwege de eerste helft ging de partij gelijk op met nog weinig kansen. Na de rust kon Haidara zijn fout goedmaken. Voldoende voor de zege. RWDM komt alleen op de tweede plaats .

  Francs B.: Djoudjou, Valenti, El Barkaoui, Sotteau, Aaziz (62' Mendy), Lai, Kouame, Dhamani, Attye, Chaabi (73' Melckenbeeck), Falzone.

  RWDM: Santos Pravos, Cabeke, Kheyari, Haidara, Vanderhaegen, Liard, Ngangue (79' Lutula), Brouckaert, Delogu (46' Some), Bruylandts, Daal

  Doelpunten: 9' Haidara (1-0 own-goal), 11' Daal (1-1), 50' Haidara (1-2).

  Geel: Bruylandts, El Barkaoui, Cabeke, Sotteau, Kheyari

  Nieuwsblad 28-11-2016

  FRANCS BORAINS 1 - RWD Molenbeek 2

  Beide teams moesten winnen om niet de aansluiting met leider Rebecq te verliezen. Borains nam de beste start en probeerde RWDM vast te zetten. Snel kwam een doelpunt, al had de thuisploeg daarvoor de hulp nodig van Haidara, die het leder in eigen doel devieerde.

  De Brusselaars lieten het niet aan hun hart komen en gingen meteen in de aanval, twee minuten later met succes.

  De partij werd evenwichtig tot aan de rust. Nadien een blitzstart van de bezoekers en Haidara kon zijn own-goal rechtzetten, voldoende voor de volle buit en RWDM komt nu alleen op de tweede plaats.

  SCHEIDSRECHTER: Maeck
  DOELPUNTEN: 9' Haidara 1-0 (own-goal), 11' Daal 1-1, 50' Haidara 1-2
  BORAINS: Djoudjou, El Barkaoui, Sotteau, Valenti, Aaziz (62' Mendy), Dhamani, Chaabi (73' Melckenbeeck), Lai, Kouame, Attye, Falzone
  RWDM: Santos Pravos, Kheyari, Cabeke, Vanderhaegen, Haidara, Liard, Ngangue (79' Lutula), Delogu (46' Some), Brouckaert, Bruylandts, Daal
  GELE KAARTEN: Bruylandts, El Barkaoui, Cabeke, Sotteau, Kheyari
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Nov 29, 2016 9:50 am

  Nieuwsblad 29-11-2016

  Drazen Brncic: ''Na de rust systeem omgegooid''

  Nieuwbakken trainer Drazen Brncic bracht zijn eerste opdracht voor RWDM tot een goed einde. De Brusselaars wonnen de topper op het veld van Francs Borains met 1-2. ''Deze overwinning is een geweldige opsteker aangezien ik maar drie dagen had om de match voor te bereiden'', aldus Brncic. ''Ik heb inderhaast een training moeten inplannen op zaterdagmorgen om de stilstaande fases en specifieke tactische zaken in te oefenen. In de eerste helft is het er niet uitgekomen en daarom heb ik na de rust het systeem omgegooid. Die ingreep heeft de wedstrijd doen kantelen. Maar ik besef dat ik nog enkele weken nodig zal hebben om mijn visie door te drukken.'
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Wed Nov 30, 2016 9:35 am

  HLN 30-11-2016

  Drazen Brnic: "Gespeeld met groot hart"

  Nieuwe trainer Drazen Brncic heeft zijn debuut bij RWDM niet gemist. In een spannende en bloedstollende topper op het veld van Francs Borains loodste hij zijn ploeg met een tactische ingreep naar een (gevleide) 1-2- zege. Hierdoor blijft RWDM in het spoor van leider Rebecq.

  Grootste slachtoffer van de trainerswissel Rits-Brncic was Nicolas Maeyens, die vrede moest nemen met een zitje in de dug-out. Gelukkig voor RWDM kon Dyron Daal - alweer hij - vrij snel na de 1-0 iets voor het kwartier, de gelijkmaker scoren. Om enerzijds geen verdere achterstand op te lopen op leider Rebecq en anderzijds concurrent Francs Borains op vier punten te zetten (met bovendien een wedstrijd minder gespeeld), was er voor trainer Drazen Brncic maar één optie: winnen. Om dat doel te bereiken, greep hij na de rust in door achterin niet met vier maar met drie te spelen zodat er meer druk naar voor kon worden gezet. Die aanpak loonde, want Haidara maakte de 1-2 iets voor het uur. Daarna volgde een stormloop van de thuisploeg, maar RWDM overleefde - weliswaar bijgestaan door deklat en paal - de pletwals van de ploeg uit de Borinage.

  "Iedereen heeft gespeeld met een groot hart, voor de club en voor de supporters. Ik was naar hier gekomen om te winnen en het doet dan ook bijzonder veel deugd dat we in onze opzet zijn geslaagd. Tijdens de drie oefensessies in de aanloop naar deze wedstrijd hadden we op een bepaalde tactiek getraind. Maar het verloop van de match heeft me genoopt om tijdens de rust toch tactisch bij te sturen. Op een kwartier tijd heb ik dat aan de groep uitgelegd. Omdat ik reeds in het verleden met Anthony Cabeke gewerkt heb, wist hij meteen wat ik bedoelde. Maar ook de andere spelers hebben door hun ervaring de tactisch omschakeling snel opgepakt met het gekende resultaat. Dit zijn drie gouden punten ,want op Francs Borains zullen niet veel ploegen komen winnen.

  Lessen Nederlands

  Drazen Brncic sprak de pers na afloop toe in het Frans, maar de Kroaat wil ze zo snel mogelijk ook in het Nederlands toespreken. "Ik ga snel (opnieuw) lessen Nederlands volgen. Geef me de tijd tot Nieuwjaar en dan zou het moeten lukken om een deftig interview te doen in het Nederlands", antwoordde Brncic in het... Nederlands.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Fri Dec 02, 2016 9:55 am

  HLN 2-12-2016

  Vanderhaegen: "Nu moeten we bevestigen"

  RWDM heeft vorige zondag tegen Francs Borains (1-2) weer kunnen proeven van de zoete smaak van een zege. Echter, één zwaluw maakte de lente niet. Dat beseft ook Nicolas Vanderhaegen, die thuis tegen Waterloo wil bevestigen.

  Nicolas Vanderhaegen heeft de trainerswissel Rits-Brncic overleefd, want ook tegen Francs Borains bleef hij basisspeler. Sterker nog, voor het eerst dit seizoen mocht zich weer uitleven op zijn favoriete linkerflank. "Ik was het intussen gewoon geraakt op de linksbackpositie, waar ik me steeds beter in mijn sas ben gaan voelen. In de eerste weken had ik het wat moeilijk op die plaats, maar door de automatismen en de ervaring die ik er intussen heb opgedaan, weet ik precies wat ik moet doen en wat van mij verwacht wordt", verklaart de 31-jarige Vanderhaegen.

  Om meer druk te kunnen zetten op de verdediging van Francs Borains mocht hij dus weer een rij vooruit schuiven."Ik was best verrast door die tactische ingreep, maar ze heeft wel geloond. En ja, paal en deklat hebben ons tweemaal bijgestaan bij een 1-2- tussenstand, maar we hadden daarvoor ook voldoende kansen gekregen om tot 1-3 en zelfs 1-4 uit te lopen. Het belangrijkste was dat we die heel moeilijke trip tot een goed einde hebben kunnen brengen."

  Verschil in aanpak

  "Zaterdagavond tegen Waterloo vraagt het resultaat in de Borinage om bevestiging. Als ploeg zullen we elke wedstrijd het beste van onszelf moeten geven. Immers, voor elke tegenstander is een confrontatie tegen ons het evenement van het jaar. We hebben nu eenmaal het effect van een rode lap op een stier. Daar moeten we als ploeg mee om kunnen. En ik denk dat we daartoe ook in staat zijn gezien de ervaring die hier rond loopt. Maar in een seizoen heeft elke ploeg wel eens een dipje of een mindere periode. Laat ons hopen dat we het onze reeds gehad hebben", lacht Vanderhaegen, die duidelijk een verschil merkt in de aanpak van Brncic. "Vooral op tactisch gebied is hij een meester. Daarmee kan je wel degelijk een wedstrijd doen kantelen en het verschil maken. Maar elke wedstrijd is anders."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Sat Dec 03, 2016 10:32 am

  Nieuwsblad 3-12-2016

  “Waren ingedommeld onder vorige coach”

  De aanstelling van Drazen Brncic heeft voor een nieuwe dynamiek gezorgd bij RWDM. “Brncic kwam op het juiste moment”, beseft Nico Maeyens. “We hadden een elektroshock nodig. Onder de vorige trainer waren we misschien wat ingedommeld. We kwamen aan de aftrap met de gedachte dat het wel vanzelf ging gaan.”

  Maeyens is dus op zijn hoede voor Waterloo. “Ik heb er twee seizoenen geleden gespeeld en ik weet hoe ambitieus de club is. Het bestuur heeft een jonge maar talentvolle kern samengesteld. Je weet hoe dat gaat met een onervaren ploeg: het is meestal alles of niets. Vorige week tegen Rebecq kregen ze er niet toevallig vijf om de oren.
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Mon Dec 05, 2016 9:59 am

  HLN 5-12-2016

  André Ngangué effent het zegepad

  RWDM heeft zijn tweede zege op rij onder nieuwe coach Drazen Brncic op zak na een logische 3-0 tegen Waterloo. André Ngangué effende omstreeks de tiende het zegepad voor Molenbeek, dat nog niet top is.

  RWDM - WATERLOO 3-0

  Brncic koos voor dezelfde tactiek als in de tweede helft op Francs Borains. Dus met een 3-5-2 veldbezetting. Vanderhaegen werd op de linkerflank vervangen door Delogu, omdat eerstgenoemde enkele uren voor de aftrap had afgebeld wegens ziekte. Ondanks veel goede wil en licht veldoverwicht van RWDM waren er toch veel slordigheden in het spel van de thuisploeg. De 1-0-ruststand door een rake kopbal van Ngangué op hoekschop van Brouckaert was wel gewettigd.

  De tweede periode was van betere makelij, maar slagroom op de taart was er nog niet bij, ook al liep RWDM halfweg die tweede helft verder uit tot 2-0 via dezelfde Ngangué na een misverstand in de bezoekende defensie en diens doelman. Bruylandts en Somé hadden voordien al grote kansen de nek omgewrongen. Nadat Daal twintig minuten voor tijd een kopbalpoging op de lijn zag gekeerd worden, kon diens invaller Lutula met een mooi lobbal vanop 30 meter de 3-0-eindcijfers vastleggen.

  RWDM: Santos Pravos; Cabeke (86' Delsanne), Kheyari, Haidara; Bruylandts, Brouckaert, Liard, Ngangué, Delogu (84' Cissé), Daal (72' Lutula), Somé

  Waterloo: Malbrancke, Yrnard, Romero (75' Belly), Mpati, Voets (68' Coutinho), Manda, Yakassongo-Ngoyi, Diallo, Kulkens, Hamri, Kalonga

  Doelpunten: 10' Ngangué (1-0), 67' Ngangué (2-0), 84' Lutula (3-0)

  Geel: Cabeke, Bruylandts, Kulkens, Kalonga, Coutinho


  Nieuwsblad 5-12-2016

  RWDM 3 - WATERLOO 0

  Waterloo trok zich van bij de eerste minuut massaal terug op de eigen helft, maar dat leverde niet het verhoopte resultaat op. Al na zeven minuut stierf een kopbal van Daal tegen de paal. Op het kwartier kopte Ngangue wel raak op een corner. Iets voorbij het halfuur was het bijna raak voor Waterloo, maar de poging van Kamba werd van de lijn gekeerd. Na rust hing de 2-0 in de lucht. Zowel Somé en Bruylandts toonden zich niet koel genoeg voor doel. Na een misverstand in de Waterloo-verdediging diepte RWDM zijn voorsprong alsnog uit. Het was wachten op meer spektakel van de thuisploeg. Zeven minuten voor affluiten mochten de supporters helemaal uit de bol gaan na een knappe lob van Lutula.

  SCHEIDSRECHTER: Chaspierre.
  DOELPUNTEN: 15' Ngangue 1-0, 66' Ngangue 2-0, 83' Lutula 3-0.
  RWDM: Santos Pravos, Cabeke (88' Delsanne), Haidara, Kheyari, Delogu (88' Cissé), Brouckaert, Liard, Ngangue, Bruylandts, Daal (71' Lutula), Somé.
  WATERLOO: Malbrancke, Yrnard, Concepcion (74' Ndayibangutse), Mpati, Voets (66' Coutinho), Manda, Yakassango (81' Cino), Diallo, Kulkens, Hamri, Kamba.
  GELE KAARTEN: Kulkens, Cabeke, Kamba, Coutinho, Bruylandts
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Tue Dec 06, 2016 11:37 am

  Nieuwsblad 6-12-2016

  Ngangue: “Sterker terug na mijn blessure”

  Met twee goals kroonde André Ngangue zich tot man van de match tegen Waterloo. “Het kan snel keren”, lacht Ngangue. “Een tijdje geleden werd ik bekritiseerd omdat ik niet speelde. Ik was de eerste of tweede transfer van de club en daardoor lagen de verwachtingen van de supporters bijzonder hoog. Met drie goals in evenveel duels ben ik aan het tonen dat ik belangrijk kan zijn voor het team. Vorig seizoen scoorde ik tien keer voor Overijse in derde. Wie weet kan ik mijn 15 goals van twee seizoenen geleden bij Tempo evenaren? Ik ben heel gelovig en overtuigd dat ik dankzij de man hierboven sterker terugkwam na mijn blessure.”
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Thu Dec 08, 2016 9:54 am

  HLN 7-12-2016

  Ngangue: "Het loopt bijzonder lekker"

  André Ngangué, in het tussenseizoen overgekomen van Tempo Overijse, was vorige zaterdag tegen Waterloo aan zijn derde wedstrijd toe. Met twee doelpunten effende de 'middenvelder' het zegepad voor Molenbeek.

  "Het loopt lekker", lachte hij na afloop. Door de puntendeling van Rebecq is RWDM de grote winnaar van de speeldag.

  André Ngangué is nog niet honderd procent top, maar door zijn ervaring doorziet hij het spelletje wel. Hij staat vaak niet alleen op de juiste plaats om te scoren, maar met zijn gemeten passes heeft hij ook al een grote bijdrage geleverd tot de positieve resultaten van RWDM de voorbije weken.

  "Met een gemiddelde van één doelpunt per wedstrijd mag ik niet klagen. Integendeel, op deze manier is het lekker voetballen, ook al kan ons spel nog veel beter. In de eerste helft kwamen de passes in het algemeen nog niet goed terecht, gelukkig liep dat in de tweede periode veel beter. De nieuwe tactiek van onze coach vraagt ook een aanpassing van ons allemaal. Als aanvallende middenvelder

  moet ik veel lopen en dat voel je wel op het einde van een wedstrijd. Logisch, door mijn blessure heb ik een groot stuk van de voorbereiding gemist en die conditionele achterstand haal je niet zomaar in, ook al werk ik keihard. Bij de start van de terugronde wil ik honderd procent fit zijn en negentig minuten lang het volle pond kunnen geven. Dat de trainer me negentig minuten heeft laten staan tegen Waterloo is een mooi gebaar en geeft een extra boost aan mijn vertrouwen"

  Tegen Waterloo speelde RWDM zijn laatste competitiewedstrijd dit jaar voor eigen volk.

  "Op 23 december is er nog de galamatch tegen Union, maar de komende twee speeldagen zijn niet van de poes. Zaterdag trekken we naar Doornik en een week later maken we de korte verplaatsing naar Ganshoren, dat aan een sterke remonte bezig was. Als we onze titelkansen willen gaaf houden moeten we zes op zes pakken. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar we hebben geen alternatief", stelt André Ngangué terecht. "We zullen het op Doornik wel moeten stellen zonder de geschorsten Cabeke, Bruylandts en Somé, maar onze kern is breed genoeg om dit op te vangen. Op deze manier krijgen weer andere jongens de kans om te tonen wat ze in hun mars hebben. Ik heb uiteindelijk ook lang moeten wachten op mijn kans, maar heb die wel gegrepen, vind ik."
  avatar
  Belgiomediaman

  Aantal berichten : 349
  Registratiedatum : 2015-08-24

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Belgiomediaman on Fri Dec 09, 2016 10:21 am

  HLN 9-12-2016

  "Aanval is beste verdediging"

  Als nieuwe coach kan en mag Drazen Brncic met een zes op zes tegen Francs Borains en Waterloo op een goede start terugblikken. Echter, het spel tegen Waterloo was nog niet meteen om vingers en duimen af te likken. "Ik win liever met iets minder goed voetbal dan de pannen van het dak te spelen en de boot in te gaan", stelt hij terecht. Zaterdagavond trekt RWDM naar RC Doornik.

  Wie Brncic kent, weet dat de Kroaat liefst spektakelvoetbal aan goede resultaten koppelt.

  "Alles begint bij een goede organisatie. Die was er in de voorbije matchen. Het was nog niet perfect, maar tegen Waterloo hebben we amper kansen weggegeven. Daar kunnen we op voortbouwen. Het stemt me tevreden dat de jongens voor elkaar door het vuur lopen."

  De tweede speelhelft tegen Francs Borains en de hele match tegen Waterloo liet Brncic zijn ploeg in een 3-5-2 veldbezetting spelen. Dus geen vier maar drie verdedigers. Dit ondanks het feit dat Kheyari en Haidara, beiden stevige bonken van meer dan 1.90 meter hoog, door hun gestalte niet van de meest snelle jongens zijn.

  "Bruylandts en Delogu en/of Vanderhaegen zijn wel heel snelle jongens en speelden daarom op de flanken. Zij hebben de taak om mee te verdedigen, maar ook impulsen te geven aan de aanval. Dat is nu eenmaal mijn manier van spelen als je wil of moet winnen. De aanval is de beste verdediging", stelt Brncic. "Maar ik besef dat je soms je tactiek moet aanpassen in functie van het spelersmateriaal. Ik moet er rekening mee houden dat Bruylandts, Cabeke en Somé geschorst zijn. Maar ik stel met plezier vast dat hun doublures klaar staan om hen waardig te vervangen.

  Bruylandts kan vervangen worden door Vanderhaegen, die vorige week ziek was. Lutula kan een waardige vervanger zijn voor Somé. Voor de positie van Cabeke ligt het iets moeilijker. Ex-trainer Rits liet Brouckaert al op rechtsback spelen en in dat geval zou Maeyens terug in de ploeg kunnen komen op het middenveld. Maar de kans is niet ondenkbeeldig dat Constant Delsanne zaterdag rechtsachter is. "De trip naar Doornik wordt moeilijk. Het hield Rebecq in bedwang. Maar we hebben geen alternatief: we gaan voor de drie punten.

  Sponsored content

  PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS) - Page 6 Empty Re: PRESS ARTICLES (ARTICLES ONLY, NO REACTIONS)

  Post by Sponsored content


   Current date/time is Mon May 20, 2019 2:38 am